Evo i mojeg iskustva oko dobijanja Vozacke u Clearwateru-FL. Zakazali su mi prvo test bez voznje,posto nije bilo mesta {cekao sam 3 nedelje} a i nisam imao dobijeno ni SSN ni Green Card. Imao sam 20 pitanja "General Rules" i 20 pitanja "Road Signs". Moze se dozvoljeno 5 puta promasiti odgovor sa 6-tim padate. Od kad sam polozio test sluzbenica na salteru mi je rekla da mogu sada polagati "Driving road test" i poslala me da uzmem ponovo broj na recepciji da bi mi zakazali. Ali ovog puta nisam imao srece kao sa predhodnjom sluzbenicom i drugim sluzbenikom od pre 3 nedelje kada su mi rekli da "mogu polagati voznju,ali da ce mi poslati Vozacku" tek kada im pokazem Green Card ILI SSN. Na moja visebrojna ubedjivanja kod starije poslednje sluzbenice jedva sam dobio termin {opet sa cekanjem od 2 nedelje} sa glavoboljom da samo polazem Voznju, Pa kada mi stigne bilo koji Njihov "ID" tada ce mi poslati vozacku. Srecom prekjuce mi je stigla Green Card-a tako da kad odem na polaganje bicu "Legalan po njihovom zakonu". Jedino je razocaravajuce kad vidite i cujete podeljene sluzbenike koji tumace njihove zakone svako na svoj nacin..Slicno je bilo i u bivsoj domovini..Puno pozdrava
Pocetak Decembra zakazan Intervju u US Embassy-Skopje
13/01/2009/ Zakazan Lekarski u IOM
20/01/2009/-Uspesno zavrsen intervju,vize odobrene: 
19/02/2009 Vize u pasosu
|