View Single Post
Staro 28.06.2009, 13:28
dreamerns dreamerns je offline
Super Moderator

Datum prijave: 14.06.2007
US lokacija: Burlingame, CA
YU lokacija: Novi Sad, Vojvodina
Nepromenjeno

[QUOTE=ex-usa;10767]dreamerns,
inace sto se tvoje zene tice, nesto tu nije u redu. prosto mi nemoguce zvuci da bas nista ne moze da nadje toliko dugo. izvini, sta je po struci? nisam pratio. mozda nesto ne radi kako treba, mozda joj nesto ne valja u pristupu. mozda im deluje neozbiljno, ili prepotentno? mozda deluje tunjavo i nesposobno? ili kao da se nece truditi na poslu, a mozda i kao da ce ocekivati previse....nemoj da se ljutis ovo ja samo razmisljam naglas, svaka roba ima svoga kupca, a na trzistu rada ona je roba, koja mora da se proda. stvar je samo pronaci pravi pristup i provaliti kako....znaci mora da se nekom ucepi, da nekog smuva, da nekog ubedi da joj da sansu......da li je probala da nadje posao kao nanny? da cuva nekom decu....nek slaze na rezimeu da je radila kao dadilja u srbiji i cuvala decu zadnjih 10 godina, da obozava decu, da je strucna za to, a valjalo bi i da imate nekog tu u cikagu da potvrdi da im je cuvala decu zadnjih 6-7 meseci, ali da trazi bolje placeni posao, jer to su kao bili prijatelji i cinila im je uslugu, pa je radila za manju platu.....kao nanny moze da zaradi i do 500 dolara nedeljno....nek puca na neke jevreje, lekare, advokate.....njima je to smesna lova a radije ce da zaposle belu istocno-evropljanku, nego polupismenu meksikanku, crnkinju ili kineskinju....[/QUOTE]

Pazi....nesto nije u redu i to je sigurno, ali ni ja stvarno ne znam sta. Slusao sam jednom u zivotu njen phone screening i delovala je skroz ok. Pokusala je da se prijavi u razne agencije kao dadilja, ali to nije ucinilo plodom. Po meni, ono sto sam primetio je mozda problem da nedovoljno laze....ili da ne ume da ubedi ljude u svoju laz (kao ta da je radila npr 10 godina kao dadilja). Svako se vise koncentrise da nadje nesto strucno, pa je i ona pucala najvise na pozicije koje je do sada radila u srbiji (koji opet nemaju veze sa njenom diplomom)...znaci event planer, office assistant itd. Moguce da se takvi poslovi u Chicago nabavljaju iskljucivo preko veze....stvarno ne znam. Jedino sto znam je da je bar 50% oglasa cista prevara i da se gubi dosta vremena na to. Tipa: objave oglas za office assistant i pozovu te u neki hotel na intervju, kada ono seminar za gradjevince i dilere nekretninama...pa sekretarica zajebavala ljude da bi popunila mesta, jer joj je verovatno neko naredio da sala mora biti puna. Ili na primer isto tako daju oglas za neki posao, a kasnije se jave tipa: "nije to vise mesto slobodno, ali vam mozemo pomoci da otvorite svoj biznis...samo kupite cd i knjigu itd.", ili "nije vise mesto slobodno...ali sada imamo racunovodja-k*rac-palac...mi vam posaljemo cek od zilion dolara, vi uzmete procenat pa prosledite drugoj banci ostalo itd.". A ti svaki put potrosis vreme na pripremu pozivnog pisma, rezimea itd na idijote, ciji je kriminal ocigledno u USA dozvoljen....jer da neko radi nesto protiv toga, ne bi ih bilo toliko. Jedino sto znam...je da ni ja jos ne mogu da verujem da se ovo desava. Sve vise se nosim mislju preseljenja iz Chicago.

@Landlord
A jbg....svako ima svoja iskustva. Neki su ocigledno naisli na idijote usput. Ja nisam nikada imao problema sa amerima koji znaju da pricaju engleski. Imao sam problema u pocetku sa ljudima koji rade u fast-food, jer imam malko losiji sluh, pa kada mi izbrblja 500 reci u minuti i zamolim ga da ponovi, onda izbrblja 1000 reci u minuti. To sto ga ne razumes, gleda te ko da si debil. Isti problem imam i kada pricam preko telefona sa nekim indusom ili arapinom (jedno 80% rekrutera i 99% hot-line)...on ne zna engleski. Kada mu trazis da ponovi...on zacuti...pa onda krene da prica ali sa takvim tonom da se ti osetis ko debil. Malko sam sada skrenuo sa teme :-) sorry...

Blog: http://novakovici.blogspot.com