ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Intervju (interview) - Ambasada (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Interviews DV 2016 (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1628)

VukVG 19.10.2015 20:32

Katarina čestitam vam još jednom, javljajte sve, kako je i kako ste se snasli, drzim vam palceve i srećno ☺️

Tikica 19.10.2015 23:30

čestitke!!!

Čestitam Katarina od srca!!!:bravo::bravo::bravo:
Želim vam sjajan početak u USA i još lepšu budućnost!

Ovo za crkvu je odlično, ja sam došla na sličnu ideju (u slučaju da ne nađem posao unapred) nakon što sam odgledala neke emisije sa našim imigrantima u USA na youtube-u. Za sve koje zanima, crvkva može mnogo da pomogne oko početnih stvari, nalažeje stana, opremanje i sl. što je super ako uzmemo u obzir činjenicu da u početku nemamo kreditnu istoriju.

@grabovac84 Jeste, Danica ima sutra (tj. danas pošto je već prošla ponoć)

katarina lucic 20.10.2015 05:15

Hvala Tikice!!! I da znaš tabela je odlična juče sam ušla da vidim i oduševila sam se. Velika pohvala na posvecenosti i trudu

grabovac84 20.10.2015 05:23

Citat:

Prvobitno poslao korisnik katarina lucic (Poruka 57763)
Hvala Tikice!!! I da znaš tabela je odlična juče sam ušla da vidim i oduševila sam se. Velika pohvala na posvecenosti i trudu

To izgleda kad se dobiju vize ne moze da se mirno spava....:grin:
Ili mozda sa neke proslave se sad stize kuci a Katarina?:grin::grin:

katarina lucic 20.10.2015 05:25

Ne tako izgleda kad imas ttoje dece :-). Dan počinje u set a završava se kad se zabrsi :-))

grabovac84 20.10.2015 05:31

Citat:

Prvobitno poslao korisnik katarina lucic (Poruka 57765)
Ne tako izgleda kad imas ttoje dece :-). Dan počinje u set a završava se kad se zabrsi :-))

Salim se naravno....nego sam na poslu pa mi dosadno pa reko vidi ovu sto ne spava....:grin:

katarina lucic 20.10.2015 07:29

Ma opušteno ja sam svaki dan budna u 6.to je moje vreme dok mala čudovišta ne ustanu :grin:. To je mije vreme za kafu:obrva:

Tikica 20.10.2015 12:04

Ljudi evo da vam javim jednu lepu vest u Danicino ime.
Završili su intervju pre pola sata i vize su im ODOBRENEEEE!!!! :bravo: :==D: :1081:

Pošto je Danica banovana sa foruma, nažalost ostaćemo uskraćeni za opis njenog iskustva, a izgleda i za informaciju zašto je banovana?! :wtf:

kdragan77 20.10.2015 12:08

Cestitam svima , uzivam citajuci iskustava sa svih intervijua. Rekao sam vam , interviju je obicna formalnost ...

katarina lucic 20.10.2015 13:06

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Tikica (Poruka 57775)
Ljudi evo da vam javim jednu lepu vest u Danicino ime.
Završili su intervju pre pola sata i vize su im ODOBRENEEEE!!!! :bravo: :==D: :1081:

Pošto je Danica banovana sa foruma, nažalost ostaćemo uskraćeni za opis njenog iskustva, a izgleda i za informaciju zašto je banovana?! :wtf:

Cestitaj Danici u mije ime,baš mi je drago sto sve ide kako treba i nadam se da će i istali intervjui proći ovako!!!

prvoc 20.10.2015 16:41

Cestitka

Cestitam Katarina tebi i tvojima od srca, i tikici, sve najbolje u novom zivotu ! Ako mozes ti ili neko da nam da informaciju da li se trebaju dokumenta ovjeravati kada se kopiraju i koja ako neka trebaju da se ovjere, unaprijed hvala !

prvoc 20.10.2015 16:42

Cestitka

Citat:

Prvobitno poslao korisnik prvoc (Poruka 57783)
Cestitam Katarina tebi i tvojima od srca, i tikici, sve najbolje u novom zivotu ! Ako mozes ti ili neko da nam da informaciju da li se trebaju dokumenta ovjeravati kada se kopiraju i koja ako neka trebaju da se ovjere, unaprijed hvala !

i Danici iako je banovana valjda ce vidjeti i ako nekoga nisam pomenuo takodje cestitam

Mrs.Ryan 20.10.2015 17:46

Cestitke svima koji su dobili vize!
Nadam se da cemo svi biti te srece. :)

@Grabovac, sta se desava sa mailovima, ne prognoziras nista ovog meseca?

katarina lucic 20.10.2015 19:37

Da ne bi pisala sve opet i gusika forum vrati se malo u nazad (možda dve strane) odgovorila sam detaljno šta sam od dokumenata nosila i kopirala. A kopije ne treba da overavas.
I hvala na čestitkama!

prvoc 20.10.2015 20:56

Citat:

Prvobitno poslao korisnik katarina lucic (Poruka 57793)
Da ne bi pisala sve opet i gusika forum vrati se malo u nazad (možda dve strane) odgovorila sam detaljno šta sam od dokumenata nosila i kopirala. A kopije ne treba da overavas.
I hvala na čestitkama!

Hvala mnogo samo za ovjeravanje me interesovalo sve najbolje vam zelim !

grabovac84 20.10.2015 23:36

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Mrs.Ryan (Poruka 57789)
Cestitke svima koji su dobili vize!
Nadam se da cemo svi biti te srece. :)

@Grabovac, sta se desava sa mailovima, ne prognoziras nista ovog meseca?

Ovog meseca mislim da ce mailovi ici tek od ponedeljka :smrc:
Nadam se da se varam...ali to u sustini nije ni bitno....dolazimo na red svakako u decembru pa samim tim i planovi vezano za intervju....:grin:

Bati4ko 21.10.2015 10:21

pa kad sam se javio u kcc, operatorka mi je rekla da onih koi su poslali DS u junu do kraj na oktombra ce dobiti mail za intervjua zakazan za decembru, ostalo je jos neki dan :)))

grabovac84 21.10.2015 15:42

Mariomario i cirapfc su se nesto ucutali?....Momci kakvo je stanje? Intervjui uspesni?

USABIH 21.10.2015 17:04

Samo da vas obavijestim, stigao mail za intervju :1081:

Kamely 21.10.2015 17:11

Dragi svi,

samo da obavestim meni je upravo stigao mail. Intervju je zakazan za 22. Decembar u 8.30.... brrrrrrr.... sad mi je tek frka .....

Srdjan014 21.10.2015 17:30

Ovaj talas je i mene pokupio. :bravo: Intervju zakazan za 07.12.2015. Sada priprema papirologije i ljekarski...

Srećno svima!

grabovac84 21.10.2015 17:41

Stigao i meni napokon.....01.12.2015 u 08.30 u Beogradu.....:)

cirapfc 21.10.2015 17:42

Nismo se ucutali :)
Intervju je uspesno obavljen, ne bih nista dodavao sto se tice toga, covek tek kad ode tamo vidi da je to samo formalnost i ne treba se cimati.
Jedino po cemu se moj slucaj razlikuje od drugih jeste da nisam poneo izvod iz MUP-a (nisu mi ga jos izdali), ali mi je konzulka (koja je inace veoma prijatna zena) ljubazno rekla da ispunjavam sve uslove za vizu, cestitala mi zbog toga i rekla mi da naknadno dostavim taj izvod (dali su mi broj telefona na koji da se javim) i dokaz o kontaktu sa drugarom koji se nalazi u USA (sto mi isto nije problem), tako da cu cim dobijem papir iz MUP-a otici tamo po vizu! :D
bio je tamo i mariomario, ali on ce vec napisati svoje utiske, bar je tako rekao! :D

Od papira sam nosio diplomu i svedocanstva srednje skole, izvod iz maticne knjige rodjenih i drzavljanstvo, izvod iz suda, 2 slike i papire od lutrije.
Zadrzali su mi kopije svih papira osim drzavljanstva, to su mi vratili i kopiju i original. I 330 USD za taksu, naravno.

Ne treba se cimati oko intervjua, u ambasadi su stvarno svi prijatni i maksimalno korektni.

Javim se ovde kad zavrsim kompletnu papirologiju, i cestitam svima koji su dobili i koji ce tek dobiti GC! :D

Mariomario i ja smo prozvani posebno ispred ambasade u 8.30, i sve smo zavrsili oko 12h.

Mrs.Ryan 21.10.2015 17:46

Citat:

Prvobitno poslao korisnik grabovac84 (Poruka 57816)
Stigao i meni napokon.....01.12.2015 u 08.30 u Beogradu.....:)

Napokon! Otvaras sezonu decembarskih intervjua. :)
Mi nismo u ovoj grupi, cekamo i dalje...

Cestitke svima koji su pozeleneli! :==D:

MarkoDragana 21.10.2015 19:25

Pozdrav svima

Molim za informaciju od parova koji su vec dobili poziv na intervju.
Nosilac karte je supruga, vencali smo se pre poziva na intervju-septembra, a pocetkom oktobra smo otkljucali aplikaciju kako bi update-ovali statuse. To smo poslali jos tada. Stigao je danas poziv za intervju samo njoj preko maila, ali pise you and your family members, pa se brinemo jel to znaci da je samo ona pozvana ili supruznike ne zovu pojedinacno vec samo nosioca(nju)a supruznik se podrazumeva u mail-u kao family member i samim tim je pozvan i on(ja)?

Hvala unapred i ogroman pozdrav svima od srca

mibim2016 21.10.2015 19:28

O cemu se sad radi,pitam one koji su prosli intervju?Kakav je to dokaz potreban o tome da li smo u kontaktu sa osobom koju smo naveli da zivi na teritoriji USA i kod koje treba da nam stignu green card-ovi. Kako se to uopste dokazuje?

Gromacha 21.10.2015 19:37

Cestitam svima koji su pozelenili :grin: na intervjuima. A cestitam i svima koji su dobili datume za intervju, ocekujuci i njihove impresije sa intervjua :bravo:

cirapfc 21.10.2015 19:48

Citat:

Prvobitno poslao korisnik mibim2016 (Poruka 57821)
O cemu se sad radi,pitam one koji su prosli intervju?Kakav je to dokaz potreban o tome da li smo u kontaktu sa osobom koju smo naveli da zivi na teritoriji USA i kod koje treba da nam stignu green card-ovi. Kako se to uopste dokazuje?

Pa u principu to ne traze nikom, ali kontam posto vec kasnim sa jednim dokumentom (izvodom iz MUP-a), trazila mi je i taj dokaz cisto radi reda, rekla je moze neki mail, pitao sam da li moze chat sa fejsa i rekla je da moze. Znaci samo da napravim jedan screenshot da smo chatovali, tj. da smo u kontaktu i to je to.
Mariju, koji je takodje bio, to nisu trazili, ali je imao sva dokumenta kod sebe.

USABIH 21.10.2015 20:11

Citat:

Prvobitno poslao korisnik MarkoDragana (Poruka 57820)
Molim za informaciju od parova koji su vec dobili poziv na intervju.
Nosilac karte je supruga, vencali smo se pre poziva na intervju-septembra, a pocetkom oktobra smo otkljucali aplikaciju kako bi update-ovali statuse. To smo poslali jos tada. Stigao je danas poziv za intervju samo njoj preko maila, ali pise you and your family members, pa se brinemo jel to znaci da je samo ona pozvana ili supruznike ne zovu pojedinacno vec samo nosioca(nju)a supruznik se podrazumeva u mail-u kao family member i samim tim je pozvan i on(ja)?

Hvala unapred i ogroman pozdrav svima od srca

Kada udješ na stranicu gdje ti piše datum intervjua, tamo treba da piše ime nosioca, te ispod toga imena osoba koje idu uz nosioca, kao što su suprug/a i djeca...

grabovac84 21.10.2015 20:36

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Mrs.Ryan (Poruka 57818)

Pa sad tek videh da ste vi otkljucavali vas DS.....mislio sam da cete i vi u decembru.....ali ne mari....bolje sa proleca kada prodje zima....:grin:

mariomariomario 21.10.2015 20:42

Ljudi evo da se i ja javim sa svojim iskustvom sa intervjua.

Kao sto je cirapfc rekao cista formalnost.

Pripremite sva dokumenta i pustite da vas sluzbenici vode kroz proces, svi su jako fini.

Sto se dokumentacije tice najbolje je pratiti oficijalni sajt za koji dobijete link u entrystatus checku. Tamo imate sekciju prepare for intervju i sve lepo pise.

Ja sam to pratio i pripremio sve sto su trazili. Nakon sto mi je konzularka cestitala i pozelea srecu u zivotu u americi rekla mi je da sacekam jer ce mi opet prozvati sluzbenik da mi da dalja uputstva i da mi vrati dokumentaciju. Ja sam obavio razgovor sa konzularkom na engleskom sve ostalo je bilo na srpskom ali su ljudi mahom i sa konzularkom pricali na srpskom. pri povracaju dokumenta sve su mi vratili osim pasosa, lekarskog koverte i fotokoije diplome cetvrtog razreda srednje. Bukvalno sve ostalo. Potvrda o kontaktu, mejl koji mi je brat poslao da me prima da budem kod njega nisu ni pogledali. :) sluzbenik pri povracaju svih ovih dokumenta je rekao ostalo nam ne treba javicemo se za par radnih dana kada vam se izradi viza da dodjete po pasos i tada cemo vam dati dalje instrukcije.

Toliko od mene za sada.

Ps nadjite nekog sa kim cete moci da se smejete i razgovarate jer sve ovo traje pa u drustvu i smehu sve nekako brze prodje. :) (cirapfc i mladozenja)

joca zvoca 21.10.2015 20:43

Stigao mail!:ludak: Veceras u 17.35 stigao mail, ja sad tek vidjela, datum intervjua 7. decembar u Sarajevu! A lijepog osjecaja ljudi moji! Cestitam svima koji su dobili svoj datum i zelim vam puno srece!:bravo: Ne mogu da vjerujem da sam i ovo docekala. Veliki pozdrav!

joca zvoca 21.10.2015 20:48

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Mrs.Ryan (Poruka 57818)

Pozdrav Mrs.Ryan. Jos uvijek nije kasno. Sacekajte bar do 22.00 veceras, ako ne sutra zovite! Drzim vam palceve!

Mrs.Ryan 21.10.2015 21:45

Citat:

Prvobitno poslao korisnik joca zvoca (Poruka 57831)
Pozdrav Mrs.Ryan. Jos uvijek nije kasno. Sacekajte bar do 22.00 veceras, ako ne sutra zovite! Drzim vam palceve!

Mi smo DS poslali u julu, pa menjali u oktobru. Koliko sam ispratila - otkljucavanje i nije bitno koliko je bitno kada je prvi put poslat DS. Mi cemo verovatno u sledecoj turi. :obrva:
Necu zvati, nije mi frka kao na pocetku kada sam bila ubedjena da cemo na intervju prve nedelje oktobra. :grin: To sam pregrmela, sada opustenije cekamo datum pa kad god stigne...

markoss 21.10.2015 22:29

eeeeeeeeeeeeevoooo ga i meni stigao danas mail konacno...17.decembar:bravo:

ejpril88 21.10.2015 22:30

Nas je službenik (Srbin) pitao jesmo li u kontaktu sa osobom kod koje idemo. Kad sam odgovorila potvrdno, pitao je da li imam dokaz o komunikaciji. Ja rekoh da imam poruke preko Fejsbuka i ako treba mogu da pokažem, ali on je rekao "ma ne, nema potrebe".

ttt 21.10.2015 23:31

Konecnoooo!!! Stigna mailot!!!! Na 17.12.2015. Vi posakuvam na site koi cekate, sto pobrzo da dobiete datum za intervju!!!

Tikica 21.10.2015 23:48

Čestitam od srca cirapfc i mariomariomario :bravo::bravo::bravo:

Takođe se radujem sa svima vama koji ste dobili datume :==D:

I na kraju, srećno sutra MilosWorldwide i miga!!!

katarina lucic 22.10.2015 05:20

Čestitam! Nek je sa srecim A sad polako sve ostali i pakovanje kofera!:bravo:

katarina lucic 22.10.2015 05:22

Citat:

Prvobitno poslao korisnik cirapfc (Poruka 57817)
Nismo se ucutali :)
Intervju je uspesno obavljen, ne bih nista dodavao sto se tice toga, covek tek kad ode tamo vidi da je to samo formalnost i ne treba se cimati.
Jedino po cemu se moj slucaj razlikuje od drugih jeste da nisam poneo izvod iz MUP-a (nisu mi ga jos izdali), ali mi je konzulka (koja je inace veoma prijatna zena) ljubazno rekla da ispunjavam sve uslove za vizu, cestitala mi zbog toga i rekla mi da naknadno dostavim taj izvod (dali su mi broj telefona na koji da se javim) i dokaz o kontaktu sa drugarom koji se nalazi u USA (sto mi isto nije problem), tako da cu cim dobijem papir iz MUP-a otici tamo po vizu! :D
bio je tamo i mariomario, ali on ce vec napisati svoje utiske, bar je tako rekao! :D

Od papira sam nosio diplomu i svedocanstva srednje skole, izvod iz maticne knjige rodjenih i drzavljanstvo, izvod iz suda, 2 slike i papire od lutrije.
Zadrzali su mi kopije svih papira osim drzavljanstva, to su mi vratili i kopiju i original. I 330 USD za taksu, naravno.

Ne treba se cimati oko intervjua, u ambasadi su stvarno svi prijatni i maksimalno korektni.

Javim se ovde kad zavrsim kompletnu papirologiju, i cestitam svima koji su dobili i koji ce tek dobiti GC! :D

Mariomario i ja smo prozvani posebno ispred ambasade u 8.30, i sve smo zavrsili oko 12h.

Cestitam! Bravo bas mi je drago sto su do sad svi prošli kako treba i nadam se da će tako da se nastavi!:bravo:

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 11:50.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.