View Single Post
Staro 18.05.2009, 16:10
mariags's Avatar
mariags mariags je offline
Drug član

Datum prijave: 15.05.2008
US lokacija: Miami Beach
YU lokacija: Loznica, Srbija
Pošalji Skype™ poruku korisniku mariags
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik dreamerns Prikaz poruke
Nadovezacu se na kaneolopu koja ovde vec sest meseci trazi posao ("bilo kakav" posao). Takodje sam primetio da ti skolovanje ovde moze samo skoditi, osim u slucajevima kada je ono cime se bavis izuzetno potrebno. Fora je da ti sa skolovanjem imas rupu u rezimeu...jer moras izostaviti te skole ako hoces neki slabo placen posao. Tako da je u pocetku teze...a kasnije moze biti lakse. Naravno, ako uspes naci posao odmah u struci, onda sve ovo pada u vodu....to je najbolja opcija.
Takodje, ne bih se slozio da je ovde isto kao u Srbiji sto se tice "veza". Mislim da je u Srbiji to mnogo blaze, jer se u**ani poslovi ipak mogu naci bez ikakve veze u Srbiji, a ovde ti i za najgore placene poslove isto treba jaaaka veza. Mislim da su ovde mnogo gore vezare sto se nalazenja posla tice, jedino sto je u Srbiji razvijenija "rodjacka" veza, a ovde vise "prijateljska-preporuka" veza. Ovde imas i rasnu diskriminaciju prema belcima sto se tice slabo placenih poslova.
Potpuno si u pravu! Ovde i za najjednostavnije poslove treba veza. Ja evo dva meseca trazim posao u pocetku samo u hotelima, sad u restoranima, marketima i to najprostije poslove da radim, popunila sam desetine i desetine aplikacija i nista... ni do dan danas nisam dobila ni jedan jedini poziv! Mislim da sam vec u jednom post-u napisala da i ovde sve ide preko neke veze.. neverovatno!