View Single Post
Staro 16.09.2009, 22:45
Enter Enter je offline
Član

Datum prijave: 02.06.2008
Nepromenjeno

[QUOTE=Žana;11539]Bilo bi po mom skromnom misljenju mnogo bolje kad bi oni to malo preformulisali i otvoreno rekli “ako nemas 12 godina redovne skole, nemoj da konkurises”, “ako ne mozes da dokazes da imas vise obrazovanje, evo koje iskustvo ti je potrebno”.... ovako kako sada pise, to su dve totalno kontradiktorne stvari jer neka od zanimanja cije iskustvo oni traze ne mogu da se rade ni sa 4-im stepenom a kamoli sa godinom manje. [/QUOTE]Pa pricaj mi malo o tome... I ja sam zbunjen kao i ti.
[QUOTE=Žana;11539]Za ova zanimanja je level pripremljenosti veci od 7 – vidim opet na spisku da smo mi dobili na izmedju 6 i 7 (nosilac vize). Opet – jedini zakljucak koji ja mogu da izvedem je da su pravila bila drugacija tada, a ako nisu – onda smo bili zaista srecnici tog dana... [/QUOTE]Pa upravo to je i razlog zasto cu ponovo pokusati ove godine da konkurisem - mozda ce im kriterijumi spasti.
[QUOTE=Žana;11539]Eto...ne znam ni sama...a bas mi zao [/QUOTE]Ma ne treba da ti bude, nisam ja to emotivno doziveo. I samo caskanje sa konzulom je bilo americki formalno - jednostavno, ako je takav zakon, onda je tako i nema sta da se pekmezim na salteru (kakvih sam se samo scena nagledao na odeljku za turisticke vize). Zamolio sam ga da dobro proveri, odsetao je iz prostorije na konsultacije, vratio se posle par minuta i ostao pri svom stavu. Smesak i dovidjenja, prijatan dan. Nije mi zao ni cca 1000$ koliko me sve kostalo; malko mi samo krivo zbog izgubljenog vremena i truda tokom ovih meseci (cak tri odlaska u ambasadu).
Ako nista drugo, mozda njihove severne komsije dobiju cast da me prime u svoje redove, pogledacu sta nude.
Ah, da - broj 20xxx, dosta kasno dobih drugu kovertu, poredeci sa ostalim ljudima na forumu.