Citat:
Prvobitno poslao korisnik altrix
dreamerns> Sobzirom na prehodni komentar prepostavljam da nisi roditelj i da ne znas kakvu odgovornost ono nosi, sta je to bolesno dete, vreme provedeno sa njim ili sta god. Sebi dajem za pravo da se pravim "pametniji" jer sam po tom pitanju korak ispred tebe. Glupo je reci bilo sta o ideji da baba cuva decu u Americi kada baba moze da cuva i u Srbiji!? Glupo je reci da dete u Americi ima bolje detinjstvo nego odande odakle je rodom. Ma glupo je uporedjivati majku u Srbiji i majku u Americi. Ma glupo je reci da sa vrticem sve resavas, kada je tada dete najvise bolesno. Ma glupo je.........
Nazovimo ovu stvar na pravi nacin, ne ide se inostranstvo SAMO sa razlogom da deci bude bolje, vec se upustas u taj rizik iz materijalnih razloga. Ja ono sto zelim samo da kazem, neko ce me razumeti a neko ne, a upravo u tome i jeste poenta, ljudi traze smisao i srecu postavljajuci zahteve poput "moram nesto ostvariti kako bi mi zivot imao smisla", ...a ustvari smisao i sreca su tu pored tebe.
I jos jedna stvar ja se trenutno ne pravim "pametan" iz rodne Srbije vec iz jedne druge drzave....pa eto jos jednom mi daje za pravo.........
|
Ja ne vidim zasto deci nece biti bolje u americi. Mozda je to rano detinjstvo malo zajebanije...to se slazem, ali kasnije? Ovde mogu dobiti mnogo bolje skolovanje, zivot itd. U Srbiji ne postoji generacija u zadnjih 700 godina koja nije imala rat na svojoj teritoriji. Samo to da ti dete izbegne, pa si nesto postigao. Slazem se da deca ne trebaju da budu jedini razlog dolaska ovamo. Uostalom, nekome se ovde svidi, nekome ne. Nismo svi isti, niti zelimo isto.