Citat:
Prvobitno poslao korisnik Žana
To znaci isto sto i u Srbiji - da bi ti neko bio zirant za loan (co-signer) pre svega treba da bude siguran da ces ti to i da vratis. Tebi studiranje ovde nema nikakvog uticaja na dobijanje Zelene karte. Ako se ti vratis posle toga u Srbiju - znaci ne nadjes nacin da sredis svoj status, koga taj covek da juri za pare? Tebe u Srbiji? I da vraca tvoj loan 20 godina? Ja - znaci pricam o sebi - bih to uradila samo za clanove uze porodice.
Sto se tice drugog pitanja - a zasto lepo ne odes na sajt banke i proveris? Ne verujem da Dreamer ima iskustva sa podizanjem studentskog kredita  Ja takodje  Dobro govoris engleski, zar ne (imajuci u vidu da vam je deo predavanja bio na engleskom)? Ja bih ti pomogla ali niti imam iskustva sa tim - niti imam nameru da dobijem tu vrstu iskustva  Vise mi se svidjaju planovi koje daje Univerzitet da se isplacuje u ratama do kraja semestra (payment plans) nego pozajmiljivanje od banaka - ovo naravno opet nije opcija za international students, na zalost...
|
Što se tiče engleskog... Engleski znam samo iz knjiga, nisam ga aktivno koristio. Mogu gotovo sve da razumem, nešto slabije mi ide sastavljanje rečenica i pisanje (po rečima moje profesorke treba mi oko 2 meseca da u potpuniosti savladam jezik), zato je moja ideja bila da idem na internship, a posle toga bi išao na MBA.... međutim neću stići da uradim sve što treba do decembra, pa možda upišem još neki fakultet kako bi imao uslov da idem na internship.

Recimo GMAT nije tako težak (srednja tehnička

) ali mi treba dosta vremena da razumem šta se traži u zadatku.
"...Vise mi se svidjaju planovi koje daje Univerzitet da se isplacuje u ratama do kraja semestra (payment plans)..."
Ovo je mnogo dobro rešenje!
Ako Vam nije problem recite mi kako je definisano ko je domaći student? ( na primer: državljanin USA, Green Card holder ili osoba koja je u US duže od godinu dana)
Hvala!