Veliko hvala na informacijama.. (Onaj Joel ima sjajan blog btw)
Za sada je plan sledeći:[LIST=1][*]Polažem SCJP i možda SCWCD[*]Gradim iskustvo[*]Pišem CV, spremam se za intervju[*]Tražim posao (iz Srbije)[/LIST]
Sertifikat(i) će da me itekako podseti(i) svega što sam do sada naučio u vezi Jave a i programiranja uopšte. S'obzirom da ne programiram aktivno.. mislim da će ovo dobro doći. Takođe će dobro izgledati na CV-ju.. a i biću mnogo opušteniji prilikom phone sreening-a i intervjua.
Imam nekoliko svojih ideja kojima već duže vreme želim da se posvetim. Uporedo ću naravno i da tražim posao ovde..
CV je užasno bitan prvi korak.. a moj je za sad verovatno srednje-tužan. Moraću tome da posvetim dosta vremena (to se u Srbiji ne uči u školi). Takođe ću morati da se dobro pripremim za intervju. Ima puno mesta na vebu koja se bave ovom tematikom.. ali nisu sva sjajna.
Počeću aktivno da tražim posao čim budem skoro spreman da odem. Pre toga mogu još malo da istražujem. Palo na pamet da šaljem neke izmišljene CV-je firmama.. naravno ne na moje ime.. kako bih video šta "pali". Znam da nije baš etički.. ali će mi verovatno uštedeti mnogo vremena i rezultirati boljim poslom na kraju.
Obaveštavaću vas kako napredujem. Pozdrav!
Stigla druga koverta: Mart 09
Intervju/Vize: Maj 09
|