![]() |
New Jersey
Pozdrav
Nisam toliko dobar u pisanju pa cu da vam objasnim ukratko i da vam postavim par pitanja! :) =Evo ovako zavrsio sam 4god skolu Hemijsko Medicinska Skola- Smer: Hemijski laborant i zeleo bih da odem preko. E sad ja vec moze se reci da mogu odmah da izdvojim oko 20-30.000e cak mozda i malo vise za pocetak,razmisljao sam da ako budem mogao da uzmem stan (naravno pre toga nadjem posao) pa da odem.Zanima me da li je to moguce sa toliko para u taj novi "pocetak" da krenem... =Nisam radio nigde ali zelim da radim jer ovde u srbiji nema sanse da nadjem posao.Sta god da mi se ponudi pa ako znate nekog javite! :) E sad vi meni recite misljenje da li je moguce i sta da uradim da dodjem do posla,stana i na kraju da zivim tamo... +Citao sam dosta po netu razumem neke stvari ali nisam nasao nikog da je spreman sa malo vise para u taj pocetak pa da se informisem.. +++Zeleo bih u New Jersey-Atlantic city(jer mi se jako svidja tamo ali moze i drugde za pocetak) ZNAM DA PISEM NEVEZANE STVARI ALI NADAM SE DA CETE RAZUMETI I POMOCI MI! Hvala |
pa ne vidim u čemu je štos, mnogi odu sa puno, puno manje u džepu
poverty guidline kaže 10.400 $ za jednu osobu |
hteo sam neke informacije ako je neko imao slucaj kao ja...i da li sa tim parama moze da se nadje neki stan-ali da kupim I sredim..nadam se da razumes
hvala u svakom slucaju :-) |
Citat:
|
ne treba mi cimer..ja sam hteo da uzmem neki stan/kucu i da nadjem posao sve sam...zato mi trebaju infomacije.
inace tek planiram sledece godine da idem dok ne sredim jos sta imam da sredim... |
@b0ki A ti si izvucen ove godine na lutriji?
Kad kazes "hocu da uzmem kucu" pomislim da hoces da kupis kucu :D |
Nisam izvucen,nisam se ni konkurisao.
Ja sad zelim samo informacije da izvucem! Ovo je krenulo u drugu stranu,ja zelim da ako ima nekog ko je je otisao preko sa tim parama,znaci da vidim sta je moguce itd..Znaci neke opcije. |
imaš opcije na thread-u "Koliko košta život u Americi" (Tema na više strana 1 2 3 ... )na opštoj temi "Vodič za emigrante" od onih koji su otišli
|
Citat:
|
Mislim da ti je onda najbolje da pitas Маче da se uda za tebe i da prihvatis njenu ponudu da zivite zajedno i posle nekog vremena dobijes i ti zeleni karton i uzivas legalno :D Ne zamerite, morao sam da se nasalim :P
|
Citat:
|
Pa to :D
Vidim da decko ima pare a ne zna kako da investira u prave stvari :D |
[quote=IgorMAD;39787]Pa to :D
Vidim da decko ima pare a ne zna kako da investira u prave stvari :D[/QUOTE :D bas tako :P |
Decko je mislio da li postoji varijanta da pomocu izvesnog novca koji ima kupi stan u USA i ta mu nekretnina obezbedi legalan boravak i pravo zaposlenja,ako sam dobro razumela?! Znam da to moze u Evropi obezbediti,ali sa znatno vecom sumom novca,a za USA mi nije poznato! Lepo on razmislja,ako je to ono sto je zeleo da pita,ponavljam. Raspitaj se,a mozda neko i sa foruma ko zna,uleti sa nekim informacijama. Moje skromno misljenje i savet za bOkija: "Samo u nasu drzavu ne ulazi i ne pocinji nista u njoj ako nemas debelu zaledjinu,veze u Opstini,kod inspektora i ako Tvoji najblizi nisu zainteresovani za nekakav biznis ili obrt,kako hoces. Batali radnike,samo porodicni biznis i "podmazivanje" kad zatreba,ali naj,najbolje je da "begas" sa svojim kapitalom u neku zemlju i tamo kupis nekretninu ili otpocnes posao!" Srecno!
|
ja se slažem sa gore navedenim.
Najbolje uložiti kapital vani. Ponekad neki amerikanac dođe ovamo u naše krajeve, svide mu se naši ljudi i zemlja i kaže "ovo je dobro mjesto za ulaganje, za biznis" (može mu biti, a kad mu biznis ovdje zaškripi, on će se lagano izvući) |
E pa to je zato sto su kod nas na Balkanu takse za nekretnine skoro nevidljive.Nju Jersey ima jedne od najvecih taksa za nekretnine u Americi,tako da ako kupis kucu ili stan cak i u gotovini,godisnje ti dodje da placas taksu od 4000 do 10000 dolara na taj stan ili kucu,plus osiguranje na koje su poslednjih godina dodali i flood insurance zato sto su poplave i oluje sve cesce i cesce.Tako ako hoces da zadrzis taj stan,ili treba da si nadzes poso i redovno da placas rate,ili duplo skuplje da ga izdajes da bi ti izaso racun.
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 03:16. |
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.