View Single Post
Staro 21.06.2009, 22:19
nikolar nikolar je offline
Član

Datum prijave: 30.04.2009
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Imenjače :) čitam tvoj blog već dobrih 2-3 sata.. svakako zanimljivo štivo. Vidim da postajete "pravi Ameri" :D Nigde nisam uspeo da pročitam da ti se supruga koknačno zaposlila.. To me je baš smorilo i nadam se da će se uskoro promeniti. Vidim da je sve živo pokušala. Nadam se da joj barem prodavanje ikona ide.. pošto izgleda da je dobra i u tome. Možda bi mogla da pokuša da se poveže sa našom crkvom tamo i na taj način pokuša da uradi nešto u tom pravcu.
Da ne idem više u offtopic.. Zanimljivo je da mi je ideja da se priključim nekom open source projektu pala na pamet pre neki dan.. Nije stigla ni da mi se slegne :) a evo ti mi isto savetuješ. Svakako nešto o čemu ću još razmišljati i ako nešto bolje (čitaj: plaćenije) ne iskrsne - uraditi. Možda bih to mogao u svakom slučaju da uradim.. da popunim malo CV kao što kažeš. Sjajan savet u svakom slučaju!
Takođe, imam neke čini mi se lepe ideje of my own :) Npr. imam ideju da napišem ne preterano komplikovanu aplikaciju za Android i da sa njom apliciram na ADC II.. mada znam da su jako slabe šanse da to prođe.. ali bih to verovatno mogao da stavim u CV. Android sam radio za diplomski koji najverovatnije branim sad u četvrtak. Da li bi tako neki projekti bili zanimljivi kao podatak u CV-ju za neki entry developer position?
Smorilo me je ono što si napisao za Američko vs. Srpsko obrazovanje.. Mislim znao sam ja to.. jer sam prošao kroz tu moju Višu s'četvrt mozga i vrlo sam svestan koliko je to sve moglo bolje.. a takođe sam bio i na Matematičkom (u Beogradu) od čega sam naravno odustao.. ali i da nisam.. samo bih znao kilo matematike.. a programiranja verovatno slično kao i sada. Kul je to ali procenat programera kojima u tom meri treba matematika je verovatno smešan, zar ne? U svakom slučaju, kao što si rekao, u mnogo smo boljem položaju (mi programeri) nego administratori.. jer ovi naši verovatno nisu videli reck ormar uživo (dobro, možda malo preterujem)
Inače, svaka čast na činjenici da si iz Srbije došao u firmu u kojoj su upravo izbacili 70% ljudi.. to nije sreća sigurno. Svaka čast :)
Ništa, videćemo šta će biti.. Posao svakako počinjem da tražim odavde.. da ne gubim vreme tamo ako ne moram.. Tri meseca je nadam se dovoljno vremena da pronađem nešto.. Vidim da nije neuobičajno da se intervju obavlja preko telefona ako je to jedina mogućnost.. Nadam se da firme neće praviti problem oko toga.. ni oko toga što ne bih mogao da počnem da radim sutra nego za 3-4 dana.. dok kupim kartu i malo se smestim :) Nadam se samo da Ameri nisu pizde ko ovi naši.. jer znaju da zilion ljudi aplicira za svaki posao.. i da se zbog toga prema tebi tako i ophode. Ne bih voleo u takvoj firmi da radim.. ali ko me pita.
Stigla druga koverta: Mart 09
Intervju/Vize: Maj 09