-
Prva koverta
(
http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=3)
vrhunski |
11.08.2011 12:48 |
DV2012 - Azurna lista selektovanih.
Ovde je azurna lista selektovanih za DV2012. Ukoliko znate nekoga bilo koga a da nije na listi recite da dodam.
Za ove gde ne znam drzavu bilo bi zgodno da se jave pa da dodam.
Kliknite ovde za listu
|
AnDREAM
Izvucena sam 15 jula, broj sam 18 XXX, iz Srbije, eto da upotpunimo listu:-)
|
vrhunski |
11.08.2011 15:45 |
Hvala!!!
Ajmo prijavljujte se da poboljsamo listu ucesnika :D
|
Da, bas lepo da je neko bio azuran u azuriranju liste....:udri:
|
dejancic |
11.08.2011 16:59 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Zana
(Poruka 24757)
Da, bas lepo da je neko bio azuran u azuriranju liste....:udri:
|
Looooooooooolcina axaxaxax Jedina dobra strana je sto sam se od silnog azuriranja podsetio azurne obale pa navukao osmeh na lice od ranog jutra axaxax
|
lol svaka cast na listu... ja sam inace iz srbije ako hoces da dodas za drzavu da budemo kompletni :grin:
|
vrhunski |
12.08.2011 09:20 |
Ajde nije valjda da nas ima samo 20 na forumu od 820 selektovanih :)
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik vrhunski
(Poruka 24748)
Ovde je azurna lista selektovanih za DV2012. Ukoliko znate nekoga bilo koga a da nije na listi recite da dodam.
Za ove gde ne znam drzavu bilo bi zgodno da se jave pa da dodam.
Kliknite ovde za listu
|
:;D: Lijepo je vidjeti svoje ime na listi! Jedino za intervju, u ambasadi su mi rekli kraj 10/početak 11. mj. Obavijestit ću vas čim budem znala točan termin!
Sretno svima!
E da! I u HR 107 izvučenih!??!! Pa čovječe, gdje su ti ljudi, zašto nas se tako malo uključilo na forum...
|
U HR ljudi citaju ovaj forum ali se malo na njega registriraju.
Nazalost, ljudi shvacaju ovu lutriju kao priliku da odu u USA na neko vrijeme pa ako ne uspiju naci posao onda se vrate i ne kane tamo ostati ili kada zbroje troskove ipak im je bolje biti tu i zivjeti kako zive jer ipak ulazimo u EU...
I na kraju sve ostaje na rijecima..."...dobio sam zelenu kartu ali ovdje ce biti bolje..." i tako vec godinama...
Cak se i moja frendica koja je dobila GC vratila... kaze.."lijepo je tamo ali ovdje je ekipa.."
Inace ide onaj stari vic... Pita Petar Ivicu oce li u Raj ili Pakao. Kaze Ivica da bi prvo malo razgledao, i udje on u Raj i tamo sve lijepo, mirno. Udje on u Pakao i tamo ludnica, pijancevanje, zabave, razbijanja. I dodje on kod Petra i kaze:" Znas Petre, hvala ti na izboru ali ja bi u Pakao". Pita njega Petar sto mu nije bolje u Raju. Kaze mali Ivica:" Ma je, ali u Paklu je ekipa..." ;))
|
zeleni1122 |
12.08.2011 15:24 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik MIA
(Poruka 24766)
:;D: Lijepo je vidjeti svoje ime na listi! Jedino za intervju, u ambasadi su mi rekli kraj 10/početak 11. mj. Obavijestit ću vas čim budem znala točan termin!
Sretno svima!
E da! I u HR 107 izvučenih!??!! Pa čovječe, gdje su ti ljudi, zašto nas se tako malo uključilo na forum...
|
ni meni nikad nije bilo jasno kako tu nema ljudi iz hr.
jako malo komentara vezano za dokumente za drugu kovertu i za intervjue u ambasadi.
mislim da dosta ljudi samo cita ono sto mu treba a ne shvaca da bi sa par svojih komentara nekome mozda pomogao.
|
Evo da se i ja prijavim ........... izvucen BiH 14xxx :)
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik zeleni1122
(Poruka 24769)
ni meni nikad nije bilo jasno kako tu nema ljudi iz hr.
jako malo komentara vezano za dokumente za drugu kovertu i za intervjue u ambasadi.
mislim da dosta ljudi samo cita ono sto mu treba a ne shvaca da bi sa par svojih komentara nekome mozda pomogao.
|
Da, a u biti iskustva su slična ali ne i ista. Mene isto zanima da li je intervju na eng ili hr? Zelenka je jedina opisala svoje iskustvo a imala je intervju u 6. mj. ove godine u ambasadi u Zg i to na engleskom. Nisu ju ni pitali da bira na kojem jeziku - na eng. i gotovo. Tako sam čula i od "AU PAIR AMERICA" agencije koja već godinama šalje cure u USA. Doduše vize su turističke ali ni jedna od cura nije imala intervju na hrvatskom nego na engleskom. Dok recimo u Srbiji su svi napisali da su mogli birat na kojem jeziku će bit intervju...
|
Positive Vibe |
16.08.2011 16:04 |
Citat:
(Poruka 24766)
|
Da, zaista malo ljudi se ukljucilo na forum iz Hrvatske. :book:
Inace, Hrvatska belezi povecan broj izvucenih:
DV2010. - 74
DV2011. - 97
DV2012. - 107.
Isto se moze reci i za Kosovo:
DV2011. - 134
DV2012. - 137.
Crna Gora, takodje, ima povecan broj izvucenih:
DV2010. - 13
DV2011. - 5
DV2012. - 18.
Sa druge strane Srbija iz godine u godinu belezi sve manje izvucenih:
DV2010. - 367
DV2011. - 327
DV2012. - 298.
Slicno je i sa Makedonijom:
DV2010. - 272
DV2011. - 263
DV2012. - 160.
Dok Slovenija i BiH variraju sa brojem izvucenih.
Kod Slovenije situacija je sledeca:
DV2010. - 19
DV2011. - 14
DV2012. - 16.
A sto se tice BiH:
DV2010. - 72
DV2011. - 67
DV2012. - 83.
Nadam se da ce se u narednim godinama popraviti situacija sto se tice broja izvucenih iz Srbije i Makedonije. :==D:
|
Citat:
(Poruka 24813)
Da, a u biti iskustva su slična ali ne i ista. Mene isto zanima da li je intervju na eng ili hr? Zelenka je jedina opisala svoje iskustvo a imala je intervju u 6. mj. ove godine u ambasadi u Zg i to na engleskom. Nisu ju ni pitali da bira na kojem jeziku - na eng. i gotovo. Tako sam čula i od "AU PAIR AMERICA" agencije koja već godinama šalje cure u USA. Doduše vize su turističke ali ni jedna od cura nije imala intervju na hrvatskom nego na engleskom. Dok recimo u Srbiji su svi napisali da su mogli birat na kojem jeziku će bit intervju...
|
Konzul: Sta planirate da radite u Americi?
MIA: Da, divna je Amerika. A jako mi se svideo i London.
Sta je sa tobom? Ili bolje da pitam, sta je to sa ljudima ove godine? Kakve veze tvoje pitanje ima i sa temom na koju pises i sa postom koji si citirala?
Kakav bre privremeni ban, sve ovo treba da se ocisti - trajno, jer ovo je i razlog zasto se ljudi ne javljaju. Ja se trudim vec mesecima da ne eksplodiram ali ovo je stvarno bezobrazluk.
|
TheNenad |
16.08.2011 22:21 |
Ti si samo ljubomorna jer su svi Srbi dobili zelenu kartu, piše u njuz-u :naughty:
Inače - slažem se... čišćenje. Bolje imati manje, ali kvalitetnijih postova.
|
Vrhunski u pravu si sto se tice zakazivanja u ambasadi.
Nama stigao email sa obavestenjem da nam je razgovor zakazan za 4. Octobar.
Sad se treba pripremiti.
|
Zana,
Mislim da si prije svega prebezobrazna i nekulturna. I očito je da imaš previše vremena u životu jer u zadnje vrijeme analiziraš više postova i pljuješ po ljudima nego što si išta pametnoga rekla. Forum je mjesto gdje ljudi trebaju pomagati jedni drugima, izmjenjivati iskustva, a ne pljuvati jedni po drugima kao što ti radiš. Mislim da si pretjerala ili imaš ozbiljan psihički problem.
Zbog takvih kao što si ti ljudi izbjegavaju forum.
|
vrhunski |
17.08.2011 11:52 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik VDJ
(Poruka 24824)
Vrhunski u pravu si sto se tice zakazivanja u ambasadi.
Nama stigao email sa obavestenjem da nam je razgovor zakazan za 4. Octobar.
Sad se treba pripremiti.
|
Ej pa cestitam!!! Nadam se da ce to proci sve u redu :D
|
dreamerns |
17.08.2011 16:36 |
Citat:
(Poruka 24827)
Zana,
Mislim da si prije svega prebezobrazna i nekulturna. I očito je da imaš previše vremena u životu jer u zadnje vrijeme analiziraš više postova i pljuješ po ljudima nego što si išta pametnoga rekla. Forum je mjesto gdje ljudi trebaju pomagati jedni drugima, izmjenjivati iskustva, a ne pljuvati jedni po drugima kao što ti radiš. Mislim da si pretjerala ili imaš ozbiljan psihički problem.
|
Da si malo citala forum, onda bi znala ko je i sta ovde pametno rekao (a ko je samo postavljao ista pitanja po milioniti put). Takodje, ne bih se slozio da ljudi zbog Zane izbegavaju forum, pre bih rekao da ljudi zbog milioniti put postavljanja istih pitanja, skretanja sa teme i sl napustaju forum.
Evo sada i ja skrecem sa teme, ali nisam mogao da izdrzim...jer mi je vise muka kada skorojevici krenu da objasnjavaju "cemu sluzi forum" ljudima koji su napravili ovaj forum onim sto jeste i pomogli u milion situacija svojim savetima.
|
Citat:
(Poruka 24827)
Zana,
|
Da, da - bas sam nenormalna u ovo prednje vreme :grin::grin: 'ajde bezi bre.
Citat:
Prvobitno poslao korisnik dreamerns
(Poruka 24832)
Da si malo citala forum, onda bi znala ko je i sta ovde pametno rekao (a ko je samo postavljao ista pitanja po milioniti put). Takodje, ne bih se slozio da ljudi zbog Zane izbegavaju forum, pre bih rekao da ljudi zbog milioniti put postavljanja istih pitanja, skretanja sa teme i sl napustaju forum.
Evo sada i ja skrecem sa teme, ali nisam mogao da izdrzim...jer mi je vise muka kada skorojevici krenu da objasnjavaju "cemu sluzi forum" ljudima koji su napravili ovaj forum onim sto jeste i pomogli u milion situacija svojim savetima.
|
Ne vredi Dreamerns, nekim ljudima ne vredi objasnjavati.... Ako ona i njoj slicni zbog mene napuste forum - I can live with that :woohoo:
|
ZeljkoUSA |
17.08.2011 22:50 |
Citat:
(Poruka 24827)
Zana,
|
Slobodno procitaj forum od pocetka do danas pa ces videti ko je dao veliki doprinos i koje sve informacije mozes naci. SVE, ali bas SVE sto se postavlja po 1000-diti put je vec daaaavno objasnjeno do detalja.
Vec je ovo rekao i @dreamerns samo zelim da kazem da se ne napusta forum zbog nekog sto popi...zdi jer se odgovor na postavljeno pitanje vrlo cesto nalazi na istoj temi, dve stranice ispred.
Alo ljudi, igrate lutriju, trebalo bi da smo svi informisani do maksimuma ako vec zelimo da odemo iz nasih zemalja na taj nacin. Mada, vrhunac je kad dobitnici nemaju pojma sta rade i u sta se upustaju.
To je selidba preko okeana sa drugacijim nacinom zivota i kulturom, nije to BINGO pa 'ajde da odigram mozda i dobijem...
Ma moja je zelja ionako da se naplacuje - makar 20$ po prijavi ili da se poostri kriterijum na neki drugi nacin, onda ne bi bilo ovakvih pisanija... Ajd ' uzdravlje svima, sutra se radi :==D:
|
chombe_bg |
23.08.2011 17:33 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Positive Vibe
(Poruka 24816)
Da, zaista malo ljudi se ukljucilo na forum iz Hrvatske. :book:
Inace, Hrvatska belezi povecan broj izvucenih:
DV2010. - 74
DV2011. - 97
DV2012. - 107.
Isto se moze reci i za Kosovo:
DV2011. - 134
DV2012. - 137.
Crna Gora, takodje, ima povecan broj izvucenih:
DV2010. - 13
DV2011. - 5
DV2012. - 18.
Sa druge strane Srbija iz godine u godinu belezi sve manje izvucenih:
DV2010. - 367
DV2011. - 327
DV2012. - 298.
Slicno je i sa Makedonijom:
DV2010. - 272
DV2011. - 263
DV2012. - 160.
Dok Slovenija i BiH variraju sa brojem izvucenih.
Kod Slovenije situacija je sledeca:
DV2010. - 19
DV2011. - 14
DV2012. - 16.
A sto se tice BiH:
DV2010. - 72
DV2011. - 67
DV2012. - 83.
Nadam se da ce se u narednim godinama popraviti situacija sto se tice broja izvucenih iz Srbije i Makedonije. :==D:
|
A odakle tebi ove cifre za ovogodisnje izvlacenje? Ja sam gledao na sajtu http://travel.state.gov/visa/immigra...ypes_1322.html gde su objavljeni samo rezultati za proslu i pretproslu godinu...
|
vrhunski |
23.08.2011 19:34 |
izasao je najnoviji Bulletin za Septembar 2011. Imas u prvom postu u tabeli link.
|
vrhunski |
01.09.2011 18:30 |
bilo bi dobro da se
Mia
Vdj
Mrdax
Todorovskimkd
highvoltage84
Biljana68
Jave i da kazu sta su uradili na razgovoru (ako su vec bili) a ako nisu da kazu kad idu :)
|
todorovskimkd |
01.09.2011 18:38 |
Rano e uste na 19ti otobar je moje intervju ima jos vreme poceosam da vadem dokumente oko policije i suda kad bice intervju obavezno ke pisam pozz i so sreka na svi samo ne mi je jasno od ovu godinu najverovatno nema da ima vtori kovert po sto online sme bile izvesteni
|
BILJANA68 |
01.09.2011 22:20 |
EVO DODAJTE DRZAVU
Biljana68 Srbija 2012EU00008XXX
|
Citat:
(Poruka 24945)
bilo bi dobro da se
Mia
Vdj
Mrdax
Todorovskimkd
highvoltage84
Biljana68
Jave i da kazu sta su uradili na razgovoru (ako su vec bili) a ako nisu da kazu kad idu :)
|
Mislim da sam vec napisao,ali nema veze ponovicu. Imamo zakazan razgovor 4. Oktobra,ali ce nam biti odlozen. Tako da ce neki vec znati svoju situaciju pre nas.
|
vrhunski |
02.09.2011 06:34 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik BILJANA68
(Poruka 24948)
EVO DODAJTE DRZAVU
Biljana68 Srbija 2012EU00008XXX
|
Dodata drzava.
A za kada ti je zakazan razgovor? .
|
Citat:
(Poruka 24945)
bilo bi dobro da se
Mia
Vdj
Mrdax
Todorovskimkd
highvoltage84
Biljana68
|
Nisam još dobila nikakvu obavijest za intervju. Već sam lagano nervozna.....
Btw..obećavam da kad bude kakvih novosti odmah javljam! U ambasadi su mi rekli da sam na redu negdju u 10., eventualno 11 mj., tako da čekam svaki dan mail sa točnim datumom.
|
vrhunski |
02.09.2011 14:11 |
Citat:
(Poruka 24958)
Nisam još dobila nikakvu obavijest za intervju. Već sam lagano nervozna.....
Btw..obećavam da kad bude kakvih novosti odmah javljam! U ambasadi su mi rekli da sam na redu negdju u 10., eventualno 11 mj., tako da čekam svaki dan mail sa točnim datumom.
|
Cudno mi to ti imas najmanji broj a neki sa vecim brojem su dobili zakazan interview. Ajde uloguj se na ovu stranicu www.dvlottery.state.gov/ i vidi da li se nesto promenilo a proveri i svoj Email.
|
BILJANA68 |
02.09.2011 17:40 |
JOS UVE NEMAM ZAKAZAN RAZGOVOR U AMBASADI.
EVO ODGOVORA IZ Kentucky Consular Center:Your forms have been received and are acceptable for the continuation of your visa processing. KCC is currently scheduling visa numbers below 8,500 for Europe for the month of October. Please refer to the visa bulletin at www.travel.state.gov to locate the current numbers being processed. This bulletin is updated after the 15th day of each month.
|
vrhunski |
02.09.2011 17:56 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik BILJANA68
(Poruka 24962)
JOS UVE NEMAM ZAKAZAN RAZGOVOR U AMBASADI.
EVO ODGOVORA IZ Kentucky Consular Center:Your forms have been received and are acceptable for the continuation of your visa processing. KCC is currently scheduling visa numbers below 8,500 for Europe for the month of October. Please refer to the visa bulletin at www.travel.state.gov to locate the current numbers being processed. This bulletin is updated after the 15th day of each month.
|
a ti si iznad 8500 ? ?
|
BILJANA68 |
02.09.2011 18:12 |
Ne.moj broj je nizi od 8500 ali sam poslal papire 27.07 a stigli su tek 15.08.to je verovatno razlog duzem cekanju za zakazivanje intervjua.
|
vrhunski |
02.09.2011 19:07 |
u redu vrlo moguce. . nadam se da ce sve biti ok.
|
dperko59 |
02.09.2011 23:41 |
Evo ja sam iz Hrvatske i jako malo ljudi vidim na forumu koji su iz HRV. ajmo ljudi pisite ko je izvucen i sta ste morali da radite u ambasadi itd....
|
dperko59, i ja sam ti iz Hrvatske. Kao što sam na prethodnim postovima napisala, papire sam popunila, poslala 03.08.2011. običnom preporučenom poštom za 35 kn. Pošta stigla kod njih za 10 dana. 18.08.2011. sam im pisala jesu li moju dokumentaciju zaprimili i je li sve ok. Odgovorili mi kao i Biljani da je zaprilmljeno, sve ok ma njihov standardni odgovor. Sad čekam da moj broj dođe na red. Mislim da će Mia prva na razgovor u ambasadu što se tiće Hrvatske
|
vrhunski |
03.09.2011 15:15 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik dperko59
(Poruka 24973)
Evo ja sam iz Hrvatske i jako malo ljudi vidim na forumu koji su iz HRV. ajmo ljudi pisite ko je izvucen i sta ste morali da radite u ambasadi itd....
|
dperko59 reci koji si broj da te dodam na ovu listu exSFRJ izvucenih ?
https://docs.google.com/spreadsheet/...hl=en_US#gid=0
Da mozemo lakse da pratimo ko kad ide na razgovor i sta se desava :)
Bok
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Renata
(Poruka 24981)
dperko59, i ja sam ti iz Hrvatske. Kao što sam na prethodnim postovima napisala, papire sam popunila, poslala 03.08.2011. običnom preporučenom poštom za 35 kn. Pošta stigla kod njih za 10 dana. 18.08.2011. sam im pisala jesu li moju dokumentaciju zaprimili i je li sve ok. Odgovorili mi kao i Biljani da je zaprilmljeno, sve ok ma njihov standardni odgovor. Sad čekam da moj broj dođe na red. Mislim da će Mia prva na razgovor u ambasadu što se tiće Hrvatske
|
Bilo bi lijepo Renata, ali ni ja još nisam dobila nikakav odgovor! I moji papiri su kao i tvoji stigli u Kentucky 18.08. A valjda je sve ok. Kad bude novosti - JAVLJAM!
|
vrhunski |
05.09.2011 15:21 |
|
highvoltage84 |
05.09.2011 15:59 |
Meni je interview zakazan za 12. oktobar tako da bi mogo da osvežiš svoju listu,dokumentacija sredjena još samo da odštampam stranu na kojoj piše da sam izvučen,po 2 sličke i lekarske preglede.
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 23:28. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.