View Single Post
Staro 17.07.2009, 23:12
dreamerns dreamerns je offline
Super Moderator

Datum prijave: 14.06.2007
US lokacija: Burlingame, CA
YU lokacija: Novi Sad, Vojvodina
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik baraba Prikaz poruke
Meni je i dalje neverovatno da neko ne mozhe da nadje posao u Chicagu 9 meseci a raspolozhen je da radi. Mislim ja sam bupnuo u San Diego (shto je malo gora kombinacija od Chicaga) bez igde ikoga i bez bilo kakvih veza i nashao sam posao posle 3 meseca u odlichnoj kompaniji. Posle 3 dana dao otkaz i presao u drugu firmu koja me je takodje kontaktirala ali nismo razradili detalje. Zbog toga i zbog iskustva drugih ljudi koje znam i dalje sam ubedjen da ako vredish i hocesh da radish mozhesh da nadjesh posao za 6 meseci max.
I mi smo bupnuli ovde bez igde ikoga. Nasao sam posao pre nego sto sam stigao. Ja mislim da je u pocetku to sve sreca. Nije kaneolopa jedina....ima jos takvih slucajeva, ali nisu na ovom forumu. Neki odu u drugu drzavu i snadju se.
Ja ne znam sta da kazem, ali i meni je tesko nakon toliko godina ispiranja mozga o raju zvanom amerika da poverujem da se ovde ne moze 9 meseci naci posao. Tesko mi je da poverujem, iako sam svo vreme prisutan i to gledam. Moguce da bi pre nasla u bilo kojoj vukojebini nego ovde u cikagu. Inace, znam dosta nezaposlenih amera koji su ovde rodjeni i koji su ovde zavrsavali fakultete. Ok....oni ne konkurisu na "bilo sta"...ali opet.
Da dodam na to sve, da kaneolopa ima reference iz 2 americke firme.

Blog: http://novakovici.blogspot.com
Reply With Quote