High school
E sad licni primer upisa u srednju skolu Colorado Sprigs.U svemu pa i u ovome su nam pomogli Stizeljeto i njen suprug.Bez njih bi nam sve ovo bilo mnogo teze.Nemam dovoljno reci kako da im zahvalm.
Odmah prvi dan po dolasku su nas doveli do distrkta za skolu gde smo popunili aplikaciju za skolu.Za aplikaciju su nam bila potrebna dokumenta kojom se dokazuje mesto prebivalista(ugovor za stan u nasem slucaju), karton vakcinacija.Sutradan smo bili konaktirani od srane savetnice koja je zaduzena za Neky -ja.U skoli je uradio test znanja engleskog.Bez obzira sto je imao dobar score, njihova preporuka je ipak bila ESL .Mislim da je ipak to dobro. Ne moze se jedan imigrant meriti sa amerikancem koji je tu rodjen.U okviru ESL se sa imigrantima uci engleski i americka istorija i geografija.Ostali predmeti se slusaju zajedno sa amerima.Obavezan predmet je ustav i zakon( iteresantno je da amerikanci ne znaju koiko traje predsednicki mandat).Ostali se predmeti uglavnom biraju.Sve se boduje sa 1 ili 2 boda po semestru.Prihvatili su na rec pre nego sto smo im dali dokumenta od skole da Neky ide 3 razred.Sad kako ce bodovati predmete iz Srbije to ne znamo jer po bodovanju koje oni imaju on ima vise nego potrebno da bi zavrsio srednu skolu(mi racunali oni nam nista nisu rekli).Ne bi nam ni odgovaralo, jer college treba odmah placati.
Knjige se dobijaju na koriscenje,ako izgubis ili unistis placas.Za svaki predmet treba nesto dodatno od pribora.Samo za math i physics treba graficki calculator (nema ispod $100 :no:)...
E ovakva informacija bi meni bila zlata vredna.Mozda ce nekom zatrebati.
U KCC stigla nasa koverta: 29.05.2008.
Zakazan interviju: 15.05.2009.
Druga koverta:26.03.2009.
Viza u pasosu: 22.05.2009.
U Americi od 20.08.2009.
|