ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Intervju (interview) - Ambasada (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Intervjui - 2014 (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1322)

elefteros 10.05.2014 11:08

Citat:

Prvobitno poslao korisnik ZliZec (Poruka 45949)
Johnny, ne znam zasto je bila guzva. Juce kada sam isao po pasose oko 14.30 isto je bila guzva. Koliko sam uspeo da primetim opet su dosli do broja 200 sa onim listicima za turisticke vize, sto ce reci da je i juce proslo preko 200 ljudi. Popodne su samo mladi ljudi bili, mozda do 25 godina, i cuo sam da spominju neke agencije.

U toku su viziranja za studente koji idu na Work and Travel program, J1 vize.
Mnogima poslovi počinju krajem maja kada počinje sezona.

ZliZec 10.05.2014 12:16

Pretpostavio sam i ja da je tako nesto u pitanju.
Vecina je dobila vize koliko sam uspeo da vidim, ali bilo je i suza i smrknutih lica....

steva27 10.05.2014 20:33

Sta mislite da li ce za avgust da izbace current ili opet brojevi?

Danyda 11.05.2014 10:44

Citat:

Prvobitno poslao korisnik steva27 (Poruka 45956)
Sta mislite da li ce za avgust da izbace current ili opet brojevi?

Ako si 36 hiljada i nesto, ti si na intervjuu u avgustu. Sta se uzbudjujes? Ako izbace CURRENT, opet si u avgustu... tebi svejedno, bas te briga...sigurno prolazis.

sonny_crockett 13.05.2014 15:56

Ljudi, znam da ima negde na forumu vec, ali nikako ne mogu da nadjem primer pozivnog maila, trebace mi za jul. Pa ako moze neko da ga ubaci ovde :) Hvala

macodlak 13.05.2014 21:18

Šta je potrebno ponijeti na intervju kada je brak sklopljen pred sam intervju?

Šta je potrebno ponijeti na intervju kada je brak sklopljen pred sam intervju? Koliko sam svatio nema vremena za slati papire ponovo poštom u Kentaki nego se sve nosi sa sobom na intervju, takođe potrebno je kontaktirati ambasadu i objasniti im da je došlo do sklapanja braka i da će na intervju doći dvoje i sl. Šta bi još trebali znati mi koji smo u takvoj situaciji.

Potrebna dokumenta, molim dopišite ako nešto nedostaje - P.S. ja sam iz BIH

- DSP-122 (dobitnik DV)

- DS-230 (dobitnik DV i drugi supružnik)

- Školovanje (Potrebo je svjedočanstvo o završenoj osnovnoj školi 8 razreda, svjedočanstva za I, II, III, IV razred srednje škole, Diploma o završenoj srednjoj školi, da li je obavezna Diploma o završenom fakultetu ako ga je neko završio ili je dovoljno onih 12 godina školovanja...)

- Pasoš (muž, žena)

- Fotografije po dve (muž, žena)

- Rodni list (muž, žena)

- Vjenčani list (da li trebaju dva ili jedan primjerak :grin:)

- Policijsko uvjerenje o nekažnjavanju - Police Records (muž i žena - - - gdje se vadi, koliko se čeka i koja je cijena --- BIH)

- Sudski i zatvorski dosijeji - Court and Prison Records (muž i žena - - - gdje se vadi, koliko se čeka i koja je cijena --- BIH)

- Dokumenti o služenju vojske (muž i žena ??? šta je s onima koji nisu služili vojsku???)

- Pozivno pismo (Kada sam slao formulare nisam popunio polje gdje da pošalju GC i gdje ću biti. Sada sam se dogovorio sa rođacima od buduće žene da stavimo njihovu adresu i oni će nas dočekati. - Da li je potrebno pozivno pismo ili kako ga već zovemo? P.S. svadba je početkom juna :grin:)

Ako je nešto netačno ili ako nešto treba dodati... Znate šta vam je činiti!!!

ZliZec 13.05.2014 22:51

Priloženih datoteka: 1
Citat:

Prvobitno poslao korisnik sonny_crockett (Poruka 46027)
Ljudi, znam da ima negde na forumu vec, ali nikako ne mogu da nadjem primer pozivnog maila, trebace mi za jul. Pa ako moze neko da ga ubaci ovde :) Hvala

Ovo je neko već kačio, ja samo prosleđujem. Nosio sam nešto slično na intervju, ali ponavljam, mislim da ti to neće ni gledati.

ZliZec 13.05.2014 23:15

Izvinjavam se što dupliram post, ali prošlo je 15 minuta pa ne mogu da editujem.
Macodlak, informacije koju mogu da ti dam su za Srbiju, ali pretpostavljam da je i kod vas isto.
Što se školovanja tiče, ne treba ti sve ovo što si nabrojao, samo diploma one škole koju si poslednju završio (srednja škola ili fakultet). Policijsko uverenje vadiš u stanici policije na opštini gde si prijavljen. U Srbiji, tj. na mojoj opštini, se čeka 7-10 dana. Uverenje iz suda sam vadio u Palati pravde, ne znam koja je to institucija kod vas, ali ovde se papir dobija na licu mesta istog dana. Što se tiče venčanog lista, samo jedan original ti treba i jedna najobičnija kopija. Ja vojsku nisam služio i nikakav papir nisam nosio u vezi sa vojskom. Fotografije 51x51, kao što si slao u Kentaki.
Nadam se da sam bar malo pomogao.

via 14.05.2014 05:40

Citat:

Prvobitno poslao korisnik macodlak (Poruka 46054)
Šta je potrebno ponijeti na intervju kada je brak sklopljen pred sam intervju? Koliko sam svatio nema vremena za slati papire ponovo poštom u Kentaki nego se sve nosi sa sobom na intervju, takođe potrebno je kontaktirati ambasadu i objasniti im da je došlo do sklapanja braka i da će na intervju doći dvoje i sl. Šta bi još trebali znati mi koji smo u takvoj situaciji.

Potrebna dokumenta, molim dopišite ako nešto nedostaje - P.S. ja sam iz BIH

- DSP-122 (dobitnik DV)

- DS-230 (dobitnik DV i drugi supružnik)

- Školovanje (Potrebo je svjedočanstvo o završenoj osnovnoj školi 8 razreda, svjedočanstva za I, II, III, IV razred srednje škole, Diploma o završenoj srednjoj školi, da li je obavezna Diploma o završenom fakultetu ako ga je neko završio ili je dovoljno onih 12 godina školovanja...)

- Pasoš (muž, žena)

- Fotografije po dve (muž, žena)

- Rodni list (muž, žena)

- Vjenčani list (da li trebaju dva ili jedan primjerak :grin:)

- Policijsko uvjerenje o nekažnjavanju - Police Records (muž i žena - - - gdje se vadi, koliko se čeka i koja je cijena --- BIH)

- Sudski i zatvorski dosijeji - Court and Prison Records (muž i žena - - - gdje se vadi, koliko se čeka i koja je cijena --- BIH)

- Dokumenti o služenju vojske (muž i žena ??? šta je s onima koji nisu služili vojsku???)

- Pozivno pismo (Kada sam slao formulare nisam popunio polje gdje da pošalju GC i gdje ću biti. Sada sam se dogovorio sa rođacima od buduće žene da stavimo njihovu adresu i oni će nas dočekati. - Da li je potrebno pozivno pismo ili kako ga već zovemo? P.S. svadba je početkom juna :grin:)

Ako je nešto netačno ili ako nešto treba dodati... Znate šta vam je činiti!!!

- školovanje: potrebna ti je samo zadnja diploma, odnosno diploma najvišeg stepena obrazovanja (kopija i original na uvid)

- vjenčani list: nama su naglasili da ponesemo dva vjenčana lista, obzirom da treba po jedan za svaki dosije (moj i od supruga)

- dok. o služenju vojnog roka: za suprugu ti naravno ne treba ništa, za sebe (ako nisi služio vojsku) trebalo bi da možeš dobiti potvrdu koja će reći upravo to

- policijsko uvjerenje o nekažnjavanju: vadi se u MUP-u, ispuniš zahtjev i čekaš 2-3 dana. Ako ti je mjesto rođenja u BiH, onda ide po mjestu rođenja, ako je van BiH, onda po mjestu prebivališta

- uvjerenje od suda da se protiv vas ne vodi krivični postupak: vadi se u okružnom sudu u mjestu prebivališta, također ispuniš zahtjev i čekaš nekoliko dana

Sad, mislim da su cijene za ova uvjerenja bile 10 i 15 KM, ali ne sjećam se koje je bilo koliko.

- pozivno pismo nije obavezno po spisku dokumenata, ali mislim da smo ga svi nosili. Nama su vratili na šalteru, nisu ni pogledali uz objašnjenje da nije potrebno, nekome su pak uzimali. Nama su uzeli potvrdu da je suprug odslužio vojni rok, a drugima su vraćali, tako da izgleda nema baš pravila šta će zadržati.

ZliZec 14.05.2014 09:24

Neke stvari se izgleda dosta razlikuju od ambasade do ambasade.

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 19:04.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.