ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Prijava na Lutriju (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=2)
-   -   Lutrija za Zelenu Kartu DV-2018 Prijavljivanje (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1735)

NekoIzMase 05.10.2016 23:32

Ako u pasošu stoji Đorđe Ranđelović u upitniku koji se popunjava pravilno je napisati Dorde Randelovic!!! Nikako drugačije, nemojte izmišljati nova pravila. Kako se čita je u ovom slučaju nebitno, niti će to bilo ko pitati.
Kao što sam naveo, prepišete ima/adresu iz pasoša, ali BEZ kvačica: dakle, č je c, ć je c, ž je z, š je s, đ je d, dj je dj...

Creativemess 06.10.2016 01:20

[/quote]Intervju se obavlja u zemlji u kojoj trenutno imas mesto prebivalista prijavljeno,ako je Srbija,razgovor je u Beogradu itd ...imate ranije prijave i tekstove iz dv 2017,2016...veliki je forum pa je odgovoreno na skoro svako pitanje .Pozz i srecno .

stanema 06.10.2016 11:51

Pasos-Primer

Otvorite sliku primera pasosa iznad i uzmite vas pasos.
Kod vas u pasosu na jedinici verovatno pise ime i prezime sa kvrzicama, crticama (po srpskom).
Na dvojci pise bez kvrzica (po engleskom).

Ako na dvojci za slovo Đ imate D, stavite D, ako imate DJ onda stavite DJ. Na srpskom sve jedno nije ispravno ni D ni DJ, vec samo Đ.

U pasosu bi trebalo da stoji po srpskom (cirilica i/ili latinica), a pored toga i podaci na internacionalom jeziku (engleski), ali se mi uvek pravimo pametni, kao i za registarske tablice gde smo pored engleskog alfabeta dodali i srpske kvrzice i crtice.

Poz.

Andrija89 06.10.2016 13:48

Citat:

Prvobitno poslao korisnik stanema (Poruka 63805)
Pasos-Primer

Kod vas u pasosu na jedinici verovatno pise ime i prezime sa kvrzicama, crticama (po srpskom).

Ako na dvojci za slovo Đ imate D, stavite D, ako imate DJ onda stavite DJ. Na srpskom sve jedno nije ispravno ni D ni DJ, vec samo Đ.

U pasosu bi trebalo da stoji po srpskom (cirilica i/ili latinica), a pored toga i podaci na internacionalom jeziku (engleski), ali se mi uvek pravimo pametni, kao i za registarske tablice gde smo pored engleskog alfabeta dodali i srpske kvrzice i crtice.

Poz.

Ako sam dobro cuo konzula rekao je da je Dj - D, Đ je takodje D, pricitajte bolje jos jednom forum pre apliciranja i ne zurite jer vremena ima dovoljno.

Miske789 06.10.2016 13:54

Citat:

Prvobitno poslao korisnik stanema (Poruka 63805)
Pasos-Primer

Poz.

Potpuno si u pravu, veliko hvala na informaciji, mislim da bi bilo pozeljno da se ovo napise kao napomena u temi 'Prijava za lutriju', da ljudi odmah znaju da se ne bi zeznuli jer ja sam slucajno prvo napisao Randjelovic umesto Randelovic(sto je pravilno na engleskom).

anesano 06.10.2016 14:05

Zdravo. Htio sam samo da pitam da li je uslov da se poznaje engleski jezik? Hvala ;)

Miske789 06.10.2016 14:18

Moze a i ne mora da se poznaje engleski jezik koliko znam, ali nemoj me drzati za rec. (uvek bi bilo pozeljnije da znas engleski jer je to internacionalni jezik)

Bojanche 06.10.2016 14:21

pomoccc !!!

pozdrav drugari treba mi vasa pomoc oko pasosa supruga moja nije menjala pasos, i dalje se vodi na njeno devojacko prezime nije ga menjala jer smo se prosle godine vencali, dali to predstavlja problem oko izvlacenja,i dali dete koje ima 6 meseci mora da ima pasos sto se tice prijave?

anesano 06.10.2016 14:25

nije da ga ne poznajem al ga i ne znam perfektno. Na kojem se jeziku odrzava intervju?

Miske789 06.10.2016 14:28

Citat:

Prvobitno poslao korisnik anesano (Poruka 63814)
nije da ga ne poznajem al ga i ne znam perfektno. Na kojem se jeziku odrzava intervju?

Koliko znam tamo u SAD ambasadi u BGu, znaju srpski(ne bas perfektno ali moze da se sporazume)

Miske789 06.10.2016 14:36

Meni treba da znam, zavrsio sam Hemijsku skolu, diplomirani sam Hemijski laborant(4. razreda(zavrsio sam sve na vreme kad je trebalo tacnije u junskom roku)), sta trebam da cekiram, High School Degree ili Vocational school

stanema 06.10.2016 14:55

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Andrija89 (Poruka 63808)
Ako sam dobro cuo konzula rekao je da je Dj - D, Đ je takodje D, pricitajte bolje jos jednom forum pre apliciranja i ne zurite jer vremena ima dovoljno.

Jeste, rekao je, ali morao sam da pokazem zasto je to tako, jer ljudi sto puta postavljaju isto pitanje, a niko ne zna zasto je to tako, sta da gleda i na sta je mislio covek iz ambasade. Pa ih zbunjuje to sto im ovde govore da je onako kako pise u pasosu, pa onda na pogresno gledaju, i tako u krug. Dakle, Đ je D.

Poz.

Loly 06.10.2016 15:28

Prijava uspesna bez problema preko google chrome-a!
Srecno svima! :1081::1081::1081:

nebos 06.10.2016 17:55

Neobican Confirmation Number

Dragi forumasi i moderatori, obzirom da sam nov na forumu, pre svega, zelim da vas sve pozdravim i pozelim svima dobro zdravlje i puno srece u ovogodisnjem krugu izvlacenja. Upravo sam se i sam prijavio, pa imam jedno pitanje. Naime, ranijih godina sam dobijao Confirmation Number koji sadrzi u sebi neki logican broj, posle oznake godine, i odredjenih slova. Ove godine to nije slucaj, vec se iza godine nalaze, bezmalo, samo slova. Nisam siguran da li je to OK ? Unapred se zahvaljujem na odgovoru, i izvinjavam ako, mozda, nisam odabrao najbolji thread za svoje pitanje. Napominjem da sam vas forum otkrio tek nedavno i iscitao mnogo mnogo korisnih i zanimljivih tema, a sto je, ujedno, i jedan od razloga sto sam se prikljucio ovoj zajednici.

Marinaaaa 06.10.2016 18:34

Ljudi treba mi pomoc ovde na sajtu sam u provera prijave kucala podatke ali nisam kucala nista za supruga pa me sad zanima to vi ne saljete na zvanican sajt to je samo provera a ja cu sve sama poslati na zvanican sajt?Jeste glupo pitanje ali sam se ja nesto gadno istripovala pa vas molim da mi odgovorite hvala puno

SEEUSAIC 06.10.2016 18:50

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Marinaaaa (Poruka 63831)
Ljudi treba mi pomoc ovde na sajtu sam u provera prijave kucala podatke ali nisam kucala nista za supruga pa me sad zanima to vi ne saljete na zvanican sajt to je samo provera a ja cu sve sama poslati na zvanican sajt?Jeste glupo pitanje ali sam se ja nesto gadno istripovala pa vas molim da mi odgovorite hvala puno

Marina,

vrlo je bitno da čitate pažljivo svaki formular koji popunjavate, bilo da je u pitanju aplikacija, viza, bilo koja vrsta ugovora ili pravnog dokumenta... Iznad te forme je pisalo "Popunite ovaj formular ukoliko želite da proverimo vaše podatke i saznate da li aplikacija zadovoljava kriterijume na zvaničnom sajtu". Vrlo jasno, vrlo crno-belo, vrlo nema ničeg između redova.

Sup.Mod.

BetterFuture 06.10.2016 19:45

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Bojanche (Poruka 63813)
pozdrav drugari treba mi vasa pomoc oko pasosa supruga moja nije menjala pasos, i dalje se vodi na njeno devojacko prezime nije ga menjala jer smo se prosle godine vencali, dali to predstavlja problem oko izvlacenja,i dali dete koje ima 6 meseci mora da ima pasos sto se tice prijave?

Vec smo odgovarali na ovakvo pitanje, pa Vas molim da ubuduce prelistate forum... Supruga treba da se prijavi sa sadasnjim prezimenom, bez obzira sto nije izvadila novi pasos. Za dete ne treba pasos za prijavu ali ce trebati ako vas izvuku. Treba mu slika i pazite da samo dete bude na njoj.

BetterFuture 06.10.2016 19:48

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Miske789 (Poruka 63816)
Meni treba da znam, zavrsio sam Hemijsku skolu, diplomirani sam Hemijski laborant(4. razreda(zavrsio sam sve na vreme kad je trebalo tacnije u junskom roku)), sta trebam da cekiram, High School Degree ili Vocational school

Zavrsena srednja skola = High School Degree. Srecno!

borislavborko 06.10.2016 19:52

Ako se dj pise d jel zna neko kako se pise nj kao Zrenjanin?
Zrenanin?

Sasha983 06.10.2016 20:00

ree

Zrenjanin .. Dj je cini mi se izuzetak u nekim slucajevima

Miske789 06.10.2016 20:03

http://prntscr.com/cqnva3 Jel ovde da dam ime vlasnika kuce u kojoj zivim? Koliko sam shvatio

Sasha983 06.10.2016 20:10

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Miske789 (Poruka 63839)
http://prntscr.com/cqnva3 Jel ovde da dam ime vlasnika kuce u kojoj zivim? Koliko sam shvatio

Ako si primao nekad postu, paket popunjavas tako..

In care of - ime

b, adresa i broj

c, broj stana ako je u pitanju zgrada

Marinaaaa 06.10.2016 21:13

Prijavili se 2 prijave prvi put.Pa neka nam je srecno svima :)

ivanmarina 06.10.2016 22:13

Trudnoca posle prijave

Postovani, ja i zena smo se prijavili sad za DV2018. Ja sam nju naveo kao moju suprugu i obrnuto. Dve prijave. Sta se desava ako ona u medju vremenu zatrudni i porodi se.? Jel i dete dobija vizu ili kako vec.? :confused::confused::confused::confused::confused: Izvinjavam se ako sam na pogresnom mestu ovo postavio, ali nov sam na forumu i nisam se bas snasao da drugacije pitam.

BetterFuture 06.10.2016 22:21

Citat:

Prvobitno poslao korisnik ivanmarina (Poruka 63845)
Postovani, ja i zena smo se prijavili sad za DV2018. Ja sam nju naveo kao moju suprugu i obrnuto. Dve prijave. Sta se desava ako ona u medju vremenu zatrudni i porodi se.? Jel i dete dobija vizu ili kako vec.? :confused::confused::confused::confused::confused: Izvinjavam se ako sam na pogresnom mestu ovo postavio, ali nov sam na forumu i nisam se bas snasao da drugacije pitam.

Dobro nam dosli. Imacete vremena da citate zanimljive teme po forumu i samo neka se deca radjaju, jer zivot ide svojim tokom. Naravno da ce i dete dobiti vizu, ali ima vremena da se lepo o svemu informisete do izvlacenja. Zelim Vam srecu u svakom pogledu.

Sasha983 06.10.2016 22:22

re

Citat:

Prvobitno poslao korisnik ivanmarina (Poruka 63845)

To cete navesti/popuniti u ds-260 formularu ako budete izvuceni.

NinoTheLik 06.10.2016 22:23

Za izvucene pitanje, koliko ste imali godina kada ste izvuceni?
Cisto informativno :D

Sone77 06.10.2016 22:41

Citat:

Prvobitno poslao korisnik BetterFuture (Poruka 63784)
Kao sto mozete procitati iz prethodnih postova, prijavljivanje je pocelo juce u 18h po lokalnom vremenu. Obrisite cash u Vasem pretrazivacu (verovatno koristite Chrome). Probajte iz Internet Explorer-a

Hvala druze,uspeo sam da se prijavim.Prosle godine sam to uradio dva puta pa sam zbog toga diskvalifikovan.Ovo mi je ustvari treci put,valjda se posreci:beer:

Sone77 06.10.2016 23:31

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Miske789 (Poruka 63839)

Ne upisuj ime vlasnika vec adresu,to cak i ne mora biti adresa na kojoj stanujes,tako da ti je najbolje da upises adresu npr.roditelja,prijijatelja,nekoga ko nije podstanar tako da budes siguran da ce ti stici koverta.dakle sigurna adresa a imas ih 3 koje mozes da navedes...

stanema 07.10.2016 01:06

Citat:

Prvobitno poslao korisnik borislavborko (Poruka 63836)
Ako se dj pise d jel zna neko kako se pise nj kao Zrenjanin?
Zrenanin?

'nj' ostaje 'nj', 'lj' ostaje 'lj' jer u originalu na srpskoj latinici nemaju kvrzice ili crtice.

'đ' nije 'dj' vec 'd' iz istog razloga sto i 'ć' nije 'cj' vec 'c', 'č' nije 'ch' vec 'c', 'š' nije 'sh' vec 's', 'ž' nije 'zj' vec 'z'. Slovo đ je daleko "najpopulatnije" u navedenoj grupi "izmeni da zvuci bolje". Neki ljudi cak i po papiru napisu Dj umesto Đ, jer su zaboravili kako se pise pravilno.

'dž' je naravno 'dz'

Zaljucak: Ne izmisljaju se neka nova slova da bi nama zvucalo korektnije, vec se samo obrisu kvrzice i crtice kao kod svih ostalih "problematicnih" slova. E to je sustina. Ja sam zavrsio sa ovom pricom.

Poz.

nebos 07.10.2016 07:33

Sinoc sam pisao oko Confirmation Number.. Molim da mi neko odgovori na pitanje, jer, ne znam kako izgleda obavestenje o diskvalifikaciji, a bojim se da, mozda, nisam odradio fotografiju kako treba. Kao sto sam napisao, broj mi je potpuno neobican. Da li to znaci da sam diskvalifikovan ? Molim vas za odgovor.

Sasha983 07.10.2016 07:44

re

Tako ti je zapalo, nista cudno... Ni ja u svom nemam bas puno brojeva.

nebos 07.10.2016 07:55

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Sasha983 (Poruka 63860)
Tako ti je zapalo, nista cudno... Ni ja u svom nemam bas puno brojeva.

Hvala Sasha983. Ako neko ima jos nekog iskustva na ovu temu, mozda ne bi bilo lose da ih podeli. Ukratko, pitanje svih pitanja je : ako sam dobio Confirmation number, da li to onda definitivno znaci da je sve odradjeno kako treba ? Pitam ovo jer sam tek jutros shvatio da lice na fotografiji ipak mora da bude u okviru ovalnih linija. Na mojoj slici, npr. usi izlaze van spoljnog ovala. Izvinjavam se jos jednom, video sam da potoji thread za fotografije.

Jelence13 07.10.2016 08:29

i ove godine dupla sansa..sretno svima :grin::grin::grin:

anesano 07.10.2016 09:30

Savjet

Molio bih iskusnije clanove foruma za savjet. Imam u planu da se prijavim i prvi mi je put. Htio sam da pitam da li je pametno da se zarucnica i ja odvojeno prijavimo i u slucaju da izvuku nekoga od nas dvoje onda da sklopimo brak i dopisemo drugu osobu kao partnera. Unaprijed hvala. Sretno!

SEEUSAIC 07.10.2016 09:33

Citat:

Prvobitno poslao korisnik anesano (Poruka 63864)
Molio bih iskusnije clanove foruma za savjet. Imam u planu da se prijavim i prvi mi je put. Htio sam da pitam da li je pametno da se zarucnica i ja odvojeno prijavimo i u slucaju da izvuku nekoga od nas dvoje onda da sklopimo brak i dopisemo drugu osobu kao partnera. Unaprijed hvala. Sretno!

Odvojeno bi ste se prijavili i da ste venčani. Nije nikakav problem, dosta njih sa Foruma se venčalo tek nakon izvlačenja. Srećno.

Sup.Mod.

anesano 07.10.2016 09:42

Hvala puno na odgovoru. Da li ima neki broj koji treba da bude izvucen iz prijavljenih zemalja ili je bas lutrija pa moze da bude i da se ne izvuce niko iz prijavljene drzave?

SEEUSAIC 07.10.2016 09:48

Citat:

Prvobitno poslao korisnik anesano (Poruka 63866)
Hvala puno na odgovoru. Da li ima neki broj koji treba da bude izvucen iz prijavljenih zemalja ili je bas lutrija pa moze da bude i da se ne izvuce niko iz prijavljene drzave?

Broj se određuje putem formule koja je u korelaciji sa ukupnim brojem imigrantskih viza izdatih stanovnicima te zemlje u poslednjih pet godina.

Sup.Mod.

Taty2 07.10.2016 11:08

Citat:

Prvobitno poslao korisnik nebos (Poruka 63859)
Sinoc sam pisao oko Confirmation Number.. Molim da mi neko odgovori na pitanje, jer, ne znam kako izgleda obavestenje o diskvalifikaciji, a bojim se da, mozda, nisam odradio fotografiju kako treba. Kao sto sam napisao, broj mi je potpuno neobican. Da li to znaci da sam d[size="5"]iskvalifikovan ? Molim vas za odgovor.

Your confirmation number should be 16 characters long, and start with 2017. For example:20172D0J7GJQ3242 - ovo sam negdje iskopala za proslogodisnju DV lutriju. Umjesto 7 sad je naravno 8, t.j. 2018....tako je bar kod mene.
Obratiti paznju i na 0 i O, tanko je nula a debelo je slovo.
Mene je bila uhvatila panika kod prijavljivanja da me sistem nije zabiljezio da sam se nekoliko puta prijavila prije pojave confirmation number, ali nije frka, ima i obavjestenje u toku prijave na engleskom da se prijava ne racuna i ne dupla sve dok se ne pojavi confirmation number

nebos 07.10.2016 11:58

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Taty2 (Poruka 63869)
Your confirmation number should be 16 characters long, and start with 2017. For example:20172D0J7GJQ3242 - ovo sam negdje iskopala za proslogodisnju DV lutriju. Umjesto 7 sad je naravno 8, t.j. 2018....tako je bar kod mene.
Obratiti paznju i na 0 i O, tanko je nula a debelo je slovo.
Mene je bila uhvatila panika kod prijavljivanja da me sistem nije zabiljezio da sam se nekoliko puta prijavila prije pojave confirmation number, ali nije frka, ima i obavjestenje u toku prijave na engleskom da se prijava ne racuna i ne dupla sve dok se ne pojavi confirmation number

Hvala Taty2 na detaljnom objasnjenju. Drugarski pozdrav !

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 10:18.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.