@Žana: Hvala na odgovoru.
Izgleda da ja nisam dovoljno jasan šta mi treba, tj. šta neko treba da mi potvrdi.
Ja znam šta je trebalo meni kada išao 2007. na J1 vizu preko W&T programa, takođe znam šta mojoj devojci treba.
Ono što moju situaciju razlikuje od gore dva navedena slučaja je sledeći:
Privatna firma u SAD ne učestvuje u W&T programu i do sada nije sponzorisla na J1 vizu nekoga. Oni su meni ponudili bolju opciju a to je H2B, što ću ja rado prihvatiti sledeće godine. Ali za ovaj konkretan slučaj meni treba da odem na 3 meseca tamo da radim, pa moram da se vratim ovde na jedno 2-3 meseca da bi diplomirao, pa onda eventualno da počnemo priču oko nekog mog dužeg angažmana tamo. (Takođe se firmi ne isplati da krene u proceduru dobijanja H2B vize sada, pa da ja budem 3 meseca tamo, pa tri meseca ovde, pa da opet idem).
Ja sam video na tom linku još pre da postoji nekoliko programa za privatne kompanije kako mogu da sponzorišu nekoga, ja sebe vidim tu pod
Intern. Ali ono što ne mogu da nađem da je neko zaista otišao tako a da nije posredovala neka agencija kroz određeni program (npr. W&T).
Takođe me interesuje sada kada si već spomenula J1 vizu a da posle moram da budem 2 godine van USA, to mi nikako ne odgovara, za to ću morati onda još da se raspitam nekako.
Mada na mojoj prošloj J1 vizi je pisalo "Two year does not apply" i tek sada kapiram čemu je služilo...
U svakom slučaju hvala na odgovoru, ako sam sada malo bolje objasnio svoju situaciju i želju, i imaš još neki info 10x tnx!