ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Ne-imigrantske vize (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=19)
-   -   Turistička viza (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1053)

uveric 20.03.2012 15:54

Turistička viza
 
Interesuje me koliko ranije se moze aplicirati za B1 vizu, to jest turisticku devojka planira da ide za USA u Septembru, da li i koliko ranije da vadi vizu?i mi rodjaci
I jos jedno pitanje ako imam nepokretnosti u srbiji a nisam zaposlen tj nemam nikakav status kakve su sanse za vizu, poslali bi mi rodjaci pozivno pismo i to sto imam nepokretnosti jer je to dovoljan uslov.


Unapred Hvala

kaneolopa 21.03.2012 04:40

Nazovi ambasadu i lepo pitaj, uglavnom ce ti na sve dati precizan odgovor.

vuxanne 21.03.2012 16:03

Meni je za F1 vizu trebao samo jedan dan da je odobre. Predala jednog dana dobila je sledeceg. A intervju se zakazuje tako sto uplatis u banci i zoves neki automat. Za zelene karte je druga prica, treba mnogo vise koraka i papirologije.

uveric 22.03.2012 07:29

Nisam mislio na to nego da li devojka moze sad da izvadi vizu a da putuje za 3 meseca? ili mora da zna tacan datum polaska?

MarkoS 22.03.2012 08:34

Mislim da su oni naglasili da ne treba planirati put sve dok se ne dobije viza, tako da mislim da nije bas bitan precizan datum.

vuxanne 22.03.2012 14:53

Citat:

Prvobitno poslao korisnik uveric (Poruka 27722)
Nisam mislio na to nego da li devojka moze sad da izvadi vizu a da putuje za 3 meseca? ili mora da zna tacan datum polaska?

Ja mislim da treba da znaju kad neko hoce da putuje. Bar ja kad god sam isla u svaku od 17 drzava. Daju ti vizu od tad i tad do tad i tad. A posle mozes da promenis dan odlaska i povratka do god se uklapas u taj period koji ti je odobren. Ali moras da im kazes kad bi da ides i kad bi da se vratis.

Amerikanci za razliku od nas Balkanaca imaju monohromatsko poimanje vremena. Oni se organizuju mnogo unapred, putovanja planiraju mnogo ranije. Prave i detaljne planove (agende, itinerary-ije i sl.). Kod njih je vreme novac, moze se sacuvati i uvek bolje iskoristiti.

Mi za razliku od njih imamo polihromatsko poimanje vremena, gde je vreme rastegljivo kao casovnici na Dalijevim slikama, sto rece jedan Svajcarac koji boravi u Srbiji. Radimo vise stvari odjednom i ni za sta nemamo precizan vremenski plan. To njih zbunjuje. Tako da poznavajuci ove Amere oko sebe, ako oni uzimaju prijavu za vizu, da, treba da znas tacan datum povratka i tacan datum odlaska.

Pogledaj ovo: klikni

Put treba da isplaniras pre trazenja vize ali ne treba da kupujes kartu i pravis hotelske rezervacije.

shanzy 22.03.2012 18:34

nema potrebe tri meseca ranije, to je mnogo. moze da joj se desi, kao meni npr, da dobije vizu na tri meseca i sta ce onda? da putuje u okviru vize, a ne onda kad je planirala. kao sto rece vuxanne, potreban im je jedan dan (do dva) da dopreme vizu, ukoliko je dobije, a ukoliko bude odbijena to ce joj reci odmah na salteru u ambasadi. neka im kaze okviran datum polaska i vreme boravka, a karte nemojte da kupujete dok ne dobije vizu. osim ako nemate neku kombinaciju da vam vrate sve pare u slucaju povracaja. ne znam ni da li to moze uopste negde..

Milosdv 23.03.2012 01:29

Citat:

Prvobitno poslao korisnik uveric (Poruka 27712)
Interesuje me koliko ranije se moze aplicirati za B1 vizu, to jest turisticku devojka planira da ide za USA u Septembru, da li i koliko ranije da vadi vizu?i mi rodjaci
I jos jedno pitanje ako imam nepokretnosti u srbiji a nisam zaposlen tj nemam nikakav status kakve su sanse za vizu, poslali bi mi rodjaci pozivno pismo i to sto imam nepokretnosti jer je to dovoljan uslov.

JA TI PREDLAZEM DA TRAZIS STO RANIJE.

Ovo sto kazu shanzy i vuxanne jeste tacno, ali JA kad sam aplicirao za turisticku vizu (skoro je bilo) nisam dobio za 48h na kucnu adresu (dhl-om) kako je obicno pravilo a NISAM NI ODBIJEN vec su morali da rade dodatne provere (poklopili mi se neki podaci ...) i rekli mi sacekajte dve do tri nedelje nakon kojih su me pozvali ovo se vrlo retko desava. Inace od skoro je praksa da se viza daje i na rok od 10 god ako si vec bio a ako nisi 1 god. Pa nismo vise u devedesetim, mogu gde ocu po EU sto bi oni sad zatezali...

Procedura je sledeca.
Odes u Rajfajzen banku i trazis da uplatis pin za USA amabasadu. Dobijes jedan papir gde pise koji broj zoves i koji je pin broj to kosta 10 dolara placas u dinarima. Sacekas 24h pa onda mozes da zoves amasadu (nasi ljudi se javljaju) i kazes oces turisticki da ides i oni ti lepo sve objasne imas 9 minuta vremena, mozes i odma da zakazes kog datuma ti odgovara, ako zakazes dobices email sa potvrdom i svim detaljima (dobro procitaj email).
Pre intervjua (24h minimum) placas taksu za vizu isto u Rajfajzen banci 140 dolara.
Oni ti nece reci "super imas nekretninu nema veze sto ne radis..." itd vec ce ti reci da doneses dokaze da ces se stvarno vratiti i dokaze ko finansira tvoje putovanje.
Imas i jedan online obrazac da popunis (popuni ga par dana ranije) koji je poveci gde ti traze dosta podataka kad ides, gde ides, jesi bio u vojsci, koliko planiras da ostanes, gde si radio, kolika ti je plata, da li si osuđivan, .... ma ima 10 strana sigurno.
Kad popunis obrazac upload-ujes sliku i odstampas barkod koji nosis u ambasadu i sliku. Ako nemas stampac odaberi opciju slanja na email pa odnesi negde drugo i odstampaj.
Kada sve te papire skupis odes u ambasadu onog dana kada si zakazao dođes tamo 15 ranije, dobijes broj, sednes malo iskuliras gledas razne folirante koji su dosli da traze vizu, kada te prozovu na neki od saltera predas sve papire, onda opet sednes malo pa te opet prozovu da ti uzmu otiske pa opet sednes pa te opet prozovu ALI sad te prozove konzul propita te malo vrlo kulturno i kaze ti dobices pasos na kucnu adresu ili si odbijen ili aj sacekaj par nedelje kao meni ali ovo je vrlo retko.

Ja nisam imao nekretninu na sebe ali sam doneo potvrdu da sam zaposlen sa prosekom primanja, radnu knjizicu na uvid, resenje o godisnjem, potvrdu iz banke, stari pasos, pozivno pismo od rodbine poslato emailom ...

Neka ti rodbina posalje pozivno pismo overeno kod notara i neka ti posalje postom.
I nemoj da se zajebes pa da zaboravis nesto od papira puci ces 140dolara i moraces opet da zakazujes...

Pozdrav i ako te interesuje jos nesto pitaj

uveric 23.03.2012 16:45

Hvala na odgovorima divni ste :D, problem je u tome sto devojka nije zaposlena a do tad ce diplomirati znaci nece imati nikakav status, sem tog sto poseduje nekretnine... I sto ce dobiti pozivno pismo od rodjaka. Kakve su sanse? Zaboravio sam da napomenem da je kao mala bila u USA verujem da to nema veze...

mikiSA 23.03.2012 17:26

Citat:

Prvobitno poslao korisnik uveric (Poruka 27745)
Hvala na odgovorima divni ste :D, problem je u tome sto devojka nije zaposlena a do tad ce diplomirati znaci nece imati nikakav status, sem tog sto poseduje nekretnine... I sto ce dobiti pozivno pismo od rodjaka. Kakve su sanse? Zaboravio sam da napomenem da je kao mala bila u USA verujem da to nema veze...

kad djevojka diplomira? Ako ima par mjeseci do diplomiranja, neka odmah ide da vadi vizu, najvjerovatnije ce je dobiti na 6 mjeseci, jer ima odlican razlog da se vrati: mora da diplomira (nije bas cesto da se neko ko je 4 godine studirao odluci da sve to napusti i ne vrati se iz Amerike je logika) Bilo bi jos bolje kad bi tacno znala datum diplomiranja, branjenja diplomskog.
Ja sam kad sam bila apsolvent i polozila sve ispite (juni) predala za vizu, CO pogledala index, pita kad ces diplomirati: moj odgovor da sam polozila sve ispite, i da mi je ostao samo diplomski koji planiram braniti u oktobru. Viza odobrena. Ali treba imati polozenu vecinu ispita ako ne sve. (a to se vidi po indexu)


Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 03:59.

Copyright ©2005 - 2019, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.