![]() |
ukupna cena dolaska u USA
Zanima me da li je neko vodio preciznu racunicu koliko ga je kostala kompletna procedura do dolaska u USA.Pri tom mislim sve takse oko vize , lekarski, plus avionska karta, znaci bukvalno sve do sletanja.
|
taksa za vizu - 775 USD
lekarski pregled - 110 USD + 3500 RSD za vakcine (60 USD za dete) avionska karta - zavisi od destinacije, agencije, doba godine, da li je povratna ili u jednom pravcu, 500 - 1500 USD grubo ostali troskovi - za raznorazne izvode, uiverenja i sl, 1 - 2000 RSD (preterano, ali za svaki slucaj) Ako je vise clanova porodice sve se mnozi njihovim brojem Ja za sada jos nemam celu racunicu ali cu je svakako postovati kad odletimo |
Super tema, ja sam vec postavila ovo pitanjce negde... :)
Sto bi se reklo ( sto bih ja rekla :) ), male pare da promenis sebi zivot iz korena... Ovde ne mozes ni dobar polovan auto da kupis za tu sumu novca! :nene: Pozdravljam sve forumase! Drago mi je da sa vama mogu da prekratim dane cekanja prve bele koverte... :1072: |
Oko 4k za nas dvoje sa detetom. Uracunate karte do LA u jednom pravcu.
|
@dreadnot
Sta ti znaci ono "odlozeno viziranje" u potpisu? |
Citat:
U principu ako su školska dokumenta, potvrda iz policije itd. sa naših prostora da li ima nešto što treba prevoditi? Pozdrav! |
Citat:
@ lenhi - za beogradsku ambasadu sigurno i provereno nema nikakvog prevodjenja ukoliko su dokumenti na srpskom. Ako si kojim slucajem dobio diplomu na nekom drugom jeziku, a da nije engleski, to moras da prevodis, inace nema tih troskova. Predpostavljam da se hrvatski i bosanski tretiraju kao srpski, ali ne mogu da tvrdim 100%. Ipak nasi ljudi pregledaju dokumenta, a verujem da su dovoljno pismeni da procitaju sve sto je pisano na BHS-u |
Citat:
|
Za DV 2012 cena vize i svih taksi je 819$. Mislim da je toliko iznosila i za dobitnike u DV 2011. Dakle, to je novac koji se uplaćuje u ambasadi prilikom intervjua u američkim dolarima ili srpskim dinarima (po nenormalnom kursu:) ).
Lekarski je bio 110$ za svaku odraslu osobu, odnosno 60$ za svako dete. Da li se cena menjala, nemam informaciju. I da jeste kontam da nije skuplje za 100%. Osim lekarskog, potrebno je primiti i još jednu, dve ili tri vakcine koje iznose sve skupa do 3.500rsd. Cene za vakcine sam saznao iz druge ruke tako da to treba uzeti sa rezervom. |
Citat:
- визе 819$ (курс долара у амбасади на дан 20. април 2011. је био 80дин) - лекарски преглед 110$ + 3.600дин за две вакцине које се морају примити (тако ми је бар рекла докторка. покушали су нам наплатити по 8.800дин за преглед уместо 110$ али се нисам дао преварити...). наравно,ово је цена за одрасле особе, цену за децу не знам. - трошкови набавке документације: уверење из суда 290дин, уверење из суп-а 580дин (+ провизије банака или поште). осталу документацију не рачунам (уверење о држављанству, извод из матичне књиге рођених, извод из матичне књиге венчаних, пасош коме треба...) јер то ипак остаје и не вади се само због интервјуа - трошкови пута за београд и боравак (ноћење) у истом- различито за сваког, али и то су трошкови... - трошкови авио-карата за уса, зависи од много фактора, али нека буду отприлике 1.000$ по особи... значи, само да се "удахне" амерички ваздух, потребно је минимум 2.000$ по особи (може да варира на горе или на доле, али не много). ту треба додати и неку цифру за почетак у уса, без обзира да ли имате некога тамо ко ће да помогне или немате... тако да ова лутрија уопште није дечја игра... наравно, сви очекујемо да се то што пре врати,али.... |
Citat:
-iznajmljivanje stana (bez posla ste, nemate kreditnu istoriju, SSN-a...ne postojite u USA i ugovorom vas vezu na najmanje godinu dana) recimo da je $800x3 mjeseca unaprijed, plus Safety deposit isto jedna mjesecna rata,znaci 4x= $3,200.00 -stan prazan, treba namjestaj..moze polovni a moze i novi, sta ko moze da plati....... =$1,000.00 -obicno u vecini USA se bez auta ne moze...zakljucno sa taksama i registracijom, 10-ak godina staro, oko....$2,500.00-$3,000.00 - gorivo, pun rezervoar za prvih 350 milja = $60.00 - hrana u prazan frizeider za prvu ruku= $200.00 - i vec naredni mjesec racuni za struju, vodu, smece, TV, internet, telefon, mobilni..... Taksi sluzba je u Colorado Springs-u bila veoma skupa...$40 za voznju od 10 milja:smrc:,tako da se ne isplati vozati okolo na taj nacin, a gradski prevoz postoji, ali jako je rijedak, autobusne stanice su na svakih 1.5 do 2 milje....:no:, tako da stvarno ostaje samo da se sto prije kupi auto i da se postane mobilan jer i ako se dobije brzo posao, moze da bude veoma udaljeno od mjesta stanovanja i jedini sigurna nacin prevoza bi bilo sopstveno vozilo.... Tesko da ce se pocetno ulozeni novac ikad vratiti (mozda nekad) .....zivot ide dalje a sa njim i troskovi.....koja bi visina plate mogla da dozvoli odvajanje novca na stranu da bi se ovaj brzo povratio ???? Racunica cista k'o sunce i ne bi trebalo da se izignorise misleci "nekako cu se snaci kad tamo stignem", nego da se shvati veoma ozbiljno. Srecno svima. |
Cena viza $$,
Overa dokumenata $ karta $$$ Zivot u Americi neprocenjivo :;D: |
Cena GC-a
Cao ljudi!Jeste culi da je cena vize smanjena sa 819$ na 440$?Upravo sada su me obavestili iz ambasade!To je veliki plus za nas jel da?:1081:
|
Citat:
Ne razumijem,ko te je obavijestio?kad imaš razgovor ili si ga već imao?gdje se može provjerit ta informacija? ja imam razgovor u pon. pa me zanima točnost tog podatka. |
Ne zelim nikoga da vredjam ali meni to zvuci jako nelogicno. U sred sezone...
|
Citat:
http://travel.state.gov/visa/temp/ty...1263.html#perm |
Pa drago mi je ako je to tako. To je bas lepa vest.
|
Citat:
Citat:
|
Citat:
Immigrant visa security surcharge (per person applying for any immigrant visa category, except for a Diversity Visa) $74 a ovo sto pise except for a Diversity Visa sad mi nije nista jasno |
Adnan sutra ima intervju u SA, hajde da njega sacekamo da vdimo. tacno. Koliko se sjecam sa teme Intervjui 2012 svi su placali po $819 po osobi...
|
Zeleni1122,nisam imao razgovor vec sam samo aplicirao za GC.Obavestenje je od Consular Section - U.S. Embassy Belgrade, Serbia a glasi ovako:
BREAKING NEWS: DV Lottery fee reduced from $819 to $440! Effective today, February 2, 2012, Diversity Visa Lottery applicants will pay reduced processing fee. The new fee will be $440 per applicant. Nisam uspeo da nedjem ovu vest na njihovom sajtu,ali se nadam da je tako.Uostalom ti ces vec u ponedeljak to znati iz prve ruke i nadam se da ces nas obavestiti.Srecno na razgovoru!!! |
Citat:
Na koju foru bi eto bas tebi a ne nekom drugom obicnom ucesniku iz Srbije poslali to obavjestenje? Po meni dva moguca odgovora: 1. Prevara tj. zloupotreba tvoje email adrese na netu i iz same prijave. 2. Diskriminacija od strane zvanicnika i sumnja u regularnost i jednake sanse, brljanjem na ovaj nacin po bubnju. Ne bi me iznenadila ni jedna ni druga varijanta. Jesi li bas tu email adresu ostavio u onom polju za email adrese u obrascu prijave (aplikacije) prilikom zvanicnog prijavljivanja? Moje misljenje je da ako je istina ovo za smanjenje troskova vize u ambasadi, vrlo moguce da ce onda naplacivati prijavljivanje na lutriju. To bi doslo ko neka kompenzacija. Placate prijavu ali su troskovi u ambasadi manji ako vas izvuku, pa je to opet vid stimulacije da se ljudi prijavljuju a ne da odustanu od prijavljavanja zbog placanja prijave. |
jovke,ja nisam reko da su mene licno obavestilli vec da su izdali obavestenje,ali sam ja to tako odkucao(jer vozim)da moze da se shvati drugacije,znaci moja greska u kucanju.Obavestenje je objavljeno na njihovom face stranici i svako moze to da vidi.Pozz Evo linka:
https://www.facebook.com/usaconsblg?sk=wall |
u svakom slucaju najbolje cemo saznati sutra od adnana ili u pon.mislim da je sve po starom,nismo mi te srece a u najboljem slucaju mozda je smanjena cijena vize ali najvjerovatnije za dv2013 jer ne bi bilo posteno da mi u februaru platimo manje a svi prije plate skoro duplo.
|
Citat:
|
Al, gle stvarno stoji i na sajtu US ambasade. I sad sam gledao na zvanicnom sajtu, i pise da je 440.
http://serbia.usembassy.gov/dv.html |
Kako to da se ova vest objavi samo na sajtu ambasade u BG i nigde vise u regionu po sajtovima americkih ambasada?
Zasto ove informacije nema kao "news" negde na zvanicnim stranicama lutrije? |
Bas fino za aplikante koji svoje intervju bi trebalo da odrade u ambasadu u Beograd nakon 2 Fevruar. Nadajmo da se to da uskoro biti praksa na celi Balkan, a ne samo u tu ambasadu. A sto se tice smanjenje na taksu, i dali mi sto smo vec prosli intervju, a ipak deo od DV 2012 program, ne bi trebo niko ni zamerati niti ljubomoriti zato sto smo mi platili 819$, a oni ce 440$, jer takve odluke vaze retroaktivno, odnosno od datuma donosenja pa nadalje. U svakom slucaju, odlicna stvar! http://serbia.usembassy.gov/dv.html
|
Citat:
Al vazno stvar je da je u pasosu GC...:grin: Jel znas kada ides, i gde ces? |
Citat:
|
Da li je jos negdje objavljeno kao vijest da su smanjili cijene viza osim na stranici americke ambasade u Beogradu?
|
Citat:
Jel imas nekog tamo pa zato ides? |
http://serbia.usembassy.gov/dv.html
Stvarno je smanjena cena sa 819$ na 440$ :bravo: Citat:
|
Citat:
(zezam se) |
Ja bih pre rekla da verovatno imaju puno odustajanja zbog velikih troskova.
Kriza je...:ajojoj: |
Pre bih rekao da ce naplacivati prijavu na lutriju pa na taj nacin zgrnuti ukupno vise novca nego pre ovog umanjenja! Vize godisnje plati 100.000 ljudi dok ce za prijavu milioni ljudi dati novac:;D:
|
Moguce,ali jos nisu objavili da ce naplacivati prijavu.
Nisu imali razloga da sada smanje cenu vize,mogli su da smanje sledece godine,posto prvo zgrnu lovu od prijave:;D: |
Morali su prvo da smanje cene viza pre prijave da se ljudi oraspoloze, da ne pobegnu, i tako lakse prihvate kao zamenu ovo smanjenje za naplacivanje prijavljivanja. :;D:
|
Mislila sam da ti ozbiljno diskutujes,a ti bi da budes zanimljiv,iako nisi duhovit.
Ajd zdravo. |
A sta si ti kao ozbiljnija nesto od mene?! Tvoj zakljucak se takodje svodi na istu pricu SBBKBB! :1060:
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 05:40. |
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.