-
Prva koverta
(
http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=3)
Itmatrna |
22.02.2010 23:58 |
DV2011 Countdown
Bližimo se početku perioda stizanja koverti! Ko još čeka kovertu?
|
landlord |
23.02.2010 00:03 |
i ja cekam kovertu.. ali mislim da imamo bar jos 2 mjeseca cekanja..
|
steelers |
23.02.2010 00:04 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik landlord
(Poruka 14202)
|
Nije ti bila dosta jedna :obrva:?
|
Itmatrna |
23.02.2010 00:25 |
Koga si sada prijavio landlord, okupljaš polako familiju oko sebe jel? Ako, ako, sasvim ispravno!
|
dreadnot |
23.02.2010 09:59 |
Ode Srbija put Amerike...
|
Ma ove godine me izvlače 100%!
Em sam dobio kćerku, em sam ove godine poslao do sada najljepšu sliku uz prijavu he he! :grin:
|
Nadam se da te osecaj nece prevariti. Ja sam se prijavljivao 5 godina uzastopno i proslog proleca, negde u martu mesecu sam se prijavio na ovaj forum i poceo pasionirano da ga pratim. Imao sam osecaj da je dosao konacno red i na mene da me izvuku. I bio sam u pravu, polovinom maja je stigla VELIKA BELA. Zelim ti da se i tebi desi isti scenario. Naravno i ostalima koji zarko zele nova iskustva.:bravo:
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik landlord
(Poruka 14202)
|
Oprosti ako je već negdje napisano ali danas sam se tek registrirao kod vas!Iz kojeg pokušaja ti je uspjelo?
By the way pozdrav svim članovima!
|
chombe_bg |
23.02.2010 17:14 |
I ja cekam kovertu!Ovo mi je 2. prijavljivanje na lutriju i imam osecaj da cu biti izvucen a da bas sad to nece biti slucajno.Prosle godine nije postojala nijedna stvar koja bi me sprecavala da odem odavde,i to bi uradio bez mnogo razmisljanja.U medjuvremenu,stvari su se promenile,po prvi put u zivotu sam u ozbiljnoj vezi i osecam da ce bas sad da me izvuku i maksimalno mi zakomplikuju zivot! :naughty:
|
dreadnot |
24.02.2010 08:54 |
Slatke su to patnje... u krajnjem slucaju naterace te da ozbiljnu vezu preispitas, pa ako zakljucis da je to ono pravo, da se lepo ozenis i poklonis izabranici srca svoga zelenu kartu... eh, da je meni neko poklonio tako nesto kad sam se zenio, gde bi mi kraj bio...
|
chombe_bg |
25.02.2010 02:34 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik dreadnot
(Poruka 14259)
Slatke su to patnje... u krajnjem slucaju naterace te da ozbiljnu vezu preispitas, pa ako zakljucis da je to ono pravo, da se lepo ozenis i poklonis izabranici srca svoga zelenu kartu... eh, da je meni neko poklonio tako nesto kad sam se zenio, gde bi mi kraj bio...
|
Slazem se u potpunosti.Preispitivanje bi palo u svakom slucaju ali i to nije najveci problem.Problem je sto bih morao da biram izmedju nje i greeen card-a,posto ona uopste nije za neku paljbu odavde... :ajojoj:
Ali,da ne smaram vise sa necim sto se mozda nikad i ne desi,ostaje da sacekam jos neki mesec da vidim da li me je osecaj prevario ili ne... :naughty:
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik chombe_bg
(Poruka 14313)
Slazem se u potpunosti.Preispitivanje bi palo u svakom slucaju ali i to nije najveci problem.Problem je sto bih morao da biram izmedju nje i greeen card-a,posto ona uopste nije za neku paljbu odavde... :ajojoj:
Ali,da ne smaram vise sa necim sto se mozda nikad i ne desi,ostaje da sacekam jos neki mesec da vidim da li me je osecaj prevario ili ne... :naughty:
|
nece te prevariti - kao ni mene, veruj sebi i bice! ostalo je sitno:;D:
|
chombe_bg |
26.02.2010 01:04 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik cile
(Poruka 14330)
nece te prevariti - kao ni mene, veruj sebi i bice! ostalo je sitno:;D:
|
Ajd' da te poslusam... :;D:
|
To se odmah rješava! Ako vidiš da ćeš ući u neku ozbiljnu vezu odmah kažeš da imaš namjeru nekad negdje otići i da se to jasno zna.
Bar sam ja tako razmišljao, šta znam!
|
chombe_bg |
26.02.2010 17:53 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik lenhi
(Poruka 14344)
To se odmah rješava! Ako vidiš da ćeš ući u neku ozbiljnu vezu odmah kažeš da imaš namjeru nekad negdje otići i da se to jasno zna.
Bar sam ja tako razmišljao, šta znam!
|
Ima tu neke istine,ali to moze covek da iznese samo kao neko svoje razmisljanje,a ne kao nesto sto je 100% sigurno,a sto bi moglo samo da stvara probleme u vezi a da do tog odlaska nikad i ne dodje ... :obrva:
|
Chombe, samo opusteno. Treba da pravis planove, stalno, a pogotovo u ovim teskim vremenima. Ali nema razloga za paniku, cak i kada bi nekako mogao da znas da cete sigurno izvuci (sto ti ja najiskrenije zelim). Ako te izvuku imas dovoljno vremena za konkretne planove i akcije, a ako se budete voleli icicete zajedno i na Jupiter ako treba. Samo laganica i uzivaj u zivotu.:=V:
|
chombe_bg |
27.02.2010 01:50 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik pekka
(Poruka 14357)
Chombe, samo opusteno. Treba da pravis planove, stalno, a pogotovo u ovim teskim vremenima. Ali nema razloga za paniku, cak i kada bi nekako mogao da znas da cete sigurno izvuci (sto ti ja najiskrenije zelim). Ako te izvuku imas dovoljno vremena za konkretne planove i akcije, a ako se budete voleli icicete zajedno i na Jupiter ako treba. Samo laganica i uzivaj u zivotu.:=V:
|
U pravu si,nema sta,samo laganica.Ako necega imam u ovom trenutku,to je onda vreme.A sto se planova tice,zamereno mi je da isuvise planiram! :rofl:
Ljudi svasta pisu na ovom forumu,a ja ovo izneo kao neki svoj osecaj,pa cisto da vidim za par meseci da li sam bio u pravu.
U svakom slucaju hvala na podrsci!:;D:
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik chombe_bg
(Poruka 14351)
Ima tu neke istine,ali to moze covek da iznese samo kao neko svoje razmisljanje,a ne kao nesto sto je 100% sigurno,a sto bi moglo samo da stvara probleme u vezi a da do tog odlaska nikad i ne dodje ... :obrva:
|
Svakako da si u pravu da to nije sigurno, samo sam htio reći da treba o tome razgovarati, imati viziju i ne doći pred svršen čin pa ne znati kuda onda sa životom. Svako ko se prijavi u bubanj svjestan je da sutra može biti izvučen i da to povlači sa sobom okretanje nove stranice u životu, bio čovjek sam ili sa partnerom.
|
Dragi moji, drage moje... :suure:
Dok cekamo svi tu cuvenu belu, da li neko moze da mi kaze koliko novca je potrebno za proceduru - u smislu lekarskog pregleda, taksi koje se placaju i slicno... Cisto onako, okvirno...
Zelim svima od srca da dobiju GC i da odu odavde, a i ja zajedno sa njimaaaaa... :grin:
Pozdrav!
|
Taksa 775$
Lekarski 110$
Vakcine se posebno naplacuju pa visina nadoknade zavisi od broja koji treba da primis, ali i tu treba biti spreman na 40-50$.:da:
|
ISTRIJANKA |
01.03.2010 23:22 |
Jao i ja cekam tako mi se to cini dugooooo.........
|
dobrad66 |
06.03.2010 21:21 |
rok trajanja green card vize
pozdrav iz velike gorice i ja sam učesnik u utrci za green card vizu DV-2011 pa me zanima ako je ta viza vredeća za 60 mjeseci a što kad istekne:wtf:pošto ja imam nameru da prodam kuću i odlazim za stalno pa makar i govna jeo:suure:a imam i ženu i dvoje klinaca dali nakon toga te vraćaju natrag kući ili imaš pravo aplicirati za USA državljanstvo.pod uvjetom da si uzoran građanin.jer moram znati na što idem.bio sam na azilu u irskoj i taj sistem je živo sranje ne preporučam nikome stalno strepiš od deporta nemožeš da ideš raditi smjeste te u usrane kampove i slična sranja jer ako je to nešto slično onda je to promašaj bar za mene radije idem kao skiled worker za australiju.UNAPRED ZAHVALAN obradović dalibor:suure:
|
dragance |
06.03.2010 21:45 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik dobrad66
(Poruka 14441)
pozdrav iz velike gorice i ja sam učesnik u utrci za green card vizu DV-2011 pa me zanima ako je ta viza vredeća za 60 mjeseci a što kad istekne:wtf:pošto ja imam nameru da prodam kuću i odlazim za stalno pa makar i govna jeo:suure:a imam i ženu i dvoje klinaca dali nakon toga te vraćaju natrag kući ili imaš pravo aplicirati za USA državljanstvo.pod uvjetom da si uzoran građanin.jer moram znati na što idem.bio sam na azilu u irskoj i taj sistem je živo sranje ne preporučam nikome stalno strepiš od deporta nemožeš da ideš raditi smjeste te u usrane kampove i slična sranja jer ako je to nešto slično onda je to promašaj bar za mene radije idem kao skiled worker za australiju.UNAPRED ZAHVALAN obradović dalibor:suure:
|
Pazi, napravio si grešku odma, učestvuješ u lutriji za green card a ne znaš šta je to zapravo.Kao da učestvuješ u pravoj lutriji gde je moguće dobiti novčani dobitak a ti ne znaš koliko dobijaš ukoliko pobediš, znaš samo da dobijaš nešto novca.
Green card predstavlja stalnu boravišnu dozvolu, imaš dozvolu da neograničeno ostaneš u USA + pravo da radiš.
Postoji jako puno informacija na ovom forumu, nemoj da te mrzi da ih pretražiš.
|
dobrad66 |
06.03.2010 22:29 |
[quote=dragance;14444]Pazi, napravio si grešku odma, učestvuješ u lutriji za green card a ne znaš šta je to zapravo.Kao da učestvuješ u pravoj lutriji gde je moguće dobiti novčani dobitak a ti ne znaš koliko dobijaš ukoliko pobediš, znaš samo da dobijaš nešto novca.
Green card predstavlja stalnu boravišnu dozvolu, imaš dozvolu da neograničeno ostaneš u USA + pravo da radiš.
Postoji jako puno informacija na ovom forumu, nemoj da te mrzi da ih pretražiš.[/Q
HVALA PRIJATELJU! ja sam toga toliko pročitao da sam se skroz izgubio čim više blejim u ovaj ekran tim sam luđi.friško sam otkrio ovaj forum pa mi je sve neobično kako vi to objašnjavate u detalje korak po korak.na hrvatskom forumu niko ti ništa neće reć sve same gluposti 60 posto.JOŠ JEDNOM HVALA I NEMOJ ŠTA ZAMJERITI.pozdrav OBRADOVIĆ DALIBOR
|
Dobrodosao na forum, Dalibore. Samo polako :grin: ne zuris se nigde, procitaj starije postove o proceduri i tekstove koji se nalaze na Naslovnoj strani i pojasnice ti se sve. Srecno.
|
dragance |
07.03.2010 01:18 |
[quote=dobrad66;14446]
Citat:
Prvobitno poslao korisnik dragance
(Poruka 14444)
Pazi, napravio si grešku odma, učestvuješ u lutriji za green card a ne znaš šta je to zapravo.Kao da učestvuješ u pravoj lutriji gde je moguće dobiti novčani dobitak a ti ne znaš koliko dobijaš ukoliko pobediš, znaš samo da dobijaš nešto novca.
Postoji jako puno informacija na ovom forumu, nemoj da te mrzi da ih pretražiš.[/Q
HVALA PRIJATELJU! ja sam toga toliko pročitao da sam se skroz izgubio čim više blejim u ovaj ekran tim sam luđi.friško sam otkrio ovaj forum pa mi je sve neobično kako vi to objašnjavate u detalje korak po korak.na hrvatskom forumu niko ti ništa neće reć sve same gluposti 60 posto.JOŠ JEDNOM HVALA I NEMOJ ŠTA ZAMJERITI.pozdrav OBRADOVIĆ DALIBOR
|
Ma nema zameranja, u tvom je interesu da se naoružaš sa informacijama, a toga na ovom forumu zaista ima, ako treba pomoć uvek tu smo da pomognemo.
|
dreadnot |
08.03.2010 09:08 |
Green Card se obnavlja na 10 godina, ako se ne varam, a vec posle 5 imas pravo da apliciras za drzavljanstvo, ukoliko si tokom svih prethodnih 5 godina boravio u USA barem 6 meseci i 1 dan svake godine. Obnavljanje se odnosi na one koji samo zele legalno da rade, a nece drzavljanstvo. Ako ozbiljno nameravas da se iselis, onda nemas problema, odradis svojih 5 godina, postanes drzavljanin i sve ti ravno... GC moze i da bude oduzeta ako pravis sranja i ne postujes zakone, sto mislim da ti ne pada na pamet...
|
Jeste da je tema "DV2011 Countdown " , tako da mislim da i ovo ulazi u nju.
Dokle ste stigli sa vizom dreadnot, kad je podizete i jeste se smislili gde ce te ?
Sto se "Countdown" tice ja pokusavam da ne razmisljam pa kad dodje da se "iznenadim" . :grin:
|
dreadnot |
09.03.2010 10:12 |
sledece nedelje cemo da zovemo da zakazemo datum viziranja. Jos uvek nemamo ni blagu predstavu gde cemo, trenutno saljem mailove svima koje znam u USA da vidim da li ima nesto u njihovom okruzenju sto bi mi odgovaralo i da li mogu negde malkice da "poguraju"
|
ferrigno |
09.03.2010 15:43 |
Cekam tu kovertu ko sapeta puška. :)
Imam neki filing da će stići.
Zanima me ljudi, kako ide situacija ako si u vezi? Kada se moram oženit da bi i moja cura ušla u proceduru? Ili može nakon šta ja sve sredim ona dobit na moje ime, onako po zakonu, automatski?
|
dreamerns |
09.03.2010 18:22 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik ferrigno
(Poruka 14490)
Cekam tu kovertu ko sapeta puška. :)
Imam neki filing da će stići.
Zanima me ljudi, kako ide situacija ako si u vezi? Kada se moram oženit da bi i moja cura ušla u proceduru? Ili može nakon šta ja sve sredim ona dobit na moje ime, onako po zakonu, automatski?
|
Po 1000x, nakon detaljnog opisa bar 100 iskustava....moras se vencati pre intervjua.
|
ferrigno |
09.03.2010 18:39 |
Hvala na odgovoru. :) Mislio sam da treba odmah nakon prve kuverte.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik ferrigno
(Poruka 14498)
Hvala na odgovoru. :) Mislio sam da treba odmah nakon prve kuverte.
|
Moze i tako. Ja sam tako uradila. Kad god - samo pre intervjua.
|
ferrigno |
09.03.2010 18:51 |
Probao sam po trazilci ali stvarno nisam nasao odgovore.
Da li znate kakva je procedura nakon sklapanja braka? Da li trebam nekoga obavijestiti da smo se vjenjcali, da li treba slati njene papire u kentucky ili donijeti sve u ambasadu (ljecnicki i ostale dokumente) kad dodemo na intervju?
|
ferrigno
Ukratko, stigne ti prva koverta ti je vratis, stigne ti druga koverta ili nestigne ali ti saznas da ti je intervju zakazan za dva meseca.
Zovnes ambasadu kazes da se zenis za 10 dana i oces i devojcicu (buducu suprugu) da ukljucis i oni ti sve lepo objasne sta treba da donesete (slike gde se vidi da ste zajedno da nije fora, diplome, lekarski, kintu, itd itd).
Znaci nema potrebe da juris sa zenidbom.
Imas sve ovo na forumu mnogo detaljnije, nadam se da ti je jasno.
Pozdrav :grin:
|
ferrigno |
09.03.2010 21:49 |
Hvala!
Znam da postavljam pitanja bez potrebe, jer koverta još nije ni stigla. :1060:
Ali ono, da budem spreman ako dođe i da znam okvirno kako postupati.
A sada čekam...:)
|
dreadnot |
10.03.2010 08:54 |
I opet ista prica - niko nista ne cita a sve je vec prezvakano u detalje. Ako dobijes belu kovertu, gledaj da se sto pre vencate, onda lepo obavestite KKC da ste sada bracni par pa i ona ulazi u proceduru, i njoj salju formulare. Ako sacekas da kompletno zavrsis svoju proceduru, pa se tek onda ozenis, pozdravite se jer ce ona morati da ceka jedno 5 godina dok ne zavrsi svu papirologiju i dobije GC kao tvoja supruga. Licno znam par koji je odradio po ovom drugom modelu, ona je u USA, on jos uvek ovde, a od braka nista, samo toliko dok on dobije papire pa se razvode...
|
ferrigno |
10.03.2010 09:06 |
Znam da je ta tema prezvakana 100 puta, ali imam prijedlog za admina: da se topici koji imaju vise stranica razbe na manje, to bi olaksalo citanje a i snalazenje i trazenje na forumu.
|
dreadnot |
10.03.2010 09:18 |
Najbolje bi bilo da se izdvoje naslovi svih tema i najbolji odgovori (najpotpuniji, kompilacija), pa da se postavi pod FAQ. Obiman posao, ko bi to radio, a i o cemu bismo pricali. Iako kukamo, dobro nam dodje da se jos jednom podsetimo. Repetitio est mater studiorum!
|
ferrigno |
10.03.2010 09:31 |
Nije losa ideja. Ja bi prvi pomogo ako zatreba.
Uvijek bi bilo mjesta za pricu, jer iskustva, misljenja i slicne situacije ne mozes stavit u niti jedan FAQ. :)
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 08:10. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.