![]() |
|
Da li USA nudi neku socijalnu pomoc (nekom)?
Evo mi krecemo za dve nedelje za San Diego. Posto ja ne mogu raditi jer moram da cuvam bebe, interesuje me da li postoji neka pomoc za majke, decu ili vec nesto tog tipa? Svaki dolar je dobro dosao:obrva:. Cula sam da u Cikagu nesto tog tipa postoji (?).
|
Ono sto ja znam za Chikago je da postoji besplatno zdravstveno za decu do 18. godina, mozda si na to mislila?
|
Ajme... kakva god da je kriza u USA ne moze biti gore od ovoga..
danas odem da dignem kesh za put.. radi se o par stotina EUR... i kazu mi u Reiffeisen banci da nemaju kesha.. Ovo me podsjeca na doba.. od prije rata.. jos da benzina na pumpama pocne da nestaje.. |
Koliko ja znam,nemas ama bas nikakvu finansijsku pomoc od drzave.
Mozda gresim ( voleo bih da je tako) ali mi sto dolazimo kao ekonomska kategorija emigranata nemamo nikakvo pravo na koriscenje nekih beneficija od drzave. Da li neko od vas sto ste duze ovde nesto zna, interesantno je pitanje covek postavio. Pojam krize ovde i u Srbiji je razlika ko nebo i zemlja. Voleo bih da se napravi jedno poredjenje o krizi koja vlada ovde i o krizi u Srbiji,gledano sa nase strane. |
|
$
E moja Zanice, zeludac mi se prevrce (oko odlaska). Karte smo kupili, nasli super opremljen stancic (kucicu) u lepom kraju jos samo dobro placen posao:;D:. Napravili neke kontakte sa nasim ljudima koji su nam mnogo ali stvarno mnogo pomogli oko pripreme naseg dolaska tamo (cekace nas na aerodromu, obezbedice mi vodu za bebu i hranu za prvi dorucak) znas ti sta to meni znaci. Ma hvala im do neba!!!!!!!!
Tebi Zanice isto puno hvala, kakve god imas informacije molim te obavestavaj me. |
U ovom kontekstu, ja bi da pitam dali postoje benificije za samohrane majke. Ja u pocetku dolazim sama, kako bih sto manje traumatizirala mog 14 godisnjeg sina, ali on ce da dodje cim sredim posao i stan.
Znate li neke sajtove gde mogu da se oko toga inormisem? |
Ima, ima pomoci
Evo i mi stigosmo u San Diego i raspitala sam se. Drzava Ca mi nudi osiguranje tj. medicinsku zastitu za mene i muza posto ja ne radim. Sada cekam zelenu kartu za decu pa cu da apliciram. Cim budem zavrsila sa tim javljam se da budem preciznija.
|
ej super cestitam..
|
mozda ce ovo biti nekome od pomoci:
SRPSKI NARODNI SAVEZ one fift avenue-7 Floor,Pittsburgh,PA 15222 SPAS ZA ISELJENE SRBE P.O.Box 90309,Los Angeles,CA 90009,tel: (818)363-3413 KONGRES SRPSKOG UJEDINJENJA SAD P.O.Box 2146,Napa,CA 94558,tel: (707)258-8623 SERBIAN NATIONAL DEFENSE OF USA 3114 W.Irwing Park Rd.,Chicago IL 60618 SAVEZ KOLA SRPSKIH SESTARA 1122 W.Columbia,Chicago IL 60626 SVETSKI SRPSKI DOBROVOLJNI FOND NEW YORK N.Y.10025,P.O.Box212,Cathedral Station,tel: (212)666-7399 SRPSKA BRATSKA POMOC 4212 Pine Forest Dr.,Parma Ohio,44134,tel: (330)888-4775 SRPSKA ARMIJA SPASA 6124 North Manning Rd.Indianopolis,IN 46208tel: (317)298-9054 |
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 23:20. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.