Apliciranje za turisticku vizu za USA iz druge drzave
Pozdrav svima!
Da li neko ima iskustva sa ovim?
Ja imam dve vize za Ameriku u pasosu, prva je F1 ispostovana na vreme, druga je H2B takodje ispostovana, vratio sam se pre roka.
Posle toga apliciram za turisticku i odbiju me sa obrazlozenjem da trenutno nisam kompatibilan za tu vrstu vize. Od te poslednje aplikacije je proslo skoro godinu i po dana. Inace radim u istoj drzavnoj bolnici vec 7 godina i imam posao za stalno. Imam 29 godina, nisam ozenjen ali imam verenicu sa kojom bih verovatno otisao u Ameriku...
Trenutno imam vazecu vizu za Englesku koja vazi do polovine Avgusta, bio sam u Engleskoj 4,5 meseca i odande direktno otisao u Nemacku. Stigao sam pre 5-6 dana jer tu imam familiju.
Mislio sam da iz Nemacke trazim vizu za Ameriku, turisticku.
Da li neko ima iskustva sa ovim i kako oni na to gledaju?
Hvala
|
Krajem 90-ih i pocetkom 2000-ih, kada u Beogradu nije radila USA ambasada, gomila nasih ljudi je isla u Budimpestu i dobijala vize. Ne znam da li bi sada oni imali ili ne, nesto protiv da apliciras u Nemackoj, kada u Bg radi ambasada. Znam da ti nisam puno pomogla, ali probaj. Mozda neko ima pouzdanije informacije...
Pozdrav.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik kreta
(Poruka 62450)
Krajem 90-ih i pocetkom 2000-ih, kada u Beogradu nije radila USA ambasada, gomila nasih ljudi je isla u Budimpestu i dobijala vize. Ne znam da li bi sada oni imali ili ne, nesto protiv da apliciras u Nemackoj, kada u Bg radi ambasada. Znam da ti nisam puno pomogla, ali probaj. Mozda neko ima pouzdanije informacije...
Pozdrav.
|
Hvala puno. U Engleskoj na sajtu pise da moze da se aplicira ako nisi iz Engleske a na nemackom sajtu ne pise...
|
Ljudi da li je moguce da bas niko ne zna nista o ovome?
|
@Capone
Ne bih da te razocaram, ali ne verujem da ce tvoja zamisao proci tek tako. Ti nisi u Nemackoj u statusu da ti je tu stalno prebivaliste jer tu recimo radis i zivis. Tu si samo u poseti. Dobijali su ljudi vize preko, ali su okolnosti bile drugacije. Ti mozes da probas, ali su velike sanse da ce te uputiti na salter u Bgd...
Jedna poznanica je recimo bila u US kao i ti dva puta, ispostovala sve rokove i vracala se za Beograd na vreme. Medjutim kada je viza istekla, dva puta joj je odbijen zahtev za vizu na intervjuu u ambasadi u BGD. Devojka je nakon toga zapalila za Katar jer je tamo dobila posao kao stjuardesa i u jednom momentu je ponovo aplicirala za vizu u ambasadi u Dohi. Dobila je vizu bukvalno na dobar dan. Medjutim, ona je u Kataru imala i posao i stalnu adresu.
Ranije jesu ljudi odlazili za Pestu i Skoplje po vize, ali to je bilo izmedju bombardovanja i 5. Oktobra, i to samo zato sto je ambasada u BGD bila zatvorena.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Magelan
(Poruka 62471)
@Capone
Ne bih da te razocaram, ali ne verujem da ce tvoja zamisao proci tek tako. Ti nisi u Nemackoj u statusu da ti je tu stalno prebivaliste jer tu recimo radis i zivis. Tu si samo u poseti. Dobijali su ljudi vize preko, ali su okolnosti bile drugacije. Ti mozes da probas, ali su velike sanse da ce te uputiti na salter u Bgd...
Jedna poznanica je recimo bila u US kao i ti dva puta, ispostovala sve rokove i vracala se za Beograd na vreme. Medjutim kada je viza istekla, dva puta joj je odbijen zahtev za vizu na intervjuu u ambasadi u BGD. Devojka je nakon toga zapalila za Katar jer je tamo dobila posao kao stjuardesa i u jednom momentu je ponovo aplicirala za vizu u ambasadi u Dohi. Dobila je vizu bukvalno na dobar dan. Medjutim, ona je u Kataru imala i posao i stalnu adresu.
Ranije jesu ljudi odlazili za Pestu i Skoplje po vize, ali to je bilo izmedju bombardovanja i 5. Oktobra, i to samo zato sto je ambasada u BGD bila zatvorena.
|
Ja sam mislio da kazem da sam bio u Engleskoj u poseti i da sam sada dosao u Nemacku kod mojih jer imam rodbinu tu. Dok sam ovde hteo bih sa ujakom da odem jos u New York jer je to bio razlog zasto sam trazio vizu prosli put da idem u New York... I onda kad obidjem sve to, vracam se nazad u Srbiju na posao...
Mislis da ne bi prosla ova prica?
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Capone
(Poruka 62472)
Ja sam mislio da kazem da sam bio u Engleskoj u poseti i da sam sada dosao u Nemacku kod mojih jer imam rodbinu tu. Dok sam ovde hteo bih sa ujakom da odem jos u New York jer je to bio razlog zasto sam trazio vizu prosli put da idem u New York... I onda kad obidjem sve to, vracam se nazad u Srbiju na posao...
Mislis da ne bi prosla ova prica?
|
Ukoliko si odlucio da u Nemackoj pokusas da dobijes turisticku vizu, idi na intervju tamo. U najgorem slucaju izgubices tih $150 i ides dalje. Kako stvari stoje, nemamo clana koji je imao slicnu situaciju pa da ti da informaciju iz prve ruke. S druge strane, znas i sam kako je na tim intervjuima sve individualno i cesto nema pravila. Sam si i primer za to jer ti, spolja gledano, ispunjavas uslove za dobijanje vize, ali je iz nekog razloga ne dobijas. Postoji tumacenje, stav, nazovi kako god, da osobe koje su u USA bile na vizama uz koje su dobile socijalni broj jako cesto budu odbijene za turisticku vizu jer imaju vece mogucnosti i potencijal za ostanak...
Srecno i keep us posted :)
|
| Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 08:51. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.