ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Vaša strana (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=11)
-   -   DV2015 dobitnici koji ste broj (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1417)

sombrero 02.05.2014 09:32

DV2015 dobitnici koji ste broj

Eto cisto statistike radi da uporedimo sa 2014, pa ko zeli nek se evidentira i unese broj u formatu npr 29xxx cisto zbog privatnosti.Inace da li mi se cini ili je nesto manja kvota za ex yu generalno ove godine :(.Nadam se da gresim i da ce biti jos dosta uspesnih...

Za sad su na listi:
Voja82-broj
Cunami-broj
Srecnik-broj
Sale2322-broj
mebely-28XXX

SRECNIK 02.05.2014 13:07

Citat:

Prvobitno poslao korisnik sombrero (Poruka 45435)
Eto cisto statistike radi da uporedimo sa 2014, pa ko zeli nek se evidentira i unese broj u formatu npr 29xxx cisto zbog privatnosti.Inace da li mi se cini ili je nesto manja kvota za ex yu generalno ove godine :(.Nadam se da gresim i da ce biti jos dosta uspesnih...

Za sad su na listi:
Voja82-broj
Cunami-broj
Srecnik-broj
Sale2322-broj
mebely-28XXX

39xxx to je moj broj. Procitah da to ima veze sa zakazivanjem intrvjua???? ima li?

Nikolaniko 02.05.2014 13:56

Citat:

Prvobitno poslao korisnik SRECNIK (Poruka 45454)
39xxx to je moj broj. Procitah da to ima veze sa zakazivanjem intrvjua???? ima li?

Ima. Kentucky Consular Center zakazuje intervjue redom, na osnovu raspolozivih termina u ambasadi i kapaciteta same ambasade.

Mislim da imas sve moguce informacije koje ce ti trebati na forumu, a bogami imas i vremena :) pa polako, kreni od prve teme :)

SRBghost 02.05.2014 14:10

juhu

Prva prijava, pa musko :) Odnosno zensko, posto je izvucena zenina prijava.
Broj je 19xx

voja82 02.05.2014 14:14

Nas broj je 41xxx....nadam se da to nije visok broj :D

nina-venus 02.05.2014 14:46

SRBghost,super je sto ti je broj sa 19xxx,to je koliko vidimo,za sada najnizi broj.Sto je nizi broj,brze cete imati intervju u ambasadi.Mozda vec oko Nove godine.

TheNjegos 02.05.2014 14:54

green card

pozdrav svima, danas sam proverio status za green card lutriju i ivucen sam!
cisto me zanima kakav je sledeci korak i kako sve funkcionise, nisam bas preterano upucen u sve.
hvala unapred svima koji podele neko saznanje....

e da i da li mogu da nastavim sa kompletniranjem svih dokumenata iz USA jer idem krajem maja za USA i bicu gore pola godine.

hope 02.05.2014 16:40

nešto mi se čini da dosta onih koji su izvučeni su planirali da idu ove godine na work&travel.

johnny_nyc 02.05.2014 17:22

Citat:

Prvobitno poslao korisnik nina-venus (Poruka 45469)
SRBghost,super je sto ti je broj sa 19xxx,to je koliko vidimo,za sada najnizi broj.Sto je nizi broj,brze cete imati intervju u ambasadi.Mozda vec oko Nove godine.

Broj je nizak i dobar, odnosno garantira da će doći na red za interview, ali mislim da ako bude išao tempo od ove godine da prije 4. mjeseca neće imati interview, mi smo imali broj 15*** i imali smo interview zakazan u 2/2014.

Jelence13 02.05.2014 17:57

prvi put igramo ja i suprug i nismo izvuceni :smrc:
cestitamo svima koji su bili te srece :bravo:
hoce lli biti DV2016?

nenadku 02.05.2014 18:08

Zasto kod meni pise " Session timed out. " ?!!!!! jel vam prati tako problem...Nemogu da proverim

California 02.05.2014 18:32

Prijavili se ja i supruga i nasa mala bebica 2. put i ja sam izvucen!
Case Number EU201500002***
Cestitke svima koji su izvuceni, ostalima vise srece za DV2016.

sombrero 02.05.2014 20:17

California svaka cast za broj :), intervju u oktobru sve najbolje :)

Cunami 02.05.2014 21:39

Treba napisati najmanje 50 karaktera :)
Mi smo broj 31XXX :)

drmiki83 02.05.2014 23:25

Drugi put aplicirao za GC. Izvučen, mada sa visokim brojem 44xxx. Nadam se da ima šanse da odem... Sada se bacam na detaljno iščitavanje foruma, mada mislim da sam već dovoljno upoznat sa procedurom. Sada nestrpljivo čekamo 19. maj :obrva:

Andy Capp 03.05.2014 00:33

27ххх
(потребних 50 карактерааааааааааааааааа аааааааааааааааа

elefteros 03.05.2014 00:59

Prvi put aplicirao, prvi put izvučen..

002xxx poslednji brojevi..

Sada me zanima - jeste li već preduzimali nešto? Ja sam danas prošao uputstvo sa linka koji stoji u obaveštenju i nigde nisam video da ću dobiti neko pismo, ili da treba dokumentaciju da šaljem negde/u Kentaki..

Video sam da se pominje popunjavanje obrasca 260, a da je do sada bio 230 (ovde na forumu sam video)..

Sale2322 03.05.2014 01:32

Pozdrav, moj broj je 29XXX.

Da li neko moze da mi pomogne i malo detaljnije objasni proceduru za dalje korake posto se, koliko sam ja razumeo, dosta promenilo od prosle godine. Je li potrebno da saljemo neka dokumenta u Kentucky ili se sada sve radi online?

Hvala!

IgorMAD 03.05.2014 01:53

Sada svi cekate 19. Maj kada izbacuju obrazac DS-260 na njihovom sajtu. Ukoliko bilo sta popunite i posaljete pre 19. maja nece se vaziti.
Neka se polako slegnu utisci pa polako posle 19. popunjavate i saljete.

Ove godine nema nikakvih slanja koverti, a pogotovo ne prva i druga koverta! Da ne bude neke zabune, sve ove stvari sa kovertama su izbacene i od sada sve ide online.

Da ponovim sve za one koji su izvuceni a ne znaju:

1. Videli ste da se izvuceni (2015EU000*****) :1081:

2. Cekate 19. Maj da izbace zvanican DS-260 obrazac i ne radite apsolutno nista.

3. Zatim, nigde ne zurite, mozete u narednih par nedelja da popunite DS-260 obrazac online i da ga posaljete (u obavestenju da ste izvuceni imate link na koji kliknete i koji vas vodi gde treba). Obavezno navedite sve koji idu sa vama, nemojte da zaboravite nekog (supruznik, neozenjena deca do 21. godine starosti).

4. Posle toga pratite VISA BULETIN i cekate da vidite kada dolazi na red vas broj.

5. Kada vidite da bi vas broj trebalo da dodje na red, ocekujte obavestenje o promeni statusa na e-mail koji ste ostavili prilikom registracije.

6. Potom ce vam se na stranici na kojoj ste videli da ste izuceni status promeniti u novi status, status o vremenu i mestu intervjua.

7. Skupite sva dokumenta polako i odete po vizu :)

elefteros 03.05.2014 08:25

Hvala Igore!

Dobro je. Taman sam počeo da se gubim od kada sam došao na forum kada sam video ovo sa kovertama :)

Sada je jasnije

pikac 03.05.2014 13:00

Ljudi ne mogu da vjerujem sad sam ponovo provjerila status i moja mama koju sam bezveze prijavila je izabrana.Od prvog puta ja igram vec 3godine i nista.Zena ima 57 god. JOJ NE MOGU DA VJERUJEM.
Nj broj je 10198 to su posljednji brojevi.
Kad bi joj mogao biti intervju.

voja82 03.05.2014 13:07

Citat:

Prvobitno poslao korisnik IgorMAD (Poruka 45512)
Sada svi cekate 19. Maj kada izbacuju obrazac DS-260 na njihovom sajtu. Ukoliko bilo sta popunite i posaljete pre 19. maja nece se vaziti.
Neka se polako slegnu utisci pa polako posle 19. popunjavate i saljete.

Ove godine nema nikakvih slanja koverti, a pogotovo ne prva i druga koverta! Da ne bude neke zabune, sve ove stvari sa kovertama su izbacene i od sada sve ide online.

Da ponovim sve za one koji su izvuceni a ne znaju:

1. Videli ste da se izvuceni (2015EU000*****) :1081:

2. Cekate 19. Maj da izbace zvanican DS-260 obrazac i ne radite apsolutno nista.

3. Zatim, nigde ne zurite, mozete u narednih par nedelja da popunite DS-260 obrazac online i da ga posaljete (u obavestenju da ste izvuceni imate link na koji kliknete i koji vas vodi gde treba). Obavezno navedite sve koji idu sa vama, nemojte da zaboravite nekog (supruznik, neozenjena deca do 21. godine starosti).

4. Posle toga pratite VISA BULETIN i cekate da vidite kada dolazi na red vas broj.

5. Kada vidite da bi vas broj trebalo da dodje na red, ocekujte obavestenje o promeni statusa na e-mail koji ste ostavili prilikom registracije.

6. Potom ce vam se na stranici na kojoj ste videli da ste izuceni status promeniti u novi status, status o vremenu i mestu intervjua.

7. Skupite sva dokumenta polako i odete po vizu :)

Igore hvala ti puno na jednostavim uputsvima, ovo nam je mnogo pomoglo.Hvala jos jednom. :bravo:

cp6 03.05.2014 16:15

Pozdrav svima.Nov sam na forumu al igram lutriju vec nekoliko godina.Konacno smo izvuceni!!!!:grin:
Da budem iskren tek sada sam video da postoji ovakav forum koji mnogo pomaze sa iskustvima starijih clanova.Svaka cast i sve najbolje korisnicima ovog foruma.
Nas broj je 12*** .

SRECNIK 03.05.2014 16:33

Nisam bas nasao na forumu odgovor ili objasnjenje oko visa bulletin!!! Sta znaci kada pise current???
Da li je istina da recimo sada za DV-15 daju vize do septembra 2016 i ko do tada nije pozvan nece ni biti jer se do septembra ispuni kvota???
Zna li neko nekog kome se to desilo?
Malo me je spustila euforija sada:-(

SRECNIK 03.05.2014 16:41

Ako ma negde objasnjena na forumu, a ja nisam video samo neka mi neko posalje link, ne mora da odgovara sto puta. ne bih da smaram:-)

RenatoS 03.05.2014 17:10

Citat:

Prvobitno poslao korisnik SRECNIK (Poruka 45540)
Nisam bas nasao na forumu odgovor ili objasnjenje oko visa bulletin!!! Sta znaci kada pise current???
Da li je istina da recimo sada za DV-15 daju vize do septembra 2016 i ko do tada nije pozvan nece ni biti jer se do septembra ispuni kvota???
Zna li neko nekog kome se to desilo?
Malo me je spustila euforija sada:-(

Current znaci da su procijenili da ima dovoljno viza za sve preostale CN.
Da vize se izdavaju za dv2015 do 9mj.2016. Ti se nemoras brinut tvoj broj sigurno dolazi na red.
Po mojoj procijeni intervju ćeš imat 6mj. 2016.
Sad se baci na proučavanje ispunjavanja formulara.

RenatoS 03.05.2014 17:14

Citat:

Prvobitno poslao korisnik pikac (Poruka 45531)
Ljudi ne mogu da vjerujem sad sam ponovo provjerila status i moja mama koju sam bezveze prijavila je izabrana.Od prvog puta ja igram vec 3godine i nista.Zena ima 57 god. JOJ NE MOGU DA VJERUJEM.

Eto cestitam. Intervju ce imati po mojoj procijeni 1mj.2016.

SRECNIK 03.05.2014 17:32

Citat:

Prvobitno poslao korisnik RenatoS (Poruka 45542)
Current znaci da su procijenili da ima dovoljno viza za sve preostale CN.
Da vize se izdavaju za dv2015 do 9mj.2016. Ti se nemoras brinut tvoj broj sigurno dolazi na red.

Renatoooo, hvala tiiii:-)))))))..............................

voja82 03.05.2014 17:43

Srecnik da li mozda koristis Skype?Ako koristi posalji mi user nam da te dodam, da ne mlatimo ovde po forumu i ne idemo u off topic. Imam par pitanja da ti postavim. Hvala unapred.

RenatoS 03.05.2014 17:49

Citat:

Prvobitno poslao korisnik SRECNIK (Poruka 45544)
Renatoooo, hvala tiiii:-)))))))..............................

Prosle godine u ovo doba ni ja nisam skoro nista zna o samom procesu, ali uz forum i dobre duse ovog foruma doznas sve, jer tocne informacije zlata vrijede.

SRECNIK 03.05.2014 18:00

Citat:

Prvobitno poslao korisnik voja82 (Poruka 45545)
Srecnik da li mozda koristis Skype?Ako koristi posalji mi user nam da te dodam, da ne mlatimo ovde po forumu i ne idemo u off topic. Imam par pitanja da ti postavim. Hvala unapred.

nije frka ali tek od srede posto od ujutru necu biti kod kuce par dana......javicu ti.

Andy Capp 03.05.2014 18:35

Citat:

Prvobitno poslao korisnik renatos (Poruka 45542)
current znaci da su procijenili da ima dovoljno viza za sve preostale cn.

погрешили сте за једну годину. овогодишњи добитници ће бити позивани на интервју до краја септембра 2015.

Dragana 03.05.2014 18:35

Molim vas da mi pomognete! Igrala sam green card, imam sve sifre, ali ne znam kako da provjerim jesam li prosla ili ne. Moze li ukratko objasnjenje? hvala!

milija55 03.05.2014 18:48

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Dragana (Poruka 45553)
Molim vas da mi pomognete! Igrala sam green card, imam sve sifre, ali ne znam kako da provjerim jesam li prosla ili ne. Moze li ukratko objasnjenje? hvala!

Ides na ovu stranu https://www.dvlottery.state.gov/ESC/...atusCheck.aspx

pa uneses CN koji si dobila prilikom prijavljivanja u novembru 2013., prezime, godinu rodjenja.

nenadku 03.05.2014 18:53

mali neko da objasnio proverio sam juce izlazi mi " Session timed out. " i nemogu da znam dali sma izvucen dali ima neko takav problem ?:nene::nene::nene::nene::nene::nene::nene:

SRECNIK 03.05.2014 19:00

Idi na sajt usa ambasade i na useljenicke vize, tamo imas odeljak za DV i link gde ides da proveris status. Tamo uneses kod koji si dobila, prezine, godinu rodjenja i videces da li si izvucena ili ne.

IgorMAD 03.05.2014 19:09

Nenadku, probaj sa drugim pretrazivacem. Cesto to bude problem.

Coolerka80 04.05.2014 11:49

Citat:

Prvobitno poslao korisnik pikac (Poruka 45531)

S obzirom na to da ste prijavili Vasu majku, koja ima 57 god. i pod pretpostavkom da Vas je rodila, neka bude i u 30 god. ako ne i ranije, znaci da Vi imate minimum 27 god. ili vise. Prema tome, Vasa majka ne moze da Vas povede, jer ste punoletna lica, a posto sama ima 57 god. ne verujem da bi otisla sama u Ameriku i da gradi zivot iz pocetka, i ostavi svoju decu, mozda cak i unuke, jer stvarno ne vidim sta bi mogla sa toliko godina... :wtf:
Zbog toga ne vidim koja je svrha prijavljivanje gospodje na lutriju, osim da se nekome NESVESNO oduzme sansa da bude izvucen i ode, nekome ko se nije BEZ VEZE prijavio, i kome je ZIVOTNI SAN da ode.... Zato ne mogu, a da ne budem OGORCENA i LJUTA :realmad: kada procitam ovako nesto! Ljudi, informisite se pre nego sto ucinite nesto NPROMISLJENO I BEZ VEZE, mozda ste nekom drugom oduzeli sansu...
Ukoliko ste maloletna lica, (sto je slabo verovatno) povlacim gore napisano, i IZVINJAVAM SE....

pikac 04.05.2014 12:14

Coolerka80 Zaista shvatam vase ogorcenje ali niste upoznati sa mojom situacijom pa da vam pojasnim.

Ja imam 25g vec tri godine se prijavljuem na lutriju upoznata sam svim mogucim forum citam svaki dan vec tri godine.Moj jedini san JEDINI koji imam jeste da odem u Ameriku zbog raznih razloga da sad ne ulazim i u to.Niko ne zna koliko meni ovo znaci ja sam jucer pola sata plakala na podu od srece.

Razlog zbog kojeg sam prijavila svoju mamu od 57g jeste zbog toga sto je ONA TO ZELJELA.Vjerovali ili ne.Pogresno sam se izrazila kad sam napisala da sam je bezveze ali iskreno nisam mislila da ce je izvuci to sam zeljela reci.

Ona ce za godinu dana u penziju i bez obzira na svoje godine zeli da ide i radi u Ameriku po zanimanju je medicinska sestra i vec dvije godine uci engleski jezik.
Ne vidim zasto bi necije godine bile ogranicenje za novi pocetak i za novi zivot.Naravno da znam da mene ne moze povesti ali postoji mogucnosti da As a green card holder (permanent resident), you may petition for certain family members to immigrate to the United States as permanent residents.Sto ce ona naravno uciniti za mene.
Ona ce tamo zivjeti kod svoje kume i ima jako puno prijatelja sto vise odma ce dobiti posao u klinici koju drzi nj.prijatelj.Naravno morace polagati za CNA - Certified Nurse Aide ali to traje par sedmica.Mogucnosti su joj neogranicene i naravno da ce ICI.
Ja i moja mama nikome nismo uzeli sansu koliko glupih Bosanaca se prijavi svake godine koje ja licno znam i misle da ce ce im Amerika sve pruziti.Ne znam sta jos vise da vam kazem zao mi je sto vas nisu izabrali ali ne odustajte obzira na sve.Lijep pozdrav!

Danyda 04.05.2014 12:25

Citat:

Prvobitno poslao korisnik pikac (Poruka 45596)
Coolerka80 Zaista shvatam vase ogorcenje ali niste upoznati sa mojom situacijom pa da vam pojasnim.

Ja imam 25g vec tri godine se prijavljuem na lutriju upoznata sam svim mogucim forum citam svaki dan vec tri godine.Moj jedini san JEDINI koji imam jeste da odem u Ameriku zbog raznih razloga da sad ne ulazim i u to.Niko ne zna koliko meni ovo znaci ja sam jucer pola sata plakala na podu od srece.

Razlog zbog kojeg sam prijavila svoju mamu od 57g jeste zbog toga sto je ONA TO ZELJELA.Vjerovali ili ne.Pogresno sam se izrazila kad sam napisala da sam je bezveze ali iskreno nisam mislila da ce je izvuci to sam zeljela reci.

Ona ce za godinu dana u penziju i bez obzira na svoje godine zeli da ide i radi u Ameriku po zanimanju je medicinska sestra i vec dvije godine uci engleski jezik.
Ne vidim zasto bi necije godine bile ogranicenje za novi pocetak i za novi zivot.Naravno da znam da mene ne moze povesti ali postoji mogucnosti da As a green card holder (permanent resident), you may petition for certain family members to immigrate to the United States as permanent residents.Sto ce ona naravno uciniti za mene.
Ona ce tamo zivjeti kod svoje kume i ima jako puno prijatelja sto vise odma ce dobiti posao u klinici koju drzi nj.prijatelj.Naravno morace polagati za CNA - Certified Nurse Aide ali to traje par sedmica.Mogucnosti su joj neogranicene i naravno da ce ICI.
Ja i moja mama nikome nismo uzeli sansu koliko glupih Bosanaca se prijavi svake godine koje ja licno znam i misle da ce ce im Amerika sve pruziti.Ne znam sta jos vise da vam kazem zao mi je sto vas nisu izabrali ali ne odustajte obzira na sve.Lijep pozdrav!

Podrska Pikac, svako ima svoje razloge za odlazak i treba ih postovati. Zasto diskriminisati starije generacije?

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 04:37.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.