TheSashka |
16.09.2014 12:26 |
Fotografija za prijavu
Pozdrav svima!
Imam jednu nedoumicu i molim za savet. Naime, želela bih da se prijavim za DV, i planiram da se fotografišem ovih dana. Pogledala sam sve linkove sa specifikacijama za fotografiju, (to ću da odštampam i da gnjavim fotografa :naughty: ) ali ja imam jedan drugi "problem" - nosim šiške. Guste šiške koje idu do obrva, ali ne pokrivaju moje oči. Npr. http://4.bp.blogspot.com/-AhOYhvvb9l.../photo+(7).JPG
Da li će mi te šiške predstavljati problem na fotografiji za DV? Ako ih sklonim šnalicama (pročitah da su traka ili rajf zabranjeni, ali za šnalice ništa nisam pronašla), opet to ne odslikava moj pravi izgled, a fotografija (valjda) treba da isti verno oslikava. Ako ih ostavim da li će mi to napraviti neki problem?
:confused:
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik TheSashka
(Poruka 48602)
Pozdrav svima!
Imam jednu nedoumicu i molim za savet. Naime, želela bih da se prijavim za DV, i planiram da se fotografišem ovih dana. Pogledala sam sve linkove sa specifikacijama za fotografiju, (to ću da odštampam i da gnjavim fotografa :naughty: ) ali ja imam jedan drugi "problem" - nosim šiške. Guste šiške koje idu do obrva, ali ne pokrivaju moje oči. Npr. http://4.bp.blogspot.com/-AhOYhvvb9l.../photo+(7).JPG
Da li će mi te šiške predstavljati problem na fotografiji za DV? Ako ih sklonim šnalicama (pročitah da su traka ili rajf zabranjeni, ali za šnalice ništa nisam pronašla), opet to ne odslikava moj pravi izgled, a fotografija (valjda) treba da isti verno oslikava. Ako ih ostavim da li će mi to napraviti neki problem?
:confused:
|
Ja sam na prijavi,i na poslatim formularima imala iste siske ko tvoje,a na razgovoru u ambasadi ponela slicice gde sam sa pokupljenom kosom.Isto moj mali je imao dugu kovrdzavu kosu na prvoj slici a pre intervjua ga osisali i izgledao sasvim drugacije,pa se sluzbenik samo nasalio na njegov racun,kao kaze nam jel to isti decak.Ali nismo imali bas nikakvog problema.
|
TheSashka |
16.09.2014 14:11 |
Hvala na odgovoru, puno mi znači! Baš sam se pitala da li da se šišam ili šta da radim :==D:
|
allenton |
12.10.2014 15:53 |
Slika za prijavu
neko je naveo da pozadina slike mora biti neutralna?
znači da samo bijela dolazi u obzir? Jel tako?
ta se pozadina na slici ne smije dirati ni sredjivati u fotošopu?
jesam li u pravu?
|
Druže, dok nisi dobio po ušima, od nekih starijih članova koji su pogubili živce kada se pojavljuju pitanja milion puta obrađena, da ti odgovorim. U upustvu koje sam ja čitao stoji da pozadina mora biti svetlija i jednobrazna, što ne znači isključivo bela koja je verovatno najpoželjnija. Ne znam kakva ti je pozadina, ali ne igraj se previše sa fotošopom, jer ćeš verovatno imati problema ako preteraš.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik allenton
(Poruka 49418)
neko je naveo da pozadina slike mora biti neutralna?
znači da samo bijela dolazi u obzir? Jel tako?
ta se pozadina na slici ne smije dirati ni sredjivati u fotošopu?
jesam li u pravu?
|
Što se tiče pitanja o editovanju slike, citiraću zaključak/odgovor jedne osobe u drugoj temi koju vrlo dobro poznaješ. :naughty:
Citat:
(Poruka 49416)
znaci, fotka mora bit izvorna........................................... .....................
|
|
SRBghost |
12.10.2014 19:45 |
For fu*k sake, koja tema po redu?!!!! Koliko je komplikovano otici kod je*enog fotografa i traziti sliku za USA vizu?
|
Andrija89 |
12.10.2014 20:02 |
Ljudi kod fotografa ( u Nisu) slikanje je 100 din ( bez izrade fotografije, znaci samo na flesku da prebaci), ne verujem da je nesto mngo skuplje u drugim gradovima. Idite i zavrsite to i nemate brige. Vec pocinju da se gomilaju teme, bice tesko za pretrazivanje posle. Nemojte da pravite samo nove teme, nego forum u sake i pretrazujte. :book::book:
|
allenton |
12.10.2014 20:18 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik SRBghost
(Poruka 49437)
For fu*k sake, koja tema po redu?!!!! Koliko je komplikovano otici kod je*enog fotografa i traziti sliku za USA vizu?
|
da. vecina ih poslije obradi sliku iako im kazes da je za vizu
|
koje kude |
12.10.2014 22:14 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Andrija89
(Poruka 49438)
Ljudi kod fotografa ( u Nisu) slikanje je 100 din ( bez izrade fotografije, znaci samo na flesku da prebaci), ne verujem da je nesto mngo skuplje u drugim gradovima. Idite i zavrsite to i nemate brige. Vec pocinju da se gomilaju teme, bice tesko za pretrazivanje posle. Nemojte da pravite samo nove teme, nego forum u sake i pretrazujte. :book::book:
|
Tako je, ja sam se juče slikao u Novom Sadu u podzemnom prolazu i cena je 50 dinara, novih. Kad sam rekao devojci da mi treba samo da nabaci na flash ona pita jel to za američku ambasadu i kaže da svakodnevno ljudi dolaze iz istog razloga da se slikaju. Dakle nemojte za 50, 100 dinara da rizikujete diskvalifikaciju, dovoljno je to što nam šanse za izvlačenje nisu prevelike nema potrebe dodatno ih umanjivati eventualnim nepravilnim apliciranjem za GC.
|
Bio sam do fotografa i kada sam dosao kuci primetio sam da je editovao sliku, tj. pozadinu je izbelio i kada zumiram lepo sliku na ivicama (krajevima) glave i ramena se ponegde vidi nekako kao da je isprekidano tj. izbeljeni su ponegde odeca i kosa. To se vidi kada se zumira, inace ovako je slika sasvim ok sto se tice tehnickih zahteva i toga kako se vidi lice, ali ipak nekako nisam siguran da li je ok da posaljem u prijavi takvu sliku ili ne, da li je to sitnica koja je vazna ili ne, jer slika nije editovana u smislu redeye reduction ili da je nacrtana brada ili tako nesto ? Sta mi preporucujete da li da odem opet da se slikam i da ovaj put izricito napomenem da se ne edituje ni u kakvom smislu slika ? :blink:
|
Moze pomoc?
Malo sam skepticna u vezi fotografije... Slikala sam se kod fotografa i nisam sigurna da li je fotografija ok. Zamolila bih nekoga ko se razume da pogleda moju fotku i proceni jel sve u redu... Jest da je fotograf profesionalac, al ovaj moj nikad nije cuo za zelenu lutriju i morala sam da mu crtam kako fotka treba da izgleda.. Ne bih zbog fotke da rizikujem diskvalifikaciju... Hvala ljudi :1081:
|
SRBghost |
13.10.2014 19:03 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik DragEna
(Poruka 49481)
Malo sam skepticna u vezi fotografije... Slikala sam se kod fotografa i nisam sigurna da li je fotografija ok. Zamolila bih nekoga ko se razume da pogleda moju fotku i proceni jel sve u redu... Jest da je fotograf profesionalac, al ovaj moj nikad nije cuo za zelenu lutriju i morala sam da mu crtam kako fotka treba da izgleda.. Ne bih zbog fotke da rizikujem diskvalifikaciju... Hvala ljudi :1081:
|
Otidji na sajt za prijavu, testiraj fotku u photo validatoru i to je to. Ako ti tamo kaze da je OK, onda nema brige. "Izbeljena" pozadina na slikama nije problem.
|
Cao drustvo! Moze li neko da preporuci nekog pouzdanog fotografa u Beogradu?
Hvala.
Pozdrav.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik kreta
(Poruka 49506)
Cao drustvo! Moze li neko da preporuci nekog pouzdanog fotografa u Beogradu?
Hvala.
Pozdrav.
|
Za fotografije za vizu, ili nesto drugo?
Koliko shvatam, svi su ozbiljni kad je fotografisanje za vizu u pitanju, nema tu mnogo mudrosti...
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Kuguar
(Poruka 49508)
Za fotografije za vizu, ili nesto drugo?
Koliko shvatam, svi su ozbiljni kad je fotografisanje za vizu u pitanju, nema tu mnogo mudrosti...
|
E stvarno Kuguar! Ma ne, nego za podvodni ribolov! Izvini, ali... :wacko: Zar nisi primetio kako su novosadjani i nislije bili ljubazni i preporucili fotografe u svojim gradovima. Pretpostavila sam da dobrih fotografa ima i u Beogradu, a stari forumasi mozda mogu da ih preporuce... Hajde cao!
|
Citat:
(Poruka 49517)
E stvarno Kuguar! Ma ne, nego za podvodni ribolov! Izvini, ali... :wacko: Zar nisi primetio kako su novosadjani i nislije bili ljubazni i preporucili fotografe u svojim gradovima. Pretpostavila sam da dobrih fotografa ima i u Beogradu, a stari forumasi mozda mogu da ih preporuce... Hajde cao!
|
Nemoj da se ljutiš, ali sam stvarno pitao. U tom sam poslu, i znam dosta fotografa i snimatelja za svadbe, krstenja... Plizzz, nemoj me shvatiti pogrešno... :1072:
Inače, mislim da svaki fotograf moze da te fotografise za vizu, nije to nikakva mudrost.
Kolega je majku za USA vizu slikao mobilnim telefonom, na belim vratima, sliku kropovao u paintu, i proslo je sve kako treba...
Ja sam se slikao na Karaburmi, ako ti je blizu, javiću ti putem pp...
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Kuguar
(Poruka 49526)
Nemoj da se ljutiš, ali sam stvarno pitao. U tom sam poslu, i znam dosta fotografa i snimatelja za svadbe, krstenja... Plizzz, nemoj me shvatiti pogrešno... :1072:
Inače, mislim da svaki fotograf moze da te fotografise za vizu, nije to nikakva mudrost.
Kolega je majku za USA vizu slikao mobilnim telefonom, na belim vratima, sliku kropovao u paintu, i proslo je sve kako treba...
Ja sam se slikao na Karaburmi, ako ti je blizu, javiću ti putem pp...
|
Hey Kuguar! Opusteno! Snacicu se. PP vise nije vazeci. Pozdrav.
|
besna.kobila |
16.10.2014 16:06 |
|
elefteros |
16.10.2014 19:45 |
Da li se vi prijavljujete za lutriju ove godine, ili ste već izvučeni pa treba da idete na intervju?
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik besna.kobila
(Poruka 49596)
Moze li ovakva slika za dete od 9 meseci. Nije moglo a ni htelo samo da se slika
|
Meni se cini da se nesme videti delove tela drugih osoba. Moju sam poslala ovako - ja ga drzim ispred ali sam ruku pokrila sa belim carsafom, njega sam isto obukla u belom, pa se ne primecuje toliko.. To dole levo je moja ruka..
http://www.dodaj.rs/f/1U/s1/3VLVUW0C/max.jpg
|
Ja imam par pitanja sto me bune.
U uputstvu stoji da rezolucija fotografije mora biti:
1) minimum 600x600 pixela
2) max velicine 240KB
E sad ja sam moju fotografiju dobio od fotografa u mnogo vecoj rezoluciji. Kada je umanjim, ispalo je 1000x1000 i velicine 230KB, sto znaci da odgovara kriterijumu, ali kada na njihovoj stranici odem na "Photo Validator i check photo", oni mi izbace poruku da fotografija mora biti max 600x600 pixela.
Sta da radim, da stavim rezoluciju na 600x600, ispadne mnogo mala fotografija. Nisam ni sam pametan, a ne bih da umanjim sebi sanse zbog tako glupe stvari pa da ni ne udjem u razmatranje..
Pozdrav
|
koje kude |
17.10.2014 10:53 |
Kako misliš na 600x600 ispadne mnogo mala fotografija? Ispadne baš onolika kolika treba da bude. Ako si je smanjivao preko fotošopa ili sličnog programa proveri da li ti je zoom slike na 100%.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik mcoja
(Poruka 49616)
Ja imam par pitanja sto me bune.
U uputstvu stoji da rezolucija fotografije mora biti:
1) minimum 600x600 pixela
2) max velicine 240KB
E sad ja sam moju fotografiju dobio od fotografa u mnogo vecoj rezoluciji. Kada je umanjim, ispalo je 1000x1000 i velicine 230KB, sto znaci da odgovara kriterijumu, ali kada na njihovoj stranici odem na "Photo Validator i check photo", oni mi izbace poruku da fotografija mora biti max 600x600 pixela.
Sta da radim, da stavim rezoluciju na 600x600, ispadne mnogo mala fotografija. Nisam ni sam pametan, a ne bih da umanjim sebi sanse zbog tako glupe stvari pa da ni ne udjem u razmatranje..
Pozdrav
|
Klikni tu prikaci sliku i na sledeca stranica, (2. Resize Your Picture: Make My Picture) odberi Custom Size. Pod 3 ostavi None. Pod 4 JPG Quality: odberi Best.
|
Nije problem sto ne mogu da nadjem softver, imam gde to da odradim, nego me je bunilo sto pise da je min rezolucija 600x600 a kad stavim vecu kaze da ne moze. Na kraju sam upload-ovao 600x600, po njihovim pravilima pa sta bude. Pozz
|
Znam, i ja sam to video na njihovu stranicu da moze, ali eto, ne znaju sta pricaju :D
|
Samo vi stavite fotografiju u 600x600 rezoluciji kao sto je oni zahtevaju.
Koliko kb ce da ispadne fotografija to uopste nije bitno jer zavisi od kvaliteta same forografije, sto znaci svaka fotografija ce da ispadne drugacije.
moja fotografija je bila 110 kb, eto toliko o tome
|
slika kao na vizi
nemam mogucnosti da napravim dobru sliku (kao kod fotografa) jer sam stotinama kilometara daleko od civilizacije, ali imam sliku u kompu sto sam se slikao pre 2 godine za americku ambasadu (work and travel program) i napravio sam je da bude 600x600 piksela. Isto izgledam i sada tako da starost slike nije problem, ali me brineto sto tu istu sliku imam i na americkoj vizi.
Da li neko ima neke informacije o tome, da li proveravaju predhodne vize-fotografije? da me ne odbiju zbog iste fotografije. hvala
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik goKi-
(Poruka 49618)
Klikni tu prikaci sliku i na sledeca stranica, (2. Resize Your Picture: Make My Picture) odberi Custom Size. Pod 3 ostavi None. Pod 4 JPG Quality: odberi Best.
|
Cao drustvo!
Juce sam bila kod fotografa kod mene u kraju i rekla sam mu sta hocu i za sta mi treba. On je rekao da to ne radi ali da ce mi podesiti i poslati fotografiju na moj e-mail. To me je kostalo 200 dinara. Trazila sam da mi uradi i pravu fotografiju i za to mi je uzeo jos 200 dinara. Hajde, nema veze... Nije beg cicija...
Fotografiju mi je po dogovoru posalo na e-mail i nije losa... Sacuvala sam je na desktopu. Kada stavim mis na nju, dok ne kliknem, dobijem podatak da je JPG file, dimensions 1406x957 i size 83,1KB. Kada sam uradila ovo gore sto goKi predlaze dobila sam izduzenu i suzenu fotografiju. Hoce li sada moja fotografija ostati zauvek na sajtu "picresize"? Na Photo Validatoru ne odgovara ni jedna. Sta predlazete da uradim? Pokusavala sam i sa nekim opcijama desnog klika, ali mi nije uspelo. Priznajem da nisam bas tehnicki potkovana. Da mozda odem kod nekog drugog fotografa?
Hvala.
Pozdrav.
|
johnywalker |
18.10.2014 14:03 |
|
Citat:
(Poruka 49630)
Cao drustvo!
Juce sam bila kod fotografa kod mene u kraju i rekla sam mu sta hocu i za sta mi treba. On je rekao da to ne radi ali da ce mi podesiti i poslati fotografiju na moj e-mail. To me je kostalo 200 dinara. Trazila sam da mi uradi i pravu fotografiju i za to mi je uzeo jos 200 dinara. Hajde, nema veze... Nije beg cicija...
Fotografiju mi je po dogovoru posalo na e-mail i nije losa... Sacuvala sam je na desktopu. Kada stavim mis na nju, dok ne kliknem, dobijem podatak da je JPG file, dimensions 1406x957 i size 83,1KB. Kada sam uradila ovo gore sto goKi predlaze dobila sam izduzenu i suzenu fotografiju. Hoce li sada moja fotografija ostati zauvek na sajtu "picresize"? Na Photo Validatoru ne odgovara ni jedna. Sta predlazete da uradim? Pokusavala sam i sa nekim opcijama desnog klika, ali mi nije uspelo. Priznajem da nisam bas tehnicki potkovana. Da mozda odem kod nekog drugog fotografa?
Hvala.
Pozdrav.
|
Ja se izvinjavam, trebao sam da napomenem da to vazi samo za slikama cija duzina je jednakva na sirina (primer 1000x1000 pix). Probaj kako sto je johny rekao :)
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik johnywalker
(Poruka 49631)
|
Da, ovde možes da sredis sliku.
1.Odaberi fotografiju (klikni na Choose photo) i odaberi tu koju si dobila od fotografa
2. Postavi konture svoje ''biste'' u zelene konture (imaš da umanjiš i povecas fotku ispod zelenih kontura ako treba)
3. Klikni na Crop.. Onda ako si zadovoljna ishodom klikni na krstic gore desno,i
4. poslednje-klikni na Save photo..
dalje ide po protokolu
|
SRBghost |
18.10.2014 17:10 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik raso
(Poruka 49629)
nemam mogucnosti da napravim dobru sliku (kao kod fotografa) jer sam stotinama kilometara daleko od civilizacije, ali imam sliku u kompu sto sam se slikao pre 2 godine za americku ambasadu (work and travel program) i napravio sam je da bude 600x600 piksela. Isto izgledam i sada tako da starost slike nije problem, ali me brineto sto tu istu sliku imam i na americkoj vizi.
Da li neko ima neke informacije o tome, da li proveravaju predhodne vize-fotografije? da me ne odbiju zbog iste fotografije. hvala
|
Mi smo izvuceni sa bukvalno takvim slikama, stare 2 godine i nalaze se na turistickim vizama. Opusteno.
|
johnywalker, goKi, forps, puno vam hvala! Konturu lica sam stavila tako da se poklapa sa unutrasnjim zelenim krugom, a konturu kose sa spoljasnjim krugom. Je li to u redu? Tamo na uputstvu pise da glava bude izmedju krugova, ali onda se konture ne uklapaju. Da nije to mnogo sitno? Kada sam probala na Photo Validatoru, on kaze da je u redu. Nisam sigurna. Bojim se da zbog toga ne budem diskvalifikoavana.
Hvala.
Pozdrav.
|
koje kude |
18.10.2014 23:43 |
Glava (sa kosom) treba da bude između 2 elipse i to je ono što je bitno, a ne da podešavaš lice sa unutrašnjom elipsom a kosu sa spoljašnjom. To je prikazano na foto semplu ali to je samo primer jer nije svačije lice istih proporcija da bi se uklopilo na identičan način. Na ovoj slici se to najbolje vidi da dimenzije i položaj lica treba da budu u određenim okvirima a ne isključivo u jednoj veličini.
http://travel.state.gov/content/visa...9975837471.gif
|
Stvarno ponekad ne mogu da razumem sto stvarate paniku i problem tu gde ga nema. Necu da ispada da kritikujem bilo koga, ali mislim da je stvarno preterano diskutovati o slikama, koje su pored svih vasih kvalifikacija i podataka najmanje vazni. Stvarno, stvarate paranoju dal vam je glava u centru, svetlo tamo, jos i placanje fotografa....:blink::gun:
Verujte, svi smo prosli kroz to, i milion puta je vec receno, i par stranica vec pojedinci postuju linkove za sredjivanje fotografija, a vi u krug. Jedina vazna slika koja se vrti tokom celog procesa, i koja ce biti u vasem pasosu jeste slika koju cete slati u maju ako vas izvuku, ova je totalno nebitna.
Prvi sam primer ovde. slikao sam se sa svojim mobilnim telefonom, racupan sa plavom pozadinom, i rekao sam da ce me odbiti zbog slike ako nista drugo, ali eto, njih zabole za sliku.
Evo upravo pogledah, rezolucija je 596x550 i velicine 83 kb.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik oskark
(Poruka 49680)
Stvarno ponekad ne mogu da razumem sto stvarate paniku i problem tu gde ga nema. Necu da ispada da kritikujem bilo koga, ali mislim da je stvarno preterano diskutovati o slikama, koje su pored svih vasih kvalifikacija i podataka najmanje vazni. Stvarno, stvarate paranoju dal vam je glava u centru, svetlo tamo, jos i placanje fotografa....:blink::gun:
Verujte, svi smo prosli kroz to, i milion puta je vec receno, i par stranica vec pojedinci postuju linkove za sredjivanje fotografija, a vi u krug. Jedina vazna slika koja se vrti tokom celog procesa, i koja ce biti u vasem pasosu jeste slika koju cete slati u maju ako vas izvuku, ova je totalno nebitna.
Prvi sam primer ovde. slikao sam se sa svojim mobilnim telefonom, racupan sa plavom pozadinom, i rekao sam da ce me odbiti zbog slike ako nista drugo, ali eto, njih zabole za sliku.
Evo upravo pogledah, rezolucija je 596x550 i velicine 83 kb.
|
Oskark, ne brini. Sve sam doboro uradila. Pozdrav. :grin:
|
Veruj mi, ja se ne brinem. Samo vam kazem da se vi ne brinete toliko :naughty:
|
allenton |
20.10.2014 10:09 |
moze li se slika uslikati sa obicnim mobitelom od 8mp
|
Citat:
(Poruka 49690)
moze li se slika uslikati sa obicnim mobitelom od 8mp
|
Moj mobilni je bio(jos uvek jeste) od 5MP. A kako mislis obicnim?
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 11:49. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.