![]() |
dobio sam na lutriji 2012-vec radim na Cruise liniji (c1/D visa-neko iskustvo?)
izvucen sam jutros po novoj 2012 proceduri , evo saljem danas papir, Radim vec 11godina na Cruise Line koji je renomirana, odgovorna firma, Imam poziciju Managera tamo - dobro kotiranu sa dobrom platom. Hocu da prodjem prceduru celu za DV -posto sam izvucen al da ne izgubim posao; ono sto treba da se radi razumeo sam kad se dobije zadnja koverta da ide da se zivi u zemlji. Cruis Line za koji radim isplovljava(kao i vecina njih) sa Floride. Sta je sve moguce??
|
Citat:
имаш довољно времена од обавештења када је датум интервјуа, до самог интервјуа, тако да би вероватно могао да узмеш неке слободне дане или одмор у време када ти је заказан интервју и самим тим не би морао да останеш без посла...ваљда је све то могуће?? ко зна више, нека се огласи... |
to je sve ok ,samo me zanima posle , kad prodjem interview i sve to , moj entry i posao , nezelima da ga izgubim samim tim sto moram da " ostanem" u americi. ... neki savet, ....
eh da dali traze na uvid , original diplome o zavrsenoj srednjoj sk, mislim da mi je na defektoloskom faksu , koji sam apsolviro al nezavrsio, jos od 1989 |
Citat:
Не схватам шта питаш у вези посла? Значи, завршиш интервју, и имаш рок да за 6 месеци од интервјуа (толико ти важи имигрантска виза) уђеш у УСА и активираш визу. То ти је ваљда изводљиво. После можеш и одмах да изађеш, а SSN и зелена карта ти стижу на адресу који наведеш у формуларима. Теоретски, ти не мораш да будеш присутан на тој адреси и лично примиш SSN и зелену карту, то може да ти прими и касније пошаље и неки пријатељ који живи на тој адреси, али због разних могућих компликација (прочитај мало више о томе на форуму http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=16) пожељно је да ипак одвојиш 3-4 недеље и да сам то завршиш. Углавном прочитај о томе мало више, па сам донеси одлуку. |
razveden, deca, obaveze, sanse
E a sad dalje , posto sam rezveden od 2007 i placam dobru alimentaciju ovde mi to daje manje sanse na interviewu
I da li to sto imam dobro kotirajucu poziciju u firmi tamo na brodu mi prestdavlja olaksavajucu okolnost, il samo tripujem jer sam dobio na lutriji pa je frka |
Citat:
|
e a sva ova dokumenta sto traze iz suda , supa, Izvod iz maticne knjige vencanih, (by the way dal mi to treba ako imam potvrdu o razvodu).
da li moraju da budu ono - mladja od 6 meseci , il moze i vise , posto bih to vadio sada dok sam tu na odmoru sa broda, aj opet savet stvarno se super sa svim ovim odgovorima , carevi !!! ako hocete na kruz posaljite mail dovedite decu , |
Citat:
Mozda bi bilo najbolje da zbog specificnosti tvoje situacije nazoves ambasadu u BGD-u, sigurno ces dobiti validne informacije, da ne nagadjamo mi oko toga, nije mala stvar u pitanju :obrva: Uvek su jako ljubazni... |
a jos ,
dali trebaju svuda originali , ja sam nasao kopiju moje srednjoskolske diplome (overenu) iz 1989- sta cu kad sam mator?! i imam isto i vojnu knjizicu , - dali to vazi (iz JNA iz 1989) ?! - dali treba neka potvrda o sluzenju vojnog roka, i kolko treba da imam na racunu (posto idem sam) u banci, imam svoj bankovni racun i bank of america?! ajd kazte |
Citat:
Оверена копија је идентична и замењује оригинал, али ја бих се потрудио да набавим оригиналну (негде мора да је има, или је поново извадиш из средње школе). За потврду о служењу војске, одеш у војни одсек и кажеш да ти треба потврда да си одслужио војску због путне исправе (виза је путна исправа, а то ћеш добити после интервјуа). Они само напишу да си тада и тада у тој војној пошти одслужио војни рок...ништа специјално. Мене и жену баш ништа нису питали да ли и колико пара имамо на рачуну, а то на крају крајева и није услов за добијање визе. Што се тиче осталих докумената. Уверење о држављанству није трајни документ (за разлику од Извода из матичне књиге рођених), тако да не треба да буде старије од 6 месеци (ово помињем јер када ми је матичарка на венчању узела Уверење о држављанству,а ја се побунио што га узима, она ми је тако објаснила...као да мењамо држављанство на 6 месеци). Нови Изводи из матичне књиге рођених су сада трајни. Уверења из суда и СУП-а не би требало да буду старија од 3 месеца, и ја бих препоручио да се изваде у току припрема за интервју, када већ будете знали датум истог. Јер, реално, ако је уверење из суда доста старо, у међувремену је могуће да је настала нека промена (ако је уверење старо рецимо 6 месеци, ко може да гарантује да се у међувремену против вас не води нека истрага?) |
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 03:40. |
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.