-
Stare teme
(
http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=22)
Bullet4MySelf |
25.08.2012 15:13 |
Dali itko od vas?
Mislim koliko sam čitao po forumu-u. Većina koji su otišli za SAD od naših jugoslavena, imaju fakultet po svemu sudeći, e mene zanima npr. dali je itko otišao sa srednjom školom, moja supruga završava predškolski odgoj (teta u vrtiću). A po struci je ekonomist, a ja sam 4 stupanj kuhar znači više za stepenicu od srednjoškolkog. Mislim kakve su nam šanse za zaposlenje tamo s obzirom da se naša škola ne priznaje tamo. Ispada da nemamo tamo ni 8 razreda što bi se reklo kod nas. Dali ste vi šta tamo išli polagati neko školovanje i koliko vas je koštalo to?. Malo me frka to, ako dođe taj dan jednom da možemo ići ja i moja familija ipak malo dijete imamo i tak nije to baš šala otići, a ne raspitat se o svemu. Hvala vam unaprijed i nemojte zamjerit na mojim pitanjima i hvala vam na odgovorima kakvi god bili..
|
Ma nije da se ne prizna,ja i moj suprug obadvoje dodjosmo ovde samo sa srednjom skolom,ne racunajuci moju jednu godinu fakulteta.Ja sam mu pokazala diplomu iz srednje skole(na makedonskom -nisam pravila nikakav prevod na engleski),nije ih interesovalo mnogo,dobila sam poso.E sad zavisi i kakav poso hoces da nadjes.Ti kazes da si kuvar i to bi mogo i ovde da radis,ne treba ti diploma.Ako hoces da dodjes kao profesionalac,kompjuteri,biznis,inzinjer i sl,onda da,treba da pokazes i da dokazes,sve sertifikate i diplome sto ih posedujes.Ja iskreno sad hocu da zavrsim neki kurs,da bi nasla placeniji poso.Ima ih razlicitih,od 6 nedelja online ili u kampusu,pa do stvarnih studija 2,3,4 godina,tako se krecu i cene od 400/500 dolara po kurs-u pa do 40 000 za odredjene studije.Ja iskreno se drzim one,stepenik po stepenik,ne mora sve odjednom.I ja sam dosla ovde pre samo godinu i po dana,sa dvoje dece,i ne mogu da se pozalim,evo pre nedelju dana smo se vratili i sa prvog odmora u Makedoniji.Nije lose ovako,ali moze i bolje normalno ako se zavrsi neka skola.I to je sve normalno bolje dok su deca manja.
|
Bullet4MySelf |
25.08.2012 15:50 |
Znači priznaje se ako prevedem? A što točno radite i koliko vam je trebalo da nađete posao kad ste došli?Ako može neke konkretnije informacije kako ste se snašli u vezi posla..
|
Imas temu posebnu za skolovanje za ljude koji dolaze u SAD sa srednjoskolskim obrazovanjem klikni
|
Bullet4MySelf |
25.08.2012 17:56 |
Već sam gledao taj topic, i stvarno nisam našao temu da je pisalo, da netko dolazi sa srednjoškolskim obrazovanjem i šta mu je činiti kad stigne. Neznam možda mi je promaklo, kao i svakoj osobi. Ali nisam našao ništa konkretno. Pa, ako netko zna neka kaže svoja iskustva. Pozdrav narode!
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Bullet4MySelf
(Poruka 31116)
Znači priznaje se ako prevedem? A što točno radite i koliko vam je trebalo da nađete posao kad ste došli?Ako može neke konkretnije informacije kako ste se snašli u vezi posla..
|
Moj suprug radi kao sofer u firmi za medicinski transport,a ja radim u Community
Center kao staf(personal).U Americi smo od 9 marta 2011 godine,a poso smo nasli,moj suprug sredinom maja,a ja 1 juna iste godine.Pre toga smo radili samo po nekoliko sati u obliznom restoranu S'baro,tu smo poceli dve tri nedelje posle dolaska ali ko sto kazem to je bilo samo part time.Nas obadvoje je naslo poso preko interneta,tacnije preko craigslist.
|
Da li je tvoj suprug za taj posao medicinskog transporta (pretpostavljam da vozi nesto kao nas kombi) polagao vise od regularnog vozackog ispita za automobil?
|
Da,polozio je dva kursa,to je trajalo 2-3 sata,znam bilo je kao subota ujutro,platio je oko 200 dolara,i vec u ponedaljak je poceo s poslom.Jedan od kurseva je bio CPR,a drugi neznam skracenicu ali kao nesto kako da bezbedno smestis invalidska kolica,i putnika u kombi.
|
Imam i ja jedno pitanje. Da li ste imali dobro znanje engleskog jezika kada ste poceli da radite na sadasnjim poslovima ti i suprug?
|
Da ne zvucim ne skromno,moj engleski je negde solidna 4-ka u skali od 1 do 5,a moj suprug je ceo zivot ucio ruski jezik,tako sto mogu da kazem da je znao jedva nesto malo,koliko ono osnovno,dobar dan,kako ste i sl.Sta mogu da kazem je da sam vrlo ponosna na njega posto je vrlo brzo poceo da prica engleski,jos uvek mu treba pomoc za pisanje i citanje,ali u glavnom moze da vodi dijalog na engleskom sto je najvaznije u njegovom poslu.
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 18:17. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.