ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Vodič za emigrante (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Vožnja kamiona u Americi - Trucking in USA (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1132)

Svenson 29.06.2019 02:46

Pogledajte na Zip Recruter-u. Stalno traze strucnjake i nude sredjivanje H1B vize.

Mislim da sam vidjao i na Monster Jobs.

mikica1723 29.06.2019 07:48

ovo sa visa solution je do sada bilo sve legalno i nikakav novac mi nisu trazili unapred..

reg 30.06.2019 16:53

Cist scam, ali ima svakavih tuljana koji se primaju na ovakve prevare.
Uplati im ti 7500 za pocetak i nek ti je sa srecom.

mikica1723 30.06.2019 21:29

Citat:

Prvobitno poslao korisnik reg (Poruka 77374)
Cist scam, ali ima svakavih tuljana koji se primaju na ovakve prevare.
Uplati im ti 7500 za pocetak i nek ti je sa srecom.

ne razumem..da li je ovo bilo meni upuceno?ako jeste,vec sam napisao da nisam nista platio...niti cu

reg 03.07.2019 04:43

Ovo cu sad da napisem. Citaj umesto biblije.

Bez godinu dana iskustva niko ne moze da vas stavi na osuguranje. Pronasli su rupu u zakonu i drze masu vozaca bez osiguranja. Ovo nije nista novo. Ako planirate da radite ili vec radite za malu firmu uvek proverite da li ste osigurani. Ako lisujes (kupujes) kamion isto ima fora da vas ne stave na osiguranje a skidaju vam od plate nedeljno za cargo insurance.
Ako znate da nemate godinu dana minimum iskustva voznje kamiona koje moze da se verifikuje. Onda i ne mogu da vas osiguraju i da hoce.

U slucaju manjeg udesa mogu da tuze vozaca za velike pare. Firmu takodje mogu da tuze ali oni imaju advokate, za to su vec spremni.
Jedna firma je tuzena za $235.000 za povredu, video sam dokument

slucajni_prolaznik 03.07.2019 08:21

[quote=Futbalista;77340]
Citat:

Prvobitno poslao korisnik mikica1723 (Poruka 77339)
Mogu ,naravno...
procedura traje nekih 6-8 meseci od datuma prijave...nema nikakvih troskova sem u usa ambasadi 160 dolara i kasnije lekarski pregled...Visa solution je potrazivala radnike za usa preko EPSN workforce agencije ,preko koje sam se i ja prijavio...moras imati cist record...I kriminalni i saobracajni..uslov je iskustvo u voznji kamiona min 2 godine...za poslodavca moras raditi tri godine...nedeljno ti se odbija 60 dolara zbog troskova koja je prema tebi imala visa solution i na kraju ti uzmu jos 12600 dolara ako ne ostanes tri godine u firmi...ako ostanes do kraja,onda ne placas taj feeod 12600....i to je to otprilike..pitaj jos sta te zanima.mozda sam nesto preskocio[/QUOTE

Smestaj hrana sve ti treba da nadjes kapiram da je tako?

Da li si racunao kad sve odbijes troskove, koliko moze cisto da ti ostane na mesecnom nivou?

Ne moze se precizno reci koliko moze da se ustedi jer ponajvise zavisi od toga koliko se trosi. Pogledajte, recimo, ovaj slucaj https://www.youtube.com/watch?v=LHiLlTGzRDc&t=0m33s

Futbalista 03.07.2019 14:42

[quote=slucajni_prolaznik;77403]
Citat:

Prvobitno poslao korisnik Futbalista (Poruka 77340)

Ne moze se precizno reci koliko moze da se ustedi jer ponajvise zavisi od toga koliko se trosi. Pogledajte, recimo, ovaj slucaj https://www.youtube.com/watch?v=LHiLlTGzRDc&t=0m33s

Hahaahhaha 100% tacno...mada prosla godina je bila top, ja sam ustedeo solidnu kintu, kupio kamion i slupao ga u feb ove godine, sad sam company driver i uzivam bez ikakvih stresova tipa gorivo, tollovi, gume, servisi....

Mada ako si solo u USA bez dece zene itd, mozes da solidno ustedis

slucajni_prolaznik 03.07.2019 23:03

[quote=Futbalista;77405]
Citat:

Prvobitno poslao korisnik slucajni_prolaznik (Poruka 77403)

Hahaahhaha 100% tacno...mada prosla godina je bila top, ja sam ustedeo solidnu kintu, kupio kamion i slupao ga u feb ove godine, sad sam company driver i uzivam bez ikakvih stresova tipa gorivo, tollovi, gume, servisi....

Mada ako si solo u USA bez dece zene itd, mozes da solidno ustedis

Zavisi i koliko se daje na socijalno i zdravstveno osiguranje. Pogledajte, recimo, ovaj slucaj https://www.youtube.com/watch?v=TX_pbEi5nA8&t=0m42s.

GSPvozac 26.07.2019 21:50

Deluje malo neverovatno sredjivanje radne dozvole vozaca preko posrednika, ali ok, svasta nesto novo se nauci. Nisam cuo za firmu UStransport ali ako verujemo sajtu i pogledamo slike voznog parka onda definitivno jeste americka firma jer nema Volvoa :) Stavicemo na stranu sto dosta nasih prevoznika je registrovano u Denveru. Treba da bacis pogled na smestaj(moras ga imati zbog prijave stana a i ne mozes ziveti 3 godine u kabini) jer je Kolorado postao jedna od najskupljih drzava zbog poseda u planinama. Sam Kolorado je pustinja a Denver je rupa od grada udaljena stotinama milja od bilo cega, verovatno ces se malo razocarati kad budes video gde si dosao, kako god tebi je vazno da budes na americkom tlu i sve je onda lakse, da li ces voziti ili pobeci sa zenom za papire. I nemoj da te plase strasne price nasih ljudi kako agenti ICE prave racije po nasim kafanama jureci ilegalce, nista od toga se nije desilo. Pozdrav i srecno.

saleee 27.07.2019 01:09

Ako ce neko da krece sa ovim, neka mi se javi preko poruke da mu preporucim aplikaciju za ucenje testova.

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 10:23.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.