View Single Post
Staro 04.06.2009, 05:57
goranm's Avatar
goranm goranm je offline
Drug član

Datum prijave: 13.01.2009
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik gox79 Prikaz poruke
Ono sto sam napisao da moze mnogo da kosta, pod tim sam mislio da neko kao ja, ko nema nikoga tamo kod koga bi mogao da bude neko vreme,ko bi mu pomogao za pocetak (ili ima ali taj neko je to prihvatio iz cistog moranja,preko volje), za njega mozda predstavlja veliki rizik da ovde napusti posao, pozajmi par hiljada evra (ili dolara), ode tamo,bude mesec, dva, tri, vidi da ne ide i vrati se ovamo. Nema vise posla ovde, a pozajmljene pare treba vratiti.
Znam da se takva prilika za odlazak ne pruza svaki dan,priznajem da je to jedno veliko zivotno iskustvo, video si Ameriku, probao si,pa ako ne ide sta da se radi...mirnija ti savest, bar si pokusao. Al sta posle?
Mozda ja gresim,mozda previse razmisljam o posledicama, mozda samo treba krenuti pa sta bude, uglavnom svako ima svoje razloge,zelje i mogucnosti, ne odgovaram nikog od odlaska tamo, ja da nisam imao zelju da idem ne bi ni aplicirao...
A da lako prokockavam priliku, nije bas tako, dugo, dugo sam ja razmisljao o ovome..
Moram priznati da mi nije jasno kako neko moze da promeni misljenje za samo godinu dana? Ako si vec aplicirao znaci i da si zeleo, a kada si posle 7-8 meseci izvucen onda nisi hteo?
Svakako nije lako otici, evo ja nemam bas nikoga tamo i kada bi me izvukli otisao bi bez i trunke razmisljanja. Ovde imam stalan posao, bas kao i ti sto imas. Jedina razlika je sto ja ne moram da pozajmljujem novac da bi otisao tj. ~10.000$ imam. Ti si rekao da ima stalan posao, a da pare moras pozajmiti. Posto smo isto 79. godiste ja na tvoju situaciju gledam ovako:
1. Ako vec nemas novac nisi li se ikada zapitao da li taj posao koji trenutno radis najbolje je i da napustis? Mislim ako vec nisat za nekoliko godina nisi ustedeo...
2. Zar zaista mislis da radna i vredna osoba (posto radis za lose uslove i platu sigurno jesi vredan) ne bi uspela u USA? Kreni idi, 100% uspevas.

Priliku koja ti je pruzena nemoj propustiti, ja ne bi svakako!