View Single Post
Staro 28.10.2009, 15:55
Good Spirit's Avatar
Good Spirit Good Spirit je offline
Stari vuk

Datum prijave: 20.04.2008
US lokacija: Bay Area, CA
YU lokacija: Belgrade
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik jelenche Prikaz poruke
ako sam te dobro razumela napisao si u aplikaciji da planiras da ostanes tri meseca...
sta to znaci kada ti u ambasadi daju vizu na tri godine...da li je to neograniceni broj ulazaka za taj period???
da li sledeci put kada budes isao u tom roku, ne treba da ides ponovo u ambasadu vec samo kupis kartu i palis u usa. kada planiras da putujes i jesi li kupio kartu ( nadam se povratnu ) i preko koje agencije. ja planiram da idem sa porodicom u usa sledece godine u junu, pa bi mi znalo da mi odgovoris?
Postoji polje na jednom dokumentu za turističku vizu u kome treba da napišeš željenu dužinu boravka. To polje nije obavezno. Znači možeš da ne napišeš ništa pa u priči sa konzulom da kažeš na koliko želiš da ideš, jer će te to pitati sigurno.
Ja sam napisao 3 meseca jer sam toliko i planirao.

Dobio sam na 3 godine sa neograničenim brojem ulazaka za taj period i da u naredne tri godine kada budem hteo da idem opet ne moram da idem u ambasadu.

Takođe vrlo je bitno napomenuti da ti pri ulasku na teritoriju SAD dolaziš kod imigracionog činovnika i on tu na licu mesta odlučuje da li će da te pusti uopšte u SAD i na koliko ili ne. Npr. meni je pri ulasku sada (trenutno sam u SAD) dao da mogu da ostanem 6 meseci (lupi ti pečat sa tim datumom u pasoš) iako imam povratnu kartu za 2 meseca.

Što se tiče karte, ja sam našao najbolju ponudu direktno u Air France-u, najviše zbog razloga jer mi je devojka već uzela kartu preko njih pa da bi se vraćali zajedno samo sam i gledao njih a i bila je najjeftinija.

Pozdrav
Reply With Quote