ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Vaša strana (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=11)
-   -   Amerikanac u Srbiji (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1682)

colossus66 10.09.2015 08:17

Amerikanac u Srbiji

Cao svima!
Potreban mi je neko ko se razume u zakon i proceduru, ukoliko je to moguce uopste ali pokusacu u svakom slucaju da budem jasan. Da li postoje ikakve mogucnosti da osoba Srpskog porekla zatrazi preko Ambasade SAD promenu drzavljanstva i bude Amerikanac u sopstvenoj zemlji?

Drugim recima hocu da promenim ime i prezime, drzavljanstvo i budem registrovan kao gradjanin SAD u Srbiji? Izvinite ako je mozda malo nejasno, ali cisto pitam posto me zanima da li je to uopste dozvoljeno i realno? :;D:

mikiSA 10.09.2015 08:34

A po kojem osnovu bi ti da sad budes amerikanac? Je li ti dedo, otac amerikanac?
Bez ikakvog osnova nemas nikakve sanse, to nadam se da znas.

maybe17 10.09.2015 10:24

Mora da se šališ,da je tako jednostavno pola Srbije bi zatrazilo drzavljanstvo...da budu Ameri u Srbiji fol...a onda ladno odu u Ameriku da tamo zive jer imaju drzavljanstvo!

margos13 11.09.2015 02:27

Citat:

Prvobitno poslao korisnik maybe17 (Poruka 56594)
Mora da se šališ,da je tako jednostavno pola Srbije bi zatrazilo drzavljanstvo...da budu Ameri u Srbiji fol...a onda ladno odu u Ameriku da tamo zive jer imaju drzavljanstvo!

Ha, ha.... u pravu si, nasmeja me :) I mnogi bi tražili američko državljanstvo ne samo zato što žele tamo da žive, već bi motiv mnogima bio i taj što američkim državljanima ne treba viza za mnoge zemlje, a traže se od građana Srbije (npr. Kanada).
Ipak, možda i postoji način da bude Amerikanac u Srbiji. Na primer: može da upozna Amerkanku i da se zaljubi u nju i zabavlja sa njom, pa posle određenog perioda zabavljanja da zaprosi Amerikanku i da se venča sa njom, itd.... U svakom slučaju, ni na ovaj način državljanstvo ne bi mogao da dobije odmah, već bi morao da čeka neki period da dobije zelenu kartu (jer je u braku sa američkom državljankom), pa da se iseli u Amerku, pa tamo da živi bar 3 godine da bi mogao da zatraži i dobije državljanstvo (osobe koje dobiju zelenu kartu na druge načine, a ne preko braka, moraju živeti bar 5 godina u Americi da bi mogli da zatraže državljanstvo), itd....
U svakom slučaju, njegova zamisao da bude Amerikanac u Srbiji je teorijski ostvariva, i to nakon mnogo, mnogo godina, ali praktično to je nemoguća misija. Ha, ha.... nasmeja me ovaj odgovor, ali njegovo pitanje je još smešnije. Evo ja pitam slično pitanje: da li mogu ja da budem Švajcarac iz Srbije koji će da živi u Americi? Naravno, šalim se :) .

maybe17 11.09.2015 12:58

Citat:

Prvobitno poslao korisnik margos13 (Poruka 56620)
Ha, ha.... u pravu si, nasmeja me :) I mnogi bi tražili američko državljanstvo ne samo zato što žele tamo da žive, već bi motiv mnogima bio i taj što američkim državljanima ne treba viza za mnoge zemlje, a traže se od građana Srbije (npr. Kanada).
Ipak, možda i postoji način da bude Amerikanac u Srbiji. Na primer: može da upozna Amerkanku i da se zaljubi u nju i zabavlja sa njom, pa posle određenog perioda zabavljanja da zaprosi Amerikanku i da se venča sa njom, itd.... U svakom slučaju, ni na ovaj način državljanstvo ne bi mogao da dobije odmah, već bi morao da čeka neki period da dobije zelenu kartu (jer je u braku sa američkom državljankom), pa da se iseli u Amerku, pa tamo da živi bar 3 godine da bi mogao da zatraži i dobije državljanstvo (osobe koje dobiju zelenu kartu na druge načine, a ne preko braka, moraju živeti bar 5 godina u Americi da bi mogli da zatraže državljanstvo), itd....
U svakom slučaju, njegova zamisao da bude Amerikanac u Srbiji je teorijski ostvariva, i to nakon mnogo, mnogo godina, ali praktično to je nemoguća misija. Ha, ha.... nasmeja me ovaj odgovor, ali njegovo pitanje je još smešnije. Evo ja pitam slično pitanje: da li mogu ja da budem Švajcarac iz Srbije koji će da živi u Americi? Naravno, šalim se :) .

Pogodnosti am.drzavljanstva znamo a ti si veoma suptilno ispričao kako bi to moglo.Znam dvojicu naših momaka iz takve priče...ipak,ni to nije lako treba se zaljubiti u mentalitet am.zene.Naravno,ništa nije nemoguće kad se dovoljno želi.Dobijanje G:K.omogući napaćenom pojedincu da se iznenada nadje na konju vrancu koga tek treba da nauči da jaše:;D:

danilok 11.09.2015 14:21

Citat:

Prvobitno poslao korisnik maybe17 (Poruka 56629)
omogući napaćenom pojedincu da se iznenada nadje na konju vrancu koga tek treba da nauči da jaše:;D:

Kako si to slikovito objasnio svaka cast :suure::obrva:

beholder 12.09.2015 18:41

:blink::blink: A onda sam se slatko nasmejala.... Samo se iskreno nadam da je pitanje postavljeno kao neka vežba za stand-up ili kao pokušaj kreacije nekog novog vica..... ali iskreno se nadam......

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 09:30.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.