|
|
Čestitke i jedno pitanje?
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Inside@22
(Poruka 45806)
Pozdrav dragi članovi foruma.
Evo da se i mi javimo sa iskustvom sa intervjua. Javili bi se i prije al smo u ponedjeljak slavili tako da nismo bili u stanju tipkat :), a jučer smo odmah zgibali na more da odmorimo od svega i slegnemo dojmove...
Sad ću se ponoviti kao i ostali članovi koji su prošli intervju. INTERVJU JE FORMALNOST. :D probajte si tako postaviti stvari da vas ne pojede nervoza... mi smo se dobro držali do samog dana intervjua... više si nismo mogli pomoći... :)
Dakle, došli smo pred ambasadu u 10:45. Odmah nas je primio čovjek iz osiguranja. Ulazite jedan-po-jedan. Uzmite samo potrebne stvari (osobnu kartu, ključeve od auta i dokumente) da brže prođete checkpoint. Nakon prolaska osiguranja nas je najavio u drugu zgradu. Tamo nas je dočekala ljubazna gospođa isto iz osiguranja i rekla da sjednemo kod šaltera US citizens i da će nas prozvat na šalter 8 ili 9. Mi sjeli i nakon 10-ak minuta nas je pozvala službenica na šalter 7 da predamo dokumentaciju. Od supruge je uzela: diplomu, izvod iz matice rođenih, matice vjenačnih, potvrdu o nekažnjavanju, potvrdu o nevođenju postupka, putovnicu, staru putovnicu i naravno 660 usd u cash-u. Od mojih je uzela putovnicu, izvod iz matice rođenih, potvrdu o nekažnjavanju, potvrdu o nevođenju postupka, potvrdu o nepozivanju u vojsku. Slike nisu uzimali, kaže da ima one koje su dobili od KCC-a. Naravno i otiske obje ruke. Također nam je dala papire od liječničkog. Kad smo sve predali uručila nam je brošure Welcome to USA i kako i upute kako preuzeti zelenu kartu kad uđemo u zemlju što sam ja shvatio kao dobar znak :D.
Opet malo sjeli i pričekali nekih 15-ak minuta kad nas je konzul prozvao na šalter 1. Dočekao nas je vice konzul Brian. Odmah kad smo došli do šaltera sam primjetio da oni formulari DS-230 ispunjeni od strane konzula sa onim naljepnicama SIGN HERE gdje bi se mi trebali potpisati... juuuhuuuuu... odmah je bilo malo lakše... :)
Ljubazan, mlad gospodin. Lijepo nas je pozdravio, čestitao na dobitku i reko da moramo proć samo nekoliko formalnih stvari. Tad nas je zatražio da dignemo desnu ruku i zakunemo da sve što smo napisao i što ćemo reć je istina. Svako reko I DO.
Tada je počeo ispitivati suprugu o njenom boravku u americi (bila je godinu i pol kao au pair). Gdje je bila, kod koga, koliko dugo, šta je radila, kad se vratila, itd. Mene je pitao čime se bavim, di radim, o moja dva odlaska u SAD. Pitao nas da li smo se ženili samo zbog lutrije. Vratio nam neke dokumente (trenutno ih nemam tu, pa ni neznam šta nam je vratio jer nismo ni gledali, al ću nadopisat kad se vratimo u zg...)
Tada je malo tipkao u kompjuter zatražio da potpišemo formulare i reko da nam je viza odobrena!!
uffff... kakvo olakšanje... :D
Još nas je pitao dal smo dobili kakve upute o preuzimanju viza, mi reko da ne, a on ode tamo iza čoška i vrati se za minutu i kaže da možemo doć po vize u 13 sati... sve bolje od boljeg :D
A našoj sreći nema kraja!!! Neopisivo... Brzo otišli u neku birtiju da nazdravimo... šta ćemo drugo.. :D
Cijelokupni proces u ambasadi nije trajao duže od 40 min...
Vratili se u ambasadu oko 12:50, prošli istu proceduru na ulazu, sjeli u čekaonicu i pričekali nekih 10-ak min. Opet nas prozvala naša službenica na šalter 7 i tamo nam uručila putovnice sa vizama, 2 koverte zapečaćene i objasnila nam proces. Ne izbivat izvan sad-a duže od 180 dana, nosilac ulazi prvi odnosno zajedno, koverte se nose u ručnoj prtljazi i da nakon 5 god možemo aplicirati za državljanstvo. Taaa-daaaaaa!!!! Napokon gotovo. Dugo trajalo al se isplatilo.
E sad, htio bih svima vama zahvaliti na silnim postovima, temama, uputama, iskustvima i svemu čime ste pridonjeli ovome forumu. Ovaj proces bi bio daleko teži i zakompliciranijij da nije bilo starijih članova foruma koji su prošli sve ovo što smo mi sada prolazili... još jednom hvala svima... nestat sa foruma nećemo jer i dalje će nam trebati vaša pomoć :), a isto tako ćemo mi probat pomoć svojim iskustvima drugim članovima...
Ako netko ima kakvih pitanja, slobodno neka pita.
|
Molim te da mi odgovoriš, koliko moraju biti "stara" Uverenja od Suda i Mupa o nekažnjavanju i ne vođenju krivičnog postupka ? Hvala i čestitke još jednom Da li je intervju OBAVEZAN, na engleskom, pošto ja, kao nosilac lutrije, nisam baš sjajan u tom delu.
|
Inside@22 |
07.05.2014 13:12 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik krle66
(Poruka 45808)
Molim te da mi odgovoriš, koliko moraju biti "stara" Uverenja od Suda i Mupa o nekažnjavanju i ne vođenju krivičnog postupka ? Hvala i čestitke još jednom Da li je intervju OBAVEZAN, na engleskom, pošto ja, kao nosilac lutrije, nisam baš sjajan u tom delu.
|
iskreno nemam pojma koliko moraju biti stara uvjerenja... mi smo naša izvadili nekih 3 tjedna prije intervjua i nitko nas ništa nije pitao...
mi smo krenuli u nabavku dokumentacije kada smo saznali datum intervjua...
što se tiće jezika intervjua, nas niša nije pitao dal na hr i eng, samo je krenuo pričat na engleskom, al ja bi to povezao time što je moja supruga bila godinu i pol u SAD-u pa valjda zna engleski, a i ona je bila nosilac...
koliko sam shvatio iz ostalih postova drugih članova, mislim da to nije nikakav problem...
ne beri brigu oko toga...
|
sonny_crockett |
07.05.2014 13:30 |
Cestitke Inside@22! Verujem da ce biti ista prica i za mene u BGu, kada mi zakazu. Iscekujem bulletin za jul, br mi je 331XXX, verujem da cu upasti tu, ali nikad se ne zna. Sto se tice pozivnog pisma, da li su vam to trazili? Ne vidim da si napomenuo :)
|
zdravo prijatelji hteo bi mala pomos od svi onih koi su bile vec na intervju, pa vec znaju kako e sta je i nama pomogne.
Evo u cemu je problem Mi smo iz Makedonija i danas ja i supruga smo podigli koverti iz bolnice gde smo zavrsili preglede, jer sutra imamo intervju.
E sada kada smo bile na preglede nama su rekle da netreba primiti ni jednu vakcinu i tako da nismo primili vakcinaciju
Sada citam na onaj list za vakcinacija VACCINATION DOCUMENTATION WORKSHEET i pod 2 gde su Results imamo stiklirano
VACCINE HISTORY INCOMPLETE i ono sta je pod njega
Aplicant may be eligidble for blanket waiver (s) because vaccination (s) not medically appopriate (as indicated Above)
Pa svi vi koi ste vec bili na intervju vec znate sta je ovo i dal je i kod vas bilo ovako, da se ne zabrinujem bez veze ili trebalo bi da se zabrinujem. Jer sutra je intervju , a nas pocinje da fata panika hehe
Hteo bi neko da mi odgovori pozz
|
Roki i kaj nas go pisuvase istoto, i nie ne primivme vakcini, a zedovme vizi. taka da nemate pricini da bidite nervozni. pozz
|
Pozdrav svima....
Jedno pitanje ako moze? evo izbacili visa bulletin za jul pa mi se sve smrklo. Moj broj je inace 34xxx, pa me interesuje kako ce za avgust? Oce li opet da izbacuju broj ili ce da ide custom? Hvala unapred
|
sombrero |
08.05.2014 06:35 |
Stevo ne razumem sta ti se smrklo novi presek je 36300 i imaces intervju u julu ako ti je broj 34xxx :), u cemu je problem?
|
Stevo nisi citao do kraja, nema sta da ti se smrkne, dolazis na red za intervju:D Sretno :bravo:
|
pedjolino |
08.05.2014 07:32 |
Cestitke od mene za Inside@22 da vam se sve kockice sklope preko bare Sretno.Evo sad videh VB ima malo nade i za nas sa vecim brojevima mi smo 33xxx.
|
Ma eto koliko sam odlepio. 36xxx mi je broj.. Aj sad odgovori ako moze. Sorry
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 02:23. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.