![]() |
I u USA samo VIP
Kao i na Balkanu, i u USA dobar posao mozes dobiti ako imas dobar VIP ( veze i poznanstva). Sama diploma cesto vrlo malo znaci, ako ti je konkurencija za poziciju, tatin sin, menadzerov rodjak, kcerka sefa finansija itd.
Iz iskustva znam da samo slanje CV iliti biografije, je gotovo uzaludan posao, bolje se bacaj na trazenje nekakve veze. Npr. zavrsio sam Ekonomski faks u glavnom gradu, imam licencu ovlascenog racunovodje i revizora, imam iskustva iz svih ekonomskih oblasti, ali samo veza, veza... Razni Singidunumi, Megatrendovi, MBA i razne Bankarske akademije su za 1. studenta - produzetak nezaposlenosti, posmatrano sa aspekta drzave, tj. bolje nek studiraju nego demonstriraju 2. za roditelje ogroman trosak, zadnji dinar iz dzepa 3. za vlasnika Megatrenda, prodaja diploma- super biznis. Ko moze neka brise van, ovdje od zarade slaba kupovina. pozz svim zelenasima, koji su dobili GC ili se nadaju.:drool: |
Posao mašinskog inženjera
Interesuje me kakve su mogućnosti za posao za mašinkog inženjera? Radim kao projektant termotehničkih instalacija (HVAC).
Vidim da se programeri dobro snalaze, a kakva su iskustva mašinaca? |
eee,gospodo moja draga....a da li eko moze da mi kaze kako prolazi pekar u Americi,ima li za takve posla????Lako je baba ili deda sera biti,a nije ni tolika sramota...Boja koze,najmanje bitna,ako ti treba peskiric da dodas...zavisi sve kako koo prihvati ono sta radi...Jeste li radili na baustelu kod zidara,na mesalici ili da li ste kopali rupe za lozu u vinogradima za 1200 dnevno???Mslim da niste...jer i dodavanje peskirica nekom za 5$ na sat...nije toliko tesko...pa bar kicma ne trpi lomove...Pozdravljam vas sve koji bi napustili ovaj monopolni sistem u drzavi i naravno sillnu korupciju........Tamo bar za posao ne treba nikakva veza,nego batice ako si sposoban samo napred,udarnicki...:clap:
|
Citat:
1. Da li ti stvarno mislis da se od toga moze ziveti, placati racune i ostalo? 2. Nije ovo drzava gde su svi ekstra strucnjaci i niko nece da radi posao baba sere, pa ga ima koliko hoces. 3. Boja koze mozda tebi i meni nije bitna, ali nazalost jeste onom ko zaposljava baba/deda seru. 4. Nije bas da ne treba nikakva veza. Zavisi kakav posao trazis i koliko srece imas. |
ne radi se o tome da li se moze ziveti nego nije smak sveta i da se takav posao obavlja...Elem,da li si mozda upoznat u vezi pekara?Nece niko da mi odgovori...ima li tamao pekara,hahaha...hvala opet unapred.
|
Citat:
|
hvala za savete...samo sam pitao,da se znam ravnati,za buducnost.Mi smo oboje svesni da u pocetku moras raditi svasta,nismo jedini i posla se ne plasimo.Hvala ti jos jednom.
|
Citat:
Evo link za posao pekara pa da vidite kako izgleda jedan prosjecan oglas i sta se sve trazi: https://starwood.taleo.net/careersec...6&src=JB-10680 Isto tako, evo link i za posao policajca: http://retirementjobs.retiredbrains....ampaign=Indeed Posto na posao policajca moras da cekas da postanes drzavljani evo ti jos jedan link za posao obezbjedjenja gdje moze da se radi i sa zelenom kartom pa pogledaj malo: https://whelansecurity.tms.hrdepartm...=61&lcid=en-US Srecno! :) Srecno! |
buducnost pravnika u americi
Diplomirani sam pravnik sa polozenim pravosudnim ispitom, desetogodisnjim radnim iskustvom, planiram da odem iz Srbije, pa me interesuju iskustva kolega koji su u Americi. Naime planiram dalje skolovanje u Americi (master), i naravno za pocetak nemam nikakvih iluzija o poslu u struci.
|
I mene zanima isto!Pravnik ali novopečeni,znači bez tolikog iskustva kao kolega u prethodnom postu pa ako netko zna nešto više neka napiše.
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 13:22. |
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.