ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Prva koverta (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=3)
-   -   Jel poslao neko prve formulare? (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=944)

vrhunski 19.07.2011 22:49

Jel poslao neko prve formulare?

Ja jesam (upravo malo pre) i otisla je posiljka :)

https://iship.com/priceit/track.aspx...VXGH4XX&src=_e

milosx 19.07.2011 23:12

Ja, jos u ponedeljak. Ali Fedexom, i stici ce u petak 16h.
Samo bez veze sam dao 3200 din a morao sam 250 u posti kad svakako nece ni otvoriti prvu kovertu do 31. septembra dok ne zavrse sa ovogodisnjim aplikacijama; a moju ce tek u maju sledece godine. :ohman:

Mr.Marzik 19.07.2011 23:52

Koliko je bitno brzo poslati formulare?
Supruga i ja imamo nedoumica kako ih popuniti...
Postoji li neki deadline za slanje "prve koverte"?

rogi34 20.07.2011 00:52

Ja sam poslo u ponedeljak (18.07.2011) postom preporuceno za 270 din.:ohman:
Mislim da je ostalo bacanje para.

Kupio sam onu jednu bucmastu tapaciranu kovertu "bubble wrap" 47 din i naguro u nju tih nekoliko papira i dve slike, otiso u postu i poslo.
Dobio sam potvrdu sa brojem i to je valjda to.

Cak sam proverio i staus moje poslilje preko http://www.usps.com/shipping/trackandconfirm.htm

i kaze mi:

Label/Receipt Number: RR15 5XXX XXXRS
Service(s): Registered Mail™
Status: Origin Post is Preparing Shipment

We have received notice that the originating post is preparing to dispatch this mail piece.

jakov 20.07.2011 01:08

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Mr.Marzik (Poruka 24349)
Koliko je bitno brzo poslati formulare?
Supruga i ja imamo nedoumica kako ih popuniti...
Postoji li neki deadline za slanje "prve koverte"?

Ima mi smisla da najpre obradjuju proslogodisnje zahtjeve
a pise
Last day online status checking is available for previous lottery
April 30, 2012
http://www.mygreencard.com/index.php#deadlines

To je odprilike kada cu ja sa svojim astronomskim brojem doci na red, pa valjda ako neko tek tada provjeri, tada ce i da posalje

Vjerujem da je bitno da posaljes rano ako si mali broj pa da na vrijeme dodjes na red, ali meni je svejedno, imam vremena da probam jos jednom sa svojom bivsom, pa mozda i nju povedem ako vidimo da ide :inlove: (Ne znam za vas ostale, ali ja imam motivaciju za sve zivo u posljednjih par dana, imam osjecaj da bih fakultet zavrsio u sljedecih godinu dana ako ovaj osjecaj potraje)

Bockyman 20.07.2011 07:30

Citat:

Prvobitno poslao korisnik jakov (Poruka 24353)
Ima mi smisla da najpre obradjuju proslogodisnje zahtjeve
a pise
Last day online status checking is available for previous lottery
April 30, 2012
http://www.mygreencard.com/index.php#deadlines

To je odprilike kada cu ja sa svojim astronomskim brojem doci na red, pa valjda ako neko tek tada provjeri, tada ce i da posalje

Vjerujem da je bitno da posaljes rano ako si mali broj pa da na vrijeme dodjes na red, ali meni je svejedno, imam vremena da probam jos jednom sa svojom bivsom, pa mozda i nju povedem ako vidimo da ide :inlove: (Ne znam za vas ostale, ali ja imam motivaciju za sve zivo u posljednjih par dana, imam osjecaj da bih fakultet zavrsio u sljedecih godinu dana ako ovaj osjecaj potraje)

Ма пусти нек траје.... све док траје, добро је...

:naughty::naughty::naughty:

vrhunski 21.07.2011 01:18

heheh stigla mi koverta u San Diego :D

https://iship.com/priceit/track.aspx...VXGH4XX&src=_e

vrhunski 21.07.2011 05:51

otkud znam valjda je tuda najblize :)

evo sada na putu za finalno odrediste!!
7/20/2011 7:26:00 PM IN TRANSIT TO LOUISVILLE, KY US

milosx 21.07.2011 16:28

Evo moj je iz LOUISVILLE, TN je dosao u LONDON, KY
tj, prosao je kroz WILLIAMSBURG, KY
pa ce ga sad valjda vracati... eto skoro je stigao.
Pobedio sam :) ali koliko vidim samo ce Jakov posle mene doci na red :) heh, kao sam sam trcao na voz koji krece tek za nekoliko dana

highvoltage84 22.07.2011 21:10

Poslao još u ponedeljak, poštom preporučeno, 105g koverta,a ona na šalteru samo što nije u nesvest pala i pita šta ima u ovoj koverti zar samo papiri ovoliko teški reko da gospođo mnogo papira,formulara i tako to...Da Bog dragi da, da stigne kako treba da se to završi i sve bude ok i štura,i naravno svu sreću želim svima.

milosx 22.07.2011 21:44

Covece na kakvom si ti kartonu to stampao? Koliko znam ima 7 papira + 2 slike,
pa ako koristis standardni 80g papir treba da je teska 35g.

Osim ako si slike slao zajedno sa drvenim ramom :) :) :) Salim se

...ili da pretpostavim da vas ima troje ;) ?

highvoltage84 23.07.2011 05:28

Da upravo tako,stranica sa mojim izvučenim imenom i bar code,ds-122 dva papira za mene, i ds-230 po četiri papira za mene,ženu i sina i naravno po 2 fotografije stvaljene u one kesice za slike kada ti odrade i uruče slike.

Minny 24.07.2011 16:06

Ja imam jedno pitanje...verovatno je bilo price,ali nisam zaista pronasla temu o tome...Suprug je nosilac zelene karte,i mene zanima da li u formularima treba popuniti adresu gde da vam stigne greencard...mi smo stavili N/A...jer je malo bzv i rano da razmisljamo o tome...nije greska? Vidim da na intervju svi pominju da pitaju ko su ljudi kod kojih idete...pa me to malo zbunilo..
I da imam jedno jos "tupavije" pitanje :==D: da li ima neko da je izvucen a da mu druga koverta nije stigla odnosno da nije stigao do intervjua...
Mi smo 26xxx razumedoh da se iz Evrope prima 33 000? znaci realno sanse imamo,zar ne? Postavljam ovakva pitanja jer sam u velikoj neverici...hvala unapred

milosx 24.07.2011 16:20

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Minny (Poruka 24460)
Ja imam jedno pitanje...verovatno je bilo price,ali nisam zaista pronasla temu o tome...Suprug je nosilac zelene karte,i mene zanima da li u formularima treba popuniti adresu gde da vam stigne greencard...mi smo stavili N/A...jer je malo bzv i rano da razmisljamo o tome...nije greska? Vidim da na intervju svi pominju da pitaju ko su ljudi kod kojih idete...pa me to malo zbunilo..
I da imam jedno jos "tupavije" pitanje :==D: da li ima neko da je izvucen a da mu druga koverta nije stigla odnosno da nije stigao do intervjua...
Mi smo 26xxx razumedoh da se iz Evrope prima 33 000? znaci realno sanse imamo,zar ne? Postavljam ovakva pitanja jer sam u velikoj neverici...hvala unapred

Za adresu moze N/A, ali na intervjuu moracete reci neku adresu.
Za drugo pitanje ne znam, mada nisam ni video neke vece brojeve do sad kao sto je vas ili jos gore ovaj moj.
Ne, ne primaju 33.000 vec 20.000. Ovo 33.000 je redni broj do kog su trenutno dosli za proslu godinu, a ima jos da raste do 30.septembra ako ne popune pre. Ovo samo znaci da je neadekvatno 13.000 evropljana do sad (teze osudjivani / odustali / nemaju srednju skolu / imaju sifilis... )

Evo na Wikipediji pise 50.83% sanse da se prodje dalje (http://en.wikipedia.org/wiki/Diversity_Immigrant_Visa)
ali ja koliko vidim svi prolaze, pa se nadam da ce i moj broj do septembra 2012 doci na red...

Minny 24.07.2011 16:30

Hvala Milosx :bigkiss:
Ocekujes tek septembar,ja se nadam april-maj.....mozda i mart,uvek sam bila optimista :==D:

Mr.Marzik 24.07.2011 22:16

Da li znate da li se desavalo nekome da posalje prvu kovertu, a da mu intervju nikada ne bude zakazan, tj da KCC napravi denial?

spectra 25.07.2011 00:01

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Mr.Marzik (Poruka 24469)
Da li znate da li se desavalo nekome da posalje prvu kovertu, a da mu intervju nikada ne bude zakazan, tj da KCC napravi denial?

Otkako pratim ovaj forum (a precesljala sam ga kvalitetno od samog pocetka) jos nisam vidjela primjer da neko ko je poslao prvu kovertu nije pozvan na interview...

Mr.Marzik 25.07.2011 13:40

Hvala spectra.
.

MIA 28.07.2011 11:48

Pozdrav svima!
Prvi put sam na ovom forumu.. i ja sam isto izvučena za DV-2012 :bravo: i sad imam milijun pitanja!!!!!

MIA 28.07.2011 11:51

Btw.. još nisam ispunila formulare
Ima li netko iz Hrvatske da je izvučen i voljan pomoć barem u informacijama ili podijeliti iskustvo?

wolf 28.07.2011 11:58

MIA
Na ovoj stranici imas primer kako se popunjavaju dsp-122 i ds-230.
http://www.zelenalutrija.com/prva-koverta/formulari.php

highvoltage84 28.07.2011 14:06

Formulare poslao u ponedeljak 18.07. i malo pre email Kentakiju da proverim da li je moja pošta stigla tamo kad u kratkom vremenskom periodu dobijem poruku:

The Kentucky Consular Center (KCC) has received your email dated
7/21/2011.

Čudno mi da je toliko brzo stigla s'obzirom da sam poslao poštom preporučeno(avionom naravno) ili je neka greška u pitanju,mada bi trebalo da je to to,ako ne zvaću telefonom neki dan.

wolf 28.07.2011 14:20

highvoltage84
Ja sam poslao Fedex-om 18.07 i stiglo je 20.07. Primila neka T.Campbell

milosx 28.07.2011 15:02

Citat:

Prvobitno poslao korisnik highvoltage84 (Poruka 24552)
The Kentucky Consular Center (KCC) has received your email dated
7/21/2011.

Pa stigao im je email a ne mail :)
Sigurno automatski odgovor. Na njihovom sajtu sam procitao da pocinju primati Email na onu adresu od 1.8.

Citat:

Prvobitno poslao korisnik wolf
Primila neka T.Campbell

Kod mene je T.Cambel :)

highvoltage84 28.07.2011 15:47

Ma da i ja sam video da je email, ali ovaj datum nema veze sa ničim 7/21/2011...ok onda ćemo tamo 01.08. da proverimo ako ne stigne neka vest pre od pošte,mada 11 dana je i više nego dovoljno ali što je sigurno sigurno je.

rogi34 28.07.2011 18:25

RR1556XXXXXRS Arrival at Unit July 28, 2011, 7:55 am WILLIAMSBURG, KY 40769 Registered Mail™ :inlove:

MIA 29.07.2011 13:17

Citat:

Prvobitno poslao korisnik wolf (Poruka 24546)
MIA
Na ovoj stranici imas primer kako se popunjavaju dsp-122 i ds-230.
http://www.zelenalutrija.com/prva-koverta/formulari.php

Wolf, hvala!
Isprintala sam primjere i dosta su mi pomogli :==D:
Bilo bi super da imaju primjeri i za one koji moraju ispunjavati obrasce za djecu, muža/ženu itd.. Ako ima netko da je već ispunjavao za sebe i obitelj please da objavi na forumu. Svaka pomoć je dobro došla:papa: Hvala svima unaprijed!

highvoltage84 29.07.2011 13:51

Ja sam popunjavao za svoje dete koje ima 9 meseci,ništa posebno sem što su tvoja starija sigurno pa bi možda eventualno navela škole koje pohadjaju ovo ostalo je sve manje-više isto,naravno 3. i 4. stranicu ds-230 štikliraš sve no sem naravno

Do you want the Social
Security Administration to
assign you a SSN and issue a
card? (You must answer YES
to question 43b. to receive a
number and a card.)

Odgovoriš Yes(ja sam tako) i 43b. Yes podrazumeva se,ostalo sve No na 3/4 stranici,a na 1/2 naravno isto ko za vas samo u njihovom licu ništa posebno i naročito,samo polako i opušteno bez žurbe.

vrhunski 01.08.2011 13:11

Evo kako izgledaju moji podaci

Status: DELIVERED
Last Scan: 7/21/2011 9:50:00 AM DELIVERED WILLIAMSBURG, KY US
Delivered To: WILLIAMSBURG, KY US
Delivery Date: Thursday, July 21, 2011
Delivery Time: 9:50 AM
Delivery Location: DOCK
Signed By: CAMBELL
Carrier: UPS
Service: Next Day Air Early A.M.
Expected: Jul. 21, 2011 10:00 AM

i kod mene je neka Cambel :D al izgleda da sam ja oborio rekord od nasih :))

Naja 02.08.2011 11:25

Poslali formulare Fedexom, uh skupoooo :)) ali zaradit cemo mi to u USA :) iz BiH za USA 92,80 KM

mikiSA 02.08.2011 14:44

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Naja (Poruka 24645)
Poslali formulare Fedexom, uh skupoooo :)) ali zaradit cemo mi to u USA :) iz BiH za USA 92,80 KM

Mogla si i EMS (preko BH Poste), doslo bi te 39 KM :) Nema veze, sretno i prati dokle je stigao paket, mislim da si dobila tracking broj.

milosx 02.08.2011 15:09

Nisi trebala da zuris i da toliko placas. Ja sam bio neinformisan i zurio sam jer sam mislio da cu pre doci na red ako pre papiri stignu, ali posto idu po brojevima aplikacije uopste nije bitno kad ce aplikacija stici.
Ja svakih 10 dana saljem pakete i pisma u USA obicnom postom (i to markice na bubblewrap i u sanduce) i stize svaki unutar 10 dana a kosta ispod 3 evra.

MIA 03.08.2011 08:04

Ljudi jel imate savjet kako je najbolje slat dokumente?

mikiSA 03.08.2011 09:44

Citat:

Prvobitno poslao korisnik MIA (Poruka 24668)
Ljudi jel imate savjet kako je najbolje slat dokumente?

Mia, ja sam iz BiH poslala bh postom (EMS) doslo me je 40 KM , evo sad gledam kod tebe ima isto to:
http://www.posta.hr/main.aspx?id=1787
Ispalo bi te nekih 216 ili 260 kuna (imas na stranici da izracunas cijene slanja posiljke) http://www.posta.hr/main.aspx?id=194
Jos sam vidjela sada: ako predas ovo u posti cijena ce biti 216 kn, ako ih nazoves pa ti dodju kuci ili na posao po ovo cijena je 260 kn (15% vise?).
Ovdje imas i tracking, kao i u DHL, Fedex ili UPS, samo sto je puno jeftinije.
Sretno sa slanjem!

MIA 03.08.2011 13:23

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Naja (Poruka 24645)

Citat:

Prvobitno poslao korisnik mikiSA (Poruka 24670)
Mia, ja sam iz BiH poslala bh postom (EMS) doslo me je 40 KM , evo sad gledam kod tebe ima isto to:
http://www.posta.hr/main.aspx?id=1787
Ispalo bi te nekih 216 ili 260 kuna (imas na stranici da izracunas cijene slanja posiljke) http://www.posta.hr/main.aspx?id=194
Jos sam vidjela sada: ako predas ovo u posti cijena ce biti 216 kn, ako ih nazoves pa ti dodju kuci ili na posao po ovo cijena je 260 kn (15% vise?).
Ovdje imas i tracking, kao i u DHL, Fedex ili UPS, samo sto je puno jeftinije.
Sretno sa slanjem!

Hvala na informaciji! Da, puno je bolje tako slati upravo iz razloga da mogu pratit pošiljku.

Renata 03.08.2011 13:36

Mia,

Fedex ti naplaćuje do 0.5 kg pošiljke od Hrvatske do SAD-a 350,00 kn. To ti je informacija iz prve ruke.

Renata 03.08.2011 15:38

Mia,

zaboravila sam napomenuti da preporučena pošiljka iz Hrvatske do SAD-a košta 35,00 kn (za jednu kovertu cca 75 g što su ti dokumenti za jednu osobu). Stiže kroz 7-10 dana. Jedino što ne možeš pratiti pošiljku ali ti je puno jeftinije. Za dva tjedna pitaš amere jesu dobili tvoje papire. Možeš poslati i preporučeno sa povratnicom to ti je samo malo skuplje. Ja inače kada šaljem poslovno dokumente van (a dosta radim sa strancima) šaljem preporučeno, Fedexom, DHL, UPS i nisam primjetila neku razliku osim u brzini isporuke

MIA 12.08.2011 11:38

Evo ja danas konačno poslala papire, ufff..Mislim da ću sad malo lakše spavat. Zadnjih skoro mjesec dana se sve vrtilo oko toga. Btw.. poslala sam ipak EMS-om, izašlo me 216 kn. Dobila tracking broj i sad čekanje..

zeleni1122 12.08.2011 15:52

Citat:

Prvobitno poslao korisnik MIA (Poruka 24767)
Evo ja danas konačno poslala papire, ufff..Mislim da ću sad malo lakše spavat. Zadnjih skoro mjesec dana se sve vrtilo oko toga. Btw.. poslala sam ipak EMS-om, izašlo me 216 kn. Dobila tracking broj i sad čekanje..

ja sam poslao 19.07 i platio oko 40 kn. sutradan je izaslo iz hr i od tada tako stoji stanje na webu.poslao sam sa povratnicom i nadam se da ce skoro stici nazad da vidim kad je stiglo u KCC.

Mr.Marzik 16.08.2011 22:46

Par pitanja....možda je neko nekad i dao odgovore, ali ja ne mogu da ih pronađem...
Poslao sam dokumenta.
Na koji način ću znati da su dokumenta primljena i prihvaćena u KCC?
Da li negde mogu da proverim status svoje aplikacije?

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 00:40.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.