ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Intervju (interview) - Ambasada (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Intervjui - 2014 (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1322)

via 15.08.2013 11:43

Intervjui - 2014

Da otvorimo i ovu temu...

Obzirom da je sajt za provjeru statusa trenutno unavailable, za pretpostaviti je da ćemo ubrzo saznati datume intervjua (bar mi sa CN ispod 8000), pa da se ne nastavljamo dalje na temu Intervjui 2013...

Sretno svima :1081:

macodlak 15.08.2013 11:50

Citat:

Prvobitno poslao korisnik via (Poruka 40128)

Obzirom da je sajt za provjeru statusa trenutno unavailable, za pretpostaviti je da ćemo ubrzo saznati datume intervjua (bar mi sa CN ispod 8000), pa da se ne nastavljamo dalje na temu Intervjui 2013...

E ovo definitivno pratim ubuduće... Iznosite ljudi detalje...
Mene recimo muči onaj email koji traže na intervju gdje neko tvrdi da će ti se naći pri ruci i sl. Kako treba da izgleda taj emal i šta sve treba da sadrži, dobro bi mi došao jedan primjer.

Green2014 15.08.2013 11:56

Mogli bi da se jave svi oni koji ocekuju intervju u oktobru.
Moj broj je 4*** tako da se i ja nadam oktobru :)

IgorMAD 15.08.2013 12:14

Ti ne treba da se nadas oktobru, ti jesi sigurno u oktobru :D

@macodlak Imas u raznim temama pisano o tome, ne mora da ima neku odredjenu formu. Dovoljno je da ti neko napise da mozes da ostanes kod njega dok se ne snadjes i da ce ti pomoci u pocetku kao i njegovo ime i prezime, proj telefona i adresa.

Bilo je i ljudi koji su samo adresu dali, bez ikakvog e-maila i prosli su. Sve zavisi kako te oni "procene" :)

IgorMAD 15.08.2013 12:16

Ja na primer nemam nikog u USA, jos uvek pokusavam da nadjem neku adresu. Bojim se da me ne odbiju zbog toga.

macodlak 15.08.2013 12:47

Citat:

Prvobitno poslao korisnik IgorMAD (Poruka 40133)
Ja na primer nemam nikog u USA, jos uvek pokusavam da nadjem neku adresu. Bojim se da me ne odbiju zbog toga.

JBT to bi bilo strašno da te odbiju zbog toga, al ono baš strašno.
Moja vjerenica ima tamo neku rodbinu s kojom nema kontakt pa će ona probati s njim stupiti u kontakt, a zamolio sam i jednog prijatelja koji ima prijatelja da mi i on pošalje e-mail. Obećao je vidjeti.

Srećno, i mora da imaš nekoga ko ima nekoga u USA pa ne košta ih taj e-mail ništa.

Маче 15.08.2013 12:54

Citat:

Gdje planirate ici? Mogu ja da ti dam moja za da ti oni posalju kartu ako zelis ziveti u NJ ili NY nije to problem a za ostalo zivot i sve to mogu da pokusam da nadzem nesto dok vi dodzete vamo. Ali prvo da idem ja i da se snadzem pa onda sve ostalo po red.

IgorMAD 15.08.2013 14:49

Маче hvala puno :)
Nadam se da cemo nekako uspeti da nadjemo nesto, u svakom slucaju ako bas ne budemo nasli nikakvu adresu javicu se.

DD mak 15.08.2013 14:59

Citat:

Prvobitno poslao korisnik via (Poruka 40128)

Mi imamo CN26XXX i na sajtu za proveru statusa stoji ona prva (i mnogo dobra) informacija: You have been randomly selected for further processing in the Diversity Immigrant Visa Program for the fiscal year 2014...

Javite ko šta ima.

Маче 15.08.2013 15:01

Citat:

Prvobitno poslao korisnik DD mak (Poruka 40140)
Mi imamo CN26XXX i na sajtu za proveru statusa stoji ona prva (i mnogo dobra) informacija: You have been randomly selected for further processing in the Diversity Immigrant Visa Program for the fiscal year 2014...

Javite ko šta ima.

Rano e za vas imate vreme intervjuto ke vi bide mozebi vo mart

DD mak 15.08.2013 15:01

Citat:

Mene zanima da li negde stoji zvanična informacija da je definisanje adrese i posedovanje pozivnog maila obaveza, ili je sve ovo samo na bazi iskustava?
Ja mislim da to ipak nije obavezno, i da sam čitao o slučajevima da su ljudi otišli baš tako, bez nigde nikoga.

DD mak 15.08.2013 15:07

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Маче (Poruka 40141)
Rano e za vas imate vreme intervjuto ke vi bide mozebi vo mart

Ma znam, taka i očekuvame. Ovaa godina tie broevi bea vo tek vo juni mesec. Lani vo opktomvri beše do 5700, a godinava do osum, pa zato sakame da ja sledime dinamikata, koga se menuva statusot na sajtot i kako odi ponatamu.

A kade konkretno se naogjaš ti vo momentov?

DD mak 15.08.2013 15:09

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Green2014 (Poruka 40131)
Mogli bi da se jave svi oni koji ocekuju intervju u oktobru.
Moj broj je 4*** tako da se i ja nadam oktobru :)

Na drugoj temi smo već razglabali o tome da je zvanično objavljeno da brojevi do 8000 idu u oktobru. Sada treba da pratimo dinamiku promene statusa i slično, pa onda sledeće faze.

Маче 15.08.2013 15:12

Citat:

Prvobitno poslao korisnik DD mak (Poruka 40142)
Mene zanima da li negde stoji zvanična informacija da je definisanje adrese i posedovanje pozivnog maila obaveza, ili je sve ovo samo na bazi iskustava?
Ja mislim da to ipak nije obavezno, i da sam čitao o slučajevima da su ljudi otišli baš tako, bez nigde nikoga.

Ne. ne e obavezno obavezna e samo adresata bidejki mora negde da ja dostavat zelenata karta ne mora da bidete i vie samite na taa adresa. se ostanato e na baza na iskustva i sekoj slucaj e razlicen. mozete i samo so zastedata na banka da pominite ako imate dovolno pari polesno e i da nemas nikoj tamu ke se potrpis sam na sebe. zavisi i jazik kolku dobro se poznava, ostanati vestini, obrazovanie, rabotno iskustvo itn. ne e striktno kako pravilo covek da gi ima tie raboti. potrebni se samo dokumentite navedeni vo instructions nisto drugo. ako se odluci na denot na intervju deka potrebno e nesto plus kako affidavit, mail, bilo sto togas ke vi recat da dojdete uste ednas stom gi nabavite tie dokumenti i gotovo. nema bas zaradi to da ve odbijat. retki se slucaevite sto se odbieni. i toa najcesto se ljuge sto ne gi ispolnuvaat osnovnite uslovi dadeni tamu uste koga apliciras taka da ne se plasete.

Маче 15.08.2013 15:15

Citat:

Prvobitno poslao korisnik DD mak (Poruka 40143)
Ma znam, taka i očekuvame. Ovaa godina tie broevi bea vo tek vo juni mesec. Lani vo opktomvri beše do 5700, a godinava do osum, pa zato sakame da ja sledime dinamikata, koga se menuva statusot na sajtot i kako odi ponatamu.

A kade konkretno se naogjaš ti vo momentov?

:) Ok, jas onaka otprilika da pogodam koga bi vi bilo inaku lani site dobivaa mail za promena na statusot den dva posle promenata na visa buletinot obicno okolu 10-13ti veke bese daden noviot buletin. jas sum seuste vo makedonija za 3 nedeli ke odam USA

Green2014 15.08.2013 15:30

Sajt esc je opet proradio. Nije radio od juce i ocekivao sam da vidim promeni statusa. Ali opet se pojavljuje vec poznata strana You have been randomly....
Javite sta ko ima posle ovog zastoja

RBSMC 15.08.2013 16:21

Prema spisku onih koji su se prijavili na strani "DV-14 Selektovani-izvučeni sretnici od 1.maja" intervju u oktobru u treba da ocekuju:

IgorMAD, oko 8.000, SRB
via, 3.000, RS
robo, br ispod 1000, BIH
holmes, 4.000 RS
bozic.ns, 6.000 SRB
bojanso, 7000 SRB
Ctpubop, 7.000 SRB
Sedmica, 4.000
Green2014, 4.000 SRB

Igore nisam samo siguran kod tebe, ti si nesto ispod 8000, ako sam dobro shvatio?
Sad cekamo dva meseca do prvih iskustava. Inace primetio sam da za DV2013 nema novih iskustava sa intervjua jos od sredine jula. Da li to znaci da su svi ves prosli?

via 15.08.2013 17:27

Citat:

Prvobitno poslao korisnik DD mak (Poruka 40142)

Upravo o ovome sam ja govorila na drugoj temi. I ja mislim da sam čitala da su ljudi dobijali vize i bez tog "pozivnog maila". Sad ne mogu tvrditi sigurno, ali vratit ću se kroz iskustva sa intevjua 2013, da provjerim. Ono što je sigurno potrebno je obezbjediti adresu u USA na koju će biti dostavljena green card. Tko ima nekoga mogao je ovo navesti već prilikom ispunjavanja formulara, ali nije bilo obavezno, za intervju je već obavezno, ali također nije obavezujuće tj. može se opet promijeniti prilikom ulaska u USA. Uglavnom znam da je bilo riječi i o SPC, da su se ljudi koji nemaju nikoga obraćali i njima za pomoć i da su izlazili u susret. Drago mi je da vidim da su i "zelenaši" sa foruma koji su već otišli voljni izaći u susret. Mi primjerice nemamo nikog bliskog, poznanici imaju kuma, jedan kolega od supruga ima roditelje i sl. Bojim se da bi bilo teško objasniti našim ljudima koji ne znaju ništa o DV lottery da ih jedan takav mail ne obavezuje ni na koji način, da je to samo formalnost i da se ne obavezuju da će nas uzdržavati ni ništa slično. Znate kako to ide. Ali dobro, minimum 2 mjeseca je ispred nas, pa prikupit ćemo sve što može biti od pomoći za taj intervju. :)

Citat:

Prvobitno poslao korisnik RBSMC (Poruka 40150)
Prema spisku onih koji su se prijavili na strani "DV-14 Selektovani-izvučeni sretnici od 1.maja" intervju u oktobru u treba da ocekuju:

IgorMAD, oko 8.000, SRB
via, 3.000, RS
robo, br ispod 1000, BIH
holmes, 4.000 RS
bozic.ns, 6.000 SRB
bojanso, 7000 SRB
Ctpubop, 7.000 SRB
Sedmica, 4.000
Green2014, 4.000 SRB

Igore nisam samo siguran kod tebe, ti si nesto ispod 8000, ako sam dobro shvatio?
Sad cekamo dva meseca do prvih iskustava. Inace primetio sam da za DV2013 nema novih iskustava sa intervjua jos od sredine jula. Da li to znaci da su svi ves prosli?

IgorMAD ima broj nešto preko 8000, tako da će on vjerovatno u novembru. Znači što se tiče BiH, tri intervjua u oktobru, robo očekujemo detaljan izvještaj, sudeći prema ovom ti si ujedno i prvi koji će ove godine otvoriti sezonu :grin:

Green2014 15.08.2013 17:33

Zanimljivo je da jos niko nije dobio termin za intervju bez obzira koliko im je mali broj

ctpubop 15.08.2013 17:33

Ne bih da ispadnem nestrpljiv ali neko rece da cemo dobiti email do 18h. Sada je 18:33?! I nista. :P

krle66 15.08.2013 18:23

Budući AMERI iz 2014 !!!

Dajem predlog svim potencijalnim KOLEGAMA, amerima iz 2014, da na OVOJ TEMI, razmenjujemo iskustva , savete i "pomoć" sa intervjua za 2014, koji počinje od 1. oktobra. Normalno, dragocena su i iskustva iz ranijih godine, ali sam primetio da su komentari pojedinih članova dosta neumesni, tj. ne mogu da shvate samo jedno : SVI koji nešto pitaju i traže neku vrstu " pomoći", to rade SAMO IZ STRAHA, da nešto ne pogreše i ne " padnu" na sitnice !!!! Bez obzira što sam visok CN, nadam se da ću ipak biti pozvan na inervju, da će sve biti u redu i da ću KONAČNO napustiti zemlju....da se više NIKADA u nju ne vratim !!!!! " NOSTALGIJA!"...šta to beše !!!

Маче 15.08.2013 19:03

Citat:

Prvobitno poslao korisnik ctpubop (Poruka 40154)
Ne bih da ispadnem nestrpljiv ali neko rece da cemo dobiti email do 18h. Sada je 18:33?! I nista. :P

haha. rekla sam oko 6 posto oni obicno menjaju informacije poslje 12 nivno vreme znaci 6 nase :) i obicno bar lani je tako bilo dan dva poslje izlaska visa bulletina. ali ipak ne mora da znaci :D

free 15.08.2013 19:07

AUUUU koja paranoja ove godine vlada pa to je strasno.Ljudi samo opusteno ako ovako nastavite pa pocrkacete od infarkta, a posle dzaba sve. Opustitese i citaj te forum i neklikcite ko sumanuti po https://www.dvlottery.state.gov/ da se nebi posle cudili sto neradi. Nebezi to nigde imate i vise nego dovoljno vremena za sve. Kapiram vas sve i ja sam sam prosao sve to ali morate malo da zaokupite mislim necim drugim da vreme malo brze prodje.

ctpubop 15.08.2013 19:20

Ma opusti se Free. Nema paranoje niti infarkta. Маче nas tripuje sa dezinformacijama! :)

Маче 15.08.2013 19:23

Citat:

Prvobitno poslao korisnik ctpubop (Poruka 40158)
Ma opusti se Free. Nema paranoje niti infarkta. Маче nas tripuje sa dezinformacijama! :)

:) jeste tako. ako ne danas onda sutra :D mozda oko 7 sta znam :D

petrojka1980 15.08.2013 19:28

Meni kad je zakazivan intervju, mail o promeni statusa je stigao 10-ak dana nakon objavljivanja Visa Bulletin-a a status mi je promenjen 2 sata nakon stizanja maila. Budite stpljivi... bice... I jos jedna napomena: ne mora da znaci da ce oni koji imaju manje brojeve imati ranije intervju. Ja sam intervju imala 17.04 i imala broj 17xxx, a drugi clan je imao intervju oko 05.04 a broj mu je bio 20xxx. Pravilo je da pravila nema :grin:

IgorMAD 16.08.2013 02:02

Samo polako, popijte pivo :beer:
Samo da potvrdim ono sto je i via rekao, ja sam broj 80xx tako da ocekujem u novembru razgovor :)

via 16.08.2013 07:12

Samo opušteno, kako petrojka reče "strpljenje...biće", jednom dnevno provjerite status i no worries... :)

Citat:

Prvobitno poslao korisnik IgorMAD (Poruka 40163)
Samo da potvrdim ono sto je i via rekao, ja sam broj 80xx tako da ocekujem u novembru razgovor :)

via je girl :grin::grin:

IgorMAD 16.08.2013 07:26

Jao, izvini molim te :)
Ne znam zasto sam ja utripovao da si ti musko :D

Green2014 16.08.2013 07:26

Via je girl? Pa hello onda :naughty:

Izvini, ali moramo da se malo zezamo... Ovo sve postaje napeto :)

robo 16.08.2013 10:08

Evo da se javim, provjerio sam na sajtu dv lottery nemam nikakvu promjenu, a sto se intervjua tice vjerovatno cemo mi i probijati led za dv2014, iskreno vec drhtim kao prut al budem opisao sta ikako :D

via 16.08.2013 10:20

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Green2014 (Poruka 40167)
Via je girl? Pa hello onda :naughty:

Izvini, ali moramo da se malo zezamo... Ovo sve postaje napeto :)

hahahahahah, ja sam bila ubjeđena da si ti žensko, nemam pojma zašto... sorry
Morat ćemo organizovati izjašnjavanje spolova, čisto da se zna :grin:

IgorMAD 16.08.2013 10:41

hahaha, i ja sam mislio da je Green2014 zensko :D :D :D
Moracemo da se prebacimo na "VI" :) Onda nece dolaziti do nesporazuma :P

Green2014 16.08.2013 11:03

hmm, verovatno mi je nick previse zenstven :no:

Moram da ga promenim u Green-Muskarcina-2014 :grin:

Nego, jel ima slobodnih Greenkartasica? Neko bi rekao, nije ni vreme ni mesto, ali bar imamo nesto zajednicko a to je danas retkost :obrva:

IgorMAD 16.08.2013 12:23

Ima sigurno, a cuo sam da ako se ti kao "greenkartas" ozenis pre intervjua sa "greenkartasicom" odmah dobijate drzavljanstvo, ne moras da cekas pet godina :D To je najlaksi put :D

Green2014 16.08.2013 12:34

Hahahaha eto jos jedan razlog vise :grin: A imam cime da se reklamiram... izvucen, nizak CN... Sta ces vise :==D: Devojke, javite se. Ali samo do CNa 15000. Sad imam visoke kriterijume :bigkiss:

bozic.ns 16.08.2013 17:57

Ajde i ja da javim da nema promena na stranici, inace sam broj oko 6000.
Da li ima neki aktivni forumaš od prošle godine, kome je intervju bio u oktobru, koji može da kaže kad su se dogodile promene na stranici, tj. da im je zakazan razgovor u ambasadi?

ju koliko pitanje, nikad nisam postavio tako dugačko :)

imam i predlog za administratore da se malo reorganizuju teme na forumu. Novim članovima je zbunjujuće kad vide I koverta, II koverta jer se sve sad odvija elektronski. Predlazem da se uvedu i odvojene teme za ljude koji su iz različitih država zbog lakšeg snalaženja i dolaska do informacija koje se tiču ambasada u njihovim zemljama kao i iskustava.

P.S. Ne želim nijednog admina da uvredim, niti se pravim pametan, samo dajem predlog ukoliko je moguće

Pozdrav svim forumašima!

Lena cali 17.08.2013 13:15

Postovani prijatelji buduci Amerikanci :)),
imam par pitanja, volela bih kada bi neko od Vas iskusijih mogao da mi pomogne.
Izvucena sam 1-og maja i dobila sam case number, pa sam poslala sve sto je bilo potrebno za Kentaki, i dobila sam nazad da 15og proverim koji sam broj za intervju na visa bullitenu, medjutim, nista mi sad nije jasno, gde se to dobija taj broj?? kako se dolazi do toga da smo zakazani za intervju??
hvala puno:blink::grin:

bozic.ns 17.08.2013 13:43

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Lena cali (Poruka 40182)
Postovani prijatelji buduci Amerikanci :)),
imam par pitanja, volela bih kada bi neko od Vas iskusijih mogao da mi pomogne.
Izvucena sam 1-og maja i dobila sam case number, pa sam poslala sve sto je bilo potrebno za Kentaki, i dobila sam nazad da 15og proverim koji sam broj za intervju na visa bullitenu, medjutim, nista mi sad nije jasno, gde se to dobija taj broj?? kako se dolazi do toga da smo zakazani za intervju??
hvala puno:blink::grin:

Na visabulletinu stoji da će u oktobru biti svi oni kojima je case number do 8000. Kad ti budu zakazali tačan datum navodno treba da te obaveste i mailom, da proveriš status na stranici dvlottery.state.gov

Lena cali 17.08.2013 22:14

molim te mozes li mi to pokazati gde stoji, jer sam citala vise puta i ne vidim tako nesto. hvala

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 04:50.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.