[QUOTE=dejancic;11040]Mislim da od oslobadjanja od vojske nema nista. Vec sam prosao sve preglede i u vojnoj knjizici pise sposoban. Iskren da budem i da postoji opcija da me naknadno oslobode, kako sada stvari stoje, odbio bih je. Interesuje me samo privremeno odlaganje i nacini za to.[/QUOTE]
Meni su jos 2005e rekli da "odlazak na rad u inostranstvo nije razlog za odlaganje vojne obaveze" (tad sam isao na h2b vizu)
Inace, oni ocekuju da se prijavis do 27.godina zivota tj. imas zakonsku obavezu da to odsluzis. Ni fax ti me pomaze posle 27-e god. da odlazes.
Onda ako "izbegavas" donesu odluku da moras da odsluzis do 35e godine zivota a da li ce podizati optuznicu (istragu, sta god) uglaqvnom zavisi od lokalnih ljudi u tvom vojnom odseku.
Na granici svakako mozes (a ne znaci da ces) imati problema.
Sestra mog druga radi kao pravnica u komandi jednog od nasih korpusa (ili kako se god to sada zove) i taj info sam dobio od njega.
Secate se da svojevremeno Sasa Djordjevic morao da ide u vojsku umesto da ide sa reprezentacijom na svetsko prvenstvo. Onda su jurili Danilovica kad je igrao u Italiji (pa dolazio u Bg sa klubom) kao "nije odsluzio" i sl.primeri.
Znam da je sada drugo vreme (u smislu vlasti) ali mislim da se vojska nije puno promenila.
Jedino tatini sinovi i dalje idu u pozoriste u civilnu a obicni smrtnici jos uvek prave ispracaje i idu u svakakve vukojebine da sluze vojsku.
Ali nadajmo se da ce od 2010 da bude potpuno profesionalizovana vojska tako da se nadam da sa te strane neces morati da brines.
Svakako javi sta si uradio.
17.6.2008 - poslao kovertu u KCC
1.12.2008 - stigla druga koverta
15.1.2009 - zakazan intervju - VIZA ODOBRENA
U Atlanti od 13.maja 2009.
|