ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Vaša strana (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=11)
-   -   USA i sigurnost (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1235)

fipe 18.02.2013 00:20

USA i sigurnost

Dragi forumaši (posebno vi s druge strane bare) jel možete nama koji se, ako bude sreće, spremamo letjet prijeko dat nekoliko savjeta vezano za temu sigurnosti života u USA.
Kakva su vaša iskustva, jeste se ikad našli u neugodnoj situaciji i kako to sve izgleda tamo prijeko. Naime, svako malo na tv-u gledamo razne pucnjave, ubojstva, pljačke tako da su nekako kultni američki akcijski filmovi postali dio svakodnevnice. Evo možda da poneko napiše par stvari kako stvari stoje u njihovom gradu i kako možda izbjeći neugodnosti jer jedan dio nas se sprema doći s djecom.
Hvala i isprike ako ova tema na forumu već negdje postoji. Onda molim link 😄

Taji 18.02.2013 02:52

Kad se odlucis u koji grad zelis da dodjes u USA, onda se pocnes raspitivati sta, gdje, kuda, kako. Trebalo bi da odradis dobru pretragu a to moze da ti google pomogne. Isto tako, evo ti link pa se prijavi na ovaj forum i pricaj sa ljudima. Vecinom su susretljivi i zele da pomognu. Pitaj sve sta te interesuje i ljudi ce ti reci sta oni isle o tom grafu, dijelu grada, sigurnosti, skolama....Mozes prvo da procitas do sada postavljena pitanja i odgovore....

http://www.city-data.com/forum/

Srecno :book:

Ivy 18.02.2013 12:48

Ja sam sad već peti put u Texasu (u posjeti, ne živim tu) i nikad nikakvih neugodnosti nisam imala, niti se dogodilo nešto strašno tijekom mog boravka. Požari su bili česti pred pet, šest mjeseci, ali to ne brojim.

Upozorili su me da na javni prijevoz ne idem. Nikad se nisam provozala busom po gradu. Mislila sam da ću doći i ići busom svuda sama okolo dok je tadašnji dečko na poslu, ali kad sam vidjela njegovu reakciju na tu ideju, odlučila sam poslušati. Valjda on koji tu živi zna kakva je situacija.

On radi u siromašnom i nesigurnom dijelu grada, dogodilo se par puta da su se čuli pucnjevi oko zgrade u kojoj radi. Tamo gdje živi je mirno i sigurno (i skuplje). Eto, ovisi jako ne samo o gradu, već i o kvartu.

fipe 18.02.2013 13:02

Taji ovaj forum je odlican, hvala. Nego ti se svede sve na koliko para toliko muzike s ozirom gdje ces zivjet i koliku ces rentu placat iako se nikad ne zna, budala ima svugdje. Mene zanimaju Milwaukee i Chicago pa bez obzira na preporuku foruma iznad svaka informacija nije na odmet.

dreadnot 18.02.2013 16:00

Evo ti informacija za Milvoki - pre nekoliko meseci su bile dve velike pucnjave, jedna kada je u hramu Sika ubijeno sestoro, a druga kada je u kozmetickom salonu ubijeno cetvoro ljudi. Obe su bile na svim TV stanicama, a mi smo odmah zvali nase u Srbiji da im javimo da su obe bile daleko od nas i da ne brinu. Pored toga, skoro svako vece (noc) bude po neko upucan u delu grada izmedju 10. i 50. ulice, najcesce oko 35. Kao sto sam vec pisao, ceo taj centralni deo grada je potpuno naseljen samo Afro-americkom populacijom i tamo se ne zalazi kad padne mrak. Nama se po nekad desi da moramo da se provezemo tuda uvece, ali onda biramo najsire i stalno osvetljene ulice, zakljucamo sva vrata i podignemo prozore i samo prozujimo. Kao u filmovima, vidimo kojekakve tipove skupljene u grupice na cosku, ispred prodavnice pica ili na verandi neke kuce. Nije prijatno, ali nam se na srecu do sada nikada nista nije desilo. Sa druge strane, tu su delovi grada uz jezero (Shorewood, gde smo mi, Whitefish Bay, Foxpoint), ili na zapadu - Brookfield, Elm Growe i sl., koji su u principu bezbedni, imaju sopstvenu policiju koja redovno patrolira, stanovnistvo je preko 90% belo, a ostatak je prilicno visoko obrazovan i dobro zaradjuje. U sustini, to ti je najvaznije - kakav je komsiluk. Tacno je ono sto si napisao - koliko para, toliko muzike. Ako hoces dobar i miran komsiluk, sa jakim skolama, gledaj gde je skupo. Ne znam za mala mesta, ali u velikim gradovima je tako.

fipe 18.02.2013 20:14

A sokole sta mi napisa?! 😄😄😄 Hvala zaista na svakom tvom iscrpnom komentaru. To mi je jedna od zaista krupnih stvari koja me na neki način koči kad se razmišlja o odlasku. Znam da se slična neugodnost može desit i u Zagrebu, Sarajevu, Beogradu... al opet nije tako naglašeno kao tamo. Ne znam, ovisno o državi, svaka budala može uzet pištolj za opasač pa kad mu dođe žuta minuta počet pucat. A u isto vrijeme će policija palit rotaciju i dramatično te zaustavit ako nisi svezan ili nisi stao na stopu. Sama pomisao što kažeš da projurite s autom (naravno već zamišljam svoje momke pozadi u sjedalicama) me naprosto užasava. Neću ni razmišljat o kvaru auta a za gumu je lako- vozio bi na felgi 😊

vrhunski 18.02.2013 21:06

Citat:

Prvobitno poslao korisnik fipe (Poruka 35965)
A sokole sta mi napisa?! Hvala zaista na svakom tvom iscrpnom komentaru. To mi je jedna od zaista krupnih stvari koja me na neki način koči kad se razmišlja o odlasku. Znam da se slična neugodnost može desit i u Zagrebu, Sarajevu, Beogradu... al opet nije tako naglašeno kao tamo. Ne znam, ovisno o državi, svaka budala može uzet pištolj za opasač pa kad mu dođe žuta minuta počet pucat. A u isto vrijeme će policija palit rotaciju i dramatično te zaustavit ako nisi svezan ili nisi stao na stopu. Sama pomisao što kažeš da projurite s autom (naravno već zamišljam svoje momke pozadi u sjedalicama) me naprosto užasava. Neću ni razmišljat o kvaru auta a za gumu je lako- vozio bi na felgi

Najvise ti zavisi bukvalno gde zivis tj koliko placas. Ovde gde smo mi trenutno (Mountain View, CA) je bas mirno i tiho, nema homlessa skitnica itd ali zato renta $3.000 za 2/2. Kraj je vise nego pristojan. Sto vise placas mesecno po sq feet-u smanjujes rizik da ce ti se nesto tog tipa desiti.

Svaki grad/mesto ima bolje i losije delove i to je to. Koliko para toliko muzike :)

snowflake 19.02.2013 00:02

Citat:

Prvobitno poslao korisnik fipe (Poruka 35941)
Dragi forumaši (posebno vi s druge strane bare) jel možete nama koji se, ako bude sreće, spremamo letjet prijeko dat nekoliko savjeta vezano za temu sigurnosti života u USA.
Kakva su vaša iskustva, jeste se ikad našli u neugodnoj situaciji i kako to sve izgleda tamo prijeko. Naime, svako malo na tv-u gledamo razne pucnjave, ubojstva, pljačke tako da su nekako kultni američki akcijski filmovi postali dio svakodnevnice. Evo možda da poneko napiše par stvari kako stvari stoje u njihovom gradu i kako možda izbjeći neugodnosti jer jedan dio nas se sprema doći s djecom.
Hvala i isprike ako ova tema na forumu već negdje postoji. Onda molim link 😄

ubaci adresu koja te zanima, pa proanaliziraj.

http://www.neighborhoodscout.com

dinna3008 19.02.2013 04:16

[quote=Ivy;35955]Ja sam sad već peti put u Texasu (u posjeti, ne živim tu) i nikad nikakvih neugodnosti nisam imala, niti se dogodilo nešto strašno tijekom mog boravka. Požari su bili česti pred pet, šest mjeseci, ali to ne brojim.

Upozorili su me da na javni prijevoz ne idem. Nikad se nisam provozala busom po gradu. Mislila sam da ću doći i ići busom svuda sama okolo dok je tadašnji dečko na poslu, ali kad sam vidjela njegovu reakciju na tu ideju, odlučila sam poslušati. Valjda on koji tu živi zna kakva je situacija.

On radi u siromašnom i nesigurnom dijelu grada, dogodilo se par puta da su se čuli pucnjevi oko zgrade u kojoj radi. Tamo gdje živi je mirno i sigurno (i skuplje). Eto, ovisi jako ne samo o gradu, već i o kvartu.[/QUOTE

Mozda sam luda ali ja sam se vozala autobusom u hostonu do downtowna i to sa dvoje djece, nisam imala nikakve neugodne ili neprijatne situacije cak sta vise ljudi su bili jako ljubazni premq meni u autobusu dok sam se vozila. Naravno kao i svugdje ne hodamo po mraku po ulici niti se vozimo autobusom ne zato sto je opasno ili slicno vec zato sto ja ne volim mrak :

chicagopn 19.02.2013 06:01

Citat:

Prvobitno poslao korisnik fipe (Poruka 35956)
Taji ovaj forum je odlican, hvala. Nego ti se svede sve na koliko para toliko muzike s ozirom gdje ces zivjet i koliku ces rentu placat iako se nikad ne zna, budala ima svugdje. Mene zanimaju Milwaukee i Chicago pa bez obzira na preporuku foruma iznad svaka informacija nije na odmet.

Evo ti Chicago ...kao sto rece dreadnot za milwaukee odprilike ti je isto u chicagu samo sto se brojevi ulica ne poklapu ...u chicagu je ovako sve juzno od downtowna zaobidji znaci negde od 18 st pa na dole i zapadno do cicero mozes to da vidis na mapi ,onda imas xapadni deo od western ave pa do recimo laramie ...najgori kraj englewood to je 63 st i halsted tu recimo ako odes nocu policija ce te zaustaviti iz dva razloga mislice da dilujes drogu ili si pijan pa si zalutao ako ustanove da nema ni jedno ni drugo onda nesto nije u redu sa tobom jer tamo beo covek nema ni za lek.Za chicago nasi ljudi se drza north side ili subrbs .ne znaci to da su afro ameri losi ljudi ima njih puno dobrih ljudi koji tamo zive ali i oni beze otuda .jednostavnije je ovako otvori redfin.com i ukucaj multyfamily house i stavi cenu 100000 mapa na chicago gde god ti nadje za tu cenu 2-3 flat to ti je los kraj u englewood imas 2flat za 3000-4000$

Ivy 19.02.2013 07:03

Citat:

Prvobitno poslao korisnik dinna3008 (Poruka 35974)
Mozda sam luda ali ja sam se vozala autobusom u hostonu do downtowna i to sa dvoje djece, nisam imala nikakve neugodne ili neprijatne situacije cak sta vise ljudi su bili jako ljubazni premq meni u autobusu dok sam se vozila. Naravno kao i svugdje ne hodamo po mraku po ulici niti se vozimo autobusom ne zato sto je opasno ili slicno vec zato sto ja ne volim mrak :

Ja sam u San Antoniju, u Houstonu sam bila na četiri dana i ne znam za taj grad. Možda moj muž puše na hladno, ali istu sam stvar čula u avionu prošli tjedan. Mladi par u redu ispred mog je razgovarao o gradu, tu su prvi put, rekli su im da izbjegavaju javni prijevoz.

Inače, imam slična iskustva s ljubaznim ljudima, nikad me nitko nije krivo pogledao.

landlord 19.02.2013 16:26

Citat:

Prvobitno poslao korisnik chicagopn (Poruka 35975)
jednostavnije je ovako otvori redfin.com i ukucaj multyfamily house i stavi cenu 100000 mapa na chicago gde god ti nadje za tu cenu 2-3 flat to ti je los kraj u englewood imas 2flat za 3000-4000$

Hahaha i ja sam koristio ovaj fazon kad sam gledao gdje je kakav kraj. :)

Sto se tice sigurnosti ovde u USA, zavisi zaista od mjesta gdje zivite.
Ja se u ovom gradicu osjecam sigurnije nego sto sam se osjecao kad sam isao u Sarajevo. Dole sam bio 2 puta u ove tri godine koliko sam ovde.

Ovde sada se osjecam kao u SFRJ, jako rijetko zakljucavamo kucu, auto.
Kad idemo u grad vozom i parkiramo se na parkingu od metre ne nosimo sa sobom i brisace :) Ne tripujem se kad mi ostanu naocale, ruksak ili bilo sta u autu.

ASSI 19.02.2013 17:25

jel mislite na ovo? ima samo manje od 50k nema nigde 10k, tacnije ja ne vidim tu gde gledam. moze li pojasnjenje :blink: i jel to vazi za svaki grad ili samo za cikago?

http://i.imgur.com/ax4PM4G.jpg

landlord 19.02.2013 18:09

Na redfin-u mozes staviti do 50k. Onda idu incrementi po 25.000 cini mi se.
Chicagopn ti je stavio da on u trazilicu stavi manje od 100.000, ne od 10.000.

Pogledaj dole listu koju si dobio i sortiraj je po cijeni. Eto ti tu kuca u englewoodu $2500 a ima 6 soba. To su vjerovatno 3 dvosobna stana. Ali kako je @chicagopn napisao tamo ne ides ni po danu, cak ni autom ne prolazis tuda, a kamoli da odes gledati kucu.

ASSI 19.02.2013 18:32

aha da da jeste 100k je napisao :grin: vreme mi je za ocnog :==D:

sad mi je sve jasno, istripovao sam se oko tih 10k :grin:

hvala na brzom odgovoru :bravo:

chicagopn 20.02.2013 11:38

CHICAGO

evo onako moje neko misljenje sto ce se veliki broj ljudi koji zive ovde sloziti samnom.

Sve ovo uokvireno zeleno je preporucljivo

Zeleno hajlajtovano su dobri krajevi
Zuto hajlajtovano su moji favoriti
Ljubicasto je da izbegnete koliko mozete
Crveno hajlajtovano strogo izbegnuti

Ovo je onako sira okolina Chicaga ,imate jos na severu dobar deo koji bi bio zelen
i imate jos na jugu koji bi bio crven

Zanimljivo je recimo uzecu primer Evaston imate cak jedna ulica dobra jedna losa

Tako i sa ovim ljubicastim krajevima negde dobro negde lose

Neki od ovih zelenih krajeva na zapadu takodje mogu biti ovakvi i onakvi , pa ovde mogu ljidi koji bolje poznaju taj deo mogu da preciziraju ali u sustini su OK

http://img202.imageshack.us/img202/4095/house1o.jpg

fipe 20.02.2013 11:55

Citat:

Prvobitno poslao korisnik chicagopn (Poruka 36009)
CHICAGO

evo onako moje neko misljenje sto ce se veliki broj ljudi koji zive ovde sloziti samnom.

Sve ovo uokvireno zeleno je preporucljivo

Zeleno hajlajtovano su dobri krajevi
Zuto hajlajtovano su moji favoriti
Ljubicasto je da izbegnete koliko mozete
Crveno hajlajtovano strogo izbegnuti

Ovo je onako sira okolina Chicaga ,imate jos na severu dobar deo koji bi bio zelen
i imate jos na jugu koji bi bio crven

Zanimljivo je recimo uzecu primer Evaston imate cak jedna ulica dobra jedna losa

Tako i sa ovim ljubicastim krajevima negde dobro negde lose

Neki od ovih zelenih krajeva na zapadu takodje mogu biti ovakvi i onakvi , pa ovde mogu ljidi koji bolje poznaju taj deo mogu da preciziraju ali u sustini su OK

Izvini ne mogu da se orjentiram al gdje dodje N Sheridan Rd uz jezero? Tu imam svojtu. Kako mi se cini granicno prema ljubicastom dijelu. Oni kazu da im je odlicno.

chicagopn 20.02.2013 12:46

Citat:

Prvobitno poslao korisnik fipe (Poruka 36010)
Izvini ne mogu da se orjentiram al gdje dodje N Sheridan Rd uz jezero? Tu imam svojtu. Kako mi se cini granicno prema ljubicastom dijelu. Oni kazu da im je odlicno.

pa zavisi gde ?sheridan rd ide do lake cook rd to ti je gore winnetka ,wilmete,glencoe pored jezera tu je extra kuce su ono Karingtonke evo ti jedne za primer http://www.redfin.com/IL/Winnetka/Un.../home/25681314 na ovu kucu samo taxa je 112K
ali ako mislis na Sheridan rd dole Uptown ili Edgewater ili gde se sece sa fosterom,lawrencom,wilsonom to ti je blago reci uzas

Magelan 20.02.2013 12:54

Hm, na listi za izbegavanje Oak Park? Jel' ovde flomaster otisao slucajno jer je uz sam Austin? :)

Oak Park je lep, cist uredan i miran, ima veliki procenat afro-amerikanaca ali to je njihova visoka srednja klasa. Tu je kuca Ernesta Hemingveja. Lep downtown sa gomilom kafica po evropskom sistemu uz Lake i Madison Street. Doduse Oak Park je van "City Limits", ali je povezan i plavom i zelenom linijom sa centrom grada i aerodromom. Stoji da su okolna naselja losa, ali sam Oak Park je ok.

La Grange, Dunning, Berwyn, Evanston, Wheeling, Palatine isto na listi za izbegavanje? Ne slazem se u ovome :)

Dunning je jako mali deo grada, tu se nalazi Wright Community College i skroz je ok deo Chicago-a.

Evanston - cist, uredan, zaseban porodicni gradic (nimalo jeftin za zivot) sa svojim "downtown-om", odlicno povezan sa gradom (CTA Purple Line + Metra), miran, ima afro-amerikanaca, ali daleko od toga da ga stavimo na listu za zaobici...

La Grange je uglavnom belacki, lep suburb, Palatine tek belacki, a Wheeling - uglavnom ruski jevreji - lep suburb.

Bucktown, West Loop, Ukrainian Village, Wicker Park - odlicni delovi grada po ovoj mapi su za izbegavanje. Pa jesu, za ljude koji nemaju bar $1.200 za one-bedroom stan... Prelepi delovi - uvek sam ih gledao kao delove gde bih definitivno mogao da zivim.

Kao okoreli SouthSider, moram reci da je "fama" o opasnosti celog SouthSide of Chicago neopravdana. Nije ceo SouthSide geto. Naprotiv, nekoliko hood-ova u SouthSide su medju najbogatijima u Chicago-u. Hyde Park gde sam ja ziveo 3 godine je odlican za zivot. To sto nije popularan medju Srbima je druga prica. Tik uz jezero, prelepa plaza, puno parkova, University of Chicago, Museum of Science & Industry... Kao grad u gradu (FYI Northsiders i ovo se vodi kao CHGO - 60615 & 60637 zip codes), podseca na Engleske univerzitetske gradove, a i dalje je na samo 10 minuta voznje od strogog centra grada. Miran, i nevidjeno bezbedan kraj (zna se gde odseda predsednik kad dodje kuci u CHGO) sa dve policije - CHGO Police i University of Chicago Police Dept. Za tri godine nikada mi se nista nije dogodilo, a leti sam stalno visio napolju do kasno u noc i nije bilo nikakvih sigurnosnih pretnji...

Beverly Hills - treci po bogatstvu "hood" u Cikagu... Isto SouthSide... Da, zove se sluzbeno Beverly Hills, opet FYI za NorthSide-ere, jeste za izbegavanje jer tamo stanarine nisu ispod $1.500 (i to ako se nadje). Ko nije bio dole, a zivi ovde u Cikagu, cisto zbog predrasuda savetujem da se malo provozaju Beverly-jem pa da onda daju komentare... Kuce su kao iz snova... A sve oko Damen&95th. Uglavnom naseljen Ircima.

Mount Greenwood (svaki drugi stanovnik je ili cikaski policajac ili vatrogasac - gde ces bezbednije od Mount Greenwood-a - vecina stanovnika Irci), Bridgeport (opet Irci), Canaryville (i opet Irci), Morgan Park (crno belo - Irci u kombinaciji sa visokom crnackom srednjom klasom), Garfield Ridge (Poljaci), South Loop pa sve na jug do 35th St, a prema jezeru (istocno) od Dan-Ryan Exwy su sasvim sigurni i lepi delovi Cikaga, a nalaze se u SouthSide-u...

Ono sto je za SouthSide karakteristicno je da su granice izmedju dobrih i losih krajeva OSTRE. Bukvalno se zna ulica koja je granica koju nije pozeljno prelaziti pesaka kad padne mrak... Mada imao sam ja akcije da sa zelene linije iz Washington Parka dopesacim do LSD-a i po mraku - ziv sam i dalje :) Konkretno u mom starom kraju nije bio bezbedan pojas izmedju 35th & 47th St, sve juzno o 61st i sve zapadno od Cottage Grove Ave... Malo mi je u startu bila frka da i kolima prolazim kroz "geto" ali posle nekog vremena nisam imao vremena i vozio sam kud je najkrace, pa i kroz geta po jugu i niko nije pucao na auto :)

Englewood je katastrofa... To stoji. Tu sam prolazio samo kamionom jer voznja kamionom po SouthSide malo nezgodna (nebrojeni broj podvoznjaka sa niskim clearens-om) i mora se ici truck rutama od kojih neke vode bas kroz Englewood :) Te jeftine kuce... Vala, za vise i ne vrede... Na svakoj trecoj kuci ima prozora - ostalo napusteno sa prepoznatljivom ivericom zakucanom tamo gde je nekad bio prozor. A da su statistike za taj isti Englewood crne - crne su (kao i 100% lokalne populacije). Tamo cak ne zalaze ni afro-amerikanci bez preke potrebe. Doduse, tamo nicega ni nema :)

Ono sa cim definitivno mogu da se slozim oko izbegavanja su Rogers Park, Edgewater, West Ridge... Ono sto je interesantno jeste da su to vrlo ofucani delovi grada, jeftini, sa uzasnim parkingom, nebezbedni (pogotovo posle mraka), a ipak je gore ogroman broj imigranata sa exYU prostora. U Edgwater-u je samo blok uz jezero bogataski (soliteri uz jezero) - cim predjes Sheridan - zona sumraka...

fipe 20.02.2013 12:59

Citat:

Prvobitno poslao korisnik chicagopn (Poruka 36013)

pa zavisi gde ?sheridan rd ide do lake cook rd to ti je gore winnetka ,wilmete,glencoe pored jezera tu je extra kuce su ono Karingtonke evo ti jedne za primer http://www.redfin.com/IL/Winnetka/Un.../home/25681314 na ovu kucu samo taxa je 112K
ali ako mislis na Sheridan rd dole Uptown ili Edgewater ili gde se sece sa fosterom,lawrencom,wilsonom to ti je blago reci uzas

Specificna adresa je 5901 N Sheridan Rd pa ako ti nije problem na google map pogledat i dat misljenje. Iako oni kazu da im odlicno. Ljudi imaju svoje djece nebi se zezali

Magelan 20.02.2013 13:06

Citat:

Prvobitno poslao korisnik fipe (Poruka 36016)
Specificna adresa je 5901 N Sheridan Rd pa ako ti nije problem na google map pogledat i dat misljenje. Iako oni kazu da im odlicno. Ljudi imaju svoje djece nebi se zezali

Procitaj poslednji pasus mog prethodnog posta - taj deo grada se zove Edgewater i taj blok solitera izmedju plaze i Sheridan-a je fenseraj - skup i bogataski. Predjes ulicu - neuporedivo losije i izuzetno nebezbedno... Ali nasi vole taj kraj jer je u "famoznom" NorthSide i sto je blizu plaze i Red Line-a i naravno blizu nasih prodavnica...

fipe 20.02.2013 13:12

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Magelan (Poruka 36017)

Procitaj poslednji pasus mog prethodnog posta - taj deo grada se zove Edgewater i taj blok solitera izmedju plaze i Sheridan-a je fenseraj - skup i bogataski. Predjes ulicu - neuporedivo losije i izuzetno nebezbedno... Ali nasi vole taj kraj jer je u "famoznom" NorthSide i sto je blizu plaze i Red Line-a i naravno blizu nasih prodavnica...

E hvala nisam znao kako se zove dio grada. Kazes dosta exYu haha, mozda je zato nesiguran. Vidis zanimljivo, znaci granice su kao nacrtane, preko puta druga prica

landlord 20.02.2013 15:31

@magelan - ja dijelim uglavnom misljenje sa chicagopn i njegovom mapom. Vjerujem da kao ni je ni on niej bio u svim dijelovima, pa mu se potkralo par greskica. Tipa Oak Park koji je zaista fenomenalan i meni cak i ljepsi od Napervilla, ali ruku na srce, ja tamo ne bih zivio. Nije u rangu sa ostalim losim krajevima, ali nije vala nesto ni siguran. Kad se izmaknes toliko iz grada, onda odes jos 2 stanice metrom dalje i imas mnogo sigurnija predgradja sa definitivno boljim skolama.

Za Evanston ni meni nije jasno zasto ga je stavio kao dio koji treba izbjegavati. Whealing takoder. Jako lijep i bogat kraj.

U Dunning-u nisam bio tako da ne znam.

Takodjer Bucktown, West Loop, Ukrainian Village, Wicker Park su po mom misljenju jako lijepi dijelovi i dosta sigurni.

Eh sad sto se tice SouthSide-a, ja sam bio par puta dole oko muzeja i univerziteta i zaista je prelijep kraj i ima neki poseban smek, ali sama cinjenica da je jako los dio odmah iza ugla, i da te budale malo malo pa dodju u taj ok dio grada, pa malo pucaju jedni na druge i jako cesto pogode slucajne prolaznike meni je dovoljna da taj dio izbjegavam.

Ista stvar je i sa ovim dijelovima gdje su Irci. Tu nisam bio, ali sam cuo da tu afro amerikanci ne dolaze. Ali opet ti da bi dosao tamo moras da prodjes kroz dijelove koji i nisu bas u najmanju ruku sjajni.

chicagopn 20.02.2013 21:14

Citat:

Prvobitno poslao korisnik landlord (Poruka 36027)
Za Evanston ni meni nije jasno zasto ga je stavio kao dio koji treba izbjegavati. Whealing takoder. Jako lijep i bogat kraj.

Ali tacno sam znao da ce biti pitanja oko Evastona i Wheelinga :grin:
Evaston bi po mom chartu trebao dobiti Zutu i Ljubicastu boju ali me mrzelo da menjam flomaster :grin: jer taj grad ima jedan dobar deo zatrovan konkretno od Howard st niz Dodge ave pa sve do reke ,zato sam i uzeo Evaston za primer gde moze samo jedna ulica da deli od dobrog i loseg dela.

ISto tako i za Wheeling odnosno konkretno, kad sam podvukao ljubicasti flomaster na njemu mislio sam na skole ,skole su tamo jedna losa jedna dobra na pola milje razlike. Bio sam da gledam 2 kuce tamo ....preko puta kuce skola koja je veoma losa...ali ajde sad neka bude i Wheeling na zeleno recimo da ce se popraviti :grin:

@magelan ja se slazem sa tobom, kao single mogu i ja ziveti svuda,ali sa decom nemogu kao sto verujem da i ti neces ziveti recimo u Oak parku kad steknes familiju ,jednostavno ja taj North avenue nikako da zavolim,a i nemam razloga za mene on dolazi u obzir tek iza 83 hgw

I naravno ja opet kazem ovo je samo moje misljenje, ali dobro je ovo, eto da izmenjamo misljenja malo o predgradjima Chicaga.

fipe 20.02.2013 21:38

Sve vrlo korisno ekipa, bilo za doc turisticki bilo da trazimo stan. Hvala. Zanimljivo jako

Magelan 20.02.2013 23:09

Citat:

Prvobitno poslao korisnik chicagopn (Poruka 36033)

@magelan ja se slazem sa tobom, kao single mogu i ja ziveti svuda,ali sa decom nemogu kao sto verujem da i ti neces ziveti recimo u Oak parku kad steknes familiju ,jednostavno ja taj North avenue nikako da zavolim,a i nemam razloga za mene on dolazi u obzir tek iza 83 hgw

I naravno ja opet kazem ovo je samo moje misljenje, ali dobro je ovo, eto da izmenjamo misljenja malo o predgradjima Chicaga.

North Avenue je vec kraj Oak Parka, severna granica... Mada nebitno, ukusi su razliciti :;D:

Btw, sto se familly oriented delova tice i skolskog distrikta, tu onda treba gledati DuPage county i North Shore (North Cook County)...

Sto se mene tice, kad stignu deca nadam se da vise necu biti u CHGO :grin: Neki moji favoriti sto se lokacija tice i porodicnog zivota bi bili Fairfax County - Virginia i Montgomery County - Maryland (Rockville, Bethesda) :;D:

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 17:05.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.