- -
Ds260 - 2020
(
http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=2004)
Ds260 - 2020
Evo da otvorim ovaj topic za ovu godinu :)
Imam malo specifican slucaj.
Trenutno sam u nekoj prici oko zapocinjanja doktorskih studija u SAD-u. Ovih dana bi trebalo da dobijem i zvanican odgovor fakulteta.
E sad, kako to obicno biva - da stvari ne mogu ici skroz jednostavno, izvukli me ove godine na lutriji i to sa prilicno visokim brojem.
Koji je najbolji put u ovoj situaciji? Da li mogu da sacekam sa popunjavanjem DS-260 do trenutka kada odem u SAD, pa da onda posaljem aplikaciju, to bi bilo negdje u septembru mjesecu? Da li postoji neki rok za slanje toga i da li imam ikakvu "prednost" ako ranije posaljem - to mi je posebno bitno zog velikog broja? Svakako bih se vratio na consular processing kad i ako dodjem na red za to.
Plasim se ako posaljem DS-260 sada da cu eliminisati sanse za dobijanje studentske vize ili ako i dobijem studentsku vizu, da bih mogao imati problema na ulazu u drzavu, sto svakako ne zelim. Koji je vas savjet?
|
Pozdrav i ovde. Moje pitanje za ds260. Imam jako mali broj 1*** i što pre bih popunjavao obrazac za mene i porodicu. Kada okvirno mislite da bi mi poslali povratnu informaciju da pošaljem dokumenta i kada bih već imao intervju?
Ako sam dobro razumeo po pročitanom ukoliko se intervju radi u Bg ambasadi a radi se, ne moram prevoditi dokumenta, već doneti originale na srpskom. I skenove na srpskom i uploadujem kada mi jave??
Pasoš mi važi do marta sledeće godine. Negde sam pročitao da mora važiti makar 6 meseci nakon ulaska u USA, da li da ga menjam odmah i u ds260 upisem nov broj pasoša?
Hvala svima na pomoći.
|
mveruovic |
10.05.2019 06:02 |
Zameni pasos odmah, ako nista drugo mnogo ce ti biti lakse i jeftinije nego da to radis kad odes za Ameriku, a cekaces nedelju dve maks.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Mirko47
(Poruka 76707)
Pozdrav i ovde. Moje pitanje za ds260. Imam jako mali broj 1*** i što pre bih popunjavao obrazac za mene i porodicu. Kada okvirno mislite da bi mi poslali povratnu informaciju da pošaljem dokumenta i kada bih već imao intervju?
Ako sam dobro razumeo po pročitanom ukoliko se intervju radi u Bg ambasadi a radi se, ne moram prevoditi dokumenta, već doneti originale na srpskom. I skenove na srpskom i uploadujem kada mi jave??
Pasoš mi važi do marta sledeće godine. Negde sam pročitao da mora važiti makar 6 meseci nakon ulaska u USA, da li da ga menjam odmah i u ds260 upisem nov broj pasoša?
Hvala svima na pomoći.
|
Upisi stari broj pasosa, a onda pred intervju, uzmi novi, otkljucaj DS260 i zameni stari sa novim brojem pasosa.
Ja sam tako uradio.
|
Katarina12 |
11.05.2019 20:17 |
Dobro vece svima.
Izvucena sam za lutriju. Popunila sam DS260. Moj broj je “mali” 1***.
Treba da putujem za SAD krajem ovog meseca na J1 vizu i vracam se krajem septembra. Sta mi savetujete oko vadjenja papira (u policiji, radjenja medicinskog)? Da li to da pokusam da odradim ore nego sto odem ? Ne znam kada pocinju ti intervjui u ambasadi ..
Hvala Vam svakako
|
J1 moze biti velika opasnost za GC narocito ako ima two year home rule pridodat. U tom slucaju ne mozete dobiti GC.
Najbolje je sto hitnije kontaktirati sluzbu fakulteta i reci im kako jeste.
Ja bih radije zboravio na vizu, lepo izvadio DV i GC i posle studirao komotno kao Amerikanac.
|
Katarina12 |
11.05.2019 21:13 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik uran
(Poruka 76814)
J1 moze biti velika opasnost za GC narocito ako ima two year home rule pridodat. U tom slucaju ne mozete dobiti GC.
Najbolje je sto hitnije kontaktirati sluzbu fakulteta i reci im kako jeste.
Ja bih radije zboravio na vizu, lepo izvadio DV i GC i posle studirao komotno kao Amerikanac.
|
Mislim sa ste pomesali tip vize. J1 nije viza preko koje se studira u USA, vec je u pitanju u mom slucaju work and travel program (4meseca rada pa zatim mesec dana putovanja)
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Katarina12
(Poruka 76815)
Mislim sa ste pomesali tip vize. J1 nije viza preko koje se studira u USA, vec je u pitanju u mom slucaju work and travel program (4meseca rada pa zatim mesec dana putovanja)
|
rekao sam MOZE, a ja ne znam koji Vi tip imate....
|
Katleja Liki |
11.05.2019 21:27 |
Citat:
(Poruka 76813)
Dobro vece svima.
Izvucena sam za lutriju. Popunila sam DS260. Moj broj je “mali” 1***.
Treba da putujem za SAD krajem ovog meseca na J1 vizu i vracam se krajem septembra. Sta mi savetujete oko vadjenja papira (u policiji, radjenja medicinskog)? Da li to da pokusam da odradim ore nego sto odem ? Ne znam kada pocinju ti intervjui u ambasadi ..
Hvala Vam svakako
|
Intervjui pocinju od 01.10.2019. kada pocinje nova fiskalna godina. Posto imas mali broj, najvjerovatnije tvoj broj ce biti aktuelan vec za oktobar mjesec. Ljekarski pregled moras obaviti prije intervjua, a od dana ljekarskog ti tece 6 mjeseci roka u kojem moras uci u USA, da aktiviras gc.
Ako ti odg da ti je intervju u novembru, decembru ili nekom drugom mjesecu, onda sacekaj sa slanjem obrasca DS-260, a njima treba otprilike 4-6 nedelja da obrade tvoj obrazac.
Posto imas mali broj, ti sve to mozes uraditi kada se vratis sa "W&T"-a.
Imas jedinstvenu priliku da zaradis ljetos i da se vratis da zavrsis proceduru dobijanja GC. Lijepo i uspjesno ljeto ti zelim!
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Katleja Liki
(Poruka 76819)
Intervjui pocinju od 01.10.2019. kada pocinje nova fiskalna godina. Posto imas mali broj, najvjerovatnije tvoj broj ce biti aktuelan vec za oktobar mjesec. Ljekarski pregled moras obaviti prije intervjua, a od dana ljekarskog ti tece 6 mjeseci roka u kojem moras uci u USA, da aktiviras gc.
Ako ti odg da ti je intervju u novembru, decembru ili nekom drugom mjesecu, onda sacekaj sa slanjem obrasca DS-260, a njima treba otprilike 4-6 nedelja da obrade tvoj obrazac.
Imas jedinstvenu priliku da zaradis ljetos i da se vratis da zavrsis proceduru dobijanja GC. Lijepo i uspjesno ljeto ti zelim!
|
ne kazem da to ne moze tako da se uradi, ali pomeni totalno totalno bespotrebna komplikacija. Ljudi, shvatite Amerika nije Evropa da mozes da ides odlazis dolazis ulazis izlazis kako hoces. Svasta moze da se zakomplikuje.
Kakav WT kad je dobila DV ? Sredi lepo DV i posle radi i putuj do mile volje.
Keep it simple stupid, sto bi rekli Amerikanci.
|
dusmanic |
11.05.2019 21:59 |
Evo i ovde da se javim. 09.05. sam saznao da sam izvucen, a 10.05. sam dobio sina :grin:!!!
Ne zna se sta je lepse.
Broj mi je 4xxx, deluje da je nizak i to je dobro, samo mi je sad malo zbunjujuce sad oko prijave bebe.
Imam par pitanja za sada:
1) Supruga i ja nemamo istu adresu u LK, a zivimo na trećoj privatno, da li svo troje moramo da se vodimo na istoj adresi, da li je to vazno za prijavu?
2)Da li mozemo da sackamo pasos za bebu da završimo pa da onda šaljemo DS260, uzimajuci u obzir nas broj?
3) da li mogu negde da vidim kako izgleda ds260, bojim se da ukucam CN i pokrenem popunjavanje da nesto ne zakljucam i zeznem
4) ima li neko preveden ds260 posto onaj link na pocetku ne radi?
Hvala unapred svima, ne znam sta me snaslo na brzinu i ne mogu jos da se pokupim.:ziveli2:
Pozdrav
|
Katleja Liki |
11.05.2019 22:03 |
Citat:
(Poruka 76820)
ne kazem da to ne moze tako da se uradi, ali pomeni totalno totalno bespotrebna komplikacija. Ljudi, shvatite Amerika nije Evropa da mozes da ides odlazis dolazis ulazis izlazis kako hoces. Svasta moze da se zakomplikuje.
Kakav WT kad je dobila DV ? Sredi lepo DV i posle radi i putuj do mile volje.
Keep it simple stupid, sto bi rekli Amerikanci.
|
To nije nikakva komplikacija, nije jedini student koji je izvucen/a na lutriju za GC, a prije toga to ljeto isao/la na "work and travel", to je jedino prednost, a ona nema jos gc u pasosu, niti moze imati prije 01. oktobra. Sve sto sam joj napisala mogu joj potvrditi u ambasadi u BG-u, pa neka provjeri.
|
cestitam dusmanic :beer: to je taj rad
Citat:
Prvobitno poslao korisnik neus
(Poruka 76614)
Evo da otvorim ovaj topic za ovu godinu :)
Imam malo specifican slucaj.
Trenutno sam u nekoj prici oko zapocinjanja doktorskih studija u SAD-u. Ovih dana bi trebalo da dobijem i zvanican odgovor fakulteta.
E sad, kako to obicno biva - da stvari ne mogu ici skroz jednostavno, izvukli me ove godine na lutriji i to sa prilicno visokim brojem.
Koji je najbolji put u ovoj situaciji? Da li mogu da sacekam sa popunjavanjem DS-260 do trenutka kada odem u SAD, pa da onda posaljem aplikaciju, to bi bilo negdje u septembru mjesecu? Da li postoji neki rok za slanje toga i da li imam ikakvu "prednost" ako ranije posaljem - to mi je posebno bitno zog velikog broja? Svakako bih se vratio na consular processing kad i ako dodjem na red za to.
Plasim se ako posaljem DS-260 sada da cu eliminisati sanse za dobijanje studentske vize ili ako i dobijem studentsku vizu, da bih mogao imati problema na ulazu u drzavu, sto svakako ne zelim. Koji je vas savjet?
|
pa s obzirom da ti je broj 46K i da u zadnju deceniju mozda nije niko prosao sa tim brojem pretpostavicemo da je samo u domenu teorije da dodjes na red.
Zato mislim da prihvatis poundu od faxa i kreni za USA. Kad te prime tebi ce biti dodeljen neko iz administracije da vodi tvoj slucaj. E pre nego sto krenu da ti prave dokumente za vizu preko SEVIS-a bilo J1 ili F1 ti im reci da postoji mogucnost da dobijes GC tokom sledece godine i samo ih pitaj da ti provere da li postoji mogucnost promene iz tog tvog buduceg statusa u GC.
Ako ne znaju za odgovor ti onda angazuj nekog advokata da ipak eto, ostavis i tu mogucnost. Ja mislim da to moze, ali ipak proveri.
|
Katarina12 |
12.05.2019 01:35 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Katleja Liki
(Poruka 76819)
|
Hvala vam puno na odgovoru! Vec sam poslala taj obrazac, cim sam videla da sam izvucena. :/
Tako da cu pokusati da se vratim sa programa malo ranije za Srbiju da bih sredila potrebnu dokumentaciju.
|
Citat:
(Poruka 76824)
cestitam dusmanic :beer: to je taj rad
pa s obzirom da ti je broj 46K i da u zadnju deceniju mozda nije niko prosao sa tim brojem pretpostavicemo da je samo u domenu teorije da dodjes na red.
Zato mislim da prihvatis poundu od faxa i kreni za USA. Kad te prime tebi ce biti dodeljen neko iz administracije da vodi tvoj slucaj. E pre nego sto krenu da ti prave dokumente za vizu preko SEVIS-a bilo J1 ili F1 ti im reci da postoji mogucnost da dobijes GC tokom sledece godine i samo ih pitaj da ti provere da li postoji mogucnost promene iz tog tvog buduceg statusa u GC.
Ako ne znaju za odgovor ti onda angazuj nekog advokata da ipak eto, ostavis i tu mogucnost. Ja mislim da to moze, ali ipak proveri.
|
F1 viza je u pitanju tako da mislim da ne bi trebalo da imam problem sa promjenom statusa. Svakako, ne bih isao na tu AOS opciju nego ako budem imao ikakve sanse, slao bi DS260 sa zahtjevom za consular processing, upravo zbog tako visokog broja.
Plan je svakako sada da se fokusiram na studentsku vizu, pa ako bude sta od ovog - bude. Znacemo vise iduce godine. Izvuceno je bas puno ljudi sa visokim brojevima (prijavljuju cak i neke sa 60k) tako da nikad se ne zna :)
|
Citat:
(Poruka 76828)
Hvala vam puno na odgovoru! Vec sam poslala taj obrazac, cim sam videla da sam izvucena. :/
Tako da cu pokusati da se vratim sa programa malo ranije za Srbiju da bih sredila potrebnu dokumentaciju.
|
Raspitaj se samo, mozda i u ambasadi - da li uopste mozes da udjes u Ameriku s obzirom da si poslala DS260. Prijavljivali su masovno da CBP officeri na granici vracaju sve koji pokusavaju da udju u zemlju sa nekom neimigrantskom vizom, a da su prije toga poslali DS260. Kako bi izbjegla moguce neprijatnosti, svakako bih ti preporucio da se dobro raspitas o svemu tome, mada s obzirom na tako niski broj, da sam na tvom mjestu, iskulirao bih J1 i ovaj program i sacekao da dodjem na red - imas citav zivot pred sobom da radis i zivis u Americi :)
|
Stefke09 |
12.05.2019 12:02 |
Cao svima. Evo i ja sam ove godine konacno izvucen sa brojem 10***
Pa me zanima iz vasih iskustava kad otprilike mogu da racunam da cu doci na red za intervju?
I kakve veze ima da li sam poslao DS 260 ranije ili kasnije? Tj da li utice na datum intervjua?
Hvala Vam ljudi
|
mveruovic |
12.05.2019 12:12 |
Nema problema ako si u imigrantskom procesu i putujes sa turistickom vizom, ja sam isao par puta za Ameriku dok sam bio u procesu.
Moze da posalje mejl ambasadi, ali odgovor je bio meni da viza svakako sluzi samo da se doleti do Amerike, a da l ce neko da udje ili ne zavisi od granicnog sluzbenika koji svakako moze i bez da si u procesu da ti odbije ulazak.
|
Citat:
(Poruka 76839)
F1 viza je u pitanju tako da mislim da ne bi trebalo da imam problem sa promjenom statusa. Svakako, ne bih isao na tu AOS opciju nego ako budem imao ikakve sanse, slao bi DS260 sa zahtjevom za consular processing, upravo zbog tako visokog broja.
Plan je svakako sada da se fokusiram na studentsku vizu, pa ako bude sta od ovog - bude. Znacemo vise iduce godine. Izvuceno je bas puno ljudi sa visokim brojevima (prijavljuju cak i neke sa 60k) tako da nikad se ne zna :)
|
obrati paznju i na jos jedan aspekt. Iako nije zabranjeno da se iz F1 predje na GC, americke konzularne vlasti mogu da odbiju kao sto i odbijaju ljude za F vizu ako posumnjaju da studije nisu primarni cilj tj da postoji namera da se ostane u Americi ili radi nesto drugo mimo studija.
Kad odes da vadis F1 treba da razmislis sta da kazes sluzbeniku, jer on verovatno moze da vidi da si izvucen za GC...
Narocito sto je praksa da se malo ceka na F1 vizu jer posle intervjua ide security check koji moze da potraje. Ja bih tu bio krajnje oprezan i informisao bih se dobro.
|
Citat:
(Poruka 76860)
obrati paznju i na jos jedan aspekt. Iako nije zabranjeno da se iz F1 predje na GC, americke konzularne vlasti mogu da odbiju kao sto i odbijaju ljude za F vizu ako posumnjaju da studije nisu primarni cilj tj da postoji namera da se ostane u Americi ili radi nesto drugo mimo studija.
Kad odes da vadis F1 treba da razmislis sta da kazes sluzbeniku, jer on verovatno moze da vidi da si izvucen za GC...
Narocito sto je praksa da se malo ceka na F1 vizu jer posle intervjua ide security check koji moze da potraje. Ja bih tu bio krajnje oprezan i informisao bih se dobro.
|
Iskreno - to je stvar koja me bas najvise brine. Jer bas nemam pojma sta i kako da kazem ukoliko to pitanje bude na intervjuu.
Racunam da cu se konsultovati sa admission offices fakulteta, u toku priprema I-20 forme, ukoliko budem primljen. Ne znam na koju drugu adresu bih mogao pitati :)
|
Citat:
(Poruka 76862)
Iskreno - to je stvar koja me bas najvise brine. Jer bas nemam pojma sta i kako da kazem ukoliko to pitanje bude na intervjuu.
Racunam da cu se konsultovati sa admission offices fakulteta, u toku priprema I-20 forme, ukoliko budem primljen. Ne znam na koju drugu adresu bih mogao pitati :)
|
nema bas puno vajde od njih. U Americi svako radi svoj posao, a fakuteti uglvnom izdaju neka uputsva za imigrante reda radi. Tipa treba ti viza, kako suprunik da radi, ne zaboravi da popunis tax return...
Sa njima nemoj nista da komplikujes, eventualno mozes da ih pitas da li mogu da ti naprave H1B vizu jer ona je dual intent i onda nemas problema sa konverzijom u GC.
Dakle, pusti ih na miru da ti zavrse taj I-20. Kad ti on stigne iz Washingtona, onda angazuj nekog advokata da ti da uputstvo.
90% mislim da neces imati problema, ali...
|
Citat:
(Poruka 76863)
nema bas puno vajde od njih. U Americi svako radi svoj posao, a fakuteti uglvnom izdaju neka uputsva za imigrante reda radi. Tipa treba ti viza, kako suprunik da radi, ne zaboravi da popunis tax return...
Sa njima nemoj nista da komplikujes, eventualno mozes da ih pitas da li mogu da ti naprave H1B vizu jer ona je dual intent i onda nemas problema sa konverzijom u GC.
Dakle, pusti ih na miru da ti zavrse taj I-20. Kad ti on stigne iz Washingtona, onda angazuj nekog advokata da ti da uputstvo.
90% mislim da neces imati problema, ali...
|
Pa citao sam neka iskustva studenata koji su zivuceni na lutriji prije nego su dobili F1. Uglavnom ih niko nije pitao na intervjuu nista vezano za to.
Vidjecu sta mi je ciniti kad dodje vrijeme za to :)
|
Da i ja podelim svoje iskustvo. Zarucnik mi je izvucen, case number je 3*** i prema onome sto smo mogli da vidimo mislimo da je to poprilicno dobar broj. Treba da popunimo DS260 obrazac i trenutno smo u fazi prikupljanja potrebne dokumentacije.
Mene interesuje deo sa finansijama. Bila bih veoma zahvalna kad bi neko podelio licno iskustvo. Kako im dokazati da neces postati public charge. Da li traze za drzavljane Srbije? Oboje imamo fakultetske diplome i zaposleni smo, on radi u struci, a ja za jednu americku firmu. Da li je vlasnistvo nekretnine validan dokaz? Takodje, da li je pametna opcija posuditi novac od nekoga i staviti na racun ili ipak ne?
Nemamo rodbinu u Americi koja bi mogla da garantuje za nas. Imamo dva prijatelja koji nisu drzavljani vec studenti.
|
slucajni_prolaznik |
14.05.2019 13:55 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Sims
(Poruka 76897)
Da i ja podelim svoje iskustvo. Zarucnik mi je izvucen, case number je 3*** i prema onome sto smo mogli da vidimo mislimo da je to poprilicno dobar broj. Treba da popunimo DS260 obrazac i trenutno smo u fazi prikupljanja potrebne dokumentacije.
Mene interesuje deo sa finansijama. Bila bih veoma zahvalna kad bi neko podelio licno iskustvo. Kako im dokazati da neces postati public charge. Da li traze za drzavljane Srbije? Oboje imamo fakultetske diplome i zaposleni smo, on radi u struci, a ja za jednu americku firmu. Da li je vlasnistvo nekretnine validan dokaz? Takodje, da li je pametna opcija posuditi novac od nekoga i staviti na racun ili ipak ne?
Nemamo rodbinu u Americi koja bi mogla da garantuje za nas. Imamo dva prijatelja koji nisu drzavljani vec studenti.
|
Ne treba vam nikakvo dokazivanje oko finansija. Sto se tice rodbine / prijatelja, treba ce vam samo adresa na koju cete prvobitno otici, ali i nju mozete kasnije vise puta promeniti. Najbolje vreme za pocetak prikupljanja dokumentacije je oko mesec dana pred intervju, tako da i sa tim ne morate zuriti.
|
slucajni_prolaznik |
14.05.2019 14:02 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik dusmanic
(Poruka 76821)
Evo i ovde da se javim. 09.05. sam saznao da sam izvucen, a 10.05. sam dobio sina :grin:!!!
Ne zna se sta je lepse.
Broj mi je 4xxx, deluje da je nizak i to je dobro, samo mi je sad malo zbunjujuce sad oko prijave bebe.
Imam par pitanja za sada:
1) Supruga i ja nemamo istu adresu u LK, a zivimo na trećoj privatno, da li svo troje moramo da se vodimo na istoj adresi, da li je to vazno za prijavu?
2)Da li mozemo da sackamo pasos za bebu da završimo pa da onda šaljemo DS260, uzimajuci u obzir nas broj?
3) da li mogu negde da vidim kako izgleda ds260, bojim se da ukucam CN i pokrenem popunjavanje da nesto ne zakljucam i zeznem
4) ima li neko preveden ds260 posto onaj link na pocetku ne radi?
Hvala unapred svima, ne znam sta me snaslo na brzinu i ne mogu jos da se pokupim.:ziveli2:
Pozdrav
|
Nemate potrebe za brzim slanjem DS260 makar do avgusta/septembra, jer intervjui za vasu generaciju krecu tek od 1-og oktobra.
1) Samo iskreno odgovorite na sva pitanja, kao i na ta gde ste ziveli, zanemarite adrese u licnim kartama i pasosima;
2) Sa tim brojem mozete da cekate i do iduceg leta pre nego posaljete DS260 (intervju ce vam biti oko 2 meseca posto posaljete DS260), tako da je bolje da se organizujete oko odlaska u US kada vam najvise odgovara, pa onda i posaljete formular.
3) Ako je formular slican kao i pre dve godine, necete nista pogresiti ako krenete da popunjavate, dok formular ne submit-ujete skoro sve izmene su moguce
|
dusmanic |
14.05.2019 14:19 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik slucajni_prolaznik
(Poruka 76901)
Nemate potrebe za brzim slanjem DS260 makar do avgusta/septembra, jer intervjui za vasu generaciju krecu tek od 1-og oktobra.
1) Samo iskreno odgovorite na sva pitanja, kao i na ta gde ste ziveli, zanemarite adrese u licnim kartama i pasosima;
2) Sa tim brojem mozete da cekate i do iduceg leta pre nego posaljete DS260 (intervju ce vam biti oko 2 meseca posto posaljete DS260), tako da je bolje da se organizujete oko odlaska u US kada vam najvise odgovara, pa onda i posaljete formular.
3) Ako je formular slican kao i pre dve godine, necete nista pogresiti ako krenete da popunjavate, dok formular ne submit-ujete skoro sve izmene su moguce
|
Mnogo Vam hvala na odgovoru!
Da ne bude neki problem ako upišem da sam ziveo na nekoj adresi 4 godine , a da nisam bio tu prijavljen? (supruga je prijavljena na adresu gde mi majka zivi, ja sam na adresi pokojne bake, beba prijavljena sa suprugom kod moje mame, a zivimo na trecoj privatno) mogu li oni to razumeti???:udri: :)
Znaci savet je da ne zurimo jer nam svakako vise odgovara da beba malo poraste, oko juna bi bilo dobro da se iseljavamo.
|
slucajni_prolaznik |
14.05.2019 14:27 |
Citat:
(Poruka 76904)
Mnogo Vam hvala na odgovoru!
Da ne bude neki problem ako upišem da sam ziveo na nekoj adresi 4 godine , a da nisam bio tu prijavljen? (supruga je prijavljena na adresu gde mi majka zivi, ja sam na adresi pokojne bake, beba prijavljena sa suprugom kod moje mame, a zivimo na trecoj privatno) mogu li oni to razumeti???:udri: :)
Znaci savet je da ne zurimo jer nam svakako vise odgovara da beba malo poraste, oko juna bi bilo dobro da se iseljavamo.
|
Ti si na intervjuu na teritoriji US. Domaca licna karta je nebitna. Samo iskreno unesite u DS260 gde ste zapravo ziveli, nema nikakvog problema.
Ako cete da idete u junu (iduce godine), lekarski mora biti obavljen manje od 6 meseci pre odlaska, dakle niposto pre decembra (ove godine). Zato i intervju ne treba da bude pre decembra. Primer: ako DS260 posaljete u januaru, zakazace vam intervju za mart, lekarski mozete pocetom marta da obavite, pa mozete prvi put uci do pocetka septembra.
|
Tereza2019 |
14.05.2019 14:39 |
Da vam malo pojasnim. Vi ne odredzujete datum intervjua to ce da odredi KCC.
dusmanic posto si relativno manji broj tvoj intervju treba da dodze na red negde Novembar ili Decembar ukoliko popunis ds 260 obrazac sad. Pratices visa bulletin. Sva odlaganja ne garantuje dobitak vize. Pazi to nije konkretno za tvoj slucaj posto rekla sam ti da si u manjim brojevima, no ja nebi reskirala da odlazem popunjavanje obrasca. Videcemo kako ce se odvijati ovogodisnja 2020.
|
dusmanic |
14.05.2019 14:47 |
Citat:
(Poruka 76906)
Ti si na intervjuu na teritoriji US. Domaca licna karta je nebitna. Samo iskreno unesite u DS260 gde ste zapravo ziveli, nema nikakvog problema.
|
To nema veze sa prijavom na lutriju, tamo smo unosili adrese iz LK?
|
dusmanic |
14.05.2019 14:51 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Tereza2019
(Poruka 76907)
Da vam malo pojasnim. Vi ne odredzujete datum intervjua to ce da odredi KCC.
dusmanic posto si relativno manji broj tvoj intervju treba da dodze na red negde Novembar ili Decembar ukoliko popunis ds 260 obrazac sad. Pratices visa bulletin. Sva odlaganja ne garantuje dobitak vize. Pazi to nije konkretno za tvoj slucaj posto rekla sam ti da si u manjim brojevima, no ja nebi reskirala da odlazem popunjavanje obrasca. Videcemo kako ce se odvijati ovogodisnja 2020.
|
Jasno mi je da mi ne odradjujemo termin intervjua, ali taktiziramo, pa bismo da krstimo dete ovde i proslavimo prvi rodjendan pa da idemo... tako bismo voleli, pa kontam da nas CN4XXX to mozda dozvoljava. A na kraju krajeva ne zelimo da se kockamo mnogo sa tim jer ovo zelimo dugo.
|
Citat:
(Poruka 76900)
Ne treba vam nikakvo dokazivanje oko finansija. Sto se tice rodbine / prijatelja, treba ce vam samo adresa na koju cete prvobitno otici, ali i nju mozete kasnije vise puta promeniti. Najbolje vreme za pocetak prikupljanja dokumentacije je oko mesec dana pred intervju, tako da i sa tim ne morate zuriti.
|
Hvala mnogo na odgovoru. Podelicu nase iskustvo na ovom forumu pa mozda bude nekome od pomoci.
|
dusmanic, ja mislim da ces ti vec do aprila biti u USA. IMas dosta nizak broj garant ce te zvati u novembru a onda imas posle intervjua nesto manje od 6 meseci da udjes u USA.
Meni su neki ovde rekli da intervju moze da se odgodi, ali ne vise od mesec dana kao treba da zoves ambasadu
|
dusmanic |
14.05.2019 18:30 |
Uran , pa kako bude, cekam da mi zena i bebac stignu iz porodilista pa onda vadimo pasos za bebca i da popunjavamo ds260.
Samo da se preslisam, popunjavam prvo za sebe i uz moju prijavu dodam ostale clanove porodice, i posle popunjavam za svakog clana posebno? Oni ce po datumu videti da se beba rodila posle izvlacenja dobitnika, ne mora nista da se dokazuje? Jer u mojoj prijavi smo samo supruga i ja navedeni...
|
indie_bud |
14.05.2019 20:11 |
Da li zna neko kako poslati zahtjev da se otkljuca DS 260? Sad provjeravam, i napravim glupu gresku gdje sam otkacio da nisam isao u veci nivo obrazovanja, a jesam.
|
Tereza2019 |
14.05.2019 20:17 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik indie_bud
(Poruka 76931)
Da li zna neko kako poslati zahtjev da se otkljuca DS 260? Sad provjeravam, i napravim glupu gresku gdje sam otkacio da nisam isao u veci nivo obrazovanja, a jesam.
|
KCCDV@state.gov na ovaj mail pises za koga hoces da otkljucash ako je za nositelj aplikacije i ako imas/hoces za neki clan.Obavezno u subject pises Unlock request
Name: last and first– principal selectee
Case Number: 2020EU000xxxxx
Date of Birth:
Name: xxxx xxxx - derivative
Case Number: 2020EU000xxxxx
Date of Birth:
Dear Sir/Madam,
Please unlock my DS260 form as I would like to make some revisions for both, the principal selectee and the derivative.
Thank you
|
Citat:
(Poruka 76925)
Uran , pa kako bude, cekam da mi zena i bebac stignu iz porodilista pa onda vadimo pasos za bebca i da popunjavamo ds260.
Samo da se preslisam, popunjavam prvo za sebe i uz moju prijavu dodam ostale clanove porodice, i posle popunjavam za svakog clana posebno? Oni ce po datumu videti da se beba rodila posle izvlacenja dobitnika, ne mora nista da se dokazuje? Jer u mojoj prijavi smo samo supruga i ja navedeni...
|
A zašto žuriš sa slanjem DS260? Intervjui se numerički zakazuju, tako da ćeš kad god poslao obrazac da imaš prednost u odnosu na one sa većim brojem. Npr. ako pošalješ DS260 u martu sledeće godine, intervju će ti biti u maju 99%, eventualno junu. I posle toga imaš rok od 6 meseci da uđeš u USA. Lakše će biti i vama i detetu da odete kada malo poraste.
Što se ovog drugog tiče. Dokaz za dete je izvod iz matične knjige rođenih.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik ikac89
(Poruka 76934)
A zašto žuriš sa slanjem DS260? Intervjui se numerički zakazuju, tako da ćeš kad god poslao obrazac da imaš prednost u odnosu na one sa većim brojem. Npr. ako pošalješ DS260 u martu sledeće godine, intervju će ti biti u maju 99%, eventualno junu. I posle toga imaš rok od 6 meseci da uđeš u USA. Lakše će biti i vama i detetu da odete kada malo poraste.
Što se ovog drugog tiče. Dokaz za dete je izvod iz matične knjige rođenih.
|
zanimljivo, prvi put cujem za nesto ovakvo. Zbog cega onda svi sa niskim brojevima zure da posalju sto pre DS260 ?
|
To ni meni nije jasno. Ljudi čim vide da su izvučeni odmah istog dana uzmu da popunjavaju obrazac i pošalju i često zbog te žurbe u brzini naprave i neku grešku, pa posle otključavaju obrazac da ispravljaju.
Ovo je dug proces, intervjui počinju tek u oktobru. Npr. neko sa malim brojem će stići na intervju u oktobru čak i ako pošalje obrazac u julu. Potrebno vreme za obradu obrasca je oko 2 nedelje.
Kao što napisah gore, intervjui su numerički zakazuju. Manji broj uvek ima prednost u odnosu na veći. Ali bez obzira na to, ne savetujem da se čeka npr. jul sledeće godine. Tada se već zakazuju intervjui za septembar i postoji mali rizik da ne stigne poziv.
|
znaci ti kazes da osoba ako zakasni sa slanjem ds a njen broj prozivaju u recimo vec oktobru, a ona posalje tek u januaru, da ce odmah izvanredno dobiti termin jer ima broj koji je vec "prozivan" ?
|
Ne kažem ja, kažu pravila. Znači pošalješ obrazac i čim ga obrade imaš prednost u odnosu na one sa većim brojem.
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 14:28. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.