-
Vaša strana
(
http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=11)
Lola Lou |
14.12.2012 01:54 |
Da li biste promijenili ime/prezime?
Kako sam uspjela vidjeti nabrzinu, ovakva tema ne postoji na forumu, bar ne ovako izdvojena.
Zanima me da li biste i u kojoj mjeri promijenili ime ili prezime kako bi se lakše prilagodilo engleskom jeziku, odnosno da li je to neko već uradio?
Ja imam dva podugačka prezimena i prilično mi komplikuju život i na domaćem terenu, a ne smijem ni pomisliti kako bi to izgledalo u Americi.
U mom slučaju, vjerovatno bih promijenila prezime, tj. skratila bih jedno od svoja dva i uzela njega kao zvanično prezime. Ime mi je kratko i ima ga u cijelom svijetu, pa s tim nemam problema.
|
Ja za sad nisam menjala nista ni nakon udaje. Mozda bih dodala ch na kraju da ne citaju kao K lici mi na Klodovik kad mi citaju prezime.
|
Ja sam mom imenu dodala H,da bi ga lakse izgovorili amerikanci,ali u sustini i nisam promenila nista,posto mi je ime Dusanka,a u pasosu svakako na engleskom pise Dushanka,pa tako kad sam pocela da vadim kreditne kartice i SSN ja ostavila to H.A ime mog supruga je Petko,i oni ga lako izgovore ali nas stalno pitaju jel' to ono ko Petco store(to je poznata prodavnica za domace ljubimce),pa ja kazem suprugu da ga skrati na Pet samo za sluzbenu upotrebu.:book:
|
Eventualno bih i ja promenuo samo ono c u ch i slovo k u c u imenu da ga lakse citaju. I ja imam dva prezimena, ali jedno mi je nemacko, a i dosta je cesto prezime u US, a koliko vidim i Kovach ima :grin:
|
zvercica |
14.12.2012 15:18 |
Ja se razmišljam da promenim ćerkino ime iz Jana u Yana, zbog izgovora....Neki naši se prezivaju Močević i prezime im izgovaraju Mosevik. Kada sam pričala sa nekim našim ljudima u USA, rekli su mi da je to glupo, tj to je vaše prezime ili ćerkino ime, to ste vi i treba da naučite ljude kako da pravilno izgovaraju. Ne znam, nemam još jasan stav po povom pitanju.
|
ivanmilosavljevic |
14.12.2012 15:58 |
..
Moje prezime je hit za Amere,polome jezik dok ga procitaju.
MILOSAVLJEVIC,mozda ga i skratim ili promenim Balboa,ili Snake Plissken,Silfredi,Hendriks.
Ivan Milosavljevic=Ivan ThompSon,Ivan MCdonald...:;D:
|
Bockyman |
14.12.2012 18:22 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik zvercica
(Poruka 34657)
Ja se razmišljam da promenim ćerkino ime iz Jana u Yana, zbog izgovora....Neki naši se prezivaju Močević i prezime im izgovaraju Mosevik. Kada sam pričala sa nekim našim ljudima u USA, rekli su mi da je to glupo, tj to je vaše prezime ili ćerkino ime, to ste vi i treba da naučite ljude kako da pravilno izgovaraju. Ne znam, nemam još jasan stav po povom pitanju.
|
Не би ја ту ништа дир'о.... :xmas1: А и менаџерка ме зове Bockyman па немам никакве примедбе.....
Хтели не хтели неке ствари мора да се промене, моје Ђ у презимену не могу да имам као ни Ћ, али шта да се ради...
|
redovnica |
14.12.2012 19:59 |
Ja bi vjerojatno mijenjala, ovdje automatski slovkam prezime jer ga tesko polove.. Mogu misliti kako bi tamo bilo..
|
AllenJohnJohnson |
15.12.2012 02:29 |
Ime bih ostavio, jer mi ono ionako nije hrvatsko, već nekakvo internacionalno.
Prezime je pravo slavensko, izvedeno od imena Ivan, a pošto su mu se neki preci zvali Ivan, promijenio bih prezime u Johnson (opet izvedeno od Ivan (John) i znači Ivanov sin (potomak)).
|
Meni ć nikako nije c (to je bilo samo dok nismo dobili nasu tastaturu u operativnim sistemima). Kao što je dj isto što i đ, ne vidim problem zasto ne napisati fonetski svoje ime. Inace smo svi Klodovici
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 00:01. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.