-
Stare teme
(
http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=22)
Country of Eligibility - ?
Poz pipl,
Dvoumim se sta da stavim u "Country of Eligibility".
Rodjen sam u BiH, zivim u Srbiji duze, medjutim ove godine sam u Srbiji izvadio licnu kartu i pasos (imam drzavljanstvo).
E sad, pitanje je da li da stavim "Country of Eligibility" Bosna i Hercegovina ili Srbija? posto jedina dokumenta koja trenutno imam su ova iz Srbije. Da ne bude da stavim Bosnia pa da mi traze Bosanski pasos ili slicno...
Any idea?
:pozz:
|
srdjevic |
05.11.2008 04:04 |
Ja bih stavio Srbija.... i tako ces raditi intervju u BGu....
Mada, dzaba se prijavljujes... Vec sam im dojavio da te ne izvuku... :belj:
|
Country of eligibility pojam podrazumeva da je zemlja iz koje se prijavljujes - na listi zemalja kojima je dozvoljeno da se njihovi gradjani prijavljuju - i Srbija i BiH su na toj listi, tako da ne treba da brines uopste...evo malo da procitas na tu temu - http://travel.state.gov/pdf/2009DVInstructions.pdf tako da vidis koje su zemlje eligible a koje nisu...
Pozdrav i srecno!
|
gc.lutrija |
05.11.2008 16:21 |
...
Pozdrav svima.
Nov sam na forumu, pa se nadam da mi necete zameriti ako sam nesto pogresio.
Nisam otvorio novu temu, vec se javljam na ovoj, jer je problem slican...
Naime - rodjen sam na Kosovu, a vec duze vreme zivim u uzoj Srbiji (drzavljanstvo, licna karta, itd.). Da li ima svrhe da se prijavljujem ako za country of eliglibility ili za drzavu u kojoj sam rodjen napisem: Srbija.
Sa americke tacke gledista to je pogresan podatak (za njih je Kosovo drzava).
Mislim, neko bi to resio lako - napises ono sto oni zele da cuju i to je to. Ali ja ne mogu - jace je od mene. Tako da ne znam da li ima svrhe slati prijavu...
Hvala unapred.
|
Razumem sta hoces da kazes, ali ti si rodjen u Srbiji i sada zivis u Srbiji, centralnoj. Da bi ti bilo lakse popuni prijavu gde za country of eliglibility uzimas drzavu u kojoj zivis a to je opet - Srbija. Kad upisujes gde si rodjen isto upisi Srbiju. Nemas potrebe nigde da upisujes Kosovo.
Drugacije bi bilo da sada zivis na Kosovu, ako bi zeleo da ucestvujes u GC Lottery morao bi da napises da ti je drzava Kosovo jer su ga od ove godine zasebno ubacili u prijavu, u suprotnom bi ti odbacili aplikaciju ako bi bio izvucen.
Samo napred, ovako kako sam ti rekao cist si i moralno i igras za GC.
Srecno:wavey:
|
thx za odgovore.. :papa:
Srbija, ok.. nego dvoumio sam se jer u pravilima :estudian: pise da bi Country of Eligibility bila drzava u kojoj si rodjen, a ako ta drzava nema pravo da ucestvuje na GCLutriji onda navodis drugu zemlju preko koje mozes da ostvaris ucesce.. pa reko da ne stavim BiH pa mi traze BiH dokumenta a ja imam RS pasos.. ili stavim RS pa me cimaju sto nisam stavio BiH posto je rodni list BiH.... ih al ga zakomplikova :smil42fc:
Da sumiram, vi mislite da bih mogao da stavim, Country where born: BiH, Country of eligibility: Serbia
:rubikt4i:
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik E4o4
(Poruka 5270)
Da sumiram, vi mislite da bih mogao da stavim, Country where born: BiH, Country of eligibility: Serbia
|
Yes:grin:
p.s. jel ti to E404 - Error 404, "omiljena" strana?
|
gc.lutrija |
05.11.2008 19:18 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik xeg
(Poruka 5269)
Razumem sta hoces da kazes, ali ti si rodjen u Srbiji i sada zivis u Srbiji, centralnoj. Da bi ti bilo lakse popuni prijavu gde za country of eliglibility uzimas drzavu u kojoj zivis a to je opet - Srbija. Kad upisujes gde si rodjen isto upisi Srbiju. Nemas potrebe nigde da upisujes Kosovo.
Drugacije bi bilo da sada zivis na Kosovu, ako bi zeleo da ucestvujes u GC Lottery morao bi da napises da ti je drzava Kosovo jer su ga od ove godine zasebno ubacili u prijavu, u suprotnom bi ti odbacili aplikaciju ako bi bio izvucen.
Samo napred, ovako kako sam ti rekao cist si i moralno i igras za GC.
Srecno:wavey:
|
Hvala na odgovoru, mada nisam siguran da si sasvim u pravu. To što sam ja moralno čist i što sam rođen u Srbiji - njih ne tangira previše, za njih sam rođen na Kosovu. U prijavi treba popuniti country of eliglibility i to je (uglavnom) država u kojoj si rođen, osim u nekim slučajevima. Takođe se popunjava i mesto rođenja i država rođenja. E sada - ta država za mene i za njih nije baš ista. Zbog toga pretpostavljam da će me i ako budem izvučen diskvalifikovati zbog navođenja "netačnih" podataka. Iako su ti podaci tačni za mene, za tebe, za državu u kojoj živim. A čak i kada bih napisao ono što oni očekuju (a neću) - prekršio bih Ustav sopstvene države. Situacija je malo nadrealna, a nigde (bar ja nisam uspeo da pronađem) nije eksplicitno objašnjena. Imam utisak da je sve u sferi nagađanja...
U svakom slučaju - hvala još jednom.
A ako neko ima pouzdane informacije ili link gde bih mogao da se informišem o ovome molio bih ga da se javi.
Pozdrav.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik gc.lutrija
(Poruka 5272)
Hvala na odgovoru, mada nisam siguran da si sasvim u pravu. To što sam ja moralno čist i što sam rođen u Srbiji - njih ne tangira previše, za njih sam rođen na Kosovu. U prijavi treba popuniti country of eliglibility i to je (uglavnom) država u kojoj si rođen, osim u nekim slučajevima. Takođe se popunjava i mesto rođenja i država rođenja. E sada - ta država za mene i za njih nije baš ista. Zbog toga pretpostavljam da će me i ako budem izvučen diskvalifikovati zbog navođenja "netačnih" podataka. Iako su ti podaci tačni za mene, za tebe, za državu u kojoj živim. A čak i kada bih napisao ono što oni očekuju (a neću) - prekršio bih Ustav sopstvene države. Situacija je malo nadrealna, a nigde (bar ja nisam uspeo da pronađem) nije eksplicitno objašnjena. Imam utisak da je sve u sferi nagađanja...
U svakom slučaju - hvala još jednom.
A ako neko ima pouzdane informacije ili link gde bih mogao da se informišem o ovome molio bih ga da se javi.
Pozdrav.
|
Ta ajde ti onda lepo zovi Ambasadu u Beogradu i pitaj ih ovo sve sto si nama rekao, te kad ti oni daju odgovor, a ti tako napisi u prijavi, a onda i nama pusti post ovde da vidimo sta kaze Ambasada. Sta kazes na to? Tako ces i ti da budes miran i mi cemo znati sta kaze ambasada, vazi?
Pozdrav!
|
He he jel' to zadovoljstvo zvanja jos uvek kosta $15 :obrva: ili je to samo za PIN? Svojevremeno moj kum morao 2 puta da plati da bi uspeo i da se poveze sa njima pa da zapitkuje. Vidis sad, kad si citizen onda prvo pitas sto kod ti milo i drago :grin: a kad si spreman da zakazes datum za nekog onda te ljubazno pitaju za broj kartice :grin: Diskriminacija na delu :1081: ha ha
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 08:01. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.