View Single Post
Staro 22.10.2009, 19:27
D$D's Avatar
D$D D$D je offline
Stari vuk

Datum prijave: 10.09.2008
US lokacija: Chicago,Wheaton IL
Thumbs down

Ajd da se i ja oglasim malo, povodom ove teme.
Kao prvo ne odobravam ovo sto wingreen radi sada ali nismo svi u istoj situaciji.
U neku ruku je razumem ali u drugu i ne, jer mnogo je zeznuto kada te ponese zelja i emocije umesto razuma, losa procena situacije se obicno ovde vrati kao bumerang.Jednu stvar samo da kazem dolazak bez para ili bez podrske ovde sa malim detetom je ravno samoubistvu.Kada dodjete ovde sa malim detetom dva i dva nije uvek cetiri,malo da figuriram.Za tebe koji planiras da dodjes ovde sa detetom tj da ti zena prvo sama dodje pa onda ti i dete je najludja kombinacija koju sam cuo u svom zivotu.Da li je jebena USA vredna toga slati zenu u nesto nepoznato u svet bez podrske i to jos da konobarise i da od toga pravi osnovu da vi dodjete , pa tebi ko da su vrane mozak popile
Ako ti to stvarno planiras tako da uradis ja nemam reci.Ljudi rasprsite iluzije vec jednom o zivotu ovde da je to tipa ja cu da se malo pomucim pa ce posle biti ok , nece realno ceka se prvi posao kada dodjete u proseku do 4-5 meseci govorim za Chicago, i to su poslovi tipa 9-10$ po satu sa kojim ne mozes nista da uradis, ja sam radio preko agencije godinu i po dana dok nisam dobio posao full-time, i sada imam 11$ po satu ili ti 1600$ na ruke.
Kada sve saberes stan i ostale gluposti videces da to nije dovoljno za nista.
Da te ne plasim ima mogucnosti za napred ali treba da se izdrzi godinu dve do nekih iole normalnih uslova za zivot.
Ti snovi o kojima ti pricas se rasprse ovde kada dodjes kao balon od sapunice i onda kada vidis da nemas kud posezes za rikverc varijantom ,dzaba tebi snovi ideali , pamet brate ako nemas para da dodjes ovde ko covek i da se isfinansiras bar za pola godine na svoj teret ne treba ni da pokusavas iskreno.
Svati par stvari pre nego li bude bilo kasno doci bez para ili sa parama da se pokrijes za mesec dva je krajnje rizicno, nemas ti ovde nikakve pomoci niti ocekuj kakvu pomoc od nekog ovde, navescu ti zadnji primer iz Chicaga kada je nasa crkva skupljala pare za naseg nekog nesretnika za kartu da se vrati kuci, sta ti znace ti ideli onda kada ti se takvo nesto desi.
Reci ce neko sada i drugu verziju ti slusaj kog hoces, ja ti dobronamerno kazem nemoj da se precenis i da se zajebes, od fijaska neces se oporaviti u Srbiji narednih 10 godina.Istina nekad boli ali je bolje sad da ti to kazem nego li posle.
Florida -najgori state za pocetak zivota, nije dobro u njoj ni kada je normalno vreme a kamoli sad kad je ovakva situacija.
Dobro razmisli pre nego li bilo sta uradis, ja bez porodice ne bi nikada isao ali to je samo moje misljenje nemoj sada da te ovo uplasi sto sam napisao ali realno sagledaj sve .
Pozz....
Reply With Quote