ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Vodič za emigrante (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Pronalaženje prvog posla u Americi (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=287)

Cezar1 20.05.2010 19:10

I u USA samo VIP

Kao i na Balkanu, i u USA dobar posao mozes dobiti ako imas dobar VIP ( veze i poznanstva). Sama diploma cesto vrlo malo znaci, ako ti je konkurencija za poziciju, tatin sin, menadzerov rodjak, kcerka sefa finansija itd.

Iz iskustva znam da samo slanje CV iliti biografije, je gotovo uzaludan posao, bolje se bacaj na trazenje nekakve veze.

Npr. zavrsio sam Ekonomski faks u glavnom gradu, imam licencu ovlascenog racunovodje i revizora, imam iskustva iz svih ekonomskih oblasti, ali samo veza, veza...

Razni Singidunumi, Megatrendovi, MBA i razne Bankarske akademije su za 1. studenta - produzetak nezaposlenosti, posmatrano sa aspekta drzave, tj. bolje nek studiraju nego demonstriraju 2. za roditelje ogroman trosak, zadnji dinar iz dzepa 3. za vlasnika Megatrenda, prodaja diploma- super biznis.

Ko moze neka brise van, ovdje od zarade slaba kupovina. pozz svim zelenasima, koji su dobili GC ili se nadaju.:drool:

ego 16.06.2010 19:45

Posao mašinskog inženjera

Interesuje me kakve su mogućnosti za posao za mašinkog inženjera? Radim kao projektant termotehničkih instalacija (HVAC).
Vidim da se programeri dobro snalaze, a kakva su iskustva mašinaca?

tataprase 18.06.2010 17:37

eee,gospodo moja draga....a da li eko moze da mi kaze kako prolazi pekar u Americi,ima li za takve posla????Lako je baba ili deda sera biti,a nije ni tolika sramota...Boja koze,najmanje bitna,ako ti treba peskiric da dodas...zavisi sve kako koo prihvati ono sta radi...Jeste li radili na baustelu kod zidara,na mesalici ili da li ste kopali rupe za lozu u vinogradima za 1200 dnevno???Mslim da niste...jer i dodavanje peskirica nekom za 5$ na sat...nije toliko tesko...pa bar kicma ne trpi lomove...Pozdravljam vas sve koji bi napustili ovaj monopolni sistem u drzavi i naravno sillnu korupciju........Tamo bar za posao ne treba nikakva veza,nego batice ako si sposoban samo napred,udarnicki...:clap:

dreamerns 18.06.2010 19:25

Citat:

Prvobitno poslao korisnik tataprase (Poruka 16722)
eee,gospodo moja draga....a da li eko moze da mi kaze kako prolazi pekar u Americi,ima li za takve posla????Lako je baba ili deda sera biti,a nije ni tolika sramota...Boja koze,najmanje bitna,ako ti treba peskiric da dodas...zavisi sve kako koo prihvati ono sta radi...Jeste li radili na baustelu kod zidara,na mesalici ili da li ste kopali rupe za lozu u vinogradima za 1200 dnevno???Mslim da niste...jer i dodavanje peskirica nekom za 5$ na sat...nije toliko tesko...pa bar kicma ne trpi lomove...Pozdravljam vas sve koji bi napustili ovaj monopolni sistem u drzavi i naravno sillnu korupciju........Tamo bar za posao ne treba nikakva veza,nego batice ako si sposoban samo napred,udarnicki...:clap:

Nije problem dodavati peskiric, problem je u sledecem:

1. Da li ti stvarno mislis da se od toga moze ziveti, placati racune i ostalo?
2. Nije ovo drzava gde su svi ekstra strucnjaci i niko nece da radi posao baba sere, pa ga ima koliko hoces.
3. Boja koze mozda tebi i meni nije bitna, ali nazalost jeste onom ko zaposljava baba/deda seru.
4. Nije bas da ne treba nikakva veza. Zavisi kakav posao trazis i koliko srece imas.

tataprase 18.06.2010 20:00

ne radi se o tome da li se moze ziveti nego nije smak sveta i da se takav posao obavlja...Elem,da li si mozda upoznat u vezi pekara?Nece niko da mi odgovori...ima li tamao pekara,hahaha...hvala opet unapred.

celestine 18.06.2010 20:53

Citat:

Prvobitno poslao korisnik tataprase (Poruka 16725)
ne radi se o tome da li se moze ziveti nego nije smak sveta i da se takav posao obavlja...Elem,da li si mozda upoznat u vezi pekara?Nece niko da mi odgovori...ima li tamao pekara,hahaha...hvala opet unapred.

Pekara, pa pekara....al' si zapeo. Ako odes u USA radis sta bilo za pocetak pa vidis. Ja sam profesor engleskog pa cu raditit tamo sta god za prvo vreme. I traziti nesto bolje i konkretnije. Ti bi odmah da budes policajac a zena da ti bude pekar kao sto ste i ovde u Srbiji. Znam inzenjere koji voze kamione i autobuse, doktore koji rade kao medicinsko osoblje itd. Izmedju ostalog istrazi malo po netu. craiglist je dobra baza poslova po drzavama i gradovima.

tataprase 18.06.2010 22:15

hvala za savete...samo sam pitao,da se znam ravnati,za buducnost.Mi smo oboje svesni da u pocetku moras raditi svasta,nismo jedini i posla se ne plasimo.Hvala ti jos jednom.

Taji 18.06.2010 23:43

Citat:

Prvobitno poslao korisnik tataprase (Poruka 16730)
hvala za savete...samo sam pitao,da se znam ravnati,za buducnost.Mi smo oboje svesni da u pocetku moras raditi svasta,nismo jedini i posla se ne plasimo.Hvala ti jos jednom.

Evo link za posao pekara pa da vidite kako izgleda jedan prosjecan oglas i sta se sve trazi:

https://starwood.taleo.net/careersec...6&src=JB-10680

Isto tako, evo link i za posao policajca:

http://retirementjobs.retiredbrains....ampaign=Indeed

Posto na posao policajca moras da cekas da postanes drzavljani evo ti jos jedan link za posao obezbjedjenja gdje moze da se radi i sa zelenom kartom pa pogledaj malo:

https://whelansecurity.tms.hrdepartm...=61&lcid=en-US

Srecno! :)
Srecno!

dina 09.07.2010 00:05

buducnost pravnika u americi

Diplomirani sam pravnik sa polozenim pravosudnim ispitom, desetogodisnjim radnim iskustvom, planiram da odem iz Srbije, pa me interesuju iskustva kolega koji su u Americi. Naime planiram dalje skolovanje u Americi (master), i naravno za pocetak nemam nikakvih iluzija o poslu u struci.

Marko3 09.07.2010 13:09

I mene zanima isto!Pravnik ali novopečeni,znači bez tolikog iskustva kao kolega u prethodnom postu pa ako netko zna nešto više neka napiše.

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 13:22.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.