sonny_crockett |
05.05.2014 09:59 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik SRBghost
(Poruka 45662)
Ljudi u velikom sam problemu. Naime, izvuceni smo ove godine za GC, ali moja prijava je odbijena, a suprugina je prihvacena. E, sada, problem/pitanje je sledecie - da li u tom slucaju ja mogu da odem pre supruge i deteta? U suprotnom, mogu slobodno da se pohvalim da nam je buducnost zavrsena.
|
Kako mislis odbijena? Nisi izvucen ili su te odbili na intervjuu? Sto se tice prijave tvoje supruge, samo nosilac GC moze da ide pre ostalih, odnosno ona. Svi ostali dobijaju GC na osnovu nje.
|
sonny_crockett |
05.05.2014 10:00 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik daroni
(Poruka 45657)
Jedno pitanje za sve koji su bili ili tek trebaju na intervju, sto se pozivnog pisma iz USA tice, u kom obliku treba da bude i koje podatke treba da sadrzi?
|
Evo u ovom postu imas primer pozivnog pisma.
http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=306
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik sonny_crockett
(Poruka 45664)
|
HVALA! :) I zaboravih jos jedno pitanje imam sto se tice vojske, da li treba ici do vojnog odseka ili samo vojna knjizica na uvid ili sta vec...Sluzio sam vojsku pa zato...?
|
sonny_crockett |
05.05.2014 10:14 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik daroni
(Poruka 45665)
HVALA! :) I zaboravih jos jedno pitanje imam sto se tice vojske, da li treba ici do vojnog odseka ili samo vojna knjizica na uvid ili sta vec...Sluzio sam vojsku pa zato...?
|
Nema na cemu :) Mozda bi bilo najbolje pitati ambasadu kad ti zakazu intervju.
|
SRBghost |
05.05.2014 10:26 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik sonny_crockett
(Poruka 45663)
Kako mislis odbijena? Nisi izvucen ili su te odbili na intervjuu? Sto se tice prijave tvoje supruge, samo nosilac GC moze da ide pre ostalih, odnosno ona. Svi ostali dobijaju GC na osnovu nje.
|
Moja greska - ja nisam izvucen. Ovako je sada za mene sva prica zavrsena. Posto je mojoj supruzi "ogroman problem" da idemo svi zajedno kod njenog rodjenog brata, umesto da ja odem i obezbedim joj je***i dvorac u kojem bi mogla da vlada, i savrseno je spremna da upropasti i detetovu buducnost sa tim ponasanjem. Hvala puno na pomoci. Idem lepo sada da se nosim u tri lepe....
|
sonny_crockett |
05.05.2014 10:33 |
Citat:
(Poruka 45667)
Moja greska - ja nisam izvucen. Ovako je sada za mene sva prica zavrsena. Posto je mojoj supruzi "ogroman problem" da idemo svi zajedno kod njenog rodjenog brata, umesto da ja odem i obezbedim joj je***i dvorac u kojem bi mogla da vlada, i savrseno je spremna da upropasti i detetovu buducnost sa tim ponasanjem. Hvala puno na pomoci. Idem lepo sada da se nosim u tri lepe....
|
Mozete otici zajedno i da se ona vrati odmah cim se prijavite za SSN i dobijete GC, sto obicno bude posle 2-3 nedelje.
|
SRBghost |
05.05.2014 10:37 |
Zar ne mora da bude bez prekida 6 meseci u US pre prvog napustanja?
EDIT: U tom slucaju svi moramo da idemo tamo - ukljucujuci i dete? Milsim, super ako moze, ali to je u startu 5-6.000 USD za karte....
Jos kada bih ti rekao da nas sve ceka posao onog momenta kada se spustimo u NY.... Stvarno sam na ivici nervnog sloma....
|
sonny_crockett |
05.05.2014 10:58 |
Citat:
(Poruka 45669)
Zar ne mora da bude bez prekida 6 meseci u US pre prvog napustanja?
EDIT: U tom slucaju svi moramo da idemo tamo - ukljucujuci i dete? Milsim, super ako moze, ali to je u startu 5-6.000 USD za karte....
Jos kada bih ti rekao da nas sve ceka posao onog momenta kada se spustimo u NY.... Stvarno sam na ivici nervnog sloma....
|
Ne. Viza koju dobijes na intervjuu ti traje 6 meseci i u tom periodu moras da odes u SAD da ne bi izgubio pravo na GC. Mozes ti i prvog dana da se vratis, cim ti "aktiviraju" green card. Mislim da je dovoljno da odete samo ti i zena, pa dete moze i kasnije. Ali ako vas ceka posao, ne vidim problem. Koji vam je broj? Odnosno u kom je rangu, posto je praksa da se ne pise ceo br. I iskuliraj malo, nije sve tako sivo :)
|
SRBghost |
05.05.2014 11:44 |
Nas broj je 190xx. Ne znam sta da ti kazem.... Sve pokusavam da se smirim, ali nesto mi ne ide... Voleo bih da nam zakazu inervju 2016, do tada bi i ona shvatil akako nasi poslovi nista ne znace (koliko se lako bez njih ostaje)... Znaci, onog momenta kada se GC aktivir/dobije, moze se putovati napolje? Pretpostavljam da onda nije pametno biti duze od 6 meseci van USA....
|
sonny_crockett |
05.05.2014 12:01 |
Citat:
(Poruka 45672)
Nas broj je 190xx. Ne znam sta da ti kazem.... Sve pokusavam da se smirim, ali nesto mi ne ide... Voleo bih da nam zakazu inervju 2016, do tada bi i ona shvatil akako nasi poslovi nista ne znace (koliko se lako bez njih ostaje)... Znaci, onog momenta kada se GC aktivir/dobije, moze se putovati napolje? Pretpostavljam da onda nije pametno biti duze od 6 meseci van USA....
|
Znaci imali ste vec intervju? Ili je to za 2015? Cim se prijavis za SSN ti mozes da izadjes iz Amerike. GC i SSN ti stignu na tu adresu koju si naveo i to je to. Pa nije pametno, ali pise da je dozvoljeno do godinu dana, sve preko toga znaci da moras dobiti re-entry permit, oko cega ne znam nista. Verujem da sve pise na travel.state.gov. E sad sto se ovog drugog tice, to moras sa suprugom da resis, tu ti ne mogu pomoci. :)
Ovde ti pise sve u vezi ostajanja van SAD-a nakon dobijanja GC: http://www.uscis.gov/green-card/afte...anent-resident
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 15:38. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.