View Single Post
Staro 28.06.2009, 15:47
wrath:of:the:lich:king's Avatar
wrath:of:the:lich:king wrath:of:the:lich:king je offline
Stari vuk

Datum prijave: 24.11.2008
US lokacija: Ohio
YU lokacija: Vojvodina
Nepromenjeno

Da se prikljucim... ni mi do sada nismo imali neprijatnih iskustava zato sto smo "stranci", ono psovanje iz kola jer idemo peske ne racunam, jer ona nije mogla da zna da nismo Ameri, a i bilo je jako smesno ;-) Posto radim sa ljudima, svaki dan me pitaju za akcenat i otkud ja u ovom delu Amerike, stvarno mi je dosadilo da ponavljam vise, ali moram iz kurtoazije, ali uvek naidjem na odgovor "Welcome to US, bla bla bla", jos mi niko nije rekao vrati se kuci pa cak i da je mislio, a verujem da ima onih sto su to i mislili. Najgore, mada ni to nije strasno, sto sam dozivela, jeste da me koleginica zove "Foreigner", ali nakon sto sam joj rekla par reci prestala je..sada me zove "my little concubine". Sta reci koliko ima glupih ljudi...A da napomenem da je Ohio drzava u kojoj nema stranaca.. jako jako malo.
Sto se posla tice...uf.. ja nisam zavrsila fakultet jer sam se odselila ovamo, ali i da jesam ne bi mi vredelo jer turizma ovde bas i nema, u ovom gradu. Pritom nemam radno iskustvo iz Srbije ako ne racunamo konobarisanje citavih 2 meseca u kaficu sa 6 stolova. Pa sam zato na CV ispisala moje vannastavne aktivnosti, posete kongresima i seminarima, volontiranje na sajmovima i tako to.. i kome to da posaljem? Rezime mi je smesan... Sve sto sam dobila od slanja istog bile su prevare. Preko agencije smo nasli posao u fabrici za electro priming, crncili smo na 100 stepeni u garezu sa auto delovima i siljcima na koje iste nabadas.. Posle nekih 3 nedelje ja sam dobila posao u novootvorenom kaficu (pazi iskustva-6 stolova u Srbiji), a muska polovina je evo do juce radila u fabrici..sada je konacno dobio novi posao, bolje placen i sve, ali on ima bogat resume, a opet gle koliko mu je trebalo. I jos nije bilo intervjua ni u Srbiji ni u Americi na kom je bio a da mu nisu ponudili posao. Ali je isto nailazio na neozbiljne ljude i prevare na craigslist, monster itd.. Ja znam da dok ovde ne zavrsim neku skolu da cu morati da giljam na ovakvim poslovima. Pokusala sam sve od Walmarta do TacoBell-a, ali niko ne zove. Pritom mi je reliable source of transport- bicikl.
U svakom slucaju, ne treba ciljati previsoko, cisto da se ne razocaras, ali da se moze napredovati moze, ako ulozis malo u sebe. Za sta ja skupljam pare:)