![]() |
Američki san - youtube serijal
Ćaskam juče sa drugarom i u toku dana primetim da je na jednoj grupi koju on vodi na fejsu podelio snimak od 20 i nešto minuta u kojem dečko koji je ostao ilegalno nakon work and travel programa priča svoju priču...
Ja onako zaintrigiran kako je neko uopšte uspeo da natera nekog našeg da sedne i da priča "pred kamerama", zagrebem malo dalje i primetim da postoji još sadržaja, još ljudi, a svima je zajedničko jedno - svi su sa ovih prostora i svi su u Americi! U pitanju je serijal Dragana Rakonjca, koji se negde zove Američki san, a negde po imenu osobe koja je intervjuisana. Ima dosta zanimljivih priča, pa možda može nekome odavde da posluži i kao motivacija za nešto više u Americi, a možda i kao upozorenje u kojem pravcu da ne idete... Pišite utiske ako budete gledali.. Link: https://www.youtube.com/channel/UCHH...d5VJzXmkzz6Y8w A ovde mislim da je malo preglednije Link: http://laserbsradio.com/author/dragan/ |
Elefteros, lepo od tebe. Secam se da je bilo na Forumu i jedva sam pronasla: http://www.zelenalutrija.com/forum/s...3362#post53362
Od #9. Pozdrav. |
Odgledala jos davno sve sto je do tada bilo postavljeno. Onako, simpaticno da se čuje. Neki intervjui su zanemljivi, a neki bas i nisu, to je moje misljenje :;D:
|
mene je shokirao intervju sa darkom koji je u los angeles stigao sa porodicom i poceo da vozi kamion..medjutim zena se smorila posle godinu dana pokupila decu i vratila se u beograd..
kada ih je otpratio na aerodrom i vratio se nazad u stan, popije covek casu crnog vina i seti se da treba kola da preparkira..policija ga zaustavi..jel ste pili JESAM..naduva 0.08 a za profi vozace je granica 0.04 lisice na ruke u zatvor 3 dana i dobije zabranu godnu dana upravljanje kamionom..ostane bez posla covek..vrlo poucna prica |
Postavljali su ljudi linkove ka tom serijalu... Sto rece Tikica, neki su bili objektivni dok su neki bas preterivali - od katastroficara do lazova...
|
Odgledao sve jos pre nekoliko meseci...Moj favorit ubedljivo John Baba!!! Majko mila, kakav lik...
|
Ja sam u pretragu upisivao sve kombinacije koje imaju veze sa naslovom i sa autorom, i ništa mi nije izbacio kao rezultat.
Pita me drugar juče "pa čekaj malo, toliko godina si u priči oko programa i z. karte, a nisi do sada video ovo?", i ja rekoh - nisam :) I meni je Baba najjači, pozdrav za Pariz :D Posebno zanimljivi su mi bili intervjui od mlade manekenke Ivane Korab i naše glumice (zaboravio sam ime) koja je glumila u seriji Selo gori, a baba se češlja, zbog nekih momenata koje su istakle, a to je: - da ima mnogo naših koji se foliraju - da ima mnogo naših koji su pokupili taj američki fazon da i minimalni uspeh predstavljaju kao Big Deal (primer nekoga ko je u jednom filmu dobio da bude statista) - da kada slušaš o svemu tome iz Srbije, stekneš potpuno pogrešnu sliku nego što je to u realnosti. Ko priča kako radi, projekti pršte na sve strane i td., u reanosti je sve to mnogo drugačije i ni blizu priče. Ovo sam istakao, jer sam slično doživeo. Da se ogradim, nisam sklon generalizaciji, ali bukvalno svako od naših koga sam upoznao uživo se uklapa u ovaj kalup. No, bilo je dosta reči na ove teme, o tome ne bih, više bih o pozitivnim primerima :) |
Meni se serijal jako dopada, čak i ti neki intervjui koji su malo dosadniji, opet ih je dobro čuti, jer prosto svi smo mi različiti i drugačije doživaljavamo Ameriku.
Nadam se da će gospodin Dragan da nastavi sa izbacivanjem novih intervjua, ne bi bilo loše da i neko sa foruma ko je pozeleneo da doprinos :) John Baba haha, ne pamtim da sam skoro slušao nekog luđeg i smešnijeg :D Ima i drugi deo sa njim, ako niste pogledali, odgledajte obavezno. Inače sad sam bacio pogled na njegov klip i video ovo u komentarima: http://oi65.tinypic.com/2q00idc.jpg Izgleda da je nagrabusio John Alex Baba... |
Baba je na koki 100%... a mozda i na speed-u :woohoo:
|
Pogledala sam vecinu videa na tom kanalu, ok su.. Nije lose cuti pojedina iskustva, a dosta toga mi nije bas leglo. Pronasla sam i ovaj kanal, prijatna zena, isto je otisla preko lutrije sa porodicom, pa ce mozda njeno iskustvo znaciti ljudima koji odlaze sa decom :)
https://www.youtube.com/user/naivanes/videos |
Citat:
Postavila sam joj pitanje ispod jednog videa, pa ako bude htjela/mogla, nadam se da ce u nekom od sledecih pricati malo vise na tu temu jer bi nama sa djecom dosta znacilo. :) Bas je pozitivna osoba, uzivam u njenim pricama. :) |
moj utisak
Pogledah i ja skoro sve videe,pogotovo od ovih mladjih jer su vecina starijih dosli pre 20 godina. Videi se dele na pozitivne,ravnodusne i depresivne a neki glupi,nekorisni. Iznerviralo me je pomalo sto je neke ljude ispitao kako si dosao,koliko ti je para bilo potrebno,kako si se snasao(i sve ostalo sto ljude kao ja npr zanima)dok druge nije,i ti onda gledas taj intervju od 25-60min(potrosis svoje neko vreme) a to su ljudi koji pricaju o nekim milionima,kucama i vezama jednostavno nesto totalno levo,potpuno sretanje sa teme na njihov neki privatni i poslovni zivot u koji nenormalno duboko ulaze.Mislim da je Dragan trebao da ima sablon pitanja koje pita svakog a ne,nekog nekog pita jedno a drugog drugo. Gledala taj intervju sa tim sto je vozio kamion danas i pogledam neki komentar gde neki pocetak "Ameri bi trebali da budu srecni sto im jedan ovkav normalan I posten covek pre svega Beli Hriscanin dolazi da radi, a ne hapse ga zbog case vina.. dok sa druge strane crncuge, balije I ostala gamad sede po coskovima I zive na racun socijalne pomoci, koju zapravo isti taj Beli Hriscanin finansira kroz placanja poreza drzavi. Sve naopako I odvratno."
Prvo meni je trebalo sat vremena da shvatim sta on pod tim "beli hriscanin" misli,(shvatih kad videh da je rekao rec "crncuga")kad shvatih onda mi je sve bilo jasno kao dan. Imam fobiju da ovakvi ljudi(teski primitivizam) koji su puni predrasuda,rasisti,homoficni,neljudi jedni dobiju green card a neki normalan lik bude uskracen zbog okavih gamadi. Sramota mene ovakvih (ne)ljudi. Da ne spominjem druge komentare. Inace ta zena Natasa(koja ima youtube kanal) je jedna predivna zena,zaista nemam reci za nju,super je,pravi andjeo :) |
gledao sam i ja taj video sa tim likom kojem je oduzeta dozvola i secam se bas ovih komentara sto si napisala.
Amerika jeste zakonski podjednaka za sve i to jako cenim..ali mislim da crnci jesu itekako zasticeniji bas zbog istorisjkih problema i ugnjetavanja koje sad oni itekako vracaju milo za drago. Znam da je bosanac jedan dobio otkaz jer se zakacio sa crncem u fordovoj fabrici nesto potpuno bezazleno. I ako udjete u raspravu sa njima oni ce prvo da vas pitaju JEL TO ZATO STO SAM CRNAC??? da ne idem sad u offtopic ali sto kaze moj drugar koji zaposljava dva crnca....""nasi romi su melem za crnce" |
..
markoss ovo je cist rasizam nekog ko ne zna za ljudska prava i deli ljudi po raznim osnovama. Sramota! Mislim da nista nije crno i belo,svuda postoji neka druga strana price. Nemoj da verujes nasem samo zato sto je "nas". Svako je u stanju da sacuva svoje dupe uradi sve. Svuda postoje lazovi i dobri ljudi. Nije kao na filmu,ti ne mozes crncu tamo reci "nigger" ili "nigga" ne mozes meksikancu reci "you're mexican" jer nigger je npr rec sa kojim su belci oslovljavali crne robove a mexicanci se cesto u US osecaji kao gradjani treceg reda jer belci ih ne vole jer rade za minimalac,uzimaju im poslove,i ulaze preko grane.Pa cak se i legalni mexicanci konstanto diskriminisu jer su "mexican"ma sta im od to znacilo. Poenta je tamo su ljudi osetljivi nekad bezveze,a nekad sa pravom ali nasi ljudi nemaju osecaj sta je dobro i lose("na njihov nacin"),pogotovo ne tamo jer je drugaciji mentalitet ljudi i shvatanja nekih stvari. "Land of the FREE" Ako nekom ne odgovara mentalitet i ako je tamo da bi se druzio samo sa "belim hriscanima" pa brate mili nek ne dolazi,imaju oni dosta toga tamo ne treba im vise. Zauzimaju dzabe mesto nekom ko deli ljude na dobre i lose a ne podele i podpodele. Npr. ovde je potpuno normalno da te komsinica pita o tvom privatno zivotu kao da si ti njoj duzna nesto. Normalno je da ti kaze "pa kad ce muz",pa "kad ce deca" "ugojila si se,kad ces da smrsas" jednostavno previse gledaju u tudju bastu(NEMAJU OSECAJA!) i pitaju pitanja kao da oni imaju pravo neko da znaju i da je to najnormalnija stvar. A onda si ti nevaspitan kad kazes "izvini ali to nije tvoja stvar" ili "to se tebe ne tice". Svako ovde ko te jednom upoznao u zivotu te pita privatna pitanja i prica ti svoju zivotnu pricu. WTF Uglavnom dosta drugaciji mentalitet ljudi i shvatanja stvari.
|
Prije nego sto sam dosao sam gledao ove video klipove a posebno me je fascinirala ova zena https://www.youtube.com/watch?v=KZ3Lx9VkLdw
Kako je uspjela sa nekretninama i kako je uspjela. Mislim da se bas namucila. Gledao sam i tog vozaca kamiona koji je vozio za fedex i mislim da zbog male greske dosta zeznuo svoju karijeru kamiondzije. Sada sigurno radi nesto drugo |
Pogledo sam gotovo sve klipove od Rakonjca, naravno Baba i onaj lik iz Crne Gore muzicar su najjaci :)
Ova zena iz Las Vegasa isto ima jako zanimljive klipove. |
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 07:19. |
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.