View Single Post
Staro 17.07.2009, 15:33
Lucky Lucky je offline
Stari vuk

Datum prijave: 15.11.2005
US lokacija: Tampa Bay,FL
YU lokacija: Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik dreamerns Prikaz poruke
Do sada od svih ljudi koje sam ja upoznao u chicago, 95% je dobilo posao preko neke veze (nije to uvek rodjacka veza i sl....pod veza podrazumevam da si znao nekoga u firmi...da nisi se tek tako prijavio na oglas).
Takodje, lakse je dobiti bilo sta poslove ako si mlad (mislim na do 25 godina). Jedine konobare koje sam video preko 25 su oni u ekskluzivnim restoranima (a to su vec profesionalci). Manikir i pedikir npr. drze iskljucivo azijati....i neces videti nijednu radnju tog tipa da neko osim azijata radi u njoj. Pumpe i convenient store drze indusi. Liqueur store i tobacco store drze arapi itd. Jos na pumpama i ima drugih nacionalnosti, ali sef je uvek indus.
Sto se naseg lobija tice....ako si jedan od onih sto nosi Ratka Mladica na plecima....onda je ovo raj za tebe. Ko razume...shvatice.
U pravu si to za veze, ali nemoj bezati od toga. Treba samo uci u neku kompaniju tzv "foot in the door technique". Sve ove poslove koje si naveo su usluzne delatnosti. Mora da ima i neke proizvodnje u tolikom gradu. Neka krene od proizvodne linije na primer pa onda ako se pokaze obicno postaje quality control pa dalje.
Drugi savet bi bio da se okusa u call centru. Razne vrste customer service poslova ima ih na stotine. Obicno se trazi jednogodisnje iskustvo ali ako se pokazes na intervjuu nije,obavezno.
Ovo sto sam ja do skoro radio je fino placeno-collections.
Amerima je neprijatno da se prepiru sa ljudima pa tako ima dosta stranaca koji to rade a kao sto rekoh placa se na procenat pa gornjeg limita za zaradu nema!
Reply With Quote