ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Prva koverta (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=3)
-   -   DV-2014 Forme DSP-122 i DS-230 (dva dela) (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1277)

ctpubop 21.05.2013 12:22

Citat:

Prvobitno poslao korisnik ZukotheCat (Poruka 38826)
CN: CN ili bilo šta drugo pisano rukom u uglovima nije preporučljivo (CN se upisuje na pozadinu fotki skupa sa imenom i prezimenom, na suplementarne stranice i na DS-122 tamo gdje se zahtijeva. DS-122 već sadrži CN. Pisanje rukom preporučuje se samo za potpis.

BITNE GREŠKE: Štamparske i druge bitne greške u popunjavanju obrazaca (koje mogu uticati na eliminaciju) niko u KCC neće ispravljati, potrebno je obavijestiti KCC e-mailom o greškama + popuniti ponovo obrasce i ponovo ih poslati.

Sve što ima timeframe, dakle ima neki vremenski obrazac, ne smije se upisivati N/A:woohoo:

Sada si me zbunio.

Gde pise da se CN i Ime upisuju na poledjinu fotografije?
Koje stamparske greske uticu na eliminaciju? Svi pisu da i ako ih ima nisu rigorozni.
Kako znas da se N/A ne sme upisivati u vremenske obrasce? PDF je negde dozvoljavao a negde ne. U uputstvu jasno pise da se svugde gde je prazno stavi N/A?

Khnum 21.05.2013 15:09

Pitanja :)

Zdravo svima :)

Zamolio bih vas za odgovore na ispod postavljena pitanja.

DSP 122:
1) U 6. pitanju sam naveo da imam završen fakultet, pa me zanima da li je bolje da u 7a. pitanju obeležim "No" iako imam ukupno preko 5 godina iskustva, ali na različitim pozicijama, ali ni na jednoj od tih pozicija nemam više od 2 godine iskustva?
2) Ako je u inicijalnoj prijavi na svakom mestu gde je bilo traženo korišćen "Beograd", da li je problem ako se sada piše "Belgrade". Verujem da je ok, ali ipak da pitam :)

DS-230:
2)Pitanje 2 - Da li se navodi samo devojačko prezime supruge, ili je potrebno napisati devojačko prezime i ime?
3) Pitanje 10&11 - Da li je problem ako se kod oba pitanja napiše N/A, tj. na koju adresu će poslati green card ako se ništa ne upiše u 11. pitanje?
4) Pitanja 23 & 28: nije moguće upisati N/A u pdf-u. Da li je dozvoljeno da se u neka polja upiše npr. crnom hemijskom olovkom odgovor?
5) Pitanje 29 - Da li može da se napiše "N/A (no children)" na prvoj liniji, ako nemam dece?
6) Pitanje 30 - Ako sam dobro razumeo, u samom pitanju je navedeno da je potrebno navesti sve lokacije na kojima ste živeli duže od 6 mesece, ali od 16.godine života, a ne od rođenja, tj. da li pišemo samo period od 16.godine pa na dalje?
7) Pitanje 33 - Da li je možda bolje da u okviru "Course of study", kod osnovne škole pišemo npr. "General", a kod srednje (npr. gimnazije društvenog smera) "Social and Linguistic, ili Humanities"?
8) Pitanje 35 - Gde treba napisati "Never"? Da li je možda ok ako se hemijskom napiše "Never" na prvoj liniji sa datumima, jer ne može da se unese u dokument ako nije u formatu datuma, a da se na ostalim linijama (Location, Type of visa...) upiše N/A elektronski.

Hvala puno na odgovorima!
Pozdrav :)

Zana 21.05.2013 16:24

Cuj, mi smo na sve sto je prazno stavili N/A (ako nije moglo na kompjuteru onda rucno), sve naveli mesta boravka bez obzira da li je bilo zvanicno prijavljeno ili ne, za skole smo stavljali general education ili odgovarajuce struke, a adresu treba da im das ako ne ranije a ono na intervjuu. Za datume smo napisali present ako nesto jos uvek traje...

Nadam se da ovo pomaze. Poz.

mikiSA 21.05.2013 17:06

Ako nemas djece onda brate pisi ili N/A ili 0 (bar sam ja tako uradila napisala 0)

oskark 21.05.2013 19:53

Citat:

Prvobitno poslao korisnik mikiSA (Poruka 38855)
Ako nemas djece onda brate pisi ili N/A ili 0 (bar sam ja tako uradila napisala 0)

Bas tako, i ja sam svugde stavio n/a gde nema odgovora, sem kod datuma nije moglo pa sam to ostavio prazno

ZukotheCat 22.05.2013 10:43

Citat:

Prvobitno poslao korisnik ctpubop (Poruka 38845)
Sada si me zbunio.

Gde pise da se CN i Ime upisuju na poledjinu fotografije?
Koje stamparske greske uticu na eliminaciju? Svi pisu da i ako ih ima nisu rigorozni.
Kako znas da se N/A ne sme upisivati u vremenske obrasce? PDF je negde dozvoljavao a negde ne. U uputstvu jasno pise da se svugde gde je prazno stavi N/A?

Pisanje CN: ne piše nigdje da mora na poleđinu fotografije, ali znam da ljudi upisuju što da ne, fino i korisno
Greške: što se tiče grešaka, svako sebe treba da ocijeni je li puno pogriješio ili malo i ako ništa drugo treba da obavisti e-mailom KCC o tome
N/A: pa ukuca se N/A na polje koje je sa datumom i neće prihvatiti zbog formata, probaj ukucati npr. u DS-230 i ne može proći

krle66 22.05.2013 11:14

Hitno pomoć u vezi pisanja cn broja !!!!

Poštovani, treba mi HITNO OBJAŠNJENJE U VEZI DILEME. Ja sam na svim listovima obrazaca DSP-122 I DE-23 , SA SEBE I ČLANOVE PORODICE, napisao CN BROJ RUKOM , U GORNJEM DESNOM UGLU !!!? Da li to smem da radim , ili je OLOVKA DOZVOLJENA SAMO PRILIKOM POTPISA!? Molim Vas, dajte mi HITNO ODGOVOR, na bazi vašeg pozitivnog iskustva. Ovde na forumu svašta pišu, tako da ne znam šta je istina !!? SAMO MI OBJASNITE ,GDE SE SVE PIŠU CN BROJEVI I KAKO !!!

sazi 22.05.2013 11:18

Citat:

Prvobitno poslao korisnik krle66 (Poruka 38883)
Poštovani, treba mi HITNO OBJAŠNJENJE U VEZI DILEME. Ja sam na svim listovima obrazaca DSP-122 I DE-23 , SA SEBE I ČLANOVE PORODICE, napisao CN BROJ RUKOM , U GORNJEM DESNOM UGLU !!!? Da li to smem da radim , ili je OLOVKA DOZVOLJENA SAMO PRILIKOM POTPISA!? Molim Vas, dajte mi HITNO ODGOVOR, na bazi vašeg pozitivnog iskustva. Ovde na forumu svašta pišu, tako da ne znam šta je istina !!? SAMO MI OBJASNITE ,GDE SE SVE PIŠU CN BROJEVI I KAKO !!!

Moja prijateljica je upisala rukom, hemijskom, dobila je vizu i uskoro odlazi.....ja sam isto upisala u gornjem desnom uglu CN za sebe i sve clanove porodice.

krle66 22.05.2013 11:22

Molim za pomoć.!!!

Po koliko PRIMERAKA obrazaca šaljem za sebe , ženu i dete! I da li smem na svim LISTOVIMA tih obrazaca ,RUKOM ,u gornjrm desnom uglu NAPISATI SVOJ CN BROJ !!? Ili olovkom se sme SAMO POTPISATI OBRAZAC !!! Hvala unapred.

sazi 22.05.2013 11:27

Citat:

Prvobitno poslao korisnik krle66 (Poruka 38886)
Po koliko PRIMERAKA obrazaca šaljem za sebe , ženu i dete! I da li smem na svim LISTOVIMA tih obrazaca ,RUKOM ,u gornjrm desnom uglu NAPISATI SVOJ CN BROJ !!? Ili olovkom se sme SAMO POTPISATI OBRAZAC !!! Hvala unapred.

Saljes za svakoga po jedan, a onda u gornjem desnom uglu na prvoj strani svakog obrasca hemijskom upises CN.

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 00:10.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.