ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Uputstva za dobitnike (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=20)
-   -   Visa Bulletin (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=162)

maybe17 10.09.2015 09:57

Citat:

Prvobitno poslao korisnik div011 (Poruka 56384)
Pozdrav i cestitke svima koji su imali srece od Vlade! Nov sam ovde i normalno niiista ne znam. Mi smo pre nedelju dana SLUCAJNO provalili da smo izvuceni i tek sam u subotu popunio taj 260 za svakoga po na osob i poslao...valjda nije kasno. Gde gledate te liste? Mi smo dobili br. na mail i 17 hiljada smo i nesto.

Ako ti nije teško, napiši kako ste to slučajno provalili...niste proveravali ranije,ili jeste pa se nešto promenilo...

mibim2016 10.09.2015 11:42

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Stromae (Poruka 56587)
Pazi generalno u nekom trrenutku ce morati da uspori. Ima na sajtu britsimona lista kao overview od 1996 do danas kako se kretao vbuletin po mesecima. Tu mozes da vidis kako se uvek negde uspori i onda npr izmedju dva meseca bude stotinak brojeva razlike. Ja skontah da su skokovi veliki jer izgleda da do ovog trenutka nisu skupilj dovoljno ljudi koji su na vreme poslali ds260 i da su stigli iz KCCa da obrade te uahteve - mnogi ljudi su kasno slali, pa onda podignu cutt off da bi imali dovoljnu kvotu za intervjue za taj mesec. Mozda nisam u pravu ali tako shvatih.

Koliko sam mogao da primetim i bulletin za septembar ima veci broj za dv 2016 u odnosu na isti od prosle godine. Tako da dva bulletina za redom imaju veci opseg brojeva za intervjue u poredjenju sa prethodnim godinama. Da li to ima veze i sa tim da je ove godine izvuceno manje ljudi?

div011 11.09.2015 00:32

Citat:

Prvobitno poslao korisnik maybe17 (Poruka 56592)
Ako ti nije teško, napiši kako ste to slučajno provalili...niste proveravali ranije,ili jeste pa se nešto promenilo...

Nismo mi imali pojma da ti moras sam da proveravas, mislili smo da ce da stigne nesto na mail, a nije. Mozda nekima i jeste, nama nije, ne ynam. Onda smo "slucajno" jedno vece seli da pogledamo sta se s tim desava i na zdravlje...ono nije slucajno al ajd. Nismo proveravali ranije.

margos13 11.09.2015 01:18

Citat:

Prvobitno poslao korisnik div011 (Poruka 56618)
Nismo mi imali pojma da ti moras sam da proveravas, mislili smo da ce da stigne nesto na mail, a nije. Mozda nekima i jeste, nama nije, ne ynam. Onda smo "slucajno" jedno vece seli da pogledamo sta se s tim desava i na zdravlje...ono nije slucajno al ajd. Nismo proveravali ranije.

Ne, niko nije dobio mail da je izvučen ili da nije izvučen. U pravilima lutrije za zelenu kartu jasno stoji da se izvučeni na lutriji ne obaveštavaju ni mailom niti nekim drugim putem, već da sve prijavljene osobe moraju da se uloguju sa svojim podacima (ime i prezime, godina rođenja i confirmation number) i da provere da li su izvučeni ili ne. Prijavljena osoba ne može znati da je izvučena ako se ne uloguje sa svojim podacima i to ne proveri. Kada se osoba koja se prijavila na lutriju uloguje, toj osobi izlazi personalno obaveštenje da li je izvučena ili nije, a ako je izvučena, toj osobi u obaveštenju stoji i region i broj pod kojim je ta osoba izvučena (tj. case number). Tako je već godinama i tako će biti i ubuduće. Rezime: izvučeni na lutriji ne dobijaju mail sa obaveštenjem da su izvučeni na lutriji. Izvučeni dobijaju automatizovani mail tek nakon slanja DS 260 obrazaca, a nakon toga (u zavisnosti od njihovog CN-a i cut off-a) dobijaju mail koji ih obaveštava da treba da se uloguju i provere datum i vreme kada im je zakazan intervju.
Bilo bi dobro da svi koji se prijavljuju na lutriju prouče pravila lutrije, i to pre nego što se pijave. Kada bi svi to učinili, izbegle bi se mnoge greške zbog kojih veliki broj izvučenih ne dobije zelenu kartu (zbog grešaka napravljenih na prijavi ili u DS 260 li zato što ne provere da li su izvučeni ili ne, već očekuju mail koji nikada ne stigne, itd...) jer nisu poznavali pravila lutrije. Pravila su jasna i ista su godinama, i uvek su istaknuta na zvaničnim stranicama. Jedino što se menja od godine do godine, to su zemlje koje se kvalifikuju na lutriju (sve zemlje iz bivše SFRJ uvek su kvalifikovane za lutriju). Ako do sada niste proučili pravila, a izvučeni ste na lutriji, obavezno to učinite što pre.

Gromacha 11.09.2015 18:53

Ako se ne varam izasao je Visa Bulletin sa cut off za Novembar

CUT OFF je 12500!!

Bogami su pozurili :bravo:

Stromae 11.09.2015 21:02

Priloženih datoteka: 1
Citat:

Prvobitno poslao korisnik mibim2016 (Poruka 56596)
Koliko sam mogao da primetim i bulletin za septembar ima veci broj za dv 2016 u odnosu na isti od prosle godine. Tako da dva bulletina za redom imaju veci opseg brojeva za intervjue u poredjenju sa prethodnim godinama. Da li to ima veze i sa tim da je ove godine izvuceno manje ljudi?

Da iskoristim nalog svog supruga i da se ukljucim malo na forum dok on radi :naughty:
Pazi iskreno mislim da niko ovde ne zna sta ce da se desi i zasto su ubrzali brojeve, kao i da svi nagadjamo na osnovu toga sta smo negde procitali.. Ali to ne znaci da ne treba da delimo informacije. :) Ja sam procitala na sajtu travel, drugim forumima a i ovde na forumu da se visa bulletin definise na osnovu dva parametra: 1. koliko ljudi se prijavilo na lutriju i 2. koliko ljudi je na vreme popunilo ds260 jer za obradu istog treba oko 3 meseca.
Ovde ima ljudi na forumu koji su current bili za oktobar ali im nije zakazan intervju jer su slali ds260 u junu pa KCC nije stigao da im obradi zahteve...
Svakako kako ti zahtevi stignu da se obrade, to je tren kada se usporava cut off izmedju dva meseca..

Stoga, da ne pricam iz glave ovde imas po godinama kako izgleda overview bulletina pa vidi. (administratorima se unapred izvinjavam ako ne treba da se kace ovakve informacije). Pozdrav, S.Zena :)

voja82 11.09.2015 23:16

Ja mislim da je i razlog veceg skoka Visa Bulletina i to sto je za DV2016 izvucen manji broj dobitnika u odnosu na sve prethodne godine, negde oko 93.000, ako to uporedite sa DV2014 kada je izvuceno 140.000 i DV2105 oko 125.000. Mislim da cemo u DV2016 videti current mozda vec za mesece Jul, Avgust i Septembar.

div011 15.09.2015 12:12

Cek malo, pa Vojo kolko vidim ove datume, ti si vec imao razgovor?

Kamely 27.09.2015 22:44

Dragi svi,

iscitavam postove i hvata me panika. Naime, ja nisam dobila nikakav mail, nakon popunjavanja DS260 ?!?????

Inace, CN broj mi je 11xxx, a poslala sam ga 19.6.2015. Ne mogu da verujem koliko ovo iscekivanje tog mail-a sa obavestenjem kada je intervju, moze da muci. Iscekivanje je najteze. A sto je najgore, iscitavajuci ovaj Forum upadam u paniku i paranoju da nesto nece ispasti kako treba.

POzzz

div011 27.09.2015 22:52

Mail

Pa udji tamo ponovo i vidi da li si to zavrsila do kraja, mislim da to ide automatski ako se popuni...

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 23:03.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.