ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Vodič za emigrante (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Ulazak i izlazak iz USA GC i SSN (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=653)

coka 09.04.2010 09:58

Ulazak i izlazak iz USA GC i SSN

Dragi moji,

MOlim Vas za veliku pomoc,za 2 nedelje trebamo da krenem za USA.Po sletanju u NY sam skapirala sta i kako za GC i SSN.Samo me interesuje ako mi ne stigne za 2 nedelje ni SSN,ni GC a mi se vratimo za Srbiju,i nesto krene naopako sa SSN-om i GC kako opet uci u USA i resavati taj problem?
MOLIM VAS DA MI NEKO STO PRE POMOGNE ODGOVOROM NA OVO PITANJE!!

Pozdrav!

dreadnot 09.04.2010 13:41

Koliko sam ja shvatio dosadasnje postove, imas vizu u pasosu sa kojom mozes da ulazis bez problema. Vazno je da je najpre aktiviras prvim ulaskom (u okviru onih 6 meseci od izdavanja), a potom mozes bez problema da putujes jer si im u sistemu sa svim podacima. Nek me neko ispravi ako se varam.

pekka 09.04.2010 15:33

Mislim da je relativno skoro bilo reci na forumu o ovoj problematici. Koliko sam ja shvatio savrseno je moguce uci u USA pokrenuti postupak vadjenja SNN-a i GC-a, zatim napustiti teritoriju USA, a da vam neko (rodjak ili prijatelj ciju ste adresu naveli za SNN i GC) posalje te papire u Srbiju (ili gde cete vec biti).
U toj prethodnoj raspravi na ovu temu neko je ipak izrazio odredjenu sumnju u ovakav scenario, potkrepljujuci to mogucim problemima oko izdavanja pomenutih dokumenata, te potrebom da se podnosilac licno pojavi u toj nekoj sluzbi da bi se problem prevazisao. Mozda ima rezona za ovakvo razmisljanje, a mozda se sve eventualne teskoce mogu daljinski resiti (telefonski poziv, internet). :blink:

kaneolopa 09.04.2010 15:42

dreamerns je blogovao o ovome.... njemu je stigao samo SSN, posle 2 nedelje po ulasku u US i u tom momentu je morao da ide na poslovni put za Kanadu. Bez problema i sa malo objashnjavanja je uspeo i izadje iz US i da se vrati u US, a GC mu je stigao posle mesec dana tj. dok je bio u Kanadi. Tako da nema problema samo je bitno da se prvi put udje... ostalo sve neka vam stigne na sigurnu adresu i da vam neko sa te sigurne adrese posalje sva dokumenta nazad za Srbiju, da ne bi imali problema iduci put kada ulazite u US.

coka 10.04.2010 11:46

Hvala Vam.

U sustini ja razmisljam koji je najbolji nacin da se ne zadrzavam dugo u USA,a opet bih da imamo mogucnost da drugi put udjem u zemlju legalno naravno.
Da li imate predlog koga bih mogla da pitam za te stvari?

nemili 10.04.2010 15:15

6 meseci + 1 dan godisnje proveden u USA je minimum kojim se ne rizikuju posledice oduzimanja zelene karte i ne dovodi u pitanje apliciranja za drzavljanstvo posle 5 godina. Sve krace od toga dovodi u sumnju posedovanje zelene karte, koja se dodeljuje onima koji zele da zive i rade u Americi.
Najbolje je za dodatne i konkretne informacije za tvoj slucaj da pitas ambasadu ili imigraciono (mozes anonimno).

dreamerns 10.04.2010 19:25

Citat:

Prvobitno poslao korisnik coka (Poruka 14906)
Hvala Vam.

U sustini ja razmisljam koji je najbolji nacin da se ne zadrzavam dugo u USA,a opet bih da imamo mogucnost da drugi put udjem u zemlju legalno naravno.
Da li imate predlog koga bih mogla da pitam za te stvari?

Znam za slucaj lika koji je jednom godisnje dolazio na odmor u ameriku kako bi "odrzavao" zelenu kartu i nakon par godina su mu oduzeli.

pekka 10.04.2010 21:06

To sto su cekali par godina pokazuje koliko su tolerantni zapravo.

coka 12.04.2010 13:36

Ja ne planiram to da uradim,vec mi hocemo da odemo tamo kako bi pokrenuli proceduru da nam stigne SSN i GC,zatm da se vartimo u Srbiju i da se vratimo kroz par meseci tj da se definitivno preselimo u USA.
Samo sto mi nije jasno da li ako odem tamo recimo na 2 dana pokrenem proceduru da mi stignu SSN i GC,i zatim se vratimo za Srbiju da li postoji mogucnost da dodje do komplikacija i da onda to ne mogu na daljinu da resim...tj sta tada...

Ivan33 12.04.2010 14:02

Coka, već je dovoljno napisano o eventualnim komplikacijama (greške u podacima aplikanata u GC - SSN-u i sl.) što za sobom naravno povlači i poteškoće oko samih zahteva za ispravku istih (lakše je kad to primetiš a da si na licu mesta, tj. u USA, nego iz SRB). E sad, ako misliš na komplikaciju izlaska iz USA nakon 2-3 dana, propratna pitanja od strane službenih organa na aerodromu, pretpostavljam da ne bi trebalo (isticao vam rok za aktivaciju - imate neke nezavršene obaveze kući, pa se vraćate za par meseci), ali u svakom slučaju dobićeš još neki odgovor na svoje pitanje od iskusnijih forumaša. Mada, iskreno ti za 2-3 dana ćeš tek moći da se donekle aklimatizuješ na vremensku razliku...pa...

coka 13.04.2010 06:53

To bih i volela da dobije jos neki odgpvor.Nisam bukvalno mislila da ostanem 2 dana vec 2-3 nedelje pa da se vratim.

dreadnot 13.04.2010 08:34

Problem sa tvojim pitanjem je to sto stoji na "sta ako". U takvom slucaju veoma je tesko dati precizan i definitivan odgovor jer ima mnogo mogucnosti. Mozda sve bude u redu i vama za tri nedelje stignu svi papiri. Super, pakujemo se i idemo nazad sa svim dokumentima. Kako Marfijevi zakoni najvise vole ovakve slucajeve, a ako ima makar najmanje mogucnosti da stvari krenu naopako, one ce sigurno tako krenuti, i to proporcionalno komplikacijama koje uzrokuju, nemoj da brines, ionako ne mozete tu nista da uradite, vise sile su u pitanju. Salu na stranu, ulazak na vreme i aktivacija vize garantuju normalan povratak u pristojnom roku (nekoliko meseci) i tu nema bas nista da te brine. Elektronska komunikacija moze da bude od velike pomoci, pa verujem da i ako iskrsne neki problem, on moze da se resi. Kako necete da koristite SSN i GC dok ste van Amerike, u najgorem slucaju mozete da prijavite greske, ako ih bude, i kada ponovo dodjete. Mozda ce vam uzeti dodatnog vremena, ali nista nije neresivo...

Zabica 13.04.2010 12:43

Citat:

Prvobitno poslao korisnik dreadnot (Poruka 14968)
Kako necete da koristite SSN i GC dok ste van Amerike, u najgorem slucaju mozete da prijavite greske, ako ih bude, i kada ponovo dodjete. Mozda ce vam uzeti dodatnog vremena, ali nista nije neresivo...

Upravo i ja tako razmisljam, u najgorem slucaju cete se malo z... kada drugi put konacno udjete u zemlju, ako je bilo problema i papiri nisu jos stigli. A sa vizom u pasosu svakako necete imati problema da udjete u zemlju drugi put...

coka 15.04.2010 17:09

Kako mislis imamo vizue u pasos,imamo iseljenicku koja ce nam isteci do drugog puta.Koliko asm ja shvatila niko me nece pitati na izlasku iz amerike da im pokazem bilo sta da'l to bila viza ili ssn i gc?Hvala Vam svima na pomoci!

coka 16.04.2010 10:43

Dreadnot,
Vidim da si ti dobio vizu u pasos u aprilu mesecu 2009.Sad sam cula informaciju da u toku te godine moras da budes 6 meseci u americi +1 dan.
Sto znaci da ja necu moci da ispunim taj uslov i da li si ti ispunjavao taj uslov tj kad si ti usao u USA i koliko si bio u toku te godine u americi.

nevena 16.04.2010 11:34

Citat:

Prvobitno poslao korisnik coka (Poruka 15009)
Dreadnot,
Vidim da si ti dobio vizu u pasos u aprilu mesecu 2009..

mala ispravka- dreadnot je vize dobio u aprilu, da, ali u aprilu 2010.:==D:

dreadnot 16.04.2010 14:05

Citat:

Prvobitno poslao korisnik coka (Poruka 15009)
Dreadnot,
Vidim da si ti dobio vizu u pasos u aprilu mesecu 2009.Sad sam cula informaciju da u toku te godine moras da budes 6 meseci u americi +1 dan.
Sto znaci da ja necu moci da ispunim taj uslov i da li si ti ispunjavao taj uslov tj kad si ti usao u USA i koliko si bio u toku te godine u americi.

Nisi dobro video, vizu smo dobili u aprilu ove godine, a planiramo da odemo krajem septembra, ukoliko nesto ne iskrsne ranije. To za boravak 6 meseci + 1 dan je da bi ti se ta godina racunala za drzavljanstvo i nista drugo. Pri tome, mozes 4 godine da budes u USA 6 meseci + 1 dan, da pete godine budes krace i onda ti se prethodnih 4 ne racunaju, vec moras sve Jovo nanovo. Da bi odrzavao zelenu kartu ne smes da budes van USA duze od godinu dana, a cak i to mozes ako podneses poseban zahtev da ti odobre uz valjane razloge... Dakle, osim ako ne mislis da se odmah vracas i da jaaakoo dugo odlozis sledeci odlazak u USA, ne brini, nema nikakvog posebnog uslova.

greenie 16.04.2010 16:05

Planiramo da odemo na intervju i da sletimo u USA u narednih 6 meseci, onda da se vratimo nazad i malo bolje se pripremimo (sakupimo vise para) za "finalni" odlazak...trebali bi taj plan da funkcionise...ali me zanima koliko dugo posle toga mogu da odlazem, znam za ovo 6 meseci i jedan dan, ali neko rece da su mu ukinuli GC posle 2 i kusur godina. Da li oni salju neko upozorenje, da li te nekako obaveste o tome, ili jednostavno kad sledeci put preletis okean i probas da udjes tamo, a oni ti kazu: zao nam je, morate nazad? U tom najgorem slucaju, moze li negde da se proveri da li ti je GC ponovno aktivna?

coka 22.04.2010 22:32

dreamerns jel mozes molim te da mi objasnis taj tvoj dogadjaj vezano za izlazenje iz usa bez gc i ssn.tj da li ja imam nesto u pasosu sa cim kogu da napustim usa bez ssn i gc i da li ce mi neko praviti problem pri izlasku?Hitno mi treba odgovor.

Zabica 23.04.2010 10:20

Citat:

Prvobitno poslao korisnik coka (Poruka 15006)
Kako mislis imamo vizue u pasos,imamo iseljenicku koja ce nam isteci do drugog puta.Koliko asm ja shvatila niko me nece pitati na izlasku iz amerike da im pokazem bilo sta da'l to bila viza ili ssn i gc?Hvala Vam svima na pomoci!

Citat:

Prvobitno poslao korisnik coka (Poruka 15167)
dreamerns jel mozes molim te da mi objasnis taj tvoj dogadjaj vezano za izlazenje iz usa bez gc i ssn.tj da li ja imam nesto u pasosu sa cim kogu da napustim usa bez ssn i gc i da li ce mi neko praviti problem pri izlasku?Hitno mi treba odgovor.

Cek cek... kad smo pominjali "vizu" u pasosu, da, mislili smo na iseljenicku vizu, ali koliko sam ja shvatila ti imas rok 6 meseci da je "aktiviras" ali ne gubi ona vaznost za tih 6 meseci vec ti godinu dana sluzi umesto GC. Ako je tako kako sam ja shvatila, ti udjes, aktiviras, izadjes, i posle sa tom istom vizom normalno ulazis u tih godinu dana.
Ljudi, ajmo, ko je strucan na ovu temu???

pekka 23.04.2010 12:10

I ja mislim da je to logicno. Svakako bi bilo smesno da iseljenicka viza u pasosu sluzi za jednokratnu upotrebu.:==D:

blisk 23.04.2010 15:02

Priloženih datoteka: 1
na vizi pise ovako:

http://www.zelenalutrija.com/forum/a...6&d=1272031055

znaci viza sluzi kao GC, odnosno LPR card u prvih godinu dana od dana ulaska...

steficacvek 23.04.2010 16:54

Evo i ja da potvrdim jos jednom, da od momenta aktiviranja viza vazi kao Green Card godinu dana. Ako ne dobijes GC dok si u USA, mozes izaci i uci u drzavu sa vizom godinu dana.

tamacharly 25.04.2010 02:03

pazi sad ovo sve je to ok u teoriji ali ako ti prode datum(onih 6 mj) isteka vize , a ti si usao prije u usa, odes da predas za ssn a teta kaze istekla je viza nemozete predati za ssn. i badava ti njoj pricas i pokazujes sitna slova u dnu vize ona kaze to je pravilo mi u kompjuter unosimo datum isteka vize i to je to. a ovo iz licnog iskustva jer smo za klince predali cim smo dosli i viza jos nije istekla i sve bilo u redu, a za muza nikako da stigne ssn pa mi odemo opet al tad vec datum istekao i nista ,isli tri puta ,pricali sa menaderom nista se nemoze dok nestigne green card. i stigo GC kad ono pogrijesili mu god rodenja ispao 30 god mladi. i sad smo GC vratili u texsas cekamo odgovor od njh pa sa tim odgovorom u USCIS da mu oni posebno ovjere vizu( iako ima dva pecata kad smo usli i a namber itd) tek sa tom ovjerom moze opet u SSA da preda za broj. tako da mogu stvari na glupostima da se zakompliciraju i sta onda ako niste tu!
to je nase iskustvo nas troje sve dobili i sredili ali cetvrti ceka.

dmi 25.04.2010 05:34

kod nas je bio slucaj da moj SSN nije prepoznavao sistem.
za sva tri je predato istog dana. stigli su sa danom razlike, provo MM a onda i moj i detetov. mi smo odmah otisli u banku da otvorimo racun i mene su odbili jer je njima kompjuter pokazivao da moj SSN nije validan. (naravno svi te gledaju kao da si nesto smuljao )
onda sma morala opet u SSN office, pa su mi tamo izdali potvrdu na kojoj bukvalno pise da SSN nije FAKE. inace teta se tamo samo nasmejala i rekla da je to problem do njihovih kompjutreskih sistema.
sve u svemu moj SSN nije radio vise od mesec dana.
nijedan sistem ga nije prepoznavao.
druga dva SSNa su odmah bila OK.

blisk 25.04.2010 10:39

pitanje je bilo ponovni ulazak bez GC samo sa useljenickom vizom, i to je OK u prvoj godini

greske, ispravke i slicno se mogu i kasnije rijesiti, bitno je doci prvi put na vrijeme

tamacharly 25.04.2010 16:49

teoretski da praksa funkcionira drugacije nazalost!!! pa mislim ako neko vec doputuje da moze i ostati 1-2 mj da sve sredi.

Zabica 25.04.2010 23:02

Citat:

Prvobitno poslao korisnik tamacharly (Poruka 15208)
teoretski da praksa funkcionira drugacije nazalost!!! pa mislim ako neko vec doputuje da moze i ostati 1-2 mj da sve sredi.

To je, slozices se, ipak individualno, koliko ko moze ostati itd
Da rezimiramo, ako neko udje u okviru tih 6 meseci, preda za ssn i gc (dakle nije istekla viza) i izadje iz zemlje (ne sacekavsi papire), moze da udje ponovo cak iako je isteklo onih prvobitnih 6 meseci jer je on vec usao i aktivirao u zakonskom roku, a sada ulazi najnormalnije jer mu ta ista viza vazi kao GC u toku prvih godinu dana.

Da li se slazemo oko ovoga?
Ufff :blink:

pekka 26.04.2010 08:51

Zvuci sasvim razumno, dakle slazemo se.:grin:

tamacharly 26.04.2010 14:15

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Zabica (Poruka 15213)
To je, slozices se, ipak individualno, koliko ko moze ostati itd
Da rezimiramo, ako neko udje u okviru tih 6 meseci, preda za ssn i gc (dakle nije istekla viza) i izadje iz zemlje (ne sacekavsi papire), moze da udje ponovo cak iako je isteklo onih prvobitnih 6 meseci jer je on vec usao i aktivirao u zakonskom roku, a sada ulazi najnormalnije jer mu ta ista viza vazi kao GC u toku prvih godinu dana.

Da li se slazemo oko ovoga?
Ufff :blink:

meni je stvarno zao sto unosim zabunu u vasa razmisljanja, ali bilo bi ne fer da vam ne prenesem nase iskustvo. dakle nakon razgovora od sat vremena u homeland securiti(ljudima koji izdaju GC) slijedi ovako, nakon sto datum na vizi istekne ona nevrijedi vise bez posebnog pecata kojim je oni ovjeravaju naknadno(a ne ovi na aerodromu).ona natpisi na vizi da vrijedi 1god vrijede samo sa njihovom ovjerom.Ni meni se to nedopada ali tako je! nazalost

milimelo 26.04.2010 14:31

Citat:

Prvobitno poslao korisnik tamacharly (Poruka 15240)
meni je stvarno zao sto unosim zabunu u vasa razmisljanja, ali bilo bi ne fer da vam ne prenesem nase iskustvo. dakle nakon razgovora od sat vremena u homeland securiti(ljudima koji izdaju GC) slijedi ovako, nakon sto datum na vizi istekne ona nevrijedi vise bez posebnog pecata kojim je oni ovjeravaju naknadno(a ne ovi na aerodromu).ona natpisi na vizi da vrijedi 1god vrijede samo sa njihovom ovjerom.Ni meni se to nedopada ali tako je! nazalost

Ja usla sa CR-1 vizom - na POE stavili preko vize pecat na kojem pise admission date i klasa (CR-1). To je bilo validno godinu dana - izasla nakon 15 dana u US i vratila se nakon 6 mjeseci bez ikakvih problema.

Ne znam s kim si ti pricao ali na POE se dobija pecat pri aktivaciji vize (ulazak) koji vazi godinu dana. Nakon godinu dana ako zelena karta jos nije stigla (cisto sumnjam) moze se napraviti INFOPASS u USCISu (koji je dio Dept of Homeland Security) koji ce dati novi pecat i produziti vazenje zelene karte.

tamacharly 26.04.2010 15:05

Citat:

Prvobitno poslao korisnik milimelo (Poruka 15241)
Ja usla sa CR-1 vizom - na POE stavili preko vize pecat na kojem pise admission date i klasa (CR-1). To je bilo validno godinu dana - izasla nakon 15 dana u US i vratila se nakon 6 mjeseci bez ikakvih problema.

Ne znam s kim si ti pricao ali na POE se dobija pecat pri aktivaciji vize (ulazak) koji vazi godinu dana. Nakon godinu dana ako zelena karta jos nije stigla (cisto sumnjam) moze se napraviti INFOPASS u USCISu (koji je dio Dept of Homeland Security) koji ce dati novi pecat i produziti vazenje zelene karte.

eto vidis pecat imamo, datum vize istekao, zakazali sastanak i bili u Dept of Homeland Security i oni nam rekli sto je ranije napisano.

steficacvek 26.04.2010 21:36

A zasto se ove dvije teme o SSN i GC ne spoje u jednu?

Zabica 26.04.2010 23:02

Citat:

Prvobitno poslao korisnik milimelo (Poruka 15241)

Citat:

Prvobitno poslao korisnik tamacharly (Poruka 15242)
eto vidis pecat imamo, datum vize istekao, zakazali sastanak i bili u Dept of Homeland Security i oni nam rekli sto je ranije napisano.

Eto ti ga sad :wtf:

Ivan33 09.03.2011 09:15

Da probam ukratko, sa porodicom sam u avgustu 2010 bio u LA, aktivirali GC, iste smo svi sa SSN dobili vrlo brzo, posle mesec dana se vratili u Srbiju s obzirom da sam morao da resim status na poslu, da dete zavrsi I razred. Ja 21.04. idem za LA, supruga sa sinom ce pocetkom juna (da zavrsi skolu), vize u pasosima su nam istekle u oktobru 2010, ali svi imamo GC, jedino što sin ima novi pasoš (on ima 7 godina, pasoš važio samo 2 godine).......pa da li je to ok, mislim bicemo ispod 1 god van USA, da li je potrebno nesto kontaktirati ambasadu ili imamo cistu situaciju?

Takođe, da li može predstavljati problem što ne idemo svi zajedno, da li treba neka moja potvrda/saglasnost overena u sudu da sin ide sa majkom u USA, iako ću ja već biti tamo, da im ne naprave neki problem na bilo kom aerodromu, ili možda čak ne mogu ni karte da izvade za USA?

Na kraju, s obzirom da ja idem preko Londona, US viza mi istekla, imam GC ....da li mi je potrebna UK tranzitna viza, negde pročitah da ne treba, ali za svaki slučaj ako neko zna?

ZeljkoUSA 09.03.2011 09:45

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Ivan33 (Poruka 21353)
Na kraju, s obzirom da ja idem preko Londona, US viza mi istekla, imam GC ....da li mi je potrebna UK tranzitna viza, negde pročitah da ne treba, ali za svaki slučaj ako neko zna?

Sto se tice predhodnih pitanja ne mogu ti pomoci, a vezano za pitanje vize mogu. Ranije je bila potrebna tranzitna viza bez obzira da li se napusta zona medjunarodnih letova.

To sada nije slucaj, znaci NE treba ti tranzitna viza ukoliko se zadrzis u GB krace od 24h, cak iako menjas aerodrom (npr.Heathrow - Gatwick), a imas kartu za nastavak putaovanja.

Puno srece sa prethodnim pitanjima :==D:

amella 09.03.2011 17:12

Amela

Poz Svima
Moze li neko reci sa GC i pasos moze li putovati u drugim zemlama kao turisa bez vize ili treba ti viza iz te derzave...

lenhi 11.03.2011 10:51

Ja bih ovde još da pitam da li pasoš treba nositi sa sobom u džepu po USA uz GC i u kojim situacijama može zatrebati na uvid?

ZeljkoUSA 11.03.2011 12:58

Citat:

Prvobitno poslao korisnik lenhi (Poruka 21382)
Ja bih ovde još da pitam da li pasoš treba nositi sa sobom u džepu po USA uz GC i u kojim situacijama može zatrebati na uvid?

Ja sam putovao po USA sa prijateljima (vlasnici GC) koji uopste nisu nosili nista osim vozacke i LK sa sobom...

dragonn 11.03.2011 17:00

Citat:

Prvobitno poslao korisnik lenhi

Mislim da ti ne treba nigde po USA, a ne bi trebalo ni GC da ti treba - imash ID tako da je to dovoljno. Jedina mesta gde ce ti traziti GC jesu checkpointi u New Mexicu I-25 i Texasu I-10 u blizini El Pasa, tamo su meni uvek trazili kada sam prolazio, mada je meni to malo nelogicno posto ja nisam izlazio iz USA nego samo prolazio autoputevima tuda.

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 15:03.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.