Putovanje sa drugim pasosem
Imam dvojno drzavljanstvo Srbije i BiH, a zelenu kartu sam dobio kao drzavljanin BiH. Uskoro putujem na Balkan, ali mi BiH pasos istice za manje od 6 meseci (pise da treba biti validan 6 meseci od datuma povratka).
Da li neko zna da li mogu putovati sa pasosem Srbije?
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik milosx
(Poruka 60228)
Imam dvojno drzavljanstvo Srbije i BiH, a zelenu kartu sam dobio kao drzavljanin BiH. Uskoro putujem na Balkan, ali mi BiH pasos istice za manje od 6 meseci (pise da treba biti validan 6 meseci od datuma povratka).
Da li neko zna da li mogu putovati sa pasosem Srbije?
|
Da izadjes iz US i udjes na Balkan nece biti nikakav problem sa srpskim pasosem.
Medjutim za nazad ti definitivno treba BiH pasos jer je GC vezana za njega...
|
U BiH imas mogucnost da dobijes tzv. "brzi pasos" za 48h od predaje zahtjeva i kosta naravno vise od redovnog (oko 130 eura).
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik jovke
(Poruka 60301)
U BiH imas mogucnost da dobijes tzv. "brzi pasos" za 48h od predaje zahtjeva i kosta naravno vise od redovnog (oko 130 eura).
|
Ovo sam ja uradila prosli septembar: predala 31.8(ponedeljak), otisla po pasos u srijedu. Cijena total : 250 KM, s tim sto trebas dvije uplatnice: jedna za pasos 50 KM, druga za tu naknadu sto je brzi pasos 200 KM.
Evo link za Sarajevo, http://mup.ks.gov.ba/node/37 pa se vodi time tamo gdje treba da vadis svoj pasos. Jedina dobra stvar je sto mi je sad pasos validan 10 godina (imala sam onaj od 5 do tada)
|
Hvala! Evo cale mi je potvrdio da i u Prijedoru ima ta varijanta ali se ceka 72h.
Svakako I taj od 250KM kosta manje nego $250 kako su mi rekli ovde, plus ovde se ceka i do 60 dana. Bolje nego da rizikujem sa pasosem Srbije jer i na zelenoj pise BiH.
|
Znam da to nije tema, ali kad se spominje brzo vadjenje pasosa, u Srbiji mozete izvaditi za 1 dan, eventualno 2, dovoljno je da dodjete rano ujutru sa standardnim dokumentima za pasos i da otkucate i potpisete molbu da vam je potreban pasos hitno zbog putovanja u inostranstvo.
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 15:55. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.