ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Intervju (interview) - Ambasada (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Intervjui - 2014 (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1322)

Boki_Bg 30.04.2014 07:45

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Boki_Bg (Poruka 44976)
Kao prvo cestitke RBSMC!!! A sad nase iskustvo...
Mi smo danas imali intervju i bez problema mogao bih da kazem da je sve bilo kao sto je RBSMC naveo (bukvalno copy/paste). Tako da cu dodati samo par stvari... Mi smo odlozili viziranje na dve nedelje a razlog je sto sin (14 meseci) nije imao kovertu sa lekarskog. A razlog je vrlo prost - sin jos uvek nije primio vakcinu koja sleduje sa 13 meseci, posto je bio bolestan (i sad je na antibiotiku) a u medjuvremenu ova vakcina je u deficitu (citali ste po novinama/tv - jos jedna afera u nasem zdravstvu). Dogovorili smo da prvo sin primi vakcinu (nadam se u roku od 10 dana), odemo u Smiljanicevu po kovertu sa lekarskog, zovemo ambasadu i samo ja (nema potrebe da svi dolazimo) odnesem kovertu i pasose i oni ce da nam izdavju vize. Tako da sa sigurnoscu mogu reci da ako ispunjavate min uslove za dobijanje GC i da sve sto se naveli u formularima je istina sam intervju je formalnost!!!
Kao i RBSMC, i ja sam pitao konzula da li možemo odvojeno otici u USA (prvo ja a posle supruga i deca) i rekao je da to nije nikakav problem jer sam ja nosilac prijave. Pri tom smo u formularima koja smo slali u KCC naveli da idemo zajedno.

Juce sam bio opet u ambasadi I vize su u pasosima!!! Sin dobio vakcinu, otisao u Smiljanicevu oni upisali u karton, zvao ambasadu I dogovorili se kad da dodjem (samo sam ja isao nije bilo potrebe da idemo svi), predao pasose I sinov lekarski I sacekao 1.5h I pozeleneli!!!
Ljudi kao sto sam vec rekao ako ispunjavate minimalne uslove I ako je sve sto ste naveli u papirima tacno - intervju je formalnost!
Srecno svima...

West 30.04.2014 13:48

Boki_Bg svaka cast, cestitam i sve najljepse u novom zivotu. Jeste li odlucili gdje i kad idete? :papa: Imate li vec neke ponude za posao?

roki_rd 30.04.2014 17:49

Zdravo drustvo imam jedno pitanje

na Form I-134, Affidavit of Support na pitanje pod broj 1 dal treba stati moje ime ili ime na tog ko mi ispraca ova garantno pismo. Jer moj rodbina je napisao svoje ime tamo pa ako je to greska da ga ispravimo na vreme jer se blizi datumot na moeto intervju

Ako neko ima iskutvo sa ovo hteo bi da mi kaze

pozz

mikagrubinen 01.05.2014 18:49

sombrero HVALA.

Pošto mi je žena izvučena, a ja se šlepam uz nju :naughty: treba da podnesem DS-230. Planiramo da stavku:
10. "Permanent adress in the United States where you intend to live" - ostavimo praznu, tj. da napišem ono N/A jer ne znamo gde ćemo živeti, ali zato u stavci:
11. "Adress in the United States where you want your Permanent Resident Card (Green Card) mailed." - smo naveli adresu mog druga koji živi u USA.

Čovek iz ambasade sa kojim smo pričali telefonom nam nije rekao da je potrebno da donesemo mail. Izgleda da je bitna samo ta adresa na koju će Green Card stići.

sonny_crockett 02.05.2014 19:19

Citat:

Prvobitno poslao korisnik mikagrubinen (Poruka 45333)
sombrero HVALA.

Pošto mi je žena izvučena, a ja se šlepam uz nju :naughty: treba da podnesem DS-230. Planiramo da stavku:
10. "Permanent adress in the United States where you intend to live" - ostavimo praznu, tj. da napišem ono N/A jer ne znamo gde ćemo živeti, ali zato u stavci:
11. "Adress in the United States where you want your Permanent Resident Card (Green Card) mailed." - smo naveli adresu mog druga koji živi u USA.

Čovek iz ambasade sa kojim smo pričali telefonom nam nije rekao da je potrebno da donesemo mail. Izgleda da je bitna samo ta adresa na koju će Green Card stići.

Ako nije potreban mail, to je super. Mada, ima jedan post u drugoj temi gde je neko pozvao ambasadu i osoba sa kojom je pricao mu je rekla da zvanicno ne treba, ali pored tih osnovnih dokumenata, konzul moze da trazi jos 501 papir, tako da sve zavisi od njegove dobre volje. Ali, kazu ljudi da je intervju samo formalnost ako ispunjavate osnovne uslove, odnosno 12 godina skole. Srecno svima! :)

Andy Capp 03.05.2014 14:35

поздрав старије колеге :)

извучен сам ове године, иако 8 година играм лутрију и преко 5 пратим овај форум, од момента када сам сазнао да сам напокон извучен, све информације које сам имао као да су излетеле из главе. конфузија, изненађење, шок, шта ли је већ.
углавном кренуо сам опет са прелиставањем форума, у овом случају ме занима конкретно да ли се на интервју носи диплома само средње школе или и сведочанства. прочитао сам свих 90 страна и видим да неко носи само диплому док други носе и сведочанства.
хвала унапред.

johnny_nyc 04.05.2014 07:19

inside@22 ima sutra interview u ambasadi u zagrebu, puno sreće druže i ovim putem i javi se obavezno poslije :)

Inside@22 04.05.2014 14:08

Citat:

Prvobitno poslao korisnik johnny_nyc (Poruka 45582)
inside@22 ima sutra interview u ambasadi u zagrebu, puno sreće druže i ovim putem i javi se obavezno poslije :)

da,da obavezno se javim odmah poslje...
hvala druže na lijepim željama, a sad idem radit nešto da ne mislim na intervju... :D

daroni 05.05.2014 09:33

Jedno pitanje za sve koji su bili ili tek trebaju na intervju, sto se pozivnog pisma iz USA tice, u kom obliku treba da bude i koje podatke treba da sadrzi?

SRBghost 05.05.2014 09:51

Pomoc!!!

Ljudi u velikom sam problemu. Naime, izvuceni smo ove godine za GC, ali moja prijava je odbijena, a suprugina je prihvacena. E, sada, problem/pitanje je sledecie - da li u tom slucaju ja mogu da odem pre supruge i deteta? U suprotnom, mogu slobodno da se pohvalim da nam je buducnost zavrsena.

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 03:22.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.