Nina12345 |
11.11.2017 14:31 |
4 stepen obrazovanja 1 god vandredno
Postovani
nisam nasla nigde odgovor na ovo pitanje
da li moze da aplicira neko ko je upisao srednju skolu 4 stepen i zavrsio redvno 3 godine i 4 godinu isao vandredno ?
izvinjavam se ako postoji odgovor negde ali ja nisam nasla
Srdacan pozdrav svima
|
BetterFuture |
11.11.2017 22:21 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Nina12345
(Poruka 69540)
Postovani
nisam nasla nigde odgovor na ovo pitanje
da li moze da aplicira neko ko je upisao srednju skolu 4 stepen i zavrsio redvno 3 godine i 4 godinu isao vandredno ?
izvinjavam se ako postoji odgovor negde ali ja nisam nasla
Srdacan pozdrav svima
|
Ukratko, me moze ako je to sve sto ima od obrazovanja. Ako je posle toga zavrsena visa/visoka skola ili fakultet onda moze.
I da, odgovoreno je vise puta na ovo pitanje i lako je doci do istih koristeci pretragu.
|
Nina12345 |
11.11.2017 22:33 |
videla sam svuda da ste pricali o trecem stepenu i onda naknadno zavrsen 4 stepen
ovde to nije situacija
ovde je upisan odmah 4 stepen samo sto je 4 godina vandredno polagana ali u roku i nije bilo nikakvog prekida. Nakon zavrsene 4 godine upisan je fakultet koji nije zavrsen tako da ne mogu to da mu navedem ...
znaci 4 stepen je u pitanju ne treci
|
BetterFuture |
11.11.2017 22:39 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Nina12345
(Poruka 69545)
videla sam svuda da ste pricali o trecem stepenu i onda naknadno zavrsen 4 stepen
ovde to nije situacija
ovde je upisan odmah 4 stepen samo sto je 4 godina vandredno polagana ali u roku i nije bilo nikakvog prekida. Nakon zavrsene 4 godine upisan je fakultet koji nije zavrsen tako da ne mogu to da mu navedem ...
znaci 4 stepen je u pitanju ne treci
|
Ako na diplomi pise da je vanredno zavrsen cetvrti razred, onda vazi sve sto sam Vam napisao u prethodnom postu.
|
Nina12345 |
11.11.2017 22:57 |
Hvala na odgovoru
imam malo karaktera za poruku pa moram ovo da napisem ;)
|
BetterFuture |
11.11.2017 23:04 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik BetterFuture
(Poruka 69546)
Ako na diplomi pise da je vanredno zavrsen cetvrti razred, onda vazi sve sto sam Vam napisao u prethodnom postu.
|
Samo da ispravim sam sebe, ne na diplomi nego na svedocanstvu ako pise zavrsen vanredno cetvrti razred. Izvinjavam se na lapsusu.
|
Nina12345 |
11.11.2017 23:34 |
na svedocanstvu pise vanredan
diploma nema tu opciju ...
hvala na odgovoru
|
samsung11 |
13.11.2017 17:52 |
Nisam siguran ali mislim da je bitno samo da je srednja skola zavrsena u kontinuitu, znaci bez gubljenja godine, tako da vjerovatno moze iako je jedna godina vanredno zavrsena.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik samsung11
(Poruka 69560)
Nisam siguran ali mislim da je bitno samo da je srednja skola zavrsena u kontinuitu, znaci bez gubljenja godine, tako da vjerovatno moze iako je jedna godina vanredno zavrsena.
|
Mislim da ne moze. Potrebno je 12 godina u kontinuitetu da bude zavrseno. Sve se vidi na svedocanstvima - datumi. Osim ako posle srednje skole niste upisivali i zavrsili fakultet,ili imate 2 godine radnog iskustva u proteklih 5 godina ( ako se kvalifikuje na osnovu radnog iskustva).
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Makica@
(Poruka 69574)
Mislim da ne moze. Potrebno je 12 godina u kontinuitetu da bude zavrseno. Sve se vidi na svedocanstvima - datumi. Osim ako posle srednje skole niste upisivali i zavrsili fakultet,ili imate 2 godine radnog iskustva u proteklih 5 godina ( ako se kvalifikuje na osnovu radnog iskustva).
|
Moze i 3 god vanredno, pa posle visa skola ili fax ko uspe da upise i zavrsi pod ovim uslovima
|
JaneGallagher |
04.05.2018 23:18 |
Moja situacija je slična - u kontinuitetu završeno tih 12 godina, ali jedna godina gimnazije vanredno (okolnosti). Doduše završila sam osnovne i master posle, tako da mislim da ne bi trebalo da bude problema, ako budem izvučena. Prijavila sam se sa masterom, sve na državnom faksu (ako je bitno).
|
Kao sto je vec napisano
1-Ukoliko imate diplomu vise skole/fakulteta, nije bitno kako ste zavrsili srednju, za koliko godina, niti da li je vanredno/redovno
2-Ukoliko imate diplomu srednje skole MORA biti u kontinuitetu 12 god i SAMO REDOVNO, bez vanrednih na svedocanstvima.
|
JaneGallagher |
07.05.2018 12:46 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik ana009
(Poruka 71609)
Kao sto je vec napisano
1-Ukoliko imate diplomu vise skole/fakulteta, nije bitno kako ste zavrsili srednju, za koliko godina, niti da li je vanredno/redovno
2-Ukoliko imate diplomu srednje skole MORA biti u kontinuitetu 12 god i SAMO REDOVNO, bez vanrednih na svedocanstvima.
|
Da, ali je više puta na forumu pisano i o tome da su uzimali/gledali svedočanstva iz srednje, bez obzira što postoji i fakultetska diploma...Ja sam napravila i malu pauzu posle gimnazije, valjda sve to nije problem - ipak imam te diplome sa faksa, tako sam se i prijavila. Nerviraću se oko toga kad ( :P) me izvuku :D
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik JaneGallagher
(Poruka 71619)
Da, ali je više puta na forumu pisano i o tome da su uzimali/gledali svedočanstva iz srednje, bez obzira što postoji i fakultetska diploma...Ja sam napravila i malu pauzu posle gimnazije, valjda sve to nije problem - ipak imam te diplome sa faksa, tako sam se i prijavila. Nerviraću se oko toga kad ( :P) me izvuku :D
|
Meni su na intervjuu uzeli svedocanstva i kopije iz gimnazije,ali posto ste vi iz nekog razloga morali da zavrsite vanredno godinu,onda se kvalifikujete na osnovu vise skole tj fakulteta :;D: Mislim da nece biti nikakvih problema ukoliko vas izvuku :1072:
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik JaneGallagher
(Poruka 71619)
|
Opusteno, prvo da te izvuku :naughty: , a sto se tice diplome kao sto je ana009 i ostali napisali a i znam coveka koji je vanredno zavrsio srednju pa posle i fax i prosao je intervju bez problema..Tako da bitno je da ispunjavate jedan od uslova, a to sto su nekom gledali a nekom nisu diplome sve je to induvidualna stvar. Kao sto nekom kazu "Congratulations !!!" i "Welcome to USA" a nekome samo "poslacemo vam pasose DHL-om" i oboje prodju srecni i zadovoljni.
I ti isti sluzbenici u ambasadi su samo ljudi, pa tamo prodje dnevno minimum 50 ljudi za razlicite vrste viza. Zamisli da svakom odgovaraju isto kao roboti !!!!!
Svako ima neku svoju pricu ali na kraju svake svi smo isti --- mali zeleni :papa: i srecni :==D:
|
Ja sam imao ovakvu situaciju i sad ne znam hoće li mi praviti problem :/
Nakon zavrčenih 8 godina osnovne škole upisao sam za veterinara i na žalost obnovim tu godinu, misleći ajde pao sam nema veze sad ću pokušati malo bolje jer pubertet je odradio svoje :) vidim ja da ću pasti ponovo i prebacim se onda u trogodišnju elektrotehničku školu i završim sve u roku ( trogodišnju ) odmah sam upisao redovno 4 razred ( tehničar računarstva), položio ujedno svu razliku predmeta za tehničara računarstva za 1,2 i 3 razred u prvom polugodištu četvrte godine. (Znate kako to već ide, da bi uradio bilo kakav kontroli iz nekog predmeta u četvrtom razredu predhodno sam morao položiti sve za taj neki predmet što nisam imao u trogodišnjoj školi, pa me oslobode koji čas više ili prije dođem u školu kako bi radio test za predmet npr "programiranje" za 1,2 i 3 razred i onda idem redovno polazem taj dan i test zajedno sa svojim razredom rednovno isto iz programiranja)
Pitanje je zapravo, hoće li mi praviti problem ovaj 1 razred što sam obnovio veterinarske škole jer svjedočanstva za njeg nemam, kako ću imati kad taj razred nisam završio O_O. Jer mi sad ima šuplji prostor između osnovne i srednje škole u periodu od 1 godine :/
|
JaneGallagher |
13.05.2018 20:05 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Pollex
(Poruka 71707)
Ja sam imao ovakvu situaciju i sad ne znam hoće li mi praviti problem :/
Nakon zavrčenih 8 godina osnovne škole upisao sam za veterinara i na žalost obnovim tu godinu, misleći ajde pao sam nema veze sad ću pokušati malo bolje jer pubertet je odradio svoje :) vidim ja da ću pasti ponovo i prebacim se onda u trogodišnju elektrotehničku školu i završim sve u roku ( trogodišnju ) odmah sam upisao redovno 4 razred ( tehničar računarstva), položio ujedno svu razliku predmeta za tehničara računarstva za 1,2 i 3 razred u prvom polugodištu četvrte godine. (Znate kako to već ide, da bi uradio bilo kakav kontroli iz nekog predmeta u četvrtom razredu predhodno sam morao položiti sve za taj neki predmet što nisam imao u trogodišnjoj školi, pa me oslobode koji čas više ili prije dođem u školu kako bi radio test za predmet npr "programiranje" za 1,2 i 3 razred i onda idem redovno polazem taj dan i test zajedno sa svojim razredom rednovno isto iz programiranja)
Pitanje je zapravo, hoće li mi praviti problem ovaj 1 razred što sam obnovio veterinarske škole jer svjedočanstva za njeg nemam, kako ću imati kad taj razred nisam završio O_O. Jer mi sad ima šuplji prostor između osnovne i srednje škole u periodu od 1 godine :/
|
Koliko sam ja shvatila neophodno je da se ima 12 godina školovanja u kontinuitetu, redovno. To znači najmanje osnovna i srednja škola 4. stepen. Iz ovoga što pišeš čini mi se da ti ne ispunjavaš taj uslov, zbog tog prekida. Moja situacija je slična (jedna godina gimnazije završena vanredno), ali sam se ja prijavila sa faksom (master), pa verujem da u tom smislu ispunjavam taj uslov.
|
Unaprijed se izvinjavam jer moje pitanje nije za ovu temu, ili ako je vec negdje pisano o ovom (zbog vremenskog ogranicenja - drugih obaveza - nemam vremena ponovo sve citati).
Voljela bih ako neko ima informaciju...kakva je dalja procedura za one koji ''pozelene'', u smislu kako i kada mogu dobiti drzavljanstvo u USA? Da li imaju obavezu poslije provg ulaska u USA da naknadno dostavljaju neku dokumentaciju americkoj administraciji iz zemlje koje dolaze i da li se ta dokumentacija nakon nekog perioda obnavlja...svaka info ce dobro doci. Unaprijed hvala!
|
BetterFuture |
14.05.2018 12:38 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik ztp
(Poruka 71712)
Unaprijed se izvinjavam jer moje pitanje nije za ovu temu, ili ako je vec negdje pisano o ovom (zbog vremenskog ogranicenja - drugih obaveza - nemam vremena ponovo sve citati).
Voljela bih ako neko ima informaciju...kakva je dalja procedura za one koji ''pozelene'', u smislu kako i kada mogu dobiti drzavljanstvo u USA? Da li imaju obavezu poslije provg ulaska u USA da naknadno dostavljaju neku dokumentaciju americkoj administraciji iz zemlje koje dolaze i da li se ta dokumentacija nakon nekog perioda obnavlja...svaka info ce dobro doci. Unaprijed hvala!
|
Evo ukratko, zbog vremenskog ogranicenja - drugih obaveza, prilikom prvog ulaska u USA nosite koveru koju ste dobili nakon intervjua u ambasadi. Drzavljanstvo je moguce dobiti nakon 5 godina, a green card vazi 10 godina nakon cega treba da se obnovi, ako se ne uzme drzavljanstvo. Svaku promenu US adrese ste duzni da prijavite u roku od 10 dana.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik BetterFuture
(Poruka 71725)
Evo ukratko, zbog vremenskog ogranicenja - drugih obaveza, prilikom prvog ulaska u USA nosite koveru koju ste dobili nakon intervjua u ambasadi. Drzavljanstvo je moguce dobiti nakon 5 godina, a green card vazi 10 godina nakon cega treba da se obnovi, ako se ne uzme drzavljanstvo. Svaku promenu US adrese ste duzni da prijavite u roku od 10 dana.
|
Mnogo hvala za izdvojeno vrijeme i volju da odgovorite.
Pozz i srecno svima:obrva:
|
Taman pomislih da sam zavrsio sa DSijem .....:drool:
Opet ne znam jesam li dobro popunio polje o obrazovanju
The number of educational institutions attended???
Ja sam stavio broj 1 i naveo fakultet cetiri godine, ALI nailazim da treba staviti i srednju i fakultet.
Moje pitanje je, kako da navedem TROGODISNJU SREDNJU SKOLU, PA CETVRTI STEPEN ZA KOJI SAM POLAGAO RAZLIKU PREDMETA u svakom razredu??
Ima li neko ko je u istoj situaciji, a da je popunjavao DS, da podijeli kako je popunio ovaj dio??
Znam da se ne kvalifikujem sa srednjom skolom vec sa fakultetom, ali mogu li me diskvalifikovati ako vide da nijesam naveo i srednju skolu u svom DS formularu???
|
Questionados |
26.03.2021 03:27 |
Zdravo svima.
Ako nije nekom jasno u vezi upita o education info prilikom apliciranja.
High school with degree se odnosi na IV stepen,to jest četverogodišnja škola.Ako ste kao ja završili osnovnu školu a zatim trogodišnju školu i odmah poslije upisali godinu za
IV stepen to se broji kao 12god školovanja u USA.
Ako ste šarali te gubili godinu zbog nečeg onda neispunjavate minimum.Ovo sam napisao iz razloga što nisam bio siguran dali prihvataju i nas koji smo vanredno završili još jednu godinu za IV stepen.
Npr. 2004-2007, 2007 - 2008.
Pronašao sam informacije na :
https://chicagodesavanja.us/vesti/do...v-program-2020
Sretno svima koji žele da pozelene :)
|
Questionados |
26.03.2021 04:18 |
|
Balkan Heart |
26.03.2021 17:15 |
Uploadovo sam YT video koji će objasniti sve nedoumice u vezi školovanja/education info prilikom apliciranja na Diversity Visa Lottery program.
Link: https://youtu.be/-MMpH6e5_d8
Sretno svima :)
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 20:54. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.