View Single Post
Staro 04.07.2009, 05:39
landlord's Avatar
landlord landlord je offline
Amer

Datum prijave: 21.05.2008
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: Sarajevo, B&H
Nepromenjeno

petar, nije neophodan green card da bi polagao vozacki. Dovoljan je samo SSN.
Jer dosta djevojaka koje dodju ovde, nemaju green card vec samo SSN i polazu vozacki.

Nemojte se uopste brinuti oko polaganja testova, jer je zaista dovoljno da procitate knjizicu. Svaka drzava ima svoje testove i vi kada polozite u jednoj drzavi i predjete u drugu da zivite u toj drugoj drzavi cete opet morati polagati ili testove ili voznju ili oboje (ovo zavisi od drzave u koju predjete da zivite).
Na testovima imate 25 pitanja i ako odgovorite na 20 pitanja tacno test se zavrsava. Ja sam imao 21 pitanje, na 20 sam tacno odgovorio i imao jedan pogresan. Nakon 20 tacnih odgovora test se zavrsio. I napisali su da sam polozio sa 95% tacnosti. Iako na 4 pitanja nisam ni odgovarao.

Sto se tice automatika, i ovih puteva, znakova i sl. ko je vozio u ex-yu ovo ce mu biti zaista presmijesno. Bukvalno je sve oznaceno i sve pise. Meni su na automatiku pokazali samo kako se mijenjaju brzine, ono izmedju P-parking, R-rikverc i D- drive iliti vozi.. i to je bilo to. Nemojte se oko toga sekirati. Ja sam samo pokrenuo pricu oko toga koji su vam dokazi neophodni da dokazete da zivite u toj drzavi.. i da je dobro da imate nekoga ko ce potvrditi da zivite kod njega. Bilo bi super da ta osoba zivi na adresi na koju primite SSN.

P.S. Danas smo se uselili u svoj apartman. Sutra za praznik putujemo do Seattlea. Sretne praznike zelim svima..
26.5.2008 - uzvratio sam im svojom kovertom
29.5.2008 - dobili su moju kovertu
04.2.2009 - stigla druga koverta
19.2.2009 - uspjesno zavrsen ljekarski pregled
26.2.2009 - AOS stigao
13.3.2009 - zakazan intervju
17.3.2009 - Dan kad sam pozelenio

U Americi od 24.05.2009.
Reply With Quote